Άρθρο 01:Το άρθρο 1 του Ν. 3663/2008 τροποποιείται ως εξής:

«Άρθρο 1 Εθνικό Μέλος
[άρθρο 1, περ. (1), περ. 7 (άρθρο 9 παρ.1 ]
1. Στην Ευρωπαϊκή Μονάδα Δικαστικής Συνεργασίας (EUROJUST), η οποία συγκροτήθηκε με την απόφαση του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2002/187/ΔΕΥ της 28.2.2002 ΕΕ (ΕΕ L 63/1 της 6.3.2002,), όπως αυτή τροποποιήθηκε με την απόφαση του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2009/426/ΔΕΥ της 16.12.2008 ΕΕ (ΕΕ L 138/14 της 04.06.2009), (εφεξής απόφαση του Συμβουλίου) ως οργανισμός της ΕΕ με νομική προσωπικότητα, ορίζεται, με διάταγμα που εκδίδεται κατόπιν προτάσεως των Υπουργών Δικαιοσύνης και Εξωτερικών ύστερα από απόφαση του οικείου Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου, εθνικό μέλος, αναπληρωτής και βοηθός αυτού, δικαστικός λειτουργός με το βαθμό του πρωτοδίκη ή του αντεισαγγελέα πρωτοδικών και άνω. Ο ορισμός του εθνικού μέλους, του αναπληρωτή του και του βοηθού του ανακοινώνεται από τον Υπουργό Εξωτερικών στην EUROJUST και στη Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης με επίσημο ταχυδρομείο.
2. Η θητεία του εθνικού μέλους, το οποίο αποσπάται στην έδρα της EUROJUST, είναι τετραετής, με δυνατότητα ανανέωσης για μία ακόμη τετραετία με την ίδια διαδικασία. Ο αναπληρωτής και ο βοηθός του εθνικού μέλους εξακολουθούν να ασκούν τα καθήκοντα τους στο εθνικό έδαφος, εκτός αν παραστεί ανάγκη να αντικατασταθεί το εθνικό μέλος στην έδρα της EUROJUST. O αναπληρωτής εφόσον απαιτείται, μπορεί να έχει ως τακτικό τόπο εργασίας την EUROJUST προκειμένου να επικουρεί το εθνικό μέλος. Όταν το εθνικό μέλος είναι ο πρόεδρος ή αντιπρόεδρος της EUROJUST, η θητεία του παρατείνεται ώστε να μπορέσει να εκπληρώσει το έργο του μέχρι το τέλος της θητείας του ως πρόεδρος ή αντιπρόεδρος.
3.Το εθνικό μέλος, ο αναπληρωτής ή ο βοηθός που επιλέγεται από την EUROJUST για να τοποθετηθεί ως δικαστικός σύνδεσμος σε τρίτο κράτος, εφόσον συμφωνεί με την τοποθέτηση αυτή, ενημερώνει σχετικά το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο παρέχει την σχετική έγκριση. Στην περίπτωση αυτή, το ΑΔΔ ορίζει με απόφασή του τον αντικαταστάτη του για όσο χρόνο διαρκεί η τοποθέτησή του ως δικαστικού συνδέσμου με το τρίτο κράτος.»