Άρθρο 40 Προθεσμία σύναψης συμβάσεων έκτακτου προσωπικού

Στην προθεσμία των διατάξεων του άρθρου 20 του ν. 4305/2014 (Α’ 237) συμπεριλαμβάνονται οι προσλήψεις οι οποίες πραγματοποιούνται με την έκδοση υπουργικών αποφάσεων, που αφορούν στην έγκριση απασχόλησης προσωπικού σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα του άρθρου 205 του ν. 3584/2007 (Α΄ 143), όπως επίσης και του αμιγώς αμειβομένου, από την καταβολή αντιτίμου και λοιπών αντικαταβολών, προσωπικού. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας αυτής, οι συμβάσεις δεν επιτρέπεται να συναφθούν και απαιτείται εκ νέου υποβολή αιτήματος για έκδοση εγκριτικής απόφασης.

 • 5 Σεπτεμβρίου 2016, 15:03 | Ομάδα εργαζομένων της προκήρυξης ΣΟΧ4/2015 του Δήμου Θεσσαλονίκης

  Πέρσι, με την εφαρμογή της ΠΝΠ της 30-12-2015 (Α’ 184) που έδωσε αυτοδίκαιη παράταση σε όσους εργαζόμενους απασχολούνται στην καθαριότητα, δημιουργήθηκε ένα ιδιότυπο καθεστώς στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, από τα 360 που συνολικά ζητούσε η προκήρυξη της ΣΟΧ 4/2015 του Δήμου Θεσσαλονίκης, γύρω στα 310 άτομα υπέγραψαν συμβάσεις εργασίας τον Δεκέμβριο και οι υπόλοιποι τον Ιανουάριο του 2016. Η σειρά των προσλήψεων έγινε σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Δήμου για τις προσλήψεις και σε καμία περίπτωση δεν είναι ευθύνη των εργαζομένων το χρονικό σημείο που υπέγραψαν τις συμβάσεις τους.

  Συνεπώς, με τον διαχωρισμό που έγινε λόγω της ΠΝΠ, 45 εργαζόμενοι δεν μπορούν να λάβουν την αυτοδίκαιη παράταση γιατί δεν τους καλύπτει το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο. Η συγκεκριμένη ομάδα εργαζομένων αποτελείται απο πολλές ειδικότητες, απαραίτητες για την υποστήριξη των εργασιών καθαριότητας.

  Είναι φανερό ότι η συγκεκριμένη ομάδα νοιώθει αδικημένη διότι ενώ οι εργαζόμενοι προσληφθήκαμε σύμφωνα με την ίδια προκήρυξη και δουλεύουμε στην ίδια Διεύθυνση θα δουλέψουμε τουλάχιστον 4 μήνες λιγότερο από τους συναδέλφους μας. Η ιδιότυπη αυτή κατάσταση μπορεί να επιλυθεί μόνο με νομοθετική παρέμβαση και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα αφού η κανονική διάρκεια εργασίας τελειώνει.

  Θα σας παρακαλούσα να λάβετε σοβαρά υπόψη το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τον διαχωρισμό αυτό των εργαζομένων και να δώσετε νομοθετική λύση στο πρόβλημα και στην αγωνία μας.

  Ομάδα εργαζομένων της προκήρυξης ΣΟΧ4/2015 του Δήμου Θεσσαλονίκης

 • 2 Σεπτεμβρίου 2016, 12:11 | ΒΑΣΙΛΗΣ

  ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΥΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ ΣΤΟΥΣ Ο.Τ.Α. ΚΑΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

 • 2 Σεπτεμβρίου 2016, 12:40 | ΒΑΣΙΛΗΣ

  ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟΥΣ Ο.Τ.Α. ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΜΕΣΩ Α.Σ.Ε.Π. ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΟΘΗΚΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2016.ΑΥΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ ΣΤΟΥΣ Ο.Τ.Α. ΚΑΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

 • 2 Σεπτεμβρίου 2016, 11:04 | ΒΑΣΙΛΗΣ

  ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟΥΣ Ο.Τ.Α. ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΜΕΣΩ Α.Σ.Ε.Π. ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΟΘΗΚΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2016.ΑΥΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ ΣΤΟΥΣ Ο,Τ.Α ΚΑΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.