• Σχόλιο του χρήστη 'Σοφία Κωσταράκου' | 17 Φεβρουαρίου 2020, 15:31

    Στην αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει το σχέδιο νόμο, αναφέρεται ορθώς ως επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας ενός νέου συστήματος «για την αναδιοργάνωση της δημόσιας υγείας με έμφαση στην πρόληψη συστημικών κινδύνων» ακολουθώντας μάλιστα τις διεθνείς τάσεις στον τομέα της δημόσιας υγείας και εξασφαλίζοντας τη καλύτερη δυνατή διάθεση των πόρων και την κατανομή των δράσεων μεταξύ των πλέον αποτελεσματικών επιχειρησιακά φορέων. Παρόλα αυτά εκκωφαντική είναι η απουσία του επαγγελματία Διαιτολόγου –Διατροφολόγου, όπως και σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν. Προτείνετε τη σύσταση Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας σε κάθε ΥΠΕ χωρίς να προβλέπεται ούτε μία θέση για πτυχιούχο Διαιτολόγο –Διατροφολόγο. Θεωρώ περιττό να επιχειρηματολογήσω για την ουσιαστική αναγκαιότητα της συμβολής του Διαιτολόγου στα πεδία της πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς πρόληψης που θέλετε να καλύψετε, άλλωστε το έχουν κάνει ήδη άλλοι συνάδελφοι πριν από εμένα. Αναρωτιέμαι όμως – Ποιος ο λόγος ύπαρξης 4 (πλέον) Πανεπιστημιακών Τμημάτων Διαιτολογίας – Διατροφής και άλλα τόσα τμήματα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής καθώς και ιδιωτικά κολέγια στα οποία προτίθεστε να δώσετε εξίσωση επαγγελματικών δικαιωμάτων; – Γιατί επενδύονται τόσα χρήματα σε κρατικά Πανεπιστήμια για την επιστημονική κατάρτιση, ανωτέρου επιπέδου, επαγγελματιών των οποίων τις γνώσεις, τις δεξιότητες και την πιθανή εμπειρία δεν προτίθεται να εξαργυρώσει Ελληνικό Κράτος;