• Σχόλιο του χρήστη 'ΤΥΡΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ' | 18 Μαΐου 2021, 18:48

    Παρακαλούμε να προσθέσετε ευκρινώς τον κλάδο των Τυροπαραγωγών στις δραστηριότητες που εξαιρούνται από την υποχρέωση ανάπαυσης τις Κυριακές και τις ημέρες αργίας. Λόγω της αλλοιώσιμης φύσης του γάλακτος και της απαίτησης του Προτύπου για την ΦΕΤΑ ΠΟΠ για Τυροκόμιση εντός 24 ωρών, τα Τυροκομεία λειτουργούν υποχρεωτικά 7 ημέρες την εβδομάδα, σε 1 βάρδια (ως και 10 ώρες) κατά την γαλακτοκομική περίοδο που διαρκεί περίπου 9 μήνες, ενώ το υπόλοιπο διάστημα του έτους λειτουργούν ορισμένες μέρες ή ώρες της ημέρας. Τις ημέρες περιορισμένης λειτουργίας, το προσωπικό λαμβάνει τις άδειες του. Η συνεχής λειτουργία των Τυροκομείων δεν έχει νομοθετηθεί με κανένα από τους Νόμους που ρυθμίζουν την εργασία και τις εξαιρέσεις από την υποχρεωτική ανάπαυση της Κυριακής και αργιών (Β.Δ.748/1966 αρθ.7, όπως τροποποιήθηκε με το Άρθρο 96. Παρ.2 του 4764/2020. Η λειτουργία των Τυροκομείων κατά τις Κυριακές και Αργίες δεν χρειάζεται να λαμβάνει την άδεια της Επιθεώρησης Εργασίας. Πρόκειται για μια παραδοσιακή δραστηριότητα που στηρίζει πολλαπλώς και ενεργά την οικονομία και συμβάλλει τα μέγιστα στις εξαγωγικές δραστηριότητες της χώρας. Το προσωπικό των Τυροκομείων είναι εξειδικευμένο και εκπαιδευμένο και στην επαρχία δεν υπάρχει προσφορά ατόμων τέτοιας ειδίκευσης. Ο κλάδος μας θα είναι ευγνώμων εφ' όσον λάβετε υπ' όψιν σας το δίκαιο αίτημα μας. Με εκτίμηση ΤΥΡΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ - ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΩΝ