• Σχόλιο του χρήστη 'Δ/νση Υγείας Κυκλάδων' | 14 Απριλίου 2016, 10:12

    - Πρέπει στα σχεδιαγράμματα των υπό ίδρυση επιχειρήσεων να αναγράφονται σαφώς τα εμβαδά των χώρων. - Να διευκρινιστούν οι ειδικότητες των επιστημόνων που μπορούν να συντάξουν διάγραμμα ροής. - Να προβλεφθεί ότι ο υγειονομικά υπεύθυνος πρέπει να έχει πιστοποιημένες γνώσεις στην υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων. - Στις μικρές επιχειρήσεις μαζικής εστίας, λιανικής διάθεσης κλπ η παραγωγική διαδικασία είναι μικρής εκτάσεως οπότε η περιγραφή της θα οδηγήσει σε τυποποιημένες εκθέσεις που θα δημιουργήσουν πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση στους ιδιοκτήτες των υπό ίδρυση υγειονομικών επιχειρήσεων. - Σε περίπτωση αρνητικής γνωμοδότησης να ορίζεται το χρονικό περιθώριο για την υποβολή ένστασης. - Να προβλεφθεί η βελτίωση των υγειονομικών όρων όταν το κατάστημα δεν αλλάζει δραστηριότητα (π.χ. προσθήκη νέων αποχωρητηρίων, επέκταση παρασκευαστηρίου κλπ) με ανάλογο προσδιορισμό καθισμάτων χωρίς να απαιτείται έκδοση νέας άδειας. - Τα στοιχεία νομιμότητας του κτηρίου όπως άδεια δόμησης, δήλωση αυθαιρέτου, βεβαίωση παλαιότητας κλπ και η χρήση γης καθώς και πιστοποιητικά πυροπροστασίας και όπου απαιτείται σύμφωνη γνώμη των κατοίκων της πολυκατοικίας να ελέγχονται από την αδειοδοτούσα αρχή στην οποία και να κατατίθενται και όχι από τις υγειονομικές υπηρεσίες. - Ομοίως όταν πρόκειται για προσθήκη κλειστού χώρου είτε για αποθήκη είτε για αίθουσα πελατών που δεν είναι τμήμα του αρχικού καταστήματος. - Εφόσον γίνει διαβίβαση φακέλου στην υγειονομική υπηρεσία να θεωρείται ότι έχει γίνει έλεγχος από την αδειοδοτούσα αρχή όλων των προαναφερομένων. - Σε προσθήκη στεγασμένου ή υπαίθριου χώρου απέναντι από το κατάστημα να τεθούν κριτήρια που λαμβάνουν υπ’ όψιν το εύρος και την κίνηση της οδού παρεμβάλλεται. - Να τεθούν κριτήρια για τους παράπλευρους χώρους (στεγασμένους ή ανοιχτούς) ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων όπως π.χ. απόσταση, παρεμβολή άλλης επιχείρησης (ομοειδούς ή μη) κλπ.