Άρθρο 17 – Ποσοστά εισαγομένων στο Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων – Τροποποίηση παρ. 3 άρθρου 7 ν. 3686/2008

Στην παρ. 3 του άρθρου 7 του ν. 3686/2008 (Α΄ 158) επέρχονται οι εξής αλλαγές: α) τροποποιείται το δεύτερο εδάφιο ως προς το ποσοστό των εισαγομένων στο Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων (Τ.Ε.Μ.Α.), β) προστίθεται τρίτο εδάφιο ως προς το ανώτατο όριο των θέσεων και η παρ. 3 διαμορφώνεται ως εξής:
«3. Τον Ιανουάριο κάθε έτους με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας δύναται να καθορίζεται ο αριθμός των θέσεων των αξιωματικών, που θα πληρωθούν μέσα στο επόμενο έτος με προαγωγή αποφοίτων του Τ.Ε.Μ.Α. Ο αριθμός των θέσεων αυτών δεν μπορεί να είναι μικρότερος του 2% ούτε μεγαλύτερος του 5% του συνόλου των οργανικών θέσεων των αξιωματικών της κατηγορίας αυτής, κατά το χρόνο έκδοσης της απόφασης. Σε κάθε περίπτωση, ο αριθμός των καθοριζόμενων θέσεων δεν μπορεί να υπερβαίνει τον αριθμό των συνολικών κενών οργανικών θέσεων της εν λόγω κατηγορίας αξιωματικών, ανεξαρτήτως της πλήρωσης ή μη του ποσοστού του 2%» .