Άρθρο 48 Διορισμός μόνιμων εκπαιδευτικών, μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.

 

Στην παρ. 5 του άρθρου 62 του ν. 4589/2019, προστίθεται περ. γ) ως εξής:

 

«γ) Τα μέλη Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. αποσπώνται σε περιοχές μετάθεσης με απόφαση του αρμοδίου οργάνου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, που εκδίδεται ύστερα από γνώμη του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.). Η τοποθέτησή τους στις κενές θέσεις γίνεται με απόφαση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης, ύστερα από γνώμη του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.).

Οι αποσπάσεις στα Κ.Ε.Σ.Υ. διενεργούνται απευθείας σε αυτά, με απόφαση του αρμοδίου οργάνου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, που εκδίδεται ύστερα από γνώμη του Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.».

  • 6 Μαΐου 2020, 04:34 | Στρατής

    Απαιτούνται μαζικοί και μόνιμοι διορισμοί σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης για να αναβαθμιστεί ο χαρακτήρας του σχολείου και να ξεκινούν όλοι οι μαθητές στις αρχές Σεπτέμβρη τα μαθήματα.

  • 5 Μαΐου 2020, 22:52 | Σπυριδούλα

    Ζητούμε διορισμούς με βάση κοινωνικά κριτήρια (πολυτεκνία, τριτεκνία) και στους εκπαιδευτικούς, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις υπόλοιπες προκηρύξεις του δημοσίου και όπως προβλέπει το ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

  • 5 Μαΐου 2020, 14:38 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΡΔΑΤΟΣ

    Ο ΓΑΜΒΡΟΓΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΚΟΛΛΕΓΙΩΝ ΕΧΕΤΕ ΑΦΗΣΕΙ ΑΠΕΞΩ ΠΤΥΧΙΑ ΩΣ ΠΡΟΣΟΣΟΝΤΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.
    ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΤΥΧΙΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΠΕ 80 ΟΙΚΟΝΟΙΜΙΑΣ!!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 4 Μαΐου 2020, 23:47 | ΘΑΝΑΣΗΣ

    Να μην υπάρχει δυνατότητα μετάταξης από την ειδική στη γενική και το αντίστροφό αν δεν έχει περάσει τουλάχιστον δέκα χρόνια από τον διορισμό.

  • 4 Μαΐου 2020, 13:45 | ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ – ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ)

    Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη για εκπαιδευτικούς που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις και/ή αναπηρίες ώστε να μετατίθενται ή να αποσπώνται σε περιοχές μετάθεσης της επιλογής τους ή σε περιοχές όπου είναι δυνατή η παρακολούθηση της χρόνιας πάθησης και/ή αναπηρίας. Για τον λόγο αυτό, το άρθρο 48 θα πρέπει να τροποποιηθεί ως εξής:

    γ) Τα μέλη Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. αποσπώνται σε περιοχές μετάθεσης (…) ύστερα από γνώμη του Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. Στις ανωτέρω αποσπάσεις ή μεταθέσεις λαμβάνεται υπόψη και το ποσοστό αναπηρίας του υποψηφίου ή του/της συζύγου ή του/των τέκνου/τέκνων, το οποίο θα πρέπει να είναι 50% τουλάχιστον όπως αυτό πιστοποιείται από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), βάσει των κείμενων νομοθετικών διατάξεων.

  • 3 Μαΐου 2020, 14:18 | Κωνσταντίνος

    Είναι κοινωνική αδικία και ρατσιστική πρόθεση να γίνονται οι τοποθετήσεις μόνιμου προσωπικού (αλλά και αναπληρωτών) βάσει κοινωνικών κριτηρίων τα οποία έχουν ήδη λάβει μοριοδότηση για την κατάταξη στους αξιολογικούς πίνακες. Καταστρατηγείτε τους αξιολογικούς πίνακες και την κατάταξή μας σε αυτούς!

  • 2 Μαΐου 2020, 00:19 | Βικτώρια

    Να σταματήσουν να μετρούν τα κοινωνικά κριτήρια στις τοποθετήσεις αναπληρωτών.. τα παιδιά και ο γάμος δεν είναι προσόν διορισμού.. 3 μόρια το παιδί στους νέους πίνακες ΕΑΕ είναι υπεραρκετά! όχι άλλη καταστρατήγηση πίνακα!

  • 1 Μαΐου 2020, 21:24 | Ευθυμία

    Ζητούμε διορισμούς με βάση κοινωνικά κριτήρια (πολύτεκνος, τριτεκνια) και στους εκπαιδευτικούς όπως πολύ σωστά συμβαίνει και με τις υπόλοιπες προκηρύξεις του δημοσίου και όπως προβλέπει το Σύνταγμα. Ειδάλλως θα πρέπει να κινηθούμε νομικά. Ζούμε σε χώρα που πλήττεται από υπογεννητικότητα. Είναι ευθύνη όλων η υπ προστασία της οικογένειας.

  • 1 Μαΐου 2020, 18:34 | Βασιλική

    Κυρία
    Ονομάζομαι Μπασιούκα Βασιλική-Μαρία και είμαι απόφοιτη του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Στην τελευταία πρόσκληση συμμετοχής εκπαιδευτικών στους πίνακες για πρόσληψη στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με λύπη διαπίστωσα ότι οι δύο εξειδικεύσεις του Τμήματός μου δεν ανήκουν σε κανένα κλάδο. Αυτό θεωρώ ότι είναι μεγάλη αδικία, δεδομένου ότι οι ίδιες εξειδικεύσεις υπάρχουν σε άλλο Τμήμα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και οι απόφοιτοι μπορούν να εγγράφονται στους κλάδους ΠΕ78 και ΠΕ80.
    Συγκεκριμένα:
    Το Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας οδηγεί σε δύο κατευθύνσεις εξειδίκευσης:
    α) Πολιτικές Σπουδές και Διπλωματία

    β) Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Οικονομικές Σπουδές

    Οι απόφοιτοι των παραπάνω εξειδικεύσεων ανήκουν στον κλάδο ΠΕ78 και ΠΕ80 αντίστοιχα.

    Το Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Βαλκανικών Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας οδηγεί κι αυτό σε δύο αντίστοιχες κατευθύνσεις εξειδίκευσης:
    α) Πολιτικές, Κοινωνικές και Πολιτισμικές Σπουδές
    β) Οικονομικά και Διεθνείς Επιχειρήσεις
    Δυστυχώς οι απόφοιτοι των δύο αυτών εξειδικεύσεων δεν ανήκουν σε κανένα κλάδο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
    Θεωρώ ότι είναι μεγάλη αδικία για όλους τους απόφοιτους (και των δύο εξειδικεύσεων) του Τμήματος Βαλκανικών Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών. Στο παρελθόν έγιναν προτάσεις στο ΙΕΠ για εισαγωγή παιδαγωγικών μαθημάτων στο πρόγραμμα σπουδών και απορρίφθηκαν. Ίσως θα ήταν σκόπιμο (πιο εύκολο) να ενταχθούν οι εξειδικεύσεις μας στους αντίστοιχους κλάδους ΠΕ78 και ΠΕ80 με το ισχύον πρόγραμμα σπουδών, χωρίς την παιδαγωγική επάρκεια, όπως ακριβώς ισχύει για τις εξειδικεύσεις του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών. Αυτός που τελικά θα ήθελε να ακολουθήσει τη διδασκαλία στην δευτεροβάθμια θα μπορούσε να παρακολουθήσει μεταπτυχιακό πρόγραμμα για την απόκτηση της παιδαγωγικής επάρκειας. Μ’ αυτό το σκεπτικό θεωρώ ότι είναι πολύ πιο εύκολο να εισηγηθεί θετικά το ΙΕΠ.
    Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.
    Με εκτίμηση
    Μπασιούκα Βασιλική-Μαρία.

  • 1 Μαΐου 2020, 14:49 | ΝΙΚΟΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ

    Να υπάρξει μέριμνα διορισμού στον κλάδο ΠΕ 80 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ)ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ.ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΑΔΙΚΗΣΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΙΚΟ ΠΤΥΧΙΟ!!ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΑ Η ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ!!!

  • 30 Απριλίου 2020, 22:23 | ΒΑΪΑ

    Σε πολλές προκηρύξεις διορισμών, μέσω ΑΣΕΠ, προβλέπεται ορισμένο ποσοστό θέσεων και για τέκνα πολύτεκνων οικογενειών.

    ΕΡΩΤΗΜΑ: Γιατί ποτέ δεν ευνοούνται τα τέκνα πολύτεκνων οικογενειών στους διορισμούς εκπαιδευτικών, είτε μόνιμων, είτε αναπληρωτών;;;;

  • 29 Απριλίου 2020, 20:52 | ΟΠΟΤΤΕ

    Ζητάμε την αλλαγή του νόμου που αφορούν τις προσλήψεις και συμμετοχή στην αντίστοιχη επιτροπή επεξεργασίας του νόμου ώστε να υπάρξουν τροποποιήσεις που δεν θα ακυρώνουν τα κοινωνικά κριτήρια πρόσληψης.Υπάρχει θετικό προηγούμενο στο νόμο πρόσληψης των Δημοσίων υπαλλήλων ( ν. 4411/2016 (ΦΕΚ Α’ 142/03.08.2016) . Συνεπώς προτείνουμε την αύξηση μοριοδότησης για την ύπαρξη τέκνων ώστε να μην υπολείπονται των ακαδημαϊκών κριτηρίων.
    Επίσης θεωρούμε αναγκαία τη βελτίωση των διατάξεων για ωρομίσθιους Εκπαιδευτικούς και για την πρόσθετη διδακτική στήριξη στηρίζοντας τους τρίτεκνους (καθώς και στις εκπαιδευτικές δράσεις των ΙΕΚ, ΟΑΕΔ κλπ)

  • 29 Απριλίου 2020, 15:09 | Γιάννης

    Είναι φανερό οτι,πσρά τις εξαγγελίες σας για την εισαγωγή εργαστηρίου δεξιοτήτων με έμφαση στην επιχειρηματικότητα, ΔΕΝ σας ενδιαφερει σοβαρα ο τομεας αυτός, ο τοσο σημαντικός για τους μαθητές μας και τα παιδια μας, γενικής και ειδικής εκπαίδευσης, γι’ αυτο και δεν διορισατε κανέναν ΠΕ22-Επαγγελματικό Σύμβουλο που κατεχει γνώσεις ψυχολογίας, παιδαγωγικής, συμβουλευτικής και θα μπορούσε να κανει πραγματικά καινοτομίες στο σύγχρονο ελληνικο σχολείο. Απλώς ΔΕΝ σας νοιαζει παρά τα όσα εξαγγέλετε.

  • 27 Απριλίου 2020, 17:53 | Αναστασια

    Αναχρονιστικές απόψεις και πολιτικές από μια κυβέρνηση που θέλει να λέει πως φέρνει νέα πνοή στη δημόσια εκπαίδευση. Απαράδεκτη η αύξηση μαθητών, αντιπαιδαγωγική! Ντροπή! Διορισμοί εκπαιδευτικών εδώ και τώρα.

  • 26 Απριλίου 2020, 16:50 | Αννα

    Προχωρηστε μπροστα ..καντε διορισμους
    Εχουμε οι περισσοτεροι πανω απο 10 χρονια προυπηρεσιας στη δημοσια εκπαιδευση στηριζουμε πανω απο 10-15 χρονια τη δημοσια εκπαιδευση,καντε διορισμους επιτελους τι περιμεντε?
    Ειδικα στο μαθημα της Φυσικης αγωγης που ειναι πρακτικο πρεπει ο γυμναστης να ειναι σε σωματικη κατασταση αριστη για να υποδειξει τη σωστη εκτελεση των ασκησεων ,ποτε θα γινουν οι μονιμοι διορισμοι οταν ειναι 50 ή 60 χρονων…

  • 25 Απριλίου 2020, 22:00 | Ευαγγελία Τ

    Οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες να γίνονται αξιοκρατικά σύμφωνα με τον αξιολογικό πίνακα κατάταξης των μορίων και την δήλωση προτίμησης των ενδιαφερομένων.Ο τιμωρητικός καταναγκασμός δεν αποτελεί παιδαγωγική προσέγγιση.

  • 25 Απριλίου 2020, 15:14 | ANTHONY ELEFTHERAKIS

    Γραπτός διαγωνισμός και μοριοδότηση προϋπηρεσίας και ακαδημαϊκών κριτηρίων μομο για όσους περάσουν τη βάση. Προσμέτρηση της προϋπηρεσίας και των ιδιωτικών εκπαιδευτικών αποκλειστικά έαν και εφοσον περάσουν τη βάση του γραπτού διαγωνισμού.

  • 25 Απριλίου 2020, 15:12 | Kαραγιάννη Λαμπρινή

    Στα πλαίσια της πολυγλωσσίας να γίνουν προσλήψεις καθηγητών ιταλικής και ισπανικής γλώσσας. Επίσης είναι απαράδεκτη η λήψη επιπλέον μορίων για την υπηρεσία σε δυσπρόσιτα, αναγκαίο είναι ένα χρηματικό κίνητρο για να μπορέσουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια. Είναι αναγκαία η επιπλέον μοριοδότηση των τυπικών προσόντων καθώς η κατοχή ενός δευτέρου πτυχίου/μεταπτυχιακού μπορεί να διευκολύνει την κάλυψη κενών σε ειδικότητες που είναι υποστελεχωμένες.

  • 25 Απριλίου 2020, 14:13 | Μαρία Μόσχου

    Οι ΠΟΛΎΤΕΚΝΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΈΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ διαμαρτύρονται για το αντισυνταγματικό σύστημα διορισμων και προσλήψεων που θα οδηγήσει στην ανεργία 900 πολύτεκνους και υπερπολυτεκνους οικογενειαρχες.

  • 25 Απριλίου 2020, 13:25 | ΜΠΑΣΙΟΥΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

    Είμαι απόφοιτη της σχολής Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και επιπλέον απόφοιτη του προγράμματος επάρκεια διδασκαλίας ρωσικής γλώσσας του ιδίου πανεπιστημίου. Το ερώτημά μου είναι: ότι ενώ η υφυπουργός τον Φεβρουάριο σε μία συνέντευξή της είχε πει ότι θα μπει η διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας (έστω και ως μάθημα επιλογής) στα γυμνάσια, τελικά δεν άλλαξε τίποτε στο ωρολόγιο πρόγραμμα των τάξεων του γυμνασίου και δυστυχώς απογοητευτηκα, επειδή είχα μία ελπίδα ότι ίσως (μιας και είμαστε λίγοι με επάρκεια) να δίδασκα φέτος στο γυμνάσιο.
    Ευχαριστώ!

  • 24 Απριλίου 2020, 20:50 | ΚΩΣΤΑΣ

    Να υπάρξει μέριμνα διορισμού στον κλάδο ΠΕ 80 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ)ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ.ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΑΔΙΚΗΣΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΙΚΟ ΠΤΥΧΙΟ!!ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΟΛΛΕΓΙΑ ΚΑΙ ΤΕΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ!!

  • 24 Απριλίου 2020, 20:47 | ΚΩΣΤΑΣ

    Να υπάρξει μέριμνα διορισμού στον κλάδο ΠΕ 80 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ)ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ.ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΑΔΙΚΗΣΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΙΚΟ ΠΤΥΧΙΟ!!ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΟΛΛΕΓΙΑ ΚΑΙ ΤΕΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ!!

  • 24 Απριλίου 2020, 10:15 | Βίκυ

    Χρειάζεται αναθεώρηση των συναφειών που δόθηκαν για τα Μεταπτυχιακά της Σχολικής Ψυχολογίας και της Ειδικής Αγωγής. Δόθηκαν συνάφειες σε μεταπτυχιακά που δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με την Σχολική Ψυχολογία, όπως το Μεταπτυχιακό των Εξαρτήσεων. Η αναγνώριση των συναφειών αυτών αποσκοπεί σε πολιτικές σκοπιμότητες και υποβαθμίζει τα Μεταπτυχιακά της Σχολικής Ψυχολογίας.

  • 24 Απριλίου 2020, 10:01 | ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

    Να υπάρξει μέριμνα διορισμού στον κλάδο ΠΕ79/ΠΕ79.1 (ΜΟΥΣΙΚΗΣ) και για τους απόφοιτους των ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ (ΑΕΑ) με κατεύθυνση τη Βυζαντινή Μουσική και Ψαλτική σύμφωνα με την πρόσφατη προκήρυξη (Αριθμός 1ΓΕ/2019) , ΦΕΚ 45/τ. ΑΣΕΠ/24-12-2019), θέσεων μόνιμων εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ79 και ΠΕ79.01 (ΜΟΥΣΙΚΗΣ).
    Να επισημανθεί ότι όπως φαίνεται στη σελ 1084 – 1088 το πτυχίο των ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ (ΑΕΑ) με κατεύθυνση τη Βυζαντινή Μουσική και Ψαλτική ΔΕΝ περιλαμβάνεται στα πτυχία που αναγνωρίζονται για διορισμό.
    Γεγονός παράδοξο για ΑΕΙ τετραετούς φοίτησης με εξειδίκευση στη Βυζαντινή μουσική και με θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα ποικίλου περιεχομένου που αφορούν όλο το φάσμα των μουσικών σπουδών, του οποίου οι απόφοιτοι δεν αντιμετωπίζονται ισότιμα με τους απόφοιτους των υπόλοιπων Τμημάτων ΑΕΙ μουσικών σπουδών καθώς και του Τμήματος (πρώην ΤΕΙ) Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής Ηπείρου.

  • 23 Απριλίου 2020, 21:24 | Α.Μ

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ. ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΥΠΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ. ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΜΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ.

  • 23 Απριλίου 2020, 15:11 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    Eίμαι πτυχιούχος του τμήματος ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ.(Κατεύθυνση Διοίκηση Επιχειρήσεων κ Οργανισμών).
    Σύμφωνα με το προσοντολόγιο για τους δημοσίους υπαλλήλους (Π.Δ. 50/2001 όπως τροποποιήθηκε με τα Π.Δ. 347/2003, Π.Δ.44/2005,116/2006 Κ 146/2007 καθώς και με τους Νόμους 4115/2003 κ 4148/2013 για τους κλάδους Π.Ε. πανεπιστημιακής εκπαίδευσης τα πτυχία οποιουδήποτε τμήματος Α.Ε.Ι περιλαμβανομένων και των πτυχίων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου(Ε.Α.Π) και των Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.) ή ισότιμα πτυχία σχολών της αλλοδαπής είναι όλα ισότιμα.
    Το πτυχίο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΚΠΑ είναι ήδη προσόν διορισμού στο Δημόσιο στον κλάδο Π.Ε. Διοικητικού-Οικονομικού ‘ή και Οικονομικού. Επιπρόσθετα το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας μας χορηγεί άδεια ασκήσεως Οικονομολογικού Επαγγέλματος και Λογιστή Φοροτεχνικού Α τάξης.
    Σπούδασα κανονικότατα τέσσερα χρόνια στα έδρανα των αμφιθεάτρων του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής του ΕΚΠΑ με τους ίδιους του καθηγητές του ΕΚΠΑ.
    ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ το πτυχίο μας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΓΜΕΝΟ στους κλάδους και ειδικότητες εκπαιδευτικού προσωπικού της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΧΟΛΕΙΑ) και συγκεκριμένα στον κλάδο ΠΕ 80 οικονομίας που πρόσφατα ο Νόμος 4521/2018 αρ29(ΦΕΚ Α αρ΄φ38 02/03/2018) περί Ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής προχώρησε στην ενοποίηση υφιστάμενων κλάδων ΠΕ 09 οικονομολόγων, Διοίκηση Επιχειρήσεων του Ε.Α.Π Ανοικτού Πανεπιστημίου (το Ε.Α.Π. ιδρύθηκε μαζί με τα Π.Σ.Ε.) αλλά και προστέθηκαν και νέοι :τα ΤΕΙ Λογιστικής (18.03),τα ΤΕΙ Τουριστικών Επιχειρήσεων (18.35),ΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης (18.40), ΠΕ 15 Οικιακής Οικονομίας κ.α πολλά.
    Με άδικο τρόπο δεν εντάχθηκε σε αυτόν τον κλάδο το πτυχίο μας.
    Εκτός από τον αποκλεισμό μας από το διορισμό στα σχολεία στον κλάδο ΠΕ80 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ του πτυχίου μας ,ενός κατεξοχήν Οικονομικής Κατεύθυνσης και πεδίου πτυχίο αντιμετωπίζουμε και άλλο πρόβλημα!!
    Σύμφωνα με τον Ε.Ο.Π.Ε.Π.(Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού) που έχει στις αρμοδιότητες του την χορήγηση άδειας διδασκαλίας –ασκήσεως επαγγέλματος σε Ιδιωτικά φροντιστήρια, χορηγεί άδειες όταν ο ενδιαφερόμενος κάνει αίτηση. Απαραίτητη προϋπόθεση για να κάνει αίτηση ο ενδιαφερόμενος για αναγγελία έναρξης επαγγέλματος είναι τα προσόντα να συμπίπτουν με αυτά των διοριζόμενων στη δημόσια εκπαίδευση.
    Με αυτόν τον τρόπο ενώ είμαι ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος του Ο.Ε.Ε. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΕΟΠΕΠ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΕ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ Ή ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΘΩ,ΑΝ ΕΠΙΘΥΜΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ.
    Όλα αυτά διδάσκοντας ήδη 15 χρόνια σε φροντιστήρια τα μάθηματα ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ και με 1500 ώρες διδασκαλίας σε ΙΕΚ του Υπουργείου Παιδείας αλλά και 10320 ώρες σε ΕΠΑΣ μαθητείας του ΟΑΕΔ όπου αποδεχθήκαν το πτυχίο που κατέθεσα ως οικονομολόγος.

  • 22 Απριλίου 2020, 23:36 | ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΦΟΥΞΕΝΙΔΗΣ

    Η τοποθέτησή τους στις κενές θέσεις να γίνεται με απόφαση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης, ύστερα από γνώμη του ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ αντί του ΠΥΣΕΕΠ

  • 22 Απριλίου 2020, 23:30 | ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΙΚΟΥΛΗΣ

    Παρακαλώ όπως νομοθετήσετε να γίνει δεκτό ως προσόν διορισμού στο ΠΕ 80 Οικονομίας το πτυχίο Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων και Διοίκησης του ΕΚΠΑ(ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ)ΤΟΥ ΕΚΠΑ.Το πτυχίο αυτό του ΕΚΠΑ που οδηγεί σε χορήγηση άδειας ασκήσεως Οικονομολογικου επαγγέλματος και Λογιστή φοροτεχνικού πρέπει να το θεωρείται προσόν;Το πτυχίο αυτό και ειδικά η κατεύθυνση αυτή θα πρέπει να εισαχθεί σε αυτό το πολυνομοσχέδιο.

  • 22 Απριλίου 2020, 23:07 | Δημήτρης

    Να επαναφέρετε τον γραπτό διαγωνισμό για διορισμούς εκπαιδευτικών και αφήστε αυτό το έκτρωμα που πάει να φτιαχτεί με 120 μόρια προϋπηρεσία + προσόντα , δεν αφήνει κανένα περιθώριο στους νέους .