• Σχόλιο του χρήστη 'ΦΩΤΕΙΝΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ' | 15 Απριλίου 2020, 21:41

    Στο σημείο γ1 παράγραφος 2 αναφέρεται ότι οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν τα δικαιολογητικά «μέσω της οικείας Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης» αυτός ο φορέας δεν υφίσταται αλλά υπάρχει η Δ/νση Αγρ. Οικ. & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας (ΔΑΟΚ Π. Ε.) καλύτερα να αναφέρεται αυτό. Επίσης στην παράγραφο δ) Η περ. β΄ της παρ. 1 του Παραρτήματος ΙΙ του άρθρου 8 του π.δ. 126/2000 αντικαθίσταται ως εξής: «β) Απαιτούμενα δικαιολογητικά παραδοσιακού εκδοροσφαγέα: αναφέρεται το παρακάτω «Βεβαίωση από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Περιφερειακής Ενότητας» Η Δ/νση Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας σήμερα δεν υπάρχει Υπάρχει αντίστοιχα το Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγρ. Οικ. & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Επίσης στην ίδια παράγραφο καλό είναι να προστεθεί ότι στα Απαιτούμενα δικαιολογητικά παραδοσιακού εκδοροσφαγέα το παρακάτω: Για την πιστοποίηση του παραδοσιακού εκδοροσφαγέα δεν απαιτείται η υποχρεωτική εκπαίδευση αλλά αρκεί η κατανόηση της Ελληνικής Γλώσσας. Επίσης να προστεθεί ότι: πριν την χορήγηση της βεβαίωσης του παραδοσιακού εκδοροσφαγέα να υπάρχει και υποχρεωτική θεωρητική εκπαίδευση επάνω στην υγιεινή των τροφίμων (25 ώρες) και την ασφάλεια παραγωγής (25 ώρες) και την εφαρμογή του HACCP της εγκατάστασης από α) τις Σχολές Επαγγελμάτων Κρέατος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ή β) αντίστοιχες δημόσιες ή ιδιωτικές αναγνωρισμένες σχολές και ιδρύματα της χώρας, ή γ) αντίστοιχες σχολές και ιδρύματα άλλων κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή χωρών της αλλοδαπής.». Τέλος γνωρίζοντας ότι σήμερα τα σφαγεία οι ιχθυόσκαλες τα Αλιευτικά σκάφη και γενικά οι εγκαταστάσεις τροφίμων στα τμήματα που απαιτείται ιδιαίτερη σωματική και ψυχική αντοχή των απασχολούμενων εργάζονται με άτομα που δεν έχουν τελειώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση αλλά και με άτομα που ίσως δυσκολεύονται στην κατανόηση της Ελληνικής γλώσσας προτείνω: Την εφαρμογή του όρου «ΒΟΗΘΟΣ διαχείρισης τροφίμων» ο οποίος θα βοηθάει των υπεύθυνο παραγωγής στις δύσκολες εργασίες και θα εργάζεται κάτω από την επίβλεψη του. Η πιστοποίηση του «ΒΟΗΘΟΥ διαχείρισης τροφίμων» θα πραγματοποιείται μετά από θεωρητική εκπαίδευση από Δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα σε θέματα της: • Ασφάλειας Παραγωγής (25 ώρες) την • Υγιεινή των Τροφίμων (25 ώρες) και την • Ορθή Εφαρμογή του HACCP της εγκατάστασης (25 ώρες) Τα έξοδα της εκπαίδευσης να βαρύνουν τον ιδιοκτήτη της εγκατάστασης ο οποίος και θα έχει αποκλειστικά την μέριμνα της εκπαίδευσης των εργαζομένων του.