Άρθρο 19: Συμμετέχοντες στη διενέργεια των εξετάσεων.

1. Η εύρυθμη λειτουργία των συστημάτων που υποστηρίζουν το εξεταστικό σύστημα και η έγκαιρη προετοιμασία τους ανήκει στην αρμοδιότητα του Εξεταστικού Κέντρου και του ορισμένου για αυτόν τον σκοπό Υπευθύνου Τεχνικής Υποστήριξης, ο οποίος δεν μπορεί να είναι και εκπαιδευτής των εξεταζομένων.

2. Ο Υπεύθυνος Τεχνικής Υποστήριξης είναι άμεσα διαθέσιμος, ώστε να επιλαμβάνεται των

τεχνικών προβλημάτων που, τυχόν, διαπιστώνονται κατά τη διάρκεια της εξέτασης.

3. Κάθε φορά που πραγματοποιούνται εξετάσεις πιστοποίησης ο Φορέας χορήγησης Πιστοποιητικών γνώσης ξένων γλωσσών ορίζει δύο (2) Επιτηρητές σε κάθε αίθουσα εξέτασης για κάθε είκοσι (20) εξεταζόμενους, οι οποίοι δεν γνωρίζουν την εξεταζόμενη ξένη γλώσσα και από τους οποίους ο ένας είναι ενταγμένος στο Μητρώο Αξιολογητών – Επιτηρητών − Ελεγκτών – Επιθεωρητών − Εμπειρογνωμόνων του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και ο άλλος ορίζεται από τον Φορέα, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 23 της παρούσας απόφασης. Η αμοιβή των Επιτηρητών, βαρύνει τους Φορείς χορήγησης Πιστοποιητικών γνώσης ξένων γλωσσών.

4. Μετά από σχετικό αίτημα του Φορέα στο οποίο προσδιορίζεται κατ΄ εκτίμηση ο αριθμός

των Επιτηρητών με βάση τον προγραμματισμό των εξετάσεων, ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. αποστέλλει ανά τρίμηνο κατάλογο Επιτηρητών οι οποίοι είναι ενταγμένοι στο Μητρώο Αξιολογητών – Επιτηρητών − Ελεγκτών – Επιθεωρητών − Εμπειρογνωμόνων του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., προκειμένου να ορισθούν ως επιτηρητές σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 3 του παρόντος άρθρου.