Καλημέρα και Χριστός Ανέστη!Προτείνω:
1.να μπει φρένο στο 1 και 1,5 μόριο επιμορφώσεων,
2.να μη λειτουργούν αθροιστικά τα σεμινάρια-επιμορφώσεις μαζί με τα δεύτερα μεταπτυχιακά και
3.να μην υπάρχει το δικαίωμα μέχρι το 2014 κατοχύρωσης σεμιναρίου.
Οι προβληματισμοί μου είναι οι εξής:Όταν ο νόμος λέει :" Το ΙΕΠ θα εγκρίνει ή όχι τις προτεινόμενες για πιστοποίηση ετήσιες επιμορφώσεις ελέγχοντας την κάλυψη των παραπάνω απαιτήσεων" οδηγούμαστε στο γνωστό πανηγύρι των λέξεων, των αστερίσκων και της μίζας που θα διοργανώνει ο εκάστοτε φορέας. Ο φορέας που θα πιστοποιεί τον δεύτερο τίτλο σπουδών και την ετήσια επιμόρφωσή,δηλαδή το ΙΕΠ, θα κοιτά αν τα προγράμματα σπουδών συνάδουν με τις απαιτήσεις του νόμου.Ποιος όμως θα εγγυηθεί ότι προάγεται η επιστήμη της ειδικής αγωγής σ αυτές τις εξπρές επιμορφώσεις που δίνουν 1,5 μόρια? Θυμάστε τι γινόταν με τα σεμινάρια?
Και καταρτίζεται καλύτερα αυτός που επιμορφώνεται με ετήσια επιμόρφωση απ αυτόν που επιμορφώνεται με ετήσιο σεμινάριο? γιατί λοιπόν, 1 μόριο στα ετήσια σεμινάρια κι 1,5 μόριο στις ετήσιες επιμορφώσεις? θα παίζουμε με τις λέξεις?
Επιπλέον, για να ζητήσει κανείς αναγνώριση τίτλου σπουδών, χρονοτριβεί, δηλαδή αυτό το καλοκαίρι θα γίνει χαμός μέχρι να κάνουμε τις αιτήσεις μας, να αναγνωριστούν οι τίτλοι, να κάνουμε ενστάσεις , γιατί απορρίφθηκαν, να τρέχουμε και να μη φτάνουμε:συμπέρασμα, μήπως αντί να τα απλουστεύουμε, γινόμαστε πολύπλοκοι χωρίς αντικειμενικότητα?
Οφείλουμε να προστατεύσουμε τις όποιες γνώσεις έχουμε, τα λεφτά μας και την πιθανότητα να δουλεύουμε. Άλλο επιμόρφωση-εξειδίκευση κι άλλο μοριοδότηση για διορισμό αναπληρωτή: ξέρετε τι σημαίνει αυτό στην Ελλάδα της "επιχειρηματικότητας" και της φτώχειας.Επίσης ένα δεύτερο μεταπτυχιακό στην ειδική θα οδηγήσει πάλι σε εξπρές καλοπληρωμένα μεταπτυχιακά, δηλαδή από Σεπτέμβρη θα παρακολουθούμε σεμινάρια-μεταπτυχιακά-διδακτορικά και θα σκεφτόμαστε πού θα βρούμε τα λεφτά να τα ξεπληρώσουμε με την ελπίδα να δουλέψουμε την επόμενη χρονιά για 9 μήνες μέχρι να αλλάξει κάτι μια ομάδα πίεσης ανάλογα με το όπως τη συμφέρει.
Τέλος, το θεωρώ αδιανόητο αυτός που έχει μάστερ ή παλιό σεμινάριο να τρέχει επιπλέον για ετήσια επιμόρφωση και δεύτερο μάστερ μόνο και μόνο για να ανέβει η θέση του στον πίνακα, είναι ένας φαύλος κύκλος που θα είναι επιτυχία του νέου νόμου να τον σταματήσει.
Καλημέρα και Χριστός Ανέστη!Προτείνω: 1.να μπει φρένο στο 1 και 1,5 μόριο επιμορφώσεων, 2.να μη λειτουργούν αθροιστικά τα σεμινάρια-επιμορφώσεις μαζί με τα δεύτερα μεταπτυχιακά και 3.να μην υπάρχει το δικαίωμα μέχρι το 2014 κατοχύρωσης σεμιναρίου. Οι προβληματισμοί μου είναι οι εξής:Όταν ο νόμος λέει :" Το ΙΕΠ θα εγκρίνει ή όχι τις προτεινόμενες για πιστοποίηση ετήσιες επιμορφώσεις ελέγχοντας την κάλυψη των παραπάνω απαιτήσεων" οδηγούμαστε στο γνωστό πανηγύρι των λέξεων, των αστερίσκων και της μίζας που θα διοργανώνει ο εκάστοτε φορέας. Ο φορέας που θα πιστοποιεί τον δεύτερο τίτλο σπουδών και την ετήσια επιμόρφωσή,δηλαδή το ΙΕΠ, θα κοιτά αν τα προγράμματα σπουδών συνάδουν με τις απαιτήσεις του νόμου.Ποιος όμως θα εγγυηθεί ότι προάγεται η επιστήμη της ειδικής αγωγής σ αυτές τις εξπρές επιμορφώσεις που δίνουν 1,5 μόρια? Θυμάστε τι γινόταν με τα σεμινάρια? Και καταρτίζεται καλύτερα αυτός που επιμορφώνεται με ετήσια επιμόρφωση απ αυτόν που επιμορφώνεται με ετήσιο σεμινάριο? γιατί λοιπόν, 1 μόριο στα ετήσια σεμινάρια κι 1,5 μόριο στις ετήσιες επιμορφώσεις? θα παίζουμε με τις λέξεις? Επιπλέον, για να ζητήσει κανείς αναγνώριση τίτλου σπουδών, χρονοτριβεί, δηλαδή αυτό το καλοκαίρι θα γίνει χαμός μέχρι να κάνουμε τις αιτήσεις μας, να αναγνωριστούν οι τίτλοι, να κάνουμε ενστάσεις , γιατί απορρίφθηκαν, να τρέχουμε και να μη φτάνουμε:συμπέρασμα, μήπως αντί να τα απλουστεύουμε, γινόμαστε πολύπλοκοι χωρίς αντικειμενικότητα? Οφείλουμε να προστατεύσουμε τις όποιες γνώσεις έχουμε, τα λεφτά μας και την πιθανότητα να δουλεύουμε. Άλλο επιμόρφωση-εξειδίκευση κι άλλο μοριοδότηση για διορισμό αναπληρωτή: ξέρετε τι σημαίνει αυτό στην Ελλάδα της "επιχειρηματικότητας" και της φτώχειας.Επίσης ένα δεύτερο μεταπτυχιακό στην ειδική θα οδηγήσει πάλι σε εξπρές καλοπληρωμένα μεταπτυχιακά, δηλαδή από Σεπτέμβρη θα παρακολουθούμε σεμινάρια-μεταπτυχιακά-διδακτορικά και θα σκεφτόμαστε πού θα βρούμε τα λεφτά να τα ξεπληρώσουμε με την ελπίδα να δουλέψουμε την επόμενη χρονιά για 9 μήνες μέχρι να αλλάξει κάτι μια ομάδα πίεσης ανάλογα με το όπως τη συμφέρει. Τέλος, το θεωρώ αδιανόητο αυτός που έχει μάστερ ή παλιό σεμινάριο να τρέχει επιπλέον για ετήσια επιμόρφωση και δεύτερο μάστερ μόνο και μόνο για να ανέβει η θέση του στον πίνακα, είναι ένας φαύλος κύκλος που θα είναι επιτυχία του νέου νόμου να τον σταματήσει.