Άρθρο 6 : Παράνομη υπογραφή σύμβασης

Η κατά παράβαση των διατάξεων των δύο προηγουμένων άρθρων υπογραφή της σύμβασης από την αναθέτουσα αρχή δεν αντιτάσσεται στον ενδιαφερόμενο ούτε κωλύει την παροχή της προσήκουσας έννομης προστασίας.

  • 18 Ιουνίου 2010, 11:28 | Βασίλης Καραβίτης

    Προτείνω την θέσπιση αποζημίωσης του ενδιαφερομένου, σε περίπτωση δικαίωσής του, εάν έχει υπογραφεί σύμβαση με άλλον μειοδότη, σε ποσοστό, π.χ.  50% του μικτού κέρδους που θα πρέκυπτε γι’ αυτόν, εάν του είχε ανατεθεί η σύμβαση. Τα σχετικά ποσά θα υπολογίζονται βάσει αποδείξεων που ο ενδιαφερόμενος οφείλει να προσκομίσει, σχετικά με το κόστος των ειδών ή υπηρεσιών που θα προμήθευε ή θα παρείχε σε περίπτωση κατακύρωσης και της τιμής της προσφοράς του. Μέρος αυτής της αποζημίωσης θα πρέπει να καταλογίζεται εις βάρος των υπευθύνων οργάνων του Ν. Προσώπου.

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι προτάσεις μου περιλαμβάνουν την απόδοση προσωπικής ευθύνης στα όργανα της διοίκησης, γιατί μόνο αν εξομοιωθούν οι ευθύνες, κατά κάποιον τρόπο, των δ.υ. με τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα, θα υπάρξει υπευθυνότητα στον χειρισμό θεμάτων που επηρρεάζουν το δημόσιο συμφέρον, αλλά και αυτό του πολίτη.