Αρχική Υγειονομικοί όροι και προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας επιχειρήσεων Υγειονομικού ενδιαφέροντος (επιχειρήσεις τροφίμων & ποτών και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών υγειονομικού ενδιαφέροντος).Άρθρο 05 – Γενικοί Υγειονομικοί Όροι και Προϋποθέσεις Λειτουργίας Επιχειρήσεων Υγειονομικού ΕνδιαφέροντοςΣχόλιο του χρήστη Καπίρης Μάρκος | 14 Απριλίου 2016, 07:50
Σε όλα τα καταστήματα, είτε εξυπηρετούν είτε όχι καθήμενους πελάτες, σε περιπτώσεις που τα αποχωρητήριά τους βρίσκονται σε εξωτερικό κτίσμα (στο ύπαιθρο) μπορεί κάλλιστα ο προθάλαμος να είναι προαιρετικός, εφόσον το αποχωρητήριο είναι επαρκών διαστάσεων ώστε να περιλαμβάνει και τον νιπτήρα. Εξάλλου, ο ρόλος του προθαλάμου είναι (βλ. 852/2004) «να μην έρχονται τα αποχωρητήρια σε απ΄ ευθείας επικοινωνία με χώρους τροφίμων». Προφανώς λοιπόν στο ύπαιθρο ο προθάλαμος αποχωρητηρίου δεν χρειάζεται να είναι υποχρεωτικός. Επίσης, στο σημείο που καθορίζει τον αριθμό των απαιτούμενων αποχωρητηρίων πρέπει οπωσδήποτε ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ η λέξη «ενδεικτικά» προκειμένου να υπάρχει ίση αντιμετώπιση. Εξάλλου, στην βεβαίωση καταλληλότητας εμείς δεν μπορούμε να αναγράψουμε «ενδεικτικά» τον αριθμό των εξυπηρετουμένων πελατών αλλά τον καθορίζουμε ακριβώς. Μάρκος.