«Ολοκλήρωση της Δημόσιας Διαβούλευσης»

Την Πέμπτη 3 Απριλίου 2014 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δημόσια διαβούλευση σχετικά με την επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με θέμα «Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας- Αττικής, Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης και άλλες διατάξεις».
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ευχαριστεί θερμά πολίτες και φορείς για τη συμμετοχή τους.

Δημόσια διαβούλευση επί σχεδίου νόμου Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας- Αττικής, Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης

Εισάγουμε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τα νέα Ρυθμιστικά Σχέδια Αθήνας- Αττικής και Θεσσαλονίκης, επιβεβαιώνοντας μετά από πολύ καιρό, την πρόθεση της πολιτείας να αποκτήσουν η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη σύγχρονα Ρυθμιστικά Σχέδια, που ανταποκρίνονται στις εξελίξεις και εκφράζουν τις κατευθύνσεις για την ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών των Μητροπολιτικών περιοχών Αθήνας και Θεσσαλονίκης.
Τα νέα Ρυθμιστικά Σχέδια Αθήνας- Αττικής και Θεσσαλονίκης έχουν εκπονηθεί ως δύο ξεχωριστά νομοσχέδια από τον Οργανισμό Αθήνας και τον Οργανισμό Θεσσαλονίκης αντίστοιχα.
Το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας- Αττικής έχει τεθεί σε ανοιχτή δημόσια διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς από τον Ιούλιο του 2011, ενώ από τον Αύγουστο του 2011 μέχρι σήμερα είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας. Οι επισημάνσεις, παρατηρήσεις και προτάσεις, που κατατέθηκαν από το σύνολο των ενδιαφερόμενων φορέων, αξιολογήθηκαν και σε μεγάλο ποσοστό ενσωματώθηκαν, δίνοντας την τελική μορφή του πρώτου μέρους του νομοσχέδιου.
Το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, η οποία έληξε στις 15-6-2011. Το κείμενο, όπως διαμορφώθηκε μετά την τήρηση της διαδικασίας αξιολόγησης και επεξεργασίας του υλικού της διαβούλευσης, είναι επίσης αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Θεσσαλονίκης από τον Ιούνιο του 2011 και αποτελεί το δεύτερο μέρος του παρόντος σχεδίου νόμου.
Σας καλώ να συμμετάσχετε στη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης του ενιαίου πλέον σχεδίου νόμου, υποβάλλοντας παρατηρήσεις, σχόλια και προτάσεις, μέχρι την 3η Απριλίου 2014.
Σας ευχαριστώ,

Γιάννης Μανιάτης
Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής