Άρθρο 9

Το άρθρο 10 του Ν. 3489/2006 (Α΄ 205) όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 19 του Ν. 4072/2012(Α΄ 86), αντικαθίσταται ως εξής:
«Άρθρο 10
Εποπτεία και υποχρεώσεις της Εταιρείας
1. Η εταιρεία, πέρα από την εποπτεία που ασκείται κατά τον Ν.2190/1920, υπόκειται στην εποπτεία του Υπουργού Μακεδονίας και Θράκης.
2. Το Δ.Σ. της Εταιρείας καταρτίζει:
α) Το Στρατηγικό Σχέδιο, το οποίο εγκρίνεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 2 του παρόντος.
β) Το Επιχειρησιακό Σχέδιο, που εγκρίνεται, τροποποιείται ή αναθεωρείται με απόφαση του εποπτεύοντος Υπουργού. Με όμοια απόφαση ορίζονται το περιεχόμενο και η διάρκεια του σχεδίου αυτού, η προθεσμία εντός της οποίας υποβάλλεται προς έγκριση, η διαδικασία παρακολούθησης της εφαρμογής του και κάθε άλλο ειδικότερο θέμα και σχετική λεπτομέρεια.
γ) Τον ετήσιο προϋπολογισμό της, καθώς και την έκθεση τεκμηρίωσής του, ο οποίος εγκρίνεται με απόφαση του εποπτεύοντος Υπουργού.
δ) Τον ετήσιο απολογισμό της και τις οικονομικές καταστάσεις, που υποβάλλονται στον εποπτεύοντα Υπουργό και τις αρμόδιες εποπτικές αρχές.
ε) Ετήσια έκθεση για την πορεία της έρευνας και της καινοτομίας στη Ζ.ΚΑΙ.Θ., που υποβάλλεται στον εποπτεύοντα Υπουργό.
3. Όλες οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις της Εταιρείας υπόκεινται στον έλεγχο των Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις περί ανωνύμων εταιρειών».