Άρθρο 141 Ποινικές διώξεις Δημάρχων για μη χορήγηση στοιχείων εργαζομένων

Παύει οριστικά η πειθαρχική δίωξη όσων δημοτικών υπαλλήλων και Δημάρχων συμπεριλαμβανομένων, οι οποίοι δεν παρέδωσαν στοιχεία για τους εργαζόμενους στους Δήμους τους, στο Υπουργείο Εσωτερικών, κατά παράβαση της παραγράφου (Ζ) της εγκυκλίου Α.Δ.Α. Β4ΣΩΧ-ΗΤΔ/2015, αναγνωριζομένης της μη ιδιοτελούς στάσης τους και της, προς προστασία των θέσεων εργασίας των εργαζομένων στους αντιστοίχους δήμους, εμπράκτως εκφρασθείσας άρνησης συμμόρφωσής τους, στην άνω εγκύκλιο, τυχόν δε ασκηθείσες ή και περαιωθείσες διώξεις και πειθαρχικές διαδικασίες για την αιτία αυτή, θεωρούνται ως μηδέποτε γενόμενες.

  • 2 Σεπτεμβρίου 2016, 19:34 | ΒΑΣΙΛΗΣ

    Όλα στο φως.Όλες οι Συμβάσεις ΝΑ ΕΛΕΧΘΟΥΝ.Ελέγχονται Επιχειρηματίες, απλοί περιπτεράδες, ελέγχονται Τραπεζίτες, ελέγχονται Δημόσιοι Υπάλληλοι, γιατί να εξαιρέσουμε τους Αιρετούς, παλιούς και Νέους.Ελέγχονται οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ και έχουν απομακρυνθεί τόσοι Δημόσιοι Υπάλληλοι με πλαστά απολυτήρια Λυκείου.Να ελεχθούν και ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ.Διασπάθηση Δημοσίου Χρήματος για το Προσωπικό όφελος Αιρετών,Συνδικαλιστών και Εργαζομένων στους ΟΤΑ αφού οι Συμβασιούχοι είναι τα παιδιά τους, οι γυναίκες τους, οι αγαπημένοι τους.ΝΑ ΕΛΕΧΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΑ.

  • 2 Σεπτεμβρίου 2016, 09:04 | ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ

    Προτείνεται η προσθήκη στο άρθρο 141 της παρακάτω διάταξης:
    «Στο άρθρο 39 του ν. 4325/2015 (ΦΕΚ 47/Α/11-05-2015) προστίθεται εδάφιο γ ως εξής:
    «και σε περιπτώσεις μεταφοράς προσωπικού από Δημοτικές Επιχειρήσεις σε ΟΤΑ ή Νομικά τους πρόσωπα, εφόσον οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να εργάζονται στους εν λόγω ΟΤΑ ή στα νομικά τους πρόσωπα».
    Ο νόμος Κατρούγκαλου και συγκεκριμένα το άρθρο 39 του ν. 4325/2015 (ΦΕΚ 47/Α/11-05-2015) ορθά κινήθηκε στην κατεύθυνση της απαλλαγής των αιρετών από διώξεις που ασκήθηκαν εναντίον τους για καθαρώς πολιτικά ζητήματα που τους υπαγόρευσε η κοινωνία.
    Ωστόσο για να κλείσουν οριστικά αυτές οι υποθέσεις για τις οποίες ταλαιπωρούνται άνθρωποι που επέλυσαν υπαρκτά κοινωνικά προβλήματα εργασιακής φύσεως, χωρίς να έχουν αποκομίσει το παραμικρό προσωπικό όφελος, όταν μάλιστα οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να εργάζονται στους ΟΤΑ και στα νομικά ους πρόσωπα, είναι επιβεβλημένο να θεσπιστεί η παραπάνω διάταξη.

  • 26 Αυγούστου 2016, 17:47 | iceman

    ποοσο πιο φωτογραφικη μπορει να ειναι μια διαταξη?
    γιατι δεν γραφεται απλα τα ονοματα των δημαρχων ονομαστικα?