Άρθρο 169 – Άδειες – πειθαρχικό δίκαιο πυροσβεστικών υπαλλήλων

Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, μπορεί να ρυθμίζονται θέματα πειθαρχικού δικαίου και αδειών του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος.

  • 12 Ιανουαρίου 2020, 13:37 | ΑΝΤΩΝΗΣ

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΥΠΣ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΈΠΕΤΑΙ. ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΝΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Η ΑΔΕΙΑ ΑΝΑΤΡΟΦΗΣ ΤΕΚΝΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ(ΕΓΓΡΑΦΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ). ΣΕ ΕΜΑΣ ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΙΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ. ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΑΔΕΙΑ ΤΜΗΜΑΤΙΚΑ

  • 11 Ιανουαρίου 2020, 16:59 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ν.

    -Θα πρέπει στη διενέργεια των Ε.Δ.Ε. ν’απλουστευθεί η διαδικασία γενικά στο σύνολο της.
    – Θα πρέπει να υπάρχει αξιοκρατία κ δίκαιη απονομή δικαιοσύνης χωρίς παρεμβάσεις από ανώτερους, εκβιασμούς, συνδικαλιστές και άλλους εξωγενείς παράγοντες. Επικρατεί η άποψη ότι εάν θέλεις να καλύψεις κάτι διενεργείται Ε.Δ.Ε., ενώ αντισταθμιστικά άν ένας οδηγός για παράδειγμα προκαλέσει κάποια ζημιά ή απωλεσθεί μια ταυτότητα, επιβάλλεται τιμωρία αμέσως!
    -Να ισχύει για όλους ανεξαιρέτως η νομοθεσία και εάν υπάρχουν εισαγγελικές παραγγελίες για κατώτερους ή ανώτερους, να ενημερώνεται ιεραρχικά η ηγεσία με το αρμόδιο τμήμα και όχι κατά το δοκούν.
    -Τα έγγραφα των Ε.Δ.Ε. αποτελούν δικόγραφα και δεν θα πρέπει να διορθώνονται ακόμη και εάν υπάρχουν συντακτικά ή ορθογραφικά λάθη (σε περίπτωση που φτάσουν μέχρι αίθουσες δικαστηρίων) / η μοναδική παρέμβαση που θα πρέπει να γίνεται είναι άν έχει γίνει κάτι στη δομή σύμφωνα με την εγκύκλιο και την σειρά εγγράφων-χρονικές υποβολές.
    – Να μην καθυστερούν στη διαβίβαση ιεραρχικά με σκοπό την κάλυψη γεγονότων ή παραγραφή αδικημάτων χρονικά με το πρόσχημα της αντιπυρικής περιόδου ή φόρτου εργασίας.

  • 9 Ιανουαρίου 2020, 20:28 | Μ. Κ.

    Να περιοριστούν οι λόγοι διενέργειας ΕΔΕ σε ουσιαστικές περιπτώσεις μόνο,καθως επίσης και να απλουστευθει ο τρόπος διενέργειας τους.
    Αν ένας υπάλληλος π. χ. χάσει την ταυτότητα του, να του επιβάλλεται άμεσα χρηματικό πρόστιμο.
    Σε περιπτώσεις μηνύσεων με πολίτες κλπ, να διενεργείται ΕΔΕ στην περίπτωση που το δικαστήριο καταδικάζει τελεσιδικα τον υπάλληλο.

  • 9 Ιανουαρίου 2020, 19:16 | Μ. Κ.

    Οι αξιωματικοί ειδικών καθηκόντων να αρχίσουν να συμμετέχουν σε διαδικασίες του Σώματος, όπως είναι οι ΕΔΕ.

  • 8 Ιανουαρίου 2020, 21:37 | Χ.Π.Τ

    Αλλαγή του αναχρονιστικού δύσκαμπτου πλαισίου διενέργειας Ένορκων Διοικητικών Εξετάσεων και εφαρμογή νέου απλού και λειτουργικού .

  • 8 Ιανουαρίου 2020, 09:27 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ν.

    Άρθρο 169 – Άδειες
    -Θα πρέπει να επανεξεταστεί το θέμα με τις γονικές άδειες του προσωπικού του Π.Σ. Έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να χορηγούνται άδειες ανατροφής τέκνου (γονικές άδειες) χωρίς να γίνεται κάποιος έλεγχος με κριτήρια εάν και κατά πόσο έχει γίνει χρήση του δικαιώματος από τον έτερο σύζυγο.
    -Προτείνεται να εξεταστεί στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα πώς χορηγούνται οι συγκεκριμένες άδειες και εφόσον ένας από τους δύο συζύγους τελεί σε κατάσταση ανεργίας, να μην χορηγείται η συγκεκριμένη άδεια και δημιουργείται πρόβλημα έλλειψης προσωπικού, που παρατηρείται σε καθολική μορφή Υπηρεσιών κατά τη χειμερινή περίοδο.
    -Να χορηγείται επίσης εφάπαξ (πλην της αντιπυρικής περιόδου) και όχι κατά διαστήματα κατά βούληση του κάθε υπαλλήλου.

  • 7 Ιανουαρίου 2020, 16:21 | Χαράλαμπος

    Εκτιμώ ότι θα ήταν σκόπιμο, να εξεταστεί η περίπτωση η διενέργεια Ε.Δ.Ε. για πειθαρχικά παραπτώματα να συμπεριλάβει και τους Αξιωματικούς των Ειδικών Υπηρεσιών και τους Διοικητικούς, όταν πρόκειται για συμβάντα του προσωπικού που υπηρετεί ως Ειδικών Υπηρεσιών, καθώς και όταν πρόκειται για Ε.Δ.Ε. που αφορά εξειδικευμένα αντικείμενα. (π.χ. Ιατρικά θέματα-τραυματισμοί, Βλάβες οχημάτων, θέματα πλοίων, θέματα ελικοπτέρων-αεροσκαφών-drone, θέματα πληροφοριακών συστημάτων κ.ά.)