• Σχόλιο του χρήστη 'Καπίρης Μάρκος' | 14 Απριλίου 2016, 07:05

    Στο άρθρο 4 στο Β.1 και στις υποπαραγράφους αυτού, ζητάει περιγραφή της παραγωγικής διαδικασίας. Θεωρώ ότι η απαίτηση αυτή δεν είναι απαραίτητη στις μικρές επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, λιανικής διάθεσης κλπ, ούτε βοηθάει σε κάτι, αφού σύντομα θα καταλήξει να χρησιμοποιούνται τυποποιημένες εκθέσεις, ενώ σε μεγάλες επιχειρήσεις, εργαστήρια και εργοστάσια η απαίτηση αυτή καλύπτεται επί της ουσίας από τη μελέτη HACCP. Σε περίπτωση που τελικά απαιτηθεί τεχνική έκθεση, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και αναφορά των προϊόντων «κατά κατηγορίες» θα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να προστεθεί κάπου ο ορισμός τι ακριβώς σημαίνει «κατηγορίες προϊόντων» και ποιες είναι αυτές, ειδεμή θα προκύψουν αμέσως αναπάντητα ερωτήματα από τους πολίτες. Βεβαίως η ζητούμενη «περιγραφή του τρόπου παρασκευής» κάθε κατηγορίας τροφίμων στην τεχνική έκθεση είτε εννοηθεί ως συνταγή μαγειρικής είτε ως οτιδήποτε άλλο, θα οδηγήσει σε άχρηστες περιγραφές και περιττές σελίδες που δεν θα χρησιμεύσουν ποτέ (μα ποτέ) σε τίποτα.