Άρθρο 07: Κέντρα Αίματος και Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας

Το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 1, του στοιχείου Α΄, του άρθρου 10 του ν. 3402/2005 (258 Α΄), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, τροποποιείται ως εξής:
«Τα Κέντρα Αίματος (Κ.Α.) είναι υπηρεσίες αιμοδοσίας που ορίζονται με απόφαση του Υπουργού Υγείας, μετά από εισήγηση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.). Με την ίδια απόφαση ορίζονται οι Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας (Ν.Υ.Α.), οι προδιαγραφές λειτουργίας των Κ.Α. και των Ν.Υ.Α. (χώροι, εξοπλισμός, προσωπικό), η διαδικασία χορήγησης των αδειών ίδρυσης και λειτουργίας των Κ.Α. και των Ν.Υ.Α., οι οποίες χορηγούνται με απόφαση του Υπουργού Υγείας, η υπαγωγή των Ν.Υ.Α. ανά Κ.Α. και ρυθμίζονται θέματα που αφορούν τη λειτουργία και την άσκηση των αρμοδιοτήτων των ανωτέρω Μονάδων.

  • 29 Απριλίου 2013, 09:18 | Ιωάννα

    «Τα Κέντρα Αίματος (Κ.Α.) είναι υπηρεσίες αιμοδοσίας που ορίζονται με απόφαση του Υπουργού Υγείας, μετά από εισήγηση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.)».

    Στην παραπάνω φράση θα πρέπει να προστεθεί εκτός από την εισήγηση του Ε.ΚΕ.Α και: «μετά από εισήγηση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α) και των επιστημονικών οργάνων (Εθνική Επιτροπή Αιμοδοσίας)

  • 28 Απριλίου 2013, 18:48 | Ζερβού Ελευθερία

    Θα πρέπει να προστεθεί και με τη γνώμη της Συμβουλευτικής Επιτροπής Αιμοδοσίας. Η πρόταση αυτή στηρίζεται στο άρθρο 14 του Νόμου 3402 που η Συμβουλευτική Επιτροπή επικουρεί το ΕΚΕΑ σε θέματα Αιμοδοσίας.
    Επίσης γνωμοδοτεί για όλα τα θέματα που έχουν σχέση με την Αιμοδοσία. Ως εκ των αρμοδιοτήτων αυτών η Επιτροπή οφείλει να παρέχει γνώμη όσον αφορά τις προδιαγραφές λειτουργίας και την άσκηση των αρμοδιοτήτων των Κέντρων Αίματος και των Νοσοκομειακών Υπηρεσιών Αιμοδοσίας

    Τα μέλη της Επιτροπής Αιμοδοσίας
    Πολίτη Κωνσταντίνα
    Καραφουλίδου Αναστασία
    Παραρά Μυρσίνη
    Μαρτίνης Γεώργιος
    Ζερβού Ελευθερία
    Καβαλλιέρου Λίλιαν