• Σχόλιο του χρήστη 'Θεόδωρος Αρβανίτης' | 15 Απριλίου 2017, 08:08

    Υπάρχει σημαντικό λάθος στο κείμενο που αφορά τα εξής: Κεφάλαιο 4 - Ενδείξεις και Επισημάνσεις Ενότητα 6 - Οπωρολαχανικά Στην παράγραφο 7 αναγράφετε τον τρόπο έκδοσης του ΑΠΠ σε διαφορετικές περιπτώσεις. Όπως παρατηρούμε, αναγράφετε στο 7Γ πως το ΑΠΠ εκδίδεται από τον αριθμό του παραστατικου διακίνισης του παραγωγού, τον αύξοντα αριθμό εγγραφής στο βιβλίο ιχνηλασιμότητας και την ημερομηνία συσκευασίας (σελίδα 42/180). ΟΜΩΣ Στο παράδειγμα που δίνετε στις σελίδες 43 και 44, έχετε τα εξής σφάλματα: - Στην τελευταία στήλη - Αριθμός Παρτίδας Παραγωγής, αντί να υπολογίσετε το ΑΠΠ λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό του Παραστατικού του παραγωγού, έχετε αναγράψει τον αριθμό ΜΕΝΟ (το GR του), ως πρώτο συνθετικό του ΑΠΠ (αυτό υπήρχε στην παλαιά Αγορανομική Διάταξη ΑΔ 07/09 και πολύ σωστά το καταργήσατε γιατί δεν ήταν εύκολο για εμάς να συγκεντρώνουμε τα ΜΕΝΟ των παραγωγών). - Στα στοιχεία του Παραγωγού, γράφετε σωστά Δελτίο Αποστολής υπ αριθμ ..., όμως εκεί δεν αναγράφετε το ΜΕΝΟ του παραγωγού, όπως περιγράφετε ως υποχρεωτικό για τη στήλη αυτή). - Επειδή είμαστε υποχρεωμένοι στο βιβλίο να αναγράφουμε και τις κατεργασίες που προέκυψαν μετά την παραλαβή, θα χρειαστούν πολλές εγγραφές. Επομένως αυτό που αντιλαμβανόμαστε, ως ΑΑ δεν νοείται ο αύξον αριθμός παραλαβής, αλλά ο Αύξον Αριθμός ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ (περίπτωση συσκευαστή). Για παράδειγμα, αν έχουμε πατάτες, τις οποίες τμηματικά συσκευάζουμε για 2 μήνες από την παραλαβή τους, τότε θα έχουμε τόσα ΑΑ όσα και οι κατεργασίες τους (προκειμένου να γίνεται η αναγραφή στο βιβλίο/στήλη Βάρος Συσκευασθέντος Προϊόντος / Αριθμός Συσκευασιών).