Άρθρο 2 Αντικείμενο

Αντικείμενο του σχεδίου νόμου είναι ο σχεδιασμός και η οργάνωση του συστήματος διοίκησης και η ρύθμιση ειδικότερων ζητημάτων για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού για τη δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση των περιοχών του άρθρου 1.

  • 12 Οκτωβρίου 2021, 12:36 | Κούρτης Παναγιώτης

    Καλημέρα σας. Το εν λόγω ζήτημα είναι πολύ λεπτό και πολύ χοντροκομμένο συνάμμα. Λέπτο γιατί ο κόσμος πρέπει να ζεσταθεί και να κινηθεί, και χοντροκομμένο , επειδή στο τέλος φτάνουμε σε ευάλωτα νοικοκυριά. Νομίζω πως δεν πρέπει να σκεφτόμαστε (μπορεί να είμαι λαθος) εξαρτημένα μήπως χαλάει κάποια συμφωνία, αλλά το αντικειμενικό μας συμφέρον. Πρώτα και κύρια εμείς τι χρειαζόμαστε. 1000000 κάτοικοι, αυτοκίνητα δεν ξέρω , και εργοστάσια . Δηλαδή τον χρόνο χρειαζόμαστε χ γιγαβατώρες, οι οποίες με ένα σχεδιασμό σε βάθος 5ετίας πιθανόν θα αυξομειώνονται.
    Τι μας περιβάλλει . Νερό . Υδρογόνο και οξυγόνο. .Πριν φέρουμε οτιδήποτε απ’ έξω χρειάζεται να δούμε τι μπορούμε να φτιάξουμε εμείς. Υδρογόνο με ηλεκτρόλυση πιθανον, δεν γνωρίζω εάν καταναλώνει περισσότερο ρεύμα απ’ αυτό που θα παράξει. Είναι αέναο. Στο σύμπαν είναι το πρώτο στοιχείο σε αφθονία. Η λογική μου είναι η εξής :
    Για να θερμανθεί το νερό να γίνει ατμός , να διαφύγει υπο πίεση και να γυρίσει την φτερωτή της ηλεκτρογεννήτριας για να παραχθεί ρεύμα, το νερό για να βράσει, είτε έχεις λιγνίτη , είτε , υδρογόνο, είτε οξυγόνο, είτε ξύλα, είτε φυσικό αέριο, ως προς το τελικό αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Ότι δεν αναπληρώνει η θερμική ισχύς το αναπληρώνει η αφθονία του υλικού. Εδώ φταίνε και οι ανεπτυγμένες χώρες, γιατί από την μία, ούτε τηλεθέρμανση όλοι μπορούμε να βάλουμε όλον τον πλανήτη , αλλά ούτε και ατομικά να λυθεί με ατομικούς λέβητες (πετρελαίου, αερίου, ξύλων), με τα γνωστά αποτελέσματα( (ευάλωτα νοικοκυριά , επιδόματα). Όλα έχουν τα υπέρ και τα κατά.
    Υδρογόνο (άφθονο)
    Καυσόξυλα(αειφορία)
    Φυσικό αέριο( άφθονο αλλά εξάρτηση από ξένες αγορές)
    Θεωρητικά , εγώ ως πολίτης, ως χώρα, θέλω κάτι που παράγει περισσότερο απ’όσο καταναλώνει.
    Θεωρώ πως ένα σύστημα τηλεθέρμανσης από οποιοδήποτε καύσιμο, και που θα περιορίζεται σε οικοδομικά τετράγωνα 5-6 πολυκατοικιών ίσως είναι μια λύση μια αρχή.
    Ας υποθέσουμε πως έχω μια έκταση 10 στρεμμάτων η οποία έχει 5 πολυκατοικίες και βάζω στον υπόλοιπο χώρο που δεν καταλαμβάνουν οι πολυκατοικίες δέντρα, με ταχύρρυθμη ανάπτυξη. 2 στρέμματα πιάνουν οι πολυκατοικίες και τα άλλα 8 χωράφι με μίνιμουμ 8 * 250 δέντρα = 2000 δέντρα. Αυτά σε 5 χρόνια γίνονται το λιγότερο 80 κυβικά και καίω κλαδιά και κορμούς.
    Μέχρι να γίνουν, καίω κάτι άλλο.
    Εάν εξοικονομήσω ενέργεια έτσι , μπορώ πιθανόν να ρίξω στη βιομηχανία περισσότερο ρεύμα.
    Εκεί θα φανεί το σωστό απότέλεσμα εάν έχω περίσια ενέργεια και αποθέματα στρατηγικού τύπου.
    Δηλαδή όλα τα καύσιμα, πάνε στην παραγωγή ρεύματος και για θέρμανση στην τηλεθέρμανση.
    Δηλαδή βάζω αιρ-κοντίσιον και λέβητες ρεύματος ίδιου με του αερίου στα σπίτια, εάν θέλει κάποιος ατομική θέρμανση και για την τηλεθέρμανση (ζεστό νερό , σώματα καλοριφέρ) βάζω τα υπόλοιπα. Γιατί έχω ευάλωτα νοικοκυριά, πότε θα αποπληρώσουν τους λογαριασμούς και πάει λέγοντας.