• Σχόλιο του χρήστη 'Κίνημα Επιβιώνουμε' | 17 Φεβρουαρίου 2020, 20:00

    Στο 6, εκτός από τη διατροφική συμπεριφορά των πολιτών, το υπουργείο Υγείας οφείλει να εξετάσει και τη “διατροφική συμπεριφορά” των επιχειρήσεων παρασκευής τροφίμων. Θεωρούμε ότι υπάρχει μια υπερβολή στη χημική σύσταση των επεξεργασμένων τροφών, σε συντηρητικά, χρωστικές/αρωματικές ύλες και προσθετικά γεύσεις, καθώς και στην επιλογή συστατικών, όπως για παράδειγμα το φοινικέλαιο το οποίο θεωρείται καρκινογόνο, δεν προσφέρει καμία θρεπτική αξία και προκαλεί παχυσαρκία. Βρίσκεται δε “πλούσιο” σε όλες σχεδόν τις επεξεργασμένες τροφές. Μια μπάρα δημητριακών, να υποθέσουμε ότι θα συμπεριλαμβάνεται στα “καλά σνακς”; Αν αυτή αντί για ένα καλό φυτικό έλαιο έχει φοινικέλαιο και κάμποσα συντηρητικά, πόσο καλή τελικά είναι;