Άρθρο 118 Έναρξη ισχύος

Η ισχύς του παρόντος αρχίζει από τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά στις επί μέρους διατάξεις.

  • 7 Δεκεμβρίου 2014, 11:44 | ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ ΗΛΙΑΣ

    ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΠΩΣ ΑΛΛΑΞΑΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΕΤΣΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΗΔΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΝΝΟΩ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΦΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 14-16 ΝΟΕΜΒΡΗ 2014 TAE KWON DO ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ 4 ΕΤΗ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΔΩΣΟΥΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ Γ΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΟΡΙΑ .

  • 29 Νοεμβρίου 2014, 17:07 | ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ

    Το παλιό πεθαίνει, αλλά ακόμη συνεχίζει να μεθοδεύει.
    Η τελευταία ανάρτηση στην σελίδα της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, η οποία να σημειωθεί δε συνοδεύεται ούτε από απόφαση, αλλά ούτε από πειστική αιτιολόγηση για τον λόγο και το σκοπό της ανάρτησής της, οδήγησε δικαιολογημένα πολλούς σε προβληματισμό. Άλλους στο να κοιτάζονται και να αναρωτιούνται, χωρίς όμως να εκδηλώνονται.
    Κάποιους τους ευαισθητοποίησε και τους παρακίνησε να ψελλίζουν μέσα στη σιωπή τους , το γιατί τόσο νωρίς, αλλά μέχρις εκεί.
    Κάποιους άλλους τους παρότρυνε να ψάχνουν να βρουν την πραγματική και αληθινή απάντηση στο ερώτημα , γιατί αυτή η βιασύνη;
    Κανείς όμως δε μπαίνει στον κόπο να προβληματιστεί και να εκφραστεί φανερά.
    Ακόμα και οι προπονήτριες, που κάποιες από αυτές για άλλα θέματα είναι λαλίστατες ,για το θέμα αυτό που είναι κυρίαρχο για το έργο τους, κάνουν την πάπια, κάνουν ότι δεν το γνωρίζουν. Γνωρίζουν όμως πολύ καλά ότι τα παιδιά τους δεν είναι επαρκώς προετοιμασμένα, συνεπώς είναι ανέτοιμα για έναν τέτοιο αγώνα, τόσο νωρίς. Κι όμως ούτε αυτό δεν το αναδεικνύουν, ούτε αυτό το βασικό επιχείρημα δεν υπερασπίζονται για τα παιδιά τους…..
    Γιατί όμως υπάρχει αυτός ο έκδηλος νόμος της ένοχης σιωπής;
    Ο λόγος είναι προφανής και η σκοπιμότητα καταφανής. Η μοιρασιά των επιτυχιών που για την φετινή χρονιά είχε «απρόσμενη» άνοδο σε αριθμό αθλητριών, έχει ήδη ετοιμαστεί, σύμφωνα με τις επιταγές που «κόπηκαν» και τις πιέσεις που ασκήθηκαν.
    Κανείς όμως δε δείχνει την αγανάκτησή του την πικρία του την αντίθεσή του γι΄αυτό το σκόπιμο, το ύπουλο το ιδιοτελές που φτιάχνεται σε βάρος του αθλητισμού, των αθλητριών, του ευ αγωνίζεσθε. Αυτό όμως κάτι δείχνει. Αυτή η μουγγαμάρα μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη και να εξελιχτεί σε δυναμική διαμαρτυριών και ενδεχομένως και προσφυγών. Τίποτε επομένως δεν αποκλείεται, όλα είναι υπαρκτά να συμβούν.
    Ωστόσο μπορεί πολλοί να μην εκδηλώνονται, αλλά φαίνονται ότι είναι σε κατάσταση βρασμού και έκρηξης για όλες αυτές τις επαναλαμβανόμενες αυθαιρεσίες, όλα αυτά που ζημιώνουν τον αθλητισμό και προκαλούν το περί δικαίου αίσθημα
    Κι όμως η συντριπτική πλειοψηφία των καθαρών και υγιώς σκεπτόμενων διοικητικών παραγόντων και των γονιών δεν εμπιστεύεται τους διαρκώς αυθαιρετούντες και παρανομούντες, τους ληγμένους, τους τελειωμένους, ….
    Ο λόγος όπως θα έχετε καταλάβει, γίνεται για την χρονικά απρόσμενη διοργάνωση του πανελλήνιου πρωταθλήματος ρυθμικής γυμναστικής. Η σκοπιμότητα των εμπνευστών της ιδιοτέλειας είναι αντιληπτή σε αυτούς που διαθέτουν αισθητήρια και νου ενεργό και αυτόφωτο.
    Ο χρόνος που αποφασίστηκε αυτή η καραμπινάτη παρατυπία ταυτίζεται με τον χρόνο που ο υπό διαβούλευση αθλητικός νόμος ήρθε στην επιφάνεια.
    Οι εμπνευστές αυτής της βρώμικης πρακτικής, οι εκτελεστές του αθλητισμού της γυμναστικής, οι ανεξέλεγκτοι χορηγοί προνομίων με την ενέργειά τους αυτή θέλησαν να προσπεράσουν τον Υπουργό, να μην προλάβει να τους ανατρέψει τον σχεδιασμό τους και τους ακυρώσει τις ιδιοτελείς και αναξιοκρατικές επιδιώξεις τους.
    Ο Υπουργός όμως πιστεύουμε ότι ακούει, βλέπει, αντιλαμβάνεται, αυτό που με περίσσιο θράσος, με υπέρμετρη αυθάδεια, χωρίς ενδοιασμούς και πολύ περισσότερο χωρίς ηθικούς περιορισμούς κάποιοι ηγέτες προσπαθούν να συνεχίσουν να εφαρμόζουν.
    Είναι πλέον γεγονός ότι ο φόβος της απώλειας των προνομίων, οδήγησε αυτά τα βρώμικα μυαλά να σκεφτούν να βρουν λύση. Λύση, που η μπόχα της σαπίλας και της ιδιοτέλειας την φανερώνουν και την καθιστούν εκ προοιμίου προβληματική και μη εφικτή.
    Μας κατάλαβαν φίλοι μου ακόμη και οι πέτρες.
    Στην προσπάθειά τους οι χορηγοί αθλητικών προνομίων, να εξοφλήσουν με τον όποιο τρόπο τις «υποσχετικές» και τις λευκές επιταγές που μοίρασαν αφειδώς τόσα χρόνια σε διοικητικούς παράγοντες αλλά και σε γονείς, ( ποιος ξέρει και με τι άλλα ανταλλάγματα), οι οποίοι έβαλαν πλάτη και τους κρατούσαν ζωντανούς στις καρέκλες τους τόσα χρόνια, μεθόδευσαν την ανακοίνωση τέλεσης των πανελλήνιων αγώνων πριν τη ψήφιση του νόμου.
    Τα ιδιοτελή τους μυαλά εγκλωβισμένα και στραμμένα στην υποστήριξη της αδικίας και της αναξιοκρατίας, δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι ο νόμος θα έχει αναδρομική ισχύ από την 1-1-2015.
    Και αυτό διότι ο λόγος της νομοθετικής αυτής ρύθμισης που ήταν αναγκαίος και επιβεβλημένος, σκοπό έχει να σταματήσει αυτό το αλισβερίσι ρουσφετιών, αυτή την κατάφωρη αδικία έναντι των αγνών παιδιών που ακολουθούν τον αθλητισμό ως δημιουργική δραστηριότητα και όχι ως μέσο και τρόπο επαγγελματικής αποκατάστασης.
    Άρα ότι σκέφτηκαν, ότι σκοπίμως ανακοίνωσαν και να γίνει πράξη δεν πρόκειται να φέρει το προσδοκώμενο γι΄ αυτούς αποτέλεσμα.
    Τα νήματα όπως είναι φυσικό τα κινούν αυτοί που έχουν οικονομικά συμφέροντα και λυμαίνονται στην κυριολεξία το χώρο της γυμναστικής, είτε από την διαχείριση της κρατικής χρηματοδότησης, είτε από τις υπέρογκες και παράνομες εισπράξεις από τους γονείς των αθλητών και αθλητριών.
    Πώς όμως αγαπητοί μου θα αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε και πράττουμε για να θα φύγουμε από το σημερινό αδιέξοδο;
    Είναι γεγονός ότι ο κόσμος της γυμναστικής προδόθηκε, κουράστηκε, απελπίστηκε και δεν πιστεύει εύκολα πλέον, ούτε όμως υποστηρίζει αυτά τα εντέχνως και σκοπίμως παράνομα δημιουργήματα. Πρέπει όμως να αρχίσει να ενδιαφέρετε, να συμμετέχει, να ελέγχει, να ενεργεί.
    Είναι επίσης γεγονός ότι ακόμη δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι μας έχει συμβεί, που έχουμε οδηγηθεί όλα αυτά τα χρόνια και ίσως γι’ αυτό «αργούν» να φανούν οι ηγετικές φυσιογνωμίες που θα εκφράσουν αυτή την ιστορική ανάγκη για την Ελληνική Γυμναστική. Οι συγκρούσεις και οι αντιπαραθέσεις ήταν πρακτικές του παρελθόντος. Υπάρχουν άλλοι τρόποι σήμερα να ακρωτηριάσεις κάθε σάπιο καθεστώς.
    Και για να κλείσουμε, δεν θα διαφωνήσουμε με αυτό που μας έγραψε ένας φίλος.
    Το παλιό πεθαίνει και στους τελευταίους μήνες ζωής του προσπαθεί να στηρίξει τους ανθρώπους που το υποστήριζε εκλογικά.
    Το καινούργιο, αυτό που ο κόσμος της γυμναστικής καρτερικά αναμένει, με αργά αλλά σταθερά βήματα οδηγείται όπως είναι αναμενόμενο στο προσκήνιο. Αναμένει τις εξελίξεις και σας διαβεβαιώνω ότι είναι έτοιμο να δράσει.