Άρθρο 156 – Μεταθέσεις για συνυπηρέτηση

1. Οι μεταθέσεις για συνυπηρέτηση υπαλλήλου με σύζυγο δημόσιο υπάλληλο, ενεργούνται κατόπιν αιτήσεως του ενδιαφερομένου και μόνο όταν αποδεδειγμένα δεν μπορεί να εξασφαλιστεί η συνυπηρέτηση από την Υπηρεσία του/της συζύγου του. Υπάλληλοι που είναι κατώτεροι κατά βαθμό ή νεότεροι σε περίπτωση ομοιόβαθμων, με σύζυγο που υπηρετεί στα Σώματα Ασφαλείας ή στις Ένοπλες Δυνάμεις, έχουν δικαίωμα συνυπηρέτησης στην ημεδαπή. Στις περιπτώσεις που αμφότεροι οι σύζυγοι είναι πυροσβεστικοί υπάλληλοι, ο νεότερος ακολουθεί υποχρεωτικά τον αρχαιότερο. Δικαίωμα συνυπηρέτησης έχουν και οι πυροσβεστικοί υπάλληλοι με σύζυγο πολιτικό υπάλληλο του Πυροσβεστικού Σώματος. Στην περίπτωση αυτή ο πολιτικός υπάλληλος ακολουθεί τον πυροσβεστικό υπάλληλο.
2. Οι μεταθέσεις για συνυπηρέτηση ενεργούνται με την προϋπόθεση ότι στην Υπηρεσία, όπου ο υπάλληλος επιθυμεί να μετατεθεί, προβλέπεται θέση του βαθμού του (και της ειδικότητας του στην περίπτωση υπαλλήλων Ειδικών Καθηκόντων) από την κατανομή της υπηρετούσας δύναμης. Σε διαφορετική περίπτωση μετατίθεται, εφόσον επιθυμεί, στην πλησιέστερη Υπηρεσία που πληρούται η ως άνω προϋπόθεση.
3. Σύζυγος υπαλλήλου που μετατέθηκε με πρωτοβουλία της Υπηρεσίας του και εγκρίνεται αίτημα συνυπηρέτησής του θεωρείται ότι υπηρετεί εκτός νομού συμφερόντων του με όλες τις συνέπειες.
4. Οι μεταθέσεις για συνυπηρέτηση ενεργούνται εντός διμήνου από την ημερομηνία υποβολής του σχετικού αιτήματος.

 • 13 Ιανουαρίου 2020, 15:55 | Χαρης Κ.

  ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 21 Α ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 2946/2001 ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΧΕΙ Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 20 ΧΛΜ ΕΊΤΕ ΕΊΝΑΙ ΜΌΝΙΜΟΣ ΕΙΤΕ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ.

 • 10 Ιανουαρίου 2020, 12:19 | pha

  Στις περιπτώσεις που αμφότεροι οι σύζυγοι είναι πυροσβεστικοί υπάλληλοι να υπάρχει η δυνατότητα ο αρχαιότερος να ακολουθεί τον νεότερο όταν υπάρχει έννομο οικογενειακό συμφέρον π.χ. πρώτη κατοικία

 • 2 Ιανουαρίου 2020, 12:36 | ΕΠΙΠΥΡΑΓΟΣ 13467 ΓΚΟΥΣΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

  ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ. ΥΠΗΡΕΤΩ ΣΤΗΝ Π.Υ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΔΡΑΜΑ ΠΟΥ ΑΠΕΧΕΙ 180 ΧΛΜ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ. ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΖΗΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΣΥΝΗΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΗΝ ΟΠΟΊΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΩΣ ΣΥΖΗΓΟΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥ. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΩΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΥΧΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 200ΧΛΜ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ Η ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ (ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΤΟΣ ΝΟΜΟΥ). ΦΕΤΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΟΥΦΛΙ 60ΧΛΜ ΜΑΚΡΥΑ, ΠΕΡΣΥ ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ 100ΧΛΜ ΜΑΚΡΥΑ,…ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ??.. ΕΚΜΗΔΕΝΙΖΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΟ ΕΥΕΡΓΕΤΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ. ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΥΠ ΟΨΙΝ ΟΥΤΕ Η ΤΡΙΤΕΚΝΙΑ.

  ===ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 21 Α ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 2946/2001 ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΧΕΙ Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 20 ΧΛΜ.. ΕΣΤΩ ΚΑΙ… 50ΧΛΜ!!!
  ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ…