Άρθρο 03 – Κατά τόπον αρμοδιότητα

1. Ο Μουφτής έχει κατά τόπον αρμοδιότητα επί των υποθέσεων της παρ. 1 του άρθρου 2, εφόσον και τα δύο μέρη είναι Έλληνες πολίτες μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης και έχουν αμφότερα τη μόνιμη κατοικία τους εντός της περιφέρειας της ίδιας Μουφτείας.
2. Τα γεωγραφικά όρια δικαιοδοσίας των Μουφτειών Διδυμοτείχου, Κομοτηνής και Ξάνθης συμπίπτουν με τα αντίστοιχα υφιστάμενα γεωγραφικά όρια των Περιφερειακών Ενοτήτων Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης.

  • 6 Σεπτεμβρίου 2018, 18:04 | Κωνσταντινος Τσιτσελικης

    Η αυστηρότητα της τοπικης εφαρμογής δεν μπορεί να σταθεί εύκολα από άποψη δικαιωμάτων. Εξάλλου η ένταξη στη μειονότητα νομικά έχει ένα αδύναμο κριτήριο που σταδιακά θαμπώνει: την καταγωγή από τους εξαιρεθέντες απο την Αλλαγή.
    Καθώς 20% της μειονότητας ζει στην Αθήνα+Θες-νικη κάτι θα πρέπει να προβλεφθεί κ για αυτούς.

  • 28 Αυγούστου 2018, 17:38 | Σπυρος

    ουδεμια προνοια για τους μουσουλμανους που κατοικουν εκτος των ανωτερω περιφερειων , οπως αυτων που διαβιουν στην περιοχη της πρωτευουσας και επιθυμουν οι υποθεσεις τους να επιλυθουν κατα τον ιερο μουσουλμανικο νομο. Το θεμα εχει απασχολησει την δικαιοσυνη, τωρα με την πληθωρα μουσουλμανων που ουδεμια σχεση εχουν με την Θρακη καλο θα ηταν η δωσιδικια να επεκταθη κ σ αυτην την κατηγορια μουσουλμανων με τηνελευθερη επιλογη της μουφτειας που επιθυμουν.