Άρθρο 92 Θέματα προσωπικού Δ.Ε.Υ.Α.

Το προσωπικό των επιχειρήσεων του ν. 1069/1980 (Α’ 191), εφόσον απασχολείτο πραγματικά με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου κατά την 30η/5/2011, ημερομηνία μέχρι την οποία λειτουργούσαν οι Δ.Ε.Υ.Α. με τον ν. 3463/2006 θεωρείται ως προς όλες τις συνέπειες ότι τοποθετήθηκε και συνεχίζει να παρέχει την εργασία του νόμιμα, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, ανεξαρτήτως της διαδικασίας που τηρήθηκε κατά τη σύναψη της οικείας σύμβασης. Σε εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις του ανωτέρω προσωπικού επιτρέπεται η κατάρτιση δικαστικού συμβιβασμού, κατόπιν απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης. Τυχόν πράξεις λύσης εργασιακής σχέσης εργαζομένων που εμπίπτουν στην ανωτέρω διάταξη ανακαλούνται χωρίς οι εργαζόμενοι να δικαιούνται μισθούς υπερημερίας ή άλλου είδους αποζημίωσης.

  • 5 Σεπτεμβρίου 2016, 18:23 | ΑΛΕΞΗΣ Χ

    Πρώτα απ όλα συγχαρητήρια στο Υπουργείο, που επιτέλους ασχολείται με τις σχέσεις εργασίες που υφίστανται στις ΔΕΥΑ και προσπαθεί να αποκαταστήσεις αδικίες χρόνων. Θα συμφωνήσω απόλυτα με την άποψη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δ.Ε.Υ.Α, η οποία με ευκρίνεια και ορθοκρισία θέτει να συμπεριλήφθη στο άρθρο οποιαδήποτε σχέση απασχόλησης. Όσοι είναι και ασχολούνται με τον χώρο των Δ.Ε.Υ.Α, όπως είναι η Ομοσπονδία γνωρίζει αρκετά καλά, ότι είναι άδικο στον ίδιο χώρο εργασίας να υπάρχουν διακρίσεις για εργαζόμενους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Πρέπει λοιπόν να πάψουμε να ασχολούμαστε μόνο με το τι είναι συμφέρον για τον εαυτό μας και δανειζόμενος την άποψη του Στέφανου Στεφάνου πρέπει επιτέλους «να κάνουμε το χρέος μας ως πολίτες, κάτι πέρα από αυτό που κάνουμε για το σαρκίο μας».

  • 5 Σεπτεμβρίου 2016, 16:47 | ΓΡΗΓΟΡΗΣ

    ΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΡΙΤΟΥΣ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΟ ΑΡΘΡΟ,ΕΣΤΙΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΔΕΥΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ.
    ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ Ν3852 ΠΕΡΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΒΑΣΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΕΥΑ.
    ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ Η ΦΡΑΣΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΣ ΤΗΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ
    Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΝΟΜΙΜΗ Η ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΗΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΤΩΝ ΔΕΥΑ.
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ.

  • 5 Σεπτεμβρίου 2016, 13:38 | ΜΑΡΙΑ Κ.

    ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΑΥΤΗ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΥΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΟΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗΚΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΟΥΣ Ή ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ.

  • 5 Σεπτεμβρίου 2016, 12:40 | Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

    Η Ε.Δ.Ε.Υ.Α. προτείνει η φράση «Τυχόν πράξεις λύσης εργασιακής σχέσης εργαζομένων που εμπίπτουν στην ανωτέρω διάταξη ανακαλούνται υποχρεωτικώς από το χρόνο που ίσχυσαν χωρίς να δικαιούνται μισθούς υπερημερίας ή άλλου είδους αποζημίωση» να αντικατασταθεί με τη φράση «Τυχόν πράξεις απόλυσης εργαζομένων που εμπίπτουν στην ανωτέρω διάταξη ανακαλούνται υποχρεωτικώς από το χρόνο που ίσχυσαν χωρίς να δικαιούνται μισθούς υπερημερίας ή άλλου είδους αποζημίωση» διότι δεν είναι δυνατό να επανέλθουν στην υπηρεσία εργαζόμενοι που αποχώρησαν οικειοθελώς.

  • 3 Σεπτεμβρίου 2016, 19:11 | Νικόλαος Μαν.

    Συγχαρητήρια στο Υπουργείο που αποκαθιστά μια αδικία σε ανθρώπους που εργαζοταν με συμβάσεις αορίστου χρόνου και έγινε καταγγελία της σύμβασης τους για προσχηματικούς λόγους.
    Όλοι εμείς που απολύθήκαμε καιείμαστε ελάχιστοι δεν ανήκαμε ουτε σε αυτούς με πλαστά δικαιολογητικά ούτε σε εκλεκτούς διοικήσεων.
    Οι συγκεκριμένοι εκλεκτοί με τον Νόμο 3852/2010 και την διάταξη Ντόλιου που δεν έλεγε για επανέλεγχο εργασιακών σχέσεων κατα την μεταφορά τους συνέχισαν να εργάζονται χωρίς κανένα πρόβλημα, καθώς αρκούσε η σύμβαση αορίστου χρόνου.
    Το συγκεκριμένο άρθρο πρέπει να αφορά οσους ειχαν συμβάσεις αορίστου χρόνου διότι στο τέλος διαβλέπω ότι για ακόμη μια φορά δεν θα ψηφιστεί. Εαν θεωρεί το υπουργείο σας για βελτίωση ας επανέλθει σε νέο νομοσχέδιο. Φτάνει πια αυτή η κατάσταση που μας εχει εξουθενώσει ψυχολογικά.

  • Η διατύπωση του άρθρου δεν καλύπτει όλους τους εργαζόμενους που εργαζόταν την περίοδο που συγχωνεύθηκαν οι Δ.Ε.Υ.Α. Για να μην υπάρξουν αδικίες, προτείνουμε να διατυπωθεί ως εξής:
    Το προσωπικό των επιχειρήσεων του Ν. 1069/1980 (Φ.Ε.Κ. Α’ 191), εφόσον απασχολείτο πραγματικά έως 31-05-2011 (ημερομηνία μέχρι την οποία λειτουργούσαν οι Δ.Ε.Υ.Α. με τον ν. 3463/2006), με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, ή με οποιαδήποτε σχέση απασχόλησης που κάλυπτε πάγιες και διαρκείς ανάγκες – περιλαμβανομένων και των όσων μελών του προσωπικού καλύπτονται από δικαστικές αποφάσεις, αποφάσεις εκδοθείσες κατά τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, θεωρείται ως προς όλες τις συνέπειες ότι τοποθετήθηκε και εξακολουθεί να παρέχει την εργασία του νόμιμα υπό το καθεστώς σύμβασης εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, ανεξαρτήτως της διαδικασίας που τηρήθηκε κατά τη σύναψη της οικείας αρχικής σύμβασης.
    Σε εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις που αφορούν το εν λόγω προσωπικό επιτρέπεται η κατάρτιση δικαστικού συμβιβασμού, κατόπιν αποφάσεως του Δ/Σ της επιχείρησης. Τυχόν πράξεις λύσεως της εργασιακής της εργασιακής σχέσεως ή συμβάσεως απασχόλησης που καλύπτονται από την παρούσα διάταξη ανακαλούνται, χωρίς οι εργαζόμενοι να δικαιούνται μισθούς υπερημερίας ή άλλου είδους αποζημίωση.

  • 2 Σεπτεμβρίου 2016, 23:11 | Μιχάλης

    Βλέποντας μια κυβέρνηση και έναν Υπουργό με τόση ευαισθησία να επιλύσει και να αποκαταστήσει αδικίες, μόνο υπερήφανους μας κάνουν που έχουμε μια κυβέρνηση αριστεράς.Τέτοιες ρυθμίσεις δικαιώνουν αγώνες εργαζομένων από κατάφωρες αδικίες που συντελέστηκαν. Συγχαρητήρια!

  • 2 Σεπτεμβρίου 2016, 00:51 | ΜΑΡ. ΜΑΡΚΑΚΗ

    Το άρθρο αυτό, αποκαθιστά εργαζομένους που επλήγησαν επαγγελματικά αλλά κυρίως ηθικά.
    Ταυτόχρονα υπηρετεί το κοινό συμφέρον, διοχετεύοντας τις ικανότητες και τις γνώσεις καταρτισμένων υπαλλήλων στην υπηρεσία του πολίτη. Οφείλονται λοιπόν τα εύσημα στους ανθρώπους εκείνους που αντιλήφθηκαν το μέγεθος της αδικίας και προχώρησαν στην δικαίωση των προσπαθειών τόσων ανθρώπων.

  • 31 Αυγούστου 2016, 14:29 | Κ.Μ.

    Ξεχασατε το θεμα προσληψης των υδρονομεων στις ΔΕΥΑ με το β.δ. του 1958

  • 31 Αυγούστου 2016, 10:03 | ΑΓΓΕΛΙΚΗ

    Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΕΤΟΙΩΝ ΑΔΙΚΙΩΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ.Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ ΕΝΕΡΓΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ.

  • 30 Αυγούστου 2016, 12:37 | ΣΑΒΒΑΣ

    Συγχαρητήρια στην Κυβέρνηση, στον Υπουργό Εσωτερικών και σε όσους μόχθησαν για την αποκατάσταση μιας αδικίας που συντελείται εδώ και τρία χρόνια.
    Τελικά αποδεικνύεται πως μόνο μια κυβέρνηση Αριστεράς θα μπορούσε να αντιληφθεί το μέγεθος της αδικίας και να στηρίξει τους κόπους των εργαζομένων.
    Ακόμα μια φορά Συγχαρητήρια για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης.
    Ευχαριστούμε Υπουργέ.

  • 30 Αυγούστου 2016, 12:53 | ΑΓΓΕΛΟΣ

    Συγχαρητηρια στην Κυβέρνηση και στο Υπ. Εσωτερικών του κ. Κουρουπλή για την διάταξη αυτή που αποκαθιστά αδικίες και παραληψεις προηγούμενων ετών.

  • 30 Αυγούστου 2016, 09:14 | ΜΑΡΙΑ ΚΩΝ/ΝΟΥ

    Το συγκεκριμμενο αρθρο λυνει ενα μεγαλο προβλημα συμβιωσης οικογενειων αυτη τη δυσκολη εποχη απο αδικες απολυσεις υπαλληλων των τελευταιων ετων.Ενα μεγαλο Μπραβο στην κυβερνηση που αποδεικνυει οτι ειναι στο πλευρο και στα δικαιωματα των εργαζομενων.

  • 30 Αυγούστου 2016, 08:59 | ΜΙΧΑΛΗΣ

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΝΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΥ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΖΕΙ ΑΔΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΟΙ ΜΟΝΟΙ (ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ) ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΑΥΤΗ. ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ.

  • 30 Αυγούστου 2016, 08:17 | ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

    Συγχαρητήρια γιατί η ρύθμιση αυτή αποκαθιστά αδικίες του Καλλικράτη που δημιουργήθηκαν από μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Δίνει ανάσα ζωής τόσο στις δημοτικές επιχειρήσεις όσο και στις οικογένειες αυτών των ανθρώπων που αδίκως εκδιώχθηκαν ενώ άλλοι με τα ίδια χαρακτηριστικά και προϋπηρεσία παρέμεναν. Με μια λέξη επέρχεται Ισονομία!!!

  • 29 Αυγούστου 2016, 23:24 | ΝΙΚΟΣ

    ΘΕΩΡΩ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ ΜΕ ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ ΑΛΛΑ ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΡΕΣΤΟΙ ΣΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.
    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ Η ΦΡΑΣΗ «Τυχόν πράξεις λύσης εργασιακής σχέσης εργαζομένων που εμπίπτουν στην ανωτέρω διάταξη ανακαλούνται » Η ΛΕΞΗ «ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΣ» ΔΙΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΝΟΜΙΜΟΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΘΟΔΕΥΣΑΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΥΠΟ ΤΟΝ ΜΑΝΔΥΑ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΧΑΡΙΝ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΚΑΠΟΙΩΝ.
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ

  • 29 Αυγούστου 2016, 20:23 | Μιχαλης Κ

    Συγχαρητήρια στο Υπουργείο και στο επιτελείο του που μετά από πολλά χρόνια επιτέλους βλέπουμε μια διάταξη για την αποκατάσταση των υπαλλήλων που απολύθηκαν αδίκως από την εργασία τους.

  • 29 Αυγούστου 2016, 16:15 | ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ

    Μία δίκαιη ρύθμηση που το υπουργείο εσωτερικών υλοποιεί μετά απο χρόνια
    αγώνων και προσπαθειών κάποιων ανθρώπων να δώσουν τέλος σε μιά αδικία και να μην πάνε χαμένα δέκα χρόνια τίμιας εργασίας.