Άρθρο 2 Αντικείμενο

 

 

Αντικείμενο του παρόντος είναι η δημιουργία ενός εθνικού δικτύου δεκαεπτά (17) Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας με έξι (6) τουλάχιστον κλίνες ανά μονάδα σε ισάριθμα νοσοκομεία όλων των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας για τη θεραπεία των ασθενών που έχουν υποστεί Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια.

  • 20 Οκτωβρίου 2023, 12:52 | Χριστίνα-Αναστασία Ραπίδη

    Άρθρο 4, παρ. 3 προτεινόμενη αλλαγή ως εξής:
    3. Την αντιμετώπιση των ασθενών με αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο στις ΜΑΦ ΑΕΕ αναλαμβάνει διεπιστημονική ομάδα, η οποία περιλαμβάνει εκτός των προαναφερθέντων ειδικοτήτων στην παρ.2 του άρθρου 4 και τις παρακάτω ειδικότητες είτε από τις υπάρχουσες κλινικές του εκάστοτε νοσοκομείου, όπου οι ειδικότητες αυτές υφίστανται, είτε με την διασφάλιση των ειδικοτήτων αυτών με άλλο τρόπο όπως προβλέπεται στην παρ.1 του άρθρου 4, ή με ειδική σύμβαση. Η συμμετοχή των ειδικοτήτων αυτών στην διεπιστημονική ομάδα είναι απαραίτητη και όχι προαιρετική. Περαιτέρω λεπτομέρειες του καθορισμού του κανονισμού εσωτερικής λειτουργίας περιγράφονται στο άρθρο 5, παρ.1 του παρόντος.
    α. Ακτινολόγος,
    β. Επεμβατικός Ακτινολόγος,
    γ. Καρδιολόγος,
    δ. Ιατρός Μ.Ε.Θ.,
    ε. Νευροχειρουργός,
    στ. Αγγειοχειρουργός,
    ζ. Ιατρός Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης.

  • 20 Οκτωβρίου 2023, 11:58 | Χριστίνα-Αναστασία Ραπίδη

    Άρθρο 2 προτεινόμενη αλλαγή ως εξής: «Αντικείμενο του παρόντος είναι η δημιουργία ενός εθνικού δικτύου δεκαεπτά (17) Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας με έξι (6) τουλάχιστον κλίνες ανά μονάδα σε ισάριθμα νοσοκομεία όλων των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας για τη θεραπεία των ασθενών που έχουν υποστεί Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια και πληρούν τα κριτήρια εισαγωγής που καθορίζονται από τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα όπως περιγράφεται στο άρθρο 5, παρ.1.»

    Άρθρο , παρ. 2αα προτεινόμενη αλλαγή ως εξής:
    αα) Στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ», στο Νευρολογικό Τμήμα, εντάσσεται, ως ειδική μονάδα, μία (1) ΜΑΦ ΑΕΕ και προβλέπεται η σχετική αύξηση των κλινών, τουλάχιστον κατά 10 κλίνες, του κλινικού τμήματος Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης που ήδη λειτουργεί, προκειμένου να διασφαλίζεται η έγκαιρη απελευθέρωση των κλινών της ΜΑΦ ΑΕΕ.

  • 9 Οκτωβρίου 2023, 13:54 | Basiliy

    ενδιαφέρον

  • Αντικείμενο του παρόντος είναι η δημιουργία ενός εθνικού δικτύου δεκαεπτά (17) Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας με έξι (6) τουλάχιστον κλίνες ανά μονάδα σε ισάριθμα νοσοκομεία όλων των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας για τη θεραπεία των ασθενών που έχουν υποστεί Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ .

    Επίσης : Θα πρέπει στο άμεσο μέλλον να δοθεί η δυνατότητα σε όλα τα νοσοκομεία που διαθέτουν Παθολογικη Κλινική , Νευρολογική Κλινική και Επεμβατικό Ακτινολόγο , να μπορούν μετά από σχετικό αίτημα να λειτουργήσουν και σε αυτά τα νοσοκομεία οι ΜΑΦ ΑΕΕ .