• Σχόλιο του χρήστη 'Παναγιώτα Βράντζα' | 13 Φεβρουαρίου 2017, 13:16

    Εν προκειμένω, ως πωλούμενο προϊόν από τους παραγωγούς πωλητές λαϊκών αγορών, θα μπορούσε να προστεθεί και η πώληση νωπού κρέατος. Η προσθήκη αυτή θα γίνει, ασφαλώς, υπό την προϋπόθεση ότι: (α) η διατήρηση, μεταφορά, διακίνηση και συσκευασία θα γίνεται με ευθύνη των παραγωγών πωλητών και κατά τέτοιο τρόπο ώστε να πληρούνται οι απαιτήσεις της κοινοτικής και της εθνικής νομοθεσίας για την ασφαλή διακίνηση και την μη διατάραξη της ψυκτικής αλυσίδας (αεροστεγής συσκευασία κ.λπ.), και (β) θα εκδίδονται όλα τα προβλεπόμενα παραστατικά εμπορίας και διακίνησης των εν λόγω προϊόντων (χρήση ταμειακής μηχανής κ.λπ.). Εξάλλου, η διάθεση θα μπορούσε, καταρχήν, να γίνεται εποχιακά, λ.χ. διάθεση χοιρινού κρέατος κατά την διάρκεια των εορτών των χριστουγέννων, διάθεση κρέατος αρνιού/κατσικιού κατά την διάρκεια του Πάσχα κ.ο.κ. Έτσι, θα προσκύψει μια πολύ θετική, ασφαλής και "τονωτική" -από οικονομική άποψη- ρύθμιση τόσο για τους παραγωγούς, όσο και για τους καταναλωτές. Παναγιώτα Βράντζα Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καρδίτσας - Κτηνίατρος