Η παρ. 21 του άρθρου 39 του ν. 4662/2020 (Α’ 27), περί εθνικής σχολής διαχείρισης κρίσεων και αντιμετώπισης κινδύνων – αναβάθμισης της πυροσβεστικής ακαδημίας, αντικαθίσταται ως εξής:
«21. Στη Σχολή Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών εισάγονται Πυραγοί και Πύραρχοι Γενικών Καθηκόντων, κατά σειρά αρχαιότητας στον βαθμό, καθώς και ιδιώτες που κατατάχθηκαν ως πυροσβεστικό προσωπικό Ειδικών Καθηκόντων για μετεκπαίδευση, επιμόρφωση και εξειδίκευση, στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης. Με απόφαση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος καθορίζονται ο αριθμός των φοιτούντων κατ’ έτος, η διάρκεια της φοίτησης, η απονομή διπλώματος στους αποφοίτους, η εκπαιδευτική διαδικασία και οι ακολουθούμενες μέθοδοι αυτής, η εξεταστέα ύλη και κάθε άλλο θέμα σχετικό με την εφαρμογή του παρόντος.».
Στη Σχολή Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών θα πρεπε να εχουν δικαιωμα φοιτησης και οι αξιωματικοι ειδικων καθηκοτων ειδικοτητας πλοηγων καθως πλεον και απο αυτους ασκειτε διοικηση στους Πυροσβεστικους Λιμενικους Σταθμους εδω και χρονια.Επισης στης πασης φυσεως εκπαιδευσης θα πρεπει να εχουν δικαιωμα συμμετοχης ολοι οι πυροσβεστικοι υπαλληλοι ανεξαρτητως ειδικοτητας.Να υπαρχει ισοτητα και ισονομια.Δυστυχως ειναι μεγαλο το προβλημα στο οτι δεν δινεται αυτη η δυνατοτητα για συνεχη εκπαιδευση σε ολη την θητεια του πυροσβεστικου προσωπικου.Επισης θεωρω οτι τωρα που το Πυροσβεστικο Σωμα απεκτεισε νεες εγκαταστασεις με την δωρεα του ιδρυματος Νιαρχου θα πρεπει απαντες να ειχαν την δυνατοτητα να περασουν διαφορα σχολεια επιμορφωσης.Η δια βιου μαθηση και η εξιδεικευση του πυροσβεστικου προσωπικου ειναι το κλειδι στην αναβαθμιση της καθε ειδικοτητας του προσωπικου.Το ‘ολοι για ολα» δεν ωφελησε ποτε κανεναν.