• Σχόλιο του χρήστη 'kesioglou' | 27 Μαρτίου 2017, 21:33

    Νομίζω ότι η υποχρεωτική καταγραφή της προέλευσης του κρέατος είναι πρακτικά αδύνατη και υποχρεώνει τις επιχειρήσεις σε υψηλά κόστη καθώς επίσης αποπροσανατολίζει και μπερδεύει τους καταναλωτές. Πχ ένα κοτόπουλο που έχει μεγαλώσει στην Ελλάδα με σόγια από Βραζιλία, σιτάρι από Βουλγαρία, καλαμπόκι από Ρουμανία είναι άραγε ελληνικό? Κατά την ίδια λογική ένα χοιρινό που είναι ράτσα Δανίας, έχει μεγαλώσει μεχρι μια ηλικία στην Πορτογαλία, πηγαίνει για πάχυνση και σφαγή στην Ισπανία και τελικά τεμαχίζεται και τυποποιείται στην Ελλάδα πως θα πρέπει να χαρακτηριστεί? Πόσο μάλλον ο κιμάς ή το μπιφτέκι που θα γίνει στο Κρεοπωλείο και θα περιέχει και άλλες τεμάχια κρέατος... Κατά τη γνώμη μου η προέλευση θα έπρεπε να είναι μια για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και να υπάρχει αυστηρότερο σύστημα ιχνηλασιμότητας καθώς και επαρκή στοιχεία για τη διατροφική αξία του προϊόντος πχ λιπαρά, πρωτείνες, αλλεργιογόνα κτλ. Η αναγραφή της προέλευσης, ενός τόσο υποκειμενικού θέματος θα έπρεπε να είναι εθελοντική.