Άρθρο 115 Ειδικές διατάξεις

1. Οι διατάξεις του άρθρου 7 του ν.2690/1990 (Α΄ 45) για την αμεροληψία των διοικητικών οργάνων ισχύουν ανάλογα για όλα τα όργανα, μονομελή ή συλλογικά του παρόντος νόμου.

2. Με προεδρικά διατάγματα που εκδίδονται με πρόταση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Πολιτισμού και Αθλητισμού, επιτρέπεται:
α) η σύσταση, η συγχώνευση, ή η κατάργηση νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου που τελούν υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και η έγκριση των Οργανισμών τους,
β) η σύσταση των αναγκαίων θέσεων προσωπικού για τη λειτουργία των φορέων αυτών, ανάλογα με το είδος και το μέγεθος των αθλητικών δραστηριοτήτων και των εγκαταστάσεών τους, και
γ) η πρόβλεψη της δυνατότητας λειτουργίας των παραπάνω φορέων όλες τις ημέρες του μήνα, σε δωδεκάωρη ή εικοσιτετράωρη βάση, για ορισμένο ή αόριστο χρονικό διάστημα, καθώς και αντίστοιχης απασχόλησης μέρους του προσωπικού τους, ανάλογα με το είδος και το μέγεθος των αθλητικών δραστηριοτήτων και των εγκαταστάσεων του φορέα.

3. Η Κτηματική Υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών αναλαμβάνει, μετά από ειδική εντολή του αρμόδιου Υπουργού Οικονομικών, την υποχρέωση της νομικής προστασίας, όπως την αποβολή αυθαίρετων κατόχων, την έκδοση πρωτοκόλλων καθορισμού αποζημίωσης αυθαίρετης χρήσης και λοιπών μέτρων προστασίας σε βάρος αυθαίρετων κατόχων για τα ακίνητα κυριότητας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού που προήλθαν από αναγκαστικές απαλλοτριώσεις, οι οποίες έχουν συντελεστεί υπέρ της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με δαπάνη του Δημοσίου η οποία καλύφτηκε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Η κυριότητα των εν λόγω ακινήτων παραμένει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.