Άρθρο 8

Η παράγραφος 1 και 2 του άρθρου 8 του ν. 3489/2006 (Α΄205), όπως η τελευταία αντικαταστάθηκε με το άρθρο 18 του Ν. 4072/2012 (Α΄86), αντικαθίστανται ως εξής:
«1. Η Εταιρεία στελεχώνεται με προσωπικό το οποίο προσλαμβάνεται είτε α) με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου ή ορισμένου χρόνου μετά από δοκιμαστική περίοδο δώδεκα (12) μηνών, είτε β) μέσω δανεισμού εργαζομένων στην βάση ειδικής συμφωνίας με τρίτους ή με Ε.Π.Α. του ν. 2956/2001, όπως εκάστοτε ισχύει, είτε γ) με σύμβαση έργου, που συνάπτεται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Όλες οι παραπάνω συμβάσεις διέπονται αποκλειστικά από τις διατάξεις της κείμενης εργατικής νομοθεσίας που εφαρμόζονται στις σχέσεις εργασίας του ιδιωτικού τομέα και του Κανονισμού Εσωτερικής Λειτουργίας της εταιρείας.
Οι νομικοί σύμβουλοι και δικηγόροι της εταιρείας προσλαμβάνονται είτε με σχέση έμμισθης εντολής είτε με σχέση παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών, σύμφωνα με τον Κανονισμό Εσωτερικής Λειτουργίας Αυτής.»
«2. Από τη δημοσίευση του παρόντος και για τρία (3) έτη μπορεί να αποσπάται στην εταιρεία προσωπικό, με ειδικά προσόντα ή εμπειρία, από δημόσιες υπηρεσίες, νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, οργανισμούς και επιχειρήσεις του ευρύτερου δημοσίου τομέα, όπως αυτός οριοθετείται κάθε φορά. Οι αποσπάσεις διενεργούνται με κοινή απόφαση του εποπτεύοντος Υπουργού, του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού, μετά από αίτημα του Δ.Σ. της εταιρείας και του ενδιαφερόμενου και κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων. Οι αποσπώμενοι στην εταιρεία λαμβάνουν από αυτήν το σύνολο των αποδοχών και των πάσης φύσεως γενικών ή ειδικών επιδομάτων, που αντιστοιχούν στην οργανική τους θέση, πλην εκείνων που συνδέονται με την ενεργό άσκηση των καθηκόντων τους. Σε κάθε περίπτωση η μισθοδοσία βαρύνει την εταιρεία ».

  • Άρθρο 8: Οι ρυθμίσεις περί του προσωπικού της εταιρείας εξασφαλίζουν την κάλυψη των αναγκών της σε προσωπικό, με την επιθυμητή ευελιξία έτσι ώστε να εξασφαλίζουν την αποκλειστική εφαρμογή των διατάξεων που ρυθμίζουν θέματα απασχόλησης και εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.
    Αντίστοιχα χρήσιμη κρίνεται η δυνατότητα απόσπασης προσωπικού στην εταιρεία για χρονικό διάστημα που δεν θα υπερβαίνει την τριετία, ώστε να διευκολυνθεί η σε βραχυπρόθεσμο στάδιο ανάπτυξη της παραγωγικής λειτουργίας της. Παρατηρείται ωστόσο ότι η συναρμοδιότητα τριών υπουργών ενδέχεται να καθυστερήσει σοβαρά την έκδοση των αναγκαίων Κ.Υ.Α. Συνεπώς προτείνεται η απόσπαση να διενεργείται μόνο με Κ.Υ.Α. του εποπτεύοντος Υπουργού και του Υ.Δ.Μ.Η.Δ.