Ολοκλήρωση Δημοσίευσης Διαβούλευσης

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της δημόσιας διαβούλευσης για το Προεδρικό Διάταγμα «Δικονομικοί κανόνες επί υποθέσεων δικαιοδοσίας Μουφτή-Σύσταση, οργάνωση και λειτουργία Διεύθυνσης Υποθέσεων Δικαιοδοσίας Μουφτή στις Μουφτείες», του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες και την ικανοποίησή μου για τη συμμετοχή και την ποιότητα των σχολίων στη δημόσια διαβούλευση. Οι προτάσεις, παρατηρήσεις, ενστάσεις και τα ιδιαίτερα χρήσιμα σχόλια που έχουν υποβληθεί αποτελούν, ήδη, αντικείμενο μελέτης και επεξεργασίας.
Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Κωνσταντίνος Γαβρόγλου

Δικονομικοί κανόνες επί υποθέσεων δικαιοδοσίας Μουφτή-Σύσταση, οργάνωση και λειτουργία Διεύθυνσης Υποθέσεων Δικαιοδοσίας Μουφτή στις Μουφτείες

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων θέτει από σήμερα 28/08/2018 , ημέρα Τρίτη και ώρα 12.00, σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος με τίτλο «Δικονομικοί κανόνες επί υποθέσεων δικαιοδοσίας Μουφτή-Σύσταση, οργάνωση και λειτουργία Διεύθυνσης Υποθέσεων Δικαιοδοσίας Μουφτή στις Μουφτείες» σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 της από 24.12.1990 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Περί Μουσουλμάνων Θρησκευτικών Λειτουργών» (Α’ 182) που κυρώθηκε με το άρθρο μόνο του Ν. 1920/1991 (Α’ 11), όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με την παρ. 4 του άρθρου 1 του Ν. 4511/2018 (Α’ 2).
Το Προεδρικό Διάταγμα περιλαμβάνει διατάξεις σχετικά με:
α) το καθορισμό των αναγκαίων δικονομικών κανόνων για τη συζήτηση των υποθέσεων δικαιοδοσίας του Μουφτή και την έκδοση των αποφάσεών του και
β) την ρύθμιση θεμάτων οργάνωσης, σύστασης και διαδικασίας πλήρωσης θέσεων προσωπικού (μονίμων, ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και μετακλητών υπαλλήλων) και λειτουργίας της Διεύθυνσης Υποθέσεων Δικαιοδοσίας Μουφτή στις Μουφτείες.
Δεδομένης της σπουδαιότητας της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σας καλεί να συμμετέχετε στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, διατυπώνοντας τις απόψεις και τις παρατηρήσεις σας στις σχετικές ρυθμίσεις.
Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την 7η Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 12:00΄.

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Κωνσταντίνος Γαβρόγλου