• Σχόλιο του χρήστη 'Ντανόπουλος Ευάγγελος, Υγιεινολόγος MSc' | 6 Απριλίου 2016, 14:23

    Παράγραφος 10. «Στις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης & αναψυχής περιλαμβάνονται:…». Η αναφορά σε όρους όπως ‘’αναψυκτήρια, μπουγατσάδικα, γαλακτοπωλεία, λουκουματζίδικα’’ θεωρώ πως είναι παρωχημένη. Το είδος των τροφίμων μπορεί να καθορίζεται μόνο στο διάγραμμα ροής της δραστηριότητας της επιχείρησης και στην περιγραφή της παραγωγικής διαδικασίας. Ο ειδικότερος χαρακτηρισμός περιορίζει τόσο τους επιχειρηματίες όσο και τις ελεγκτικές αρχές που μπαίνουν σε ένα κυκεώνα συνεχόμενων ελέγχων και εγγράφων όταν μια επιχείρηση προσθέτει την παρασκευή – προσφορά κάποιων προϊόντων. Η αλλαγή αυτή θα μπορούσε να αποτυπώνετε μόνο στο διάγραμμα ροής και στην περιγραφική έκθεση που θα επικαιροποιείται αναλόγως, σε συνεργασία πάντα με τους συναδέλφους και εφόσον υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις. Πιστεύω πως θα έπρεπε να αναγράφονται μόνο οι γενικές κατηγορίες ‘’ Επιχειρήσεις Πλήρους γεύματος ή Επιχειρήσεις Πρόχειρου γεύματος’’ κ.ο.κ. Παράγραφος 10, Δ. Όταν λέμε street food περιλαμβάνουμε μια ευρεία κατηγορία τροφίμων, θα πρέπει να οριστεί περαιτέρω η διατύπωση ‘’παρασκευάζονται με απλές διεργασίες και διατίθενται τρόφιμα και ποτά.’’