Άρθρο 10

Στο τελευταίο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 11 του Ν. 3489/2006 (Α΄205) διαγράφεται η φράση «καθώς και από φορείς του ιδιωτικού και ευρύτερου δημοσίου τομέα, όπως αυτός καθορίζεται κάθε φορά».
Η παράγραφος 2 του άρθρου 11 του Ν. 3489/2006 (Α΄205) αναδιατυπώνεται ως εξής:
«2. Με διάταγμα, που εκδίδεται μετά από πρόταση των Υπουργών Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Μακεδονίας και Θράκης, ιδρύονται οι Θ.Υ.Κ.Δ. και καθορίζονται τα όρια, η χρήση γης, οι όροι δόμησης και η ρυμοτόμηση τους, καθώς και κάθε ειδικότερο θέμα και σχετική λεπτομέρεια. Η ίδρυση, οριοθέτηση και πολεοδόμηση κάθε Θ.Υ.Κ.Δ. επισπεύδεται από την Εταιρεία, η οποία υποβάλει, για το σκοπό αυτόν, σχετικό φάκελο στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, στον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης, καθώς και στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, στα διοικητικά όρια των οποίων ιδρύονται οι Θ.Υ.Κ.Δ».
Η παράγραφος 7 του άρθρου 11 του Ν. 3489/2006 (Α΄ 205) αντικαθίσταται ως εξής:
«7. Η οργάνωση, η διοίκηση και η λειτουργία των Θ.Υ.Κ.Δ. καθώς και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια, ρυθμίζονται από σχετικό Κανονισμό, ο οποίος καταρτίζεται από το Δ.Σ. της Εταιρείας και εγκρίνεται με απόφαση του εποπτεύοντος Υπουργού, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».

  • 26 Απριλίου 2013, 11:58 | ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΣΠ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ. ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΔΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΕ, ΝΕΟ ΡΕΥΜΑ-ΝΕΟ ΟΡΑΜΑ

    Να δοθούν στα υπάρχοντα αργούντα κτίρια: πολλαπλές χρήσεις γης και να αποφευχθεί νέος γύρος real estate, που πήγε «πίσω» την ζώνη καινοτομίας πολλά χρόνια.