Αρχική Υγειονομικοί όροι και προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας επιχειρήσεων Υγειονομικού ενδιαφέροντος (επιχειρήσεις τροφίμων & ποτών και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών υγειονομικού ενδιαφέροντος).Άρθρο 05 – Γενικοί Υγειονομικοί Όροι και Προϋποθέσεις Λειτουργίας Επιχειρήσεων Υγειονομικού ΕνδιαφέροντοςΣχόλιο του χρήστη Δημήτρης Κεραμυδάς Υγιεινολόγος MSc | 29 Μαρτίου 2016, 18:10
Για τα αποχωρητήρια να συμπεριληφθεί το εξής: Οι επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών που εξυπηρετούν καθήμενους πελάτες με ανάπτυγμα τραπεζοκαθισμάτων στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο και με μικτό εμβαδόν > 100m2, (δεν προσμετρώνται τα τ.μ. (m2) τα οποία δεν υπολογίζονται στον Συντελεστή Δόμησης), πρέπει να διαθέτουν και αποχωρητήριο για ΑΜΕΑ σύμφωνα με το άρθρο 26 του ΝΟΚ 4067/ 2012, ΦΕΚ 79, Τ΄Α, όπου το συγκεκριμένο αποχωρητήριο δύναται να έχει μικτή χρήση (ανδρών/γυναικών) σύμφωνα και με την υπ’ αριθ. πρωτ.: 42382/ 16-07-2013 Εγκύκλιο του Γραφείου Μελετών για ΑμΕΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Οι διαμορφώσεις σχετικά με την δημιουργία προσβάσιμων χώρων υγιεινής (αποχωρητήριο ΑμΕΑ) θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι το 2020.