• Σχόλιο του χρήστη 'KAKAOS' | 15 Απριλίου 2016, 19:20

    Επιθεωρητές Δημησιας υγείας δεν μπορεί να ειναι μόνο οι υγιεινόλογοι....ας μην τρελλενόμαςτε. θυμιζει τα παιδάκια στις αλάνες που με το που έχαναν, επερναν την μπάλα και έφευγαν και εμένα οι άλλοι χωρις μπάλα....αλλα ευτυχώς όπως πάντα ήταν για λίγο.... Αν θεωρείται οτι εσείς ξέρεται μόνο, ας μην βγαζεται για διαβούλευση πράγματα....φτάνουν τα προσχήματα Θα πρέπει να προςτεθούν επιπλέον ορισμοί ώστε να ειναι σαφείς προς όλους και να μην επαναλαμβάνεται το σκηνικό ""δεν ορίζεται στην διάταξη, δεν το λέει ξεκάθαρα, δεν εννοεί αυτό αλλα κατι άλλο κ.α" Δεν μπορεί να μιλάμε για ελέγχους σε επιχειρήσεις είτε παρασκευαστικες είτε μεταποιητικές είτε εμπορικές και να αποκλείονται άλλες ειδικότητες από τους ελέγχους. Η λέξη ευελιξία δεν περιγράφει τίποτα συγκεκριμένο. Στο μυαλό του καθενός και διαφορετικό. Ο τεχνολόγος τροφίμων δεν ειδικεύεται μόνο στην ειδικότητα του ελεγχου της ποιότητας των τροφίμων. Ας ανοίξουμε τα προγράμματα σπουδών να δούμε τι έχει διδαχτεί ο καθένας σε αρχικό στάδιο. Επίσης απο που απορρέει οτι μόνο οι υγιεινόλογοι ειναι παντογνώστες και ολοι οι υπολοιποι έχουν περιορισμένες γνώσεις. Απο που απορρέει οτι κάποιος που εχει μεταπτυχιακό στην υγιεινη απόκτησε τις γνώσεις ενώ κάποιος που εργάζεται με τα τρόφιμα απο διαφορά πόστα δεν τις εχει? Απο ποτέ ένα μεταπτυχιακό στην υγιεινή καλύπτει τις γνώσεις και την εμπειρία που αποκτά κάποιος που εργαζεται είτε σε αναλυτικό εργαστήριο, είτε σε ιδιωτικούς φορείς ελέγχου, είτε σε in house εργαστήρια της βιομηχανίας τροφίμων.? Οι βασικοί κανόνες υγιεινης και ασφάλειας τροφιμων θα πρέπει να τηρούνται από όλους και σε όλα τα στάδια ανεξάρτητα αν βρισκόμαστε σε νηςι Η σε βουνό. Σε οτι αφορά τα διαγράμματα ροής σημαντικό ειναι να φτιάχνονται απο σχετικούς και όχι απο αυτούς που πχ θεωρουν όλα τα στάδια του διαγράμματος ccp.