Άρθρο 22: Προδιαγραφές Εξεταστικού Κέντρου.

Κάθε Εξεταστικό Κέντρο του Φορέα χορήγησης πιστοποιητικών γνώσης ξένων γλωσσών πληροί, κατ΄ ελάχιστον, τις κάτωθι προδιαγραφές:

α. Διαθέτει τουλάχιστον μια (1) ενιαία και αυτόνομη αίθουσα εξέτασης, διακεκριμένη από τους άλλους χώρους του, οι οποίοι δεν χρησιμοποιούνται ως αίθουσες εξέτασης.

β. Η αίθουσα εξέτασης είναι εξοπλισμένη καταλλήλως με εργονομικά καθίσματα και θρανία και δεν είναι υπόγεια.

γ. Η αίθουσα εξέτασης πληροί όλες τις προδιαγραφές πυρασφάλειας και ηλεκτρολογικής ασφάλειας και διαθέτει φυσικό εξαερισμό, φυσικό φωτισμό, θέρμανση και ψύξη.

δ. Η ελάχιστη επιφάνεια ανά εξεταζόμενο είναι δύο (2) τ.μ. και η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των οθονών των Η/Υ των εξεταζομένων είναι ένα (1) μέτρο.

ε. Το Εξεταστικό Κέντρο διαθέτει τηλεομοιότυπο (fax) και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email).

στ. Για την απρόσκοπτη λήψη των θεμάτων (ερωτήσεων), των στοιχείων των εξεταζομένων και την επιστροφή των αποτελεσμάτων, η δικτυακή διασύνδεση του Φορέα χορήγησης πιστοποιητικών γνώσης ξένων γλωσσών με τον εξυπηρετητή (server) του Εξεταστικού Κέντρου γίνεται μέσω σύνδεσης ADSL, έχει ταχύτητα τουλάχιστον 2 Mbps, ενώ το τοπικό δίκτυο του Εξεταστικού Κέντρου έχει ταχύτητα τουλάχιστον 100 Mbit.

ζ. Το Εξεταστικό Κέντρο διασφαλίζει την Αδιάλειπτη Παροχή Τάσης (UPS).

η. Το Εξεταστικό Κέντρο διασφαλίζει σε όλους τους συμμετέχοντες στην διαδικασία εξέτασης (π.χ. εξεταζόμενους, επιτηρητές κ.λ.π.) τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, όπως ορίζονται στις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις.

θ. Στην περίπτωση που εξεταζόμενοι είναι άτομα με κινητικές δυσκολίες, ο Φορέας χορήγησης πιστοποιητικών γνώσης ξένων γλωσσών διασφαλίζει την ασφαλή πρόσβασή τους από την είσοδο του Εξεταστικού Κέντρου έως την αίθουσα εξέτασης.

ι. Οι ελάχιστες προδιαγραφές κάθε Εξεταστικού Κέντρου περιέχονται στο Εγχειρίδιο Ποιότητας του Φορέα χορήγησης πιστοποιητικών γνώσης ξένων γλωσσών. Οι προδιαγραφές του Εξεταστικού Κέντρου και κάθε θέσης εξέτασης είναι καταχωρημένες ηλεκτρονικά στο Κεντρικό Διαχειριστικό Σύστημα της Πιστοποίησης (ΚΕ.ΔΙ.Σ.Π.) με τρόπο που να είναι άμεσα προσπελάσιμες μέσω του διαδικτύου και από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.