• Σχόλιο του χρήστη 'Μανώλης Δρυγιαννάκις' | 29 Μαρτίου 2016, 23:43

    Επειδή ο κάθε ένας νομίζει ότι μπορεί να ίδρυση και να λειτουργήσει μια επιχείρηση Υγειονομικού ενδιαφέροντος, και νομίζοντας ότι είναι ένα απλό πράγμα θα πρέπει να μπουν κανόνες και με την εκπαίδευση. Δεν είναι δυνατόν να ανοίγουν εστιατόρια και να μην τηρούνται τα βασικά ως προς την υγεία, αλλού να πατούν και αλλού να βρίσκονται και να τα ξέρουν (όλα). Πρέπει λοιπόν υποχρεωτικά και χωρίς να το αφήσουμε στο έτσι, να ιδρυθεί μια ταχύρυθμη σχολή για ιδιοκτήτες επιχειρήσεων Υγειονομικού ενδιαφέροντος. Κάθε ιδιοκτήτης είτε καινούργιος είτε παλιός να βγάλει αυτή την σχολή ώστε να μπορεί και να ξέρει το λειτουργικό κομμάτι τρόφιμα, υγεία, φορολογία, εργασία, φυσικές καταστροφές, νομοθεσία. Δηλ. πως διατηρούνται τα τρόφιμα (ψυγείο, ξεχωριστοί θάλαμοι για κάθε και ποιο είδος), βασικές αρχές επαφής με τα τρόφιμα (γάντια, πλύσιμο, τεμαχισμό), καθαριότητα χώρων αποθήκευσης και παρασκευής τροφίμων (τα υλικά καθαρισμού δαπέδου και πάγκων), ασφάλεια και υγιεινή στον χώρο αποθήκευσης και παρασκευής τροφίμων (γάντια, μαχαίρια, εστίες ψησίματος, εξαερισμός κλπ) κλπ. Σε αυτά μπορούν να προστεθούν και γενικές πληροφορίες όπως φορολογικά, εργασιακά, πρώτον βοηθειών, φυσικών καταστροφών, νομοθεσία κλπ. Η ταχύρυθμη σχολή να είναι ένα 3μηνο (μπορεί και 6 μήνες ή και παραπάνω) με ένα κόστος, χαμηλό ή δωρεάν για επιχειρηματίες και υποχρεωτική. Να εξαιρούνται η απόφοιτη σχολών Τουριστικές. Αυτό επιβάλλεται για να λύση πολλά προβλήματα σε ένα ιδιοκτήτη και στην συμπεριφορά. Δεν θα μπορεί να πει ότι δεν το ήξερα.