ΣΧΟΛΙΑ – ΑΠΟΨΕΙΣ

  • 3 Μαρτίου 2017, 12:18 | Τμήμα Στρατηγικού Σχεδιασμού Παρακολούθησης και Αξιολόγησης Πολιτικών Εργασίας και Κοινωνικής Προστασίας

    Αναφορικά με τη δημιουργία στη Γενική Διεύθυνση Εργασιακών Σχέσεων, Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία δύο τμημάτων Έρευνας και Τεκμηρίωσης Πολιτικών Εργασίας στη Διεύθυνση Συλλογικών Ρυθμίσεων και Τεκμηρίωσης και Ανάλυσης Πολιτικών Ένταξης στην Εργασία στη Διεύθυνση Ένταξης στην Εργασία, θεωρούμε ότι δεν είναι λειτουργικός ο προτεινόμενος διαχωρισμός σε δύο διαφορετικές διευθύνσεις για τους ακόλουθους λόγους:
    α) Οι πολιτικές εργασίας (πολιτικές αγοράς εργασίας) περιλαμβάνουν τις πολιτικές ένταξης στην αγορά εργασίας (παθητικές και ενεργητικές) και ως εκ τούτου υπάρχει αλληλοεπικάλυψη μεταξύ των δύο τμημάτων και ταυτόχρονα κατακερματισμός του αντικειμένου της έρευνας/τεκμηρίωσης της αγοράς εργασίας και των πολιτικών αγοράς εργασίας.
    β)Τα εργαλεία παρακολούθησης και τεκμηρίωσης που έχουν αναπτυχθεί, όπως το πρόσφατα θεσμοθετημένο Σύστημα Επιτελικής Παρακολούθησης Αποτελεσματικότητας Επιχειρησιακής Λειτουργίας Κεντρικής Υπηρεσίας και Εποπτευόμενων Φορέων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, (ΒΙ) και η Βάση Δεδομένων Πολιτικών αγοράς εργασίας (LMP) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς και αυτά που σχεδιάζονται να αναπτυχθούν, όπως για παράδειγμα το Σύστημα γεωγραφικών πληροφοριών (GIS) για την αγορά εργασίας,αντιμετωπίζουν την αγορά εργασίας ως ένα ενιαίο πεδίο έρευνας και τεκμηρίωσης αφού οι πολιτικές για την ανεργία και την εργασία είναι αλληλοσυμπληρούμενες και αλληλεξαρτώμενες.

    Με βάση τα ανωτέρω και δεδομένου ότι ο τομέας της αγοράς εργασίας αφορά περισσότερες από δύο Διευθύνσεις της Γενικής Διεύθυνσης Εργασιακών Σχέσεων, Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία, προτείνεται στην εν λόγω Γενική Διεύθυνση, η δημιουργία μιας οριζόντιας δομής Στατιστικών, Έρευνας, Ανάλυσης και Τεκμηρίωσης της Αγοράς Εργασίας και των Πολιτικών Αγοράς Εργασίας, σε ευθυγράμμιση και με την πρόταση του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας σχετικά με τη σύσταση Γραφείου Ερευνών και Στατιστικής για τη διοίκηση της εργασίας.

Σχολιάστε

Πριν υποβάλλετε το σχόλιο σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε τα παρακάτω στοιχεία * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Όροι Συμμετοχής

  1. Φροντίστε να διατυπώνετε προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις που σχετίζονται άμεσα με το υπό διαβούλευση ζήτημα. Προφανώς κάθε ζήτημα εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο αλλά ο δημόσιος διάλογος διευκολύνεται με στοχευμένες και συγκεκριμένες προτάσεις και παρεμβάσεις.
  2. Φροντίστε να διατυπώνετε τις προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις με τρόπο σύντομο και περιεκτικό.
  3. Προσπαθήστε να τεκμηριώνετε αυτά που γράφετε με αναφορές, παραπομπές σε άλλα κείμενα, υλικό ή συνδέσμους με αντίστοιχο περιεχόμενο, εκτός αν η χρήση τους είναι καταχρηστική και στην περίπτωση αυτή θα αφαιρούνται.
  4. Βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο που υποβάλετε δεν προσβάλλει δικαιώματα άλλων προσώπων.
  5. Είναι γόνιμο να υπάρχει ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων αλλά είναι σημαντικό για την ποιότητα και αποτελεσματικότητα του διαλόγου να αποφεύγονται οι προσωπικές αντιπαραθέσεις με άλλους συμμετέχοντες.
  6. Προτάσεις, σχόλια, υπερσύνδεσμοι ή οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο, τα οποία διατυπώνονται σε γλώσσα και με τρόπο υβριστικό, χυδαίο ή περιέχουν ή υποκινούν μισαλλοδοξία και διακρίσεις που βασίζονται σε φύλο, ηλικία, σεξουαλικό προσανατολισμό, φυλετική ή εθνική καταγωγή ή θρησκευτικές πεποιθήσεις δεν θα δημοσιεύονται στο OpenGov.gr. Επίσης δε θα δημοσιεύονται σχόλια τα οποία παραπέμπουν σε άλλους δικτυακούς τόπους για λόγους διαφήμισης, δημοσιότητας ή οποιονδήποτε άλλο σκοπό που κρίνεται από το OpenGov.gr ως καταχρηστικός.
  7. Οι προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις που υποβάλετε υπόκεινται σε έλεγχο ως προς την τήρηση των παρόντων όρων χρήσης και συμμετοχής.
  8. Με τη συμμετοχή σας αποδέχεστε τη χρήση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου για ενημερωτικούς λόγους σχετικούς με τους στόχους του OpenGov.gr.
  9. Με τη συμμετοχή σας αποδέχεστε τη διάθεση των προτάσεων, σχολίων ή ερωτήσεων που υποβάλετε με την άδεια «Creative Commons».