• Σχόλιο του χρήστη 'Α.Β' | 15 Απριλίου 2016, 23:43

    Θα πρέπει να ληφθούν υπόψη 1.Απόφαση, 15525/2016 , αριθμός φύλλου 1187/ 31Αυγούστου 2006 2.Το έγγραφο του ΕΦΕΤ με αρ. Πρ 3666 /08-03-2011. 3.Η Αριθμ. ΔΙΑΔΠ/Φ.Α.2.1/31600 αριθμός φύλλου 3106/9 Δεκεμβρίου 2013 Θα πρέπει να ξεκαθαρίζεται ανά κατηγορία επιχείρησης : 1.Πότε εμπλέκεται ο κατά τόπου Δήμος για την αδειοδότηση 2.Πότε εμπλέκεται η Διεύθυνση ανάπτυξης της κατά τόπου Περιφέρειας (Άδεια εγκατάστασης, π.χ εργοστάσια) 3.Πότε εμπλέκεται η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της κατά τόπου Περιφέρειας (Άδεια λειτουργίας για επιχειρήσεις τροφίμων ζωικής προέλευσης Π.χ catering) 4.Πότε εμπλέκεται Διεύθυνση Υγείας της κατά τόπου Περιφέρειας (Γνωμάτευση) 5.Ποιος και πότε θα χρειάζεται κωδικό Έγκρισης της Εγκατάστασης από τον ΕΦΕΤ ή/και από τις κατά τόπου Κτηνιατρικές Διευθύνσεις των περιφερειών.(Π.χ catering) 6.Ποιες είναι οι συναρμόδιες υπηρεσίες, πως συνδέονται με τις προηγούμενες και σε ποιο βήμα της έκδοσης παρεμβάλλονται(π.χ για την έκδοση περιβαλλοντολογικών όρων σε ένα εργοστάσιο) 7.Ποιες απαιτούν την τήρηση των αρχών HACCP βάση της ευελιξίας βάση του 852/2004 και ποιες χρειάζεται να τηρούν πλήρη ΜΕΛΕΤΗ HACCP με όλα τα προβλεπόμενα? Θα πρέπει να Υπολογιστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες σε συνεργασία με κάποιο πανεπιστημιακό ίδρυμα, προσεγγιστικά ποσοτικός δείκτης επικινδυνότητας (Risk Priority Number μέσο FMEA) που θα λαμβάνει υπόψη τα προβλεπόμενα από το Άρθρο 5-Α από τον οποίο θα εξάγεται το συμπέρασμα για ποια επιχείρηση χρειάζεται τι. Θα πρέπει να ξεκαθαρίζεται ανά κατηγορία επιχείρησης: 1.Ποιες υπηρεσίες θα πραγματοποιούν τον έλεγχο (Διευθύνσεις Υγείας , ΕΦΕΤ ή και οι δύο?) 2.Θα υπάρχει κοινό υπόδειγμα έκθεσης ελέγχου μεταξύ ΕΦΕΤ και Διευθύνσεων Υγείας? Μιας και δυο θα πρέπει να ελέγχουν της αρχές του HACCP ή /και ολόκληρη μελέτη HACCP Χρήσιμο θα ήταν σε κάποιο παράρτημα να δίνονται γραφικά μέσο διαγράμματος ροής(flow chart) οι διαδικασίες έκδοσης άδειας περιλαμβάνοντας τους παράγοντες 1.Είδος επιχείρησης 2.Αρμόδιες υπηρεσίες 3.Συναρμόδιες υπηρεσίες (π.χ πυροσβεστική) 4.Απαίτηση ή όχι πλήρης μελέτης HACCP 5.Απιτούμενη συμμετοχή επιστήμονα (π.χ Πολιτικός Μηχανικός, Επιστήμονας Τροφίμων) Και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ανά παράγοντα