• Σχόλιο του χρήστη 'Γιώργος Γεωπόνος Κρήτη' | 8 Σεπτεμβρίου 2010, 11:30

       -Στους άξονες του  Σ/Ν δεν γίνεται καμμία αναφορά στο γεγεονός ότι στη χώρα, η συντριπτική πλειοψηφία των ασχολουμένων με την γεωργ. παραγωγή είναι ή μικροπαραγωγοί ή καλλιεργητές εκτατικών ή υπερήλικες ή ετεροεπαγγελματίες ή ερασιτέχνες με την έννοια της μικροπραραγωγής γενικά, ασχολούμενοι με την<μικρή γεωργία χωρικού τύπου> για κάλυψη κυρίως οικογενειακών αναγκών. Σε ορισμένες περιοχές, αυτό είναι κανόνας.   Γι' αυτούς, η άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων του μικρού κήπου ή του δένδρου ή του καλλωπιστικού είναι καθημερινότητα, που αντιμετωπίζεται κυρίως με άμεση γεωτεχνική καθοδήγηση του υπεύθυνου γεωτεχνικού και με χρήση κυρίως μικροσυσκευασιών φυτ/κών. Η εφαρμογή γίνεται με μικρά μηχανικά ή και κυρίως χειροκίνητα μέσα.    Εδώ είναι άνευ ουσίας η συνταγογράφηση και το συνταγολόγιο, πέραν του οικονομικού κόστους, που διαφορετικά θα είναι σημαντικό για τους <μικρούς>.    Προτείνεται η πρόβλεψη διάκρισης και άλλης ελαστικώτερης αντιμετώπισης αυτών των κατηγοριών, πάντα στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής  και προστασίας του χρήστη και της Δημόσιας Υγείας.    Πρόταση για τους χώρους διακίνησης:   Να δοθεί περισσότερη βαρύτητα στις πραγματικές συνθήκες ασφαλούς φύλαξης , αποθήκευσης, προβολής, διακίνησης και συσκευασιών μεταφοράς.   Ο έλεγχος των σημείων διακίνησης να γίνεται από ειδική (δημοτική πλέον) επιτροπή Δημόσιας Υγείας, με υποχρεωτική συμμετοχή Γεωπόνου, Υγειονολόγου, Περιβαλ-λοντολόγου  κλπ, και να είναι ουσιαστικός, με  έμφαση στην  πραγματική μη όχληση, την απόσταση από σημεία ενδιαίτησης και τροφίμων, την εύκολη και ασφαλή φορτοεκφόρτωση και διακίνηση, με την κατά το δυνατόν δημιουργία των κέντρων εκτός οικιστικών ζωνών, οπότε τα τυπικά στοιχεία (τοπογραφικά, κατόψεις, άδεια κλπ ) να είναι δευτερεύοντα .