• Σχόλιο του χρήστη 'Χάρης Α. Χαλδούπης, Νομικός Σύμβουλος Επιχειρήσεων Τροφίμων' | 16 Απριλίου 2016, 21:35

    Διαβάζοντας προσεχτικά τους όρους που σύμφωνα με το παραπάνω άρθρο απαιτούνται για τη λειτουργία ενός τμήματος έψησης προπαρασκευασμένων – προμαγειρευμένων φαγητών και κοτόπουλων δεν διακρίνω κάποια κατ’ ανάγκην ουσιώδη διαφορά σε σύγκριση με τον εξοπλισμό ενός τμήματος περάτωσης έψησης προϊόντων αρτοποιίας (bake-off). Τίθεται, συνεπώς, το εύλογο ερώτημα αν και κατά πόσο στον χώρο του bake-off θα μπορούσαν να εκτελούνται και εργασίες έψησης προπαρασκευασμένων – προμαγειρεμένων φαγητών και κοτόπουλων, εφόσον υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός για τις εργασίες αυτές και λαμβάνονται επαρκή μέτρα για την αποφυγή διασταυρούμενης επιμόλυνσης με τα προϊόντα αρτοποιίας, όπως λ. χ. ο χειρισμός και η έψηση των εν λόγω κατηγοριών προϊόντων σε διαφορετικούς χρόνους και η τοποθέτησή τους σε ξεχωριστές προθήκες πώλησης, τούτο δε ειδικά στην περίπτωση που δεν απαιτείται κοπή ή άλλου είδους παρασκευή/επεξεργασία παρά μόνο έψηση του ετοίμου προϊόντος (φαγητού). Αφού στους παραδοσιακούς φούρνους μπορούν να ψήνονται φαγητά σε καθημερινή βάση, γιατί να μην είναι δυνατή μια παρόμοια δραστηριότητα στο τμήμα bake-off των υπεραγορών ή μικτών καταστημάτων τροφίμων που βάσει σχετικής πρόβλεψης του Ν. 4336/2015 εξομοιώνεται με τα παραδοσιακά αρτοποιεία και συνεπώς δεν θα πρέπει να τυγχάνει διαφορετικής απ’ αυτά μεταχείρισης; Όταν μάλιστα με την παροχή της δυνατότητας αυτής εξοικονομούνται σοβαρά ποσά που άλλως θα απαιτούντο προκειμένου να εφοδιαστεί με τον ίδιο ακριβώς εξοπλισμό ένα ξεχωριστό τμήμα.