1. Αντικειμενική ενημέρωση και προβολή των δημοκρατικών θεσμών και της κοινωνίας των πολιτών

1.1 Τι σημαίνει για εσάς αμερόληπτη, πολυφωνική, υψηλού επιπέδου ενημέρωση; Παρακαλούμε καταγράψτε καλές ή και αρνητικές πρακτικές και παραδείγματα με βάση την επαγγελματική ή και την προσωπική σας εμπειρία.

1.2 Με ποια στρατηγική μπορεί η δημόσια τηλεόραση να προσελκύσει το ευρύ κοινό στα προγράμματα ειδήσεων, επικαιρότητας, και σε θέματα με ιδιαίτερη διεθνή και τοπική σημασία;

1.3 Με τι μεθόδους και με τι είδους ραδιοτηλεοπτικό περιεχόμενο μπορεί η δημόσια ραδιοτηλεόραση να συμβάλει στην καλύτερη κατανόηση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών απο τους πολίτες, στη βελτίωση της πληροφόρησης και στην αύξηση της συμμετοχής τους στη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών;

1.4 Τι σημαίνει για εσάς μια δημόσια ραδιοτηλεόραση ανοικτή στην κοινωνία των πολιτών;

  • 6 Νοεμβρίου 2013, 23:11 | Αθανασία
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Είναι τουλάχιστον γελοίο αυτό που κάνετε. Κλείσατε την πλεονασματική ΕΡΤ με ΠΝΠ η οποία δεν ψηφίστηκε ποτέ από τη Βουλή. Περάσατε τροπολογία για να μπορούν οι συμβασιούχοι της ΔΤ να ανανεώσουν τις συμβάσεις τους, αν και είναι εποχικοί εργαζόμενοι. Στις 2/8/13 προκηρύξατε 1453 θέσεις και 3 μήνες αργότερα δεν έχει προσληφθεί κανείς. Ξοδεύετε αμύθητα ποσά από τον κρατικό προϋπολογισμό, για να παράγεται «έργο» χαμηλότατου επιπέδου. Είστε ανίκανοι. Αντί να παραιτηθείτε, ζητάτε τη γνώμη του κόσμου…λες και υπάρχει περίπτωση να την ακούσετε…
    Αν ρίχνατε μια ματιά στις τηλεθεάσεις-ακροαματικότητες της ΔΤ και της ΕΡΤ, θα παίρνατε τις απαντήσεις για το τι θέλει ο κόσμος. Ο κόσμος θέλει την ΕΡΤ ανοιχτή. Την ΕΡΤ των εργαζομένων, που 5 μήνες τώρα κάνουν θαύματα, χωρίς υποδείξεις και παρεμβάσεις. Η Δημόσια Τηλεόραση-Ραδιοφωνία στην Ελλάδα ήταν είναι και θα είναι η ΕΡΤ.
    Αν λάβετε υπόψη τα σχόλια του κόσμου, οφείλετε να ξανανοίξετε την ΕΡΤ.
    Αλλά έχετε αποδείξει περίτρανα ότι καμιά σχέση δεν έχετε με τη λέξη «δημοκρστία»…

  • 6 Νοεμβρίου 2013, 16:04 | ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    θα ήθελα η ΝΕΡΙΤ να είναι αυτό που ήταν η ΕΡΤ ακριβώς! Η ΕΡΤ ήταν συνόνυμη της ποιότητας, της ενημέρωσης, του πολιτισμού, της φωνής της Έλλαδας στο εξωτερικό, των παιδικών μας χρόνων, του πολύτιμου αρχείου της, της περιφέρειας και πολλών πολλών άλλων. Στην ΕΡΤ παρακολουθούσαμε ότι δεν υπήρχε (δυστυχώς) στο πρόγραμμα των ιδιωτικών καναλιών. Λίγες ημέρες πριν το ΜΑΥΡΟ που έπεσε στην ΕΡΤ, είχα την τύχη να παρακολουθήσω μία παράσταση από το Θέατρο της Δευτέρας με την Τζένη Καρέζη και τον Κώστα Καζάκο και σκέφτηκα με συγκίνηση πόσο τυχεροί είμαστε μέσα σε αυτόν τον τηλεοπτικό σκουπιδότοπο που υπάρχει η ΕΡΤ και παρακολουθούμε διαμάντια όπως εκείνο. Νομίζω ότι θα πρέπει εκμεταλευτείτε την τεράστια εμπειρία των εργαζόμενων στην ΕΡΤ γιατί γνωρίζουν το αντικείμενό τους καλύτερα από οποιονδήποτε στον χώρο αυτό, έχοντας καλύψει όλα τα σημάντικά γεγονότα της σύγχρονης ελληνικής και παγκόσμιας επικαιρότητας και αγαπάνε την δουλειά τους όπως δεν θα την αγαπήσει κανείς άλλος.
    Είμαι από αυτούς που σταμάτησαν να βλέπουν τηλεόραση όταν έκλεισε η ΕΡΤ. Θέλων να ανοίξει ξανά για να επανέλθει η ποιότητα και ο πολιτισμος στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και όπως ήταν με τους ίδιους ανθρώπους γιατί η ΕΡΤ ήταν οι άνθρωποί της!

  • 6 Νοεμβρίου 2013, 15:59 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Πρέπει να ανοίξει η ΕΡΤ.

  • 6 Νοεμβρίου 2013, 12:26 | Βασιλική
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    1. Σημαίνει διασταυρωμένες ειδήσεις με σύντομο, περιεκτικό και ανεξάρτητο τρόπο, από δημοσιογράφους και ανταποκριτές πραγματικούς γνώστες του αντικειμένου που πραγματεύονται, σε ένα πραγματικό δελτίο ειδήσεων, όπου ο σχολιασμός και η συζήτηση μεταξύ διαφόρων «ειδημόνων» δεν έχει θέση. Οι δε διεθνείς ειδήσεις να έχουν σημαντική θέση στο καθημερινό δελτίο, γιατί ο παιδευτικός ρόλος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης έγκειται και στην αυτογνωσία ως προς τη θέση μας στο παγκόσμιο περιβάλλον.
    2. Οι εκπομπές ενημέρωσης και σχολιασμού οφείλουν να γίνονται όχι από πρωταγωνιστές αλλά από συντονιστές οι οποίοι με τις διεισδυτικές ερωτήσεις και επισημάνσεις θα βοηθούν την εξέλιξη της ενημέρωσης και της συζήτησης. Οι δε καλούμενοι συνδαιτημόνες οφείλουν να υπακούν στους κανόνες της κοινωνικής συμπεριφοράς και όχι στην τηλεθέαση.
    3. Οι συμβάσεις των συνεργατών να ανανεώνονται κατ’ έτος και να μην μπορούν να ανανεωθούν για τον καθένα πάνω από δυο συνεχόμενα έτη, εφόσον δεν έχει μεσολαβήσει ένα μεσοδιάστημα άλλων δυο ετών, που δε θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε καμιά άλλη δημοσίου ενδιαφέροντος θέση ή εργασία.
    4. Δεν αντιλαμβάνομαι δε τα περί κατανόησης των κοινοβουλευτικών διεργασιών, αφού υπάρχει και δεν καταργείται το κανάλι της Βουλής. Οχι δε χρειαζόμαστε για την ενημέρωσή μας να συζητούν 12 άνθρωποι, ένας από κάθε κόμμα,ένας από κάθε συνδικαλιστικό φορέα και 3 καθηγητές πανεπιστημίου. Έτσι εκπροσωπούνται συμφέροντα και η πληροφόρηση των πολιτών. Χρειαζόμαστε ανθρώπους από διάφορες κοινωνικές ομάδες, επαγγέλματα και τάξεις, γνώστες του αντικειμένου για το οποίο συζητούν και με διάθεση και στόχο να συζητήσουν.
    5. Αντίθετα ο στόχος της δημόσιας τηλεόρασης θα πρέπει να είναι η κοινωνικοποίηση των Ελλήνων μέσω της αποδοχής της διαφορετικότητας, της άλλης άποψης, της θέσης μας στις παγκόσμιες διεργασίες, το σεβασμό των άλλων και κυρίως το σεβασμό στους νόμους. Από τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και απαγόρευσης καπνίσματος, μέχρι τους κανόνες συμμετοχής μας στους διεθνείς οργανισμούς.
    Οσο για τα περί ΕΡΤ, μάλλον όσοι την υπερασπίζονται την παρακολουθούν τώρα που έκλεισε ή εργάζονταν σ’ αυτήν. Γιατί οι τηλεθεάσεις της δεν έχουν καμιά σχέση με την ποσότητα των όψιμων υπερασπιστών της, ενώ όσο μονομερής ήταν πριν κλείσει, άλλο τόσο μονομερής εξακολουθεί να είναι και τώρα που εκπέμπει διαδικτυακά.

  • 6 Νοεμβρίου 2013, 10:03 | Κώστας Καναβούρης
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Αν πράγματι θέλατε Δημόσια Διαβούλευση τούτο θα σήμαινε ότι η ΕΡΤ ήδη θα λειτουργούσε, η Βουλή θα νομοθετούσε, η δικαιοσύνη θα ήταν ανεξάρτητη και δεν θα καταδίκαζε παιδάκια και η εκτελεστική εξουσία δεν θα παρανομούσε ασύστολα παρακάμποντας τον Ελληνικό λαό μαζί με εξωθεσμικούς και παραθεσμικούς παράγοντες. Όλα τα υπόλοιπα είναι εγκληματικές και εγκληματογόνες δυστυχώς ενέργειες που βλάπτουν καθοριστικά τη χώρα.

  • 6 Νοεμβρίου 2013, 00:14 | Δημήτρης
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Επειδή η ΝΕΡΙΤ θα πρέπει να είναι ανταγωνιστική εφιστώ την προσοχή σας στην τεχνική οργάνωση προκειμένου να εκπέμπετε με τα λιγότερα λειτουργικά έξοδα
    -Στην Αττική χρησιμοποιείστε 3 μόνο συχνότητες 91,6 93,6 95,6 οι οποίες καλύπτουν πλέον ολόκληρο το νομό.Είναι απαράδεκτο να εκπέμπουν >10 σήματα για να ακούμε το ίδιο πρόγραμμα και προφανώς κάθε αναμεταδότης δεν θα πρέπει να εκπέμπει με πολλά kw και με πομπούς τεχνολογιας mosfet & βελτιώστε τα κεραιοστήματα για τις μικρότερες δυνατε καταναλώσεις γιατί το λογαριασμό τον πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες
    -Καταργείστε όλους τους πομπούς των ενεργοβόρων μεσαίων κυμάτων και εισάγετε την ακρόαση των ραδιοφώνων μέσω των πομπών της DIGEA.Άλλωστε η ψηφιακή τηλεόραση εκπέμπει σχεδόν παντού.
    -Το προσωπικό στην ΝΕΡΙΤ θα πρέπει να είναι με συμβάσεις για να μπορεί να δινεται η δυνατότητα και σε νέους να εκπαιδεύονται.
    -Η ΝΕΡΙΤ θα πρέπει να εκπεμπει τα όποια τηλεοπτικά κανάλια μέσω δορυφόρου όπως και τα ραδιόφωνα δημιουργηθουν όπως συμβαίνει στην γείτονα Ιταλία για την καλύτερη προβολή της Ελλάδα στο εξωτερικό.

  • 5 Νοεμβρίου 2013, 21:13 | Μάρκος
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΒΑΝΤΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ

    ΕΠΙΣΗΣ ΚΙ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗ ΟΛΑ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥΣ

    να υπάρχει και διδακτικό πρόγραμμα με μέθοδο όπως

    μιλά ο Alex Filippenko στη σειρα DVD THE GREAT COURSES!

    επίσης ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ – ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ (σε ενα) ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥΣ –

    τι είναι το ΕΓΩ ο ΕΑΥΤΟΣ

    γιατι έχουμε πολλους δεξιους κι αριστερους που αναμασάνε ιδεολογίες που προβάλλουν μέσα στο

    πλασμένο απο άλλους ΕΓΩ τους. ενα εικονικό – πλασματικό ΕΓΩ

    ποια τμηματα (κροταφικες αμυγδαλες) επιρρεάζουν στον φόβο, στο δέος,

    στην αίσθηση μεγαλείου – επιρρεάζουν αυτα το ΕΓΩ μας;

    Αυτά θέλω απ την Νερίτ και σας αγαπώ που μου δίνεται το δικαίωμα να μιλω.

    επίσης θέλω ντοκυμαντέρ για δεινοσαυρους,

    ποιοτικά – με στοιχεία, γιατί τα παιδιά θα αγαπήσουν

    και την βιολογία μέσω των δεινοσαύρων που υπεραγαπούν!

    ενταξη, μ’ αρέσει κι η φόρμουλα ένα, μα αυτό είναι κάτι δεδομένο
    για την Νεριτ – τα άλλα είναι «δύσκολα»

    Να βάλετε και νέα παιδια – πχ ροκάδες

    μα να είναι λίγο πιο δομημένα τα ντοκυμαντερ σας.

    πχ ο Γραμματικάκης είναι θεικός, μα πολύ καλλιτεχνικός.

    να μην αντιγράφουμε όλο Δανεζη Θεοδοσίου και Γραμματικάκη,

    να κάνουμε και κάτι στη μορφη

    των DVD «the great courses»

    Understanding the Universe: An Introduction to Astronomy,
    Professor Alex FILIPPENKO.

    αλλα με γραφικά και 3d animation

    σαν το UNIVERSE του HISTORY channel που έβαλε το σκαι

    μα σε ελληνικη εκδοχη, με Έλληνες μεταπτυχιακους

    ΝΕΟΥΣ ΟΜΩΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ

    στην ελλάδα πουλά μόνο η πολιτική βία,

    να βάλετε όμορφους μεταπτυχιακούς ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΙ ΩΡΑΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

    να γυαλίσει το μάτι του τηλεθεατη μπας και ξεστραβωθει ο μέσος

    Ελληνας για το Σύμπαν και τον κβαντικό κόσμο

    όπως κι οι αρχαίοι Αθηναίοι που μιλούσαν όλο γι αυτα!

  • 5 Νοεμβρίου 2013, 20:57 | Σταύρος Ι. Σταυρακάκης
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Συμφωνώ απολύτως με τον Κωστή Ζευγαδέλλη. Σας θερμοπαρακαλούμε κε Προκοπάκη, πρέπει να καταλάβετε ότι όσοι έμεινα στην ΕΡΤ και παλεύουν με σημαία τους την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, δεν είναι τα «επικίνδυνα λαμόγια» που ο κος Κεδίκογλου πίστευε ότι είχαν κατακλύσει την κρατική τηλεόραση. Βεβαίως και υπήρχαν αρκετά «τέτοια στοιχεία» αλλά είναι πολύ άδικο, με δεδομένο ότι η ίδια η εξουσία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ τα είχε επιβάλει (όλα αυτά λαμόγια με τους μεγάλους μισθούς κλπ), στην ΕΡΤ και μετά να «κατηγορεί» τους απλούς εργαζομένους γι΄ αυτό και εξ αιτίας αυτού του λόγου να κλίνει την ΕΡΤ….άδικο πολύ άδικο…αυτό αισθανόμαστε τουλάχιστον το 90% των Ελλήνων. Η ΝΕΡΙΤ έχει ήδη αποτύχει παταγωδώς στην συνείδηση του Λαού. Κάνετε τζάμπα έξοδα….σας θερμοπαρακαλούμε …καταλάβετε το…και για να μην νομίσετε ότι είμαι αβανταδόρος κανενός, σας λέγω ότι είμαι Δικαστικός Επιμελητής, κατοικώ στην Ιεράπετρα Κρήτης και δεν γνωρίζω προσωπικά, κανέναν απολύτως από την ΕΡΤ.

  • 5 Νοεμβρίου 2013, 20:13 | Τάσος
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Η δημόσια ραδιοτηλεόραση πρέπει να λειτουργήσει σαν το BBC με άμεση και έγκυρη ματιά στα γεγονότα.Ακόμη θα πρέπει να προβάλετε η Ελλάδα και τα ήθη και έθιμα μας σε όλον τον κόσμο.Ευχαριστώ.

  • 5 Νοεμβρίου 2013, 16:54 | ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Αν πραγματικά θέλετε νά δημιουργήσετε μιά Νεα Τηλεόραση,αντικειμενική,αδέσμευτη καί μακριά από κομματικό εναγκαλισμό,ανοίξτε τήν παλίά ΕΡΤ,αυτήν πού ξέρουμε,μεγαλώσαμε μέ αυτήν,ψυχαγωγηθήκαμε,ενημερωθήκαμε…Αυτό καί μόνο σάς ζητάμε…
    ΕΡΤ καί μόνο ΕΡΤ…

  • 5 Νοεμβρίου 2013, 14:55 | Δημήτρης Βέργος
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    ΕΡΤ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ!
    http://www.ertopen.com
    Αφήστε τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, να κάνουν τη δουλειά που χρόνια τώρα κάνουν πάρα πολύ καλά και μετα την 11η Ιουνίου 2013, κάνουν καλύτερα.
    Επαναφέρετε το φορέα όπως ήταν πριν την 11η Ιουνίου αλλά με διοίκηση αυτή που έχει σήμερα η αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ και πληρώστε τα δεδουλευμένα τους από τότε μέχρι σήμερα. Ακούστε τις προτάσεις των εργαζομένων για υγιή εκκαθάριση εν λειτουργία. Σταματήστε τη ΔΤ (Δήθεν Τηλεόραση) και την ΕΔΡ (ελληνική δήθεν ραδιοφωνία) και μεταφέρετε τους εργαζομένους στο ραδιομέγαρο.
    ΕΡΤ το μόνο brand name διεθνώς αναγνωρίσιμο!

  • 5 Νοεμβρίου 2013, 13:50 | Molyvdis
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Αυτή η «μέθοδος» του να δίνεται η εντύπωση ότι ο Λαός δημιουργεί τους θεσμούς του, στην προκειμένη περίπτωση την «ΝΕΡΙΤ», θυμίζει ανάλογες ενέργειες αλήστου μνήμης :

    Το 1968, η δικτατορία του Παπαδόπουλου είχε κάνει το ίδιο με το Σύνταγμα. Κατήργησε το ισχύον μέχρι τότε Σύνταγμα του 1951 και ανήγγειλε με πηχιαίους τίτλους σε όλες τις (λογοκριμένες) εφημερίδες :
    Ο ΛΑΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟΥ.
    Κάθε μέρα οι αναγνώστες διάβαζαν ένα άρθρο του παλqιού συντάγματος. Στη διπλανή στήλη υπήρχε ο τίτλος : Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ. Δεν έλαβαν υπόψη καμμία γνώμη. Κάθε άρθρο περί ελευθερίας καταργείτο αποό την τελευταία του παράγραφο όπου αναγράφονταν οι «εξαιρέσεις»

    Η τέλεια ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ. Η δικτατορία κράτησε μέχρι το 1974,

    Το ίδιο θα γίνει και με την ΝΕΡΙΤ.

    Τα αυταρχικά καθεστώτα δεν ανέχονται ούτε την πιο καλοπροαίρετη κριτική,

  • 5 Νοεμβρίου 2013, 11:20 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Καλημέρα κύριε Προκοπάκη, είμαι πρώην εργαζόμενος της ΕΡΤ με διαγωνισμό ΑΣΕΠ 2004 (ηλεκτρονικός ΤΕ),είναι θετικό για την κυβέρνηση που μέσω αυτής της ιστοσελίδας γράφονται τα σχόλια των αναγνωστών (θετικά -αρνητικά) για τον νέο τηλεοπτικό φορέα ΝΕΡΙΤ,έτσι μπορεί η κυβέρνηση να καταλάβει το μεγάλο λάθος που έγινε στις 11/6/2013.Εγώ προσωπικά σαν πρώην εργαζόμενος θεωρώ άδικες τις απολύσεις των εργαζομένων και ιδιαίτερα όλων εμάς που είχαμε προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ 2004-2006 και βάση των λεγόμενων του κύριου Μητσοτάκη ότι (οι εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ δεν κινδυνεύουν με απόλυση).Συμφωνώ ότι η ΕΡΤ είχε παθογένειες αλλά σε καμία περίπτωση δεν φταίνε οι απλοί εργαζόμενοι,δεν είναι αργά για τίποτα εάν θέλετε να εκπροσωπήτε ένα κράτος δικαίου,ρίξτε λοιπόν γέφυρες επικοινωνίας με τους εργαζόμενους για το καλό της κοινωνίας…
    Σας ευχαριστώ.

  • 5 Νοεμβρίου 2013, 05:45 | Κωστής Ζευγαδέλλης
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Υποδειγμα δημοσιας ραδιοτηλεορασης εκπεμπει τωρα η ΕΡΤ!!!
    Προσπαθηστε να ξεπερασετε την μικροτητα και τον αυταρχικο τυχοδιωχτισμο σας και αφηστε σε αυτους που μηνες τωρα δινουν την ψυχη τους στο ραδιομεγαρο, να σας υποδειξουν την σημαινει δημοσια ραδιοτηλεοραση. Ολος ο πλανητης εχει δει, αυτο που αρνηται να δει, ο επικινδυνος αυταρχισμος σας.
    Οι πρακτικες σας, του μαυρου, αλλα και της μετ΄επειτα διαχειρησης της υποθεσης δημοσια τηλεόραση, δεν αφηνουν κανενα περιθωριο εμπιστοσυνης για το μελλον.
    Ειστε ανικανοι, επικινδυνοι και εξαρτημενοι. Ειστε ΤΙΠΟΤΑ!
    Η Δημοσια ραδιοτηλεοραση ειναι η εγγυηση για Δημοκρατια, θεσμους, διαφάνεια, ενημερωση, ηθος, αξιοπρεπεια,πολιτισμο. Στοιχεια που δειξατε περιτρανα οτι δεν τα διαθετετε.
    Αγνοειτε προκλητικα ΟΛΟΝ τον πνευματικο και καλλιτεχνικο κοσμο και ζητατε διαβουλευση προκειμενου να βρειτε αλοθι για τις αναχρονιστικές πρακτικες σας.
    Αν θελετε να προσφερετε υπηρεσια, πηγενετε σπιτι σας μαζι με ολους τους καιροσκοπους που μαζεψατε σε αυτο το εκτρωμα που ονομασατε ΝΕΡΙΤ.
    Δημοσια Ραδιοτηλεοραση υπαρχει και λειτουργει. Λεγεται ΕΡΤ και ειναι γνωστη σε ολο το κοσμο εδω και πολλες δεκαετιες.

    Κωστης Ζευγαδέλλης
    Μουσικοσυνθετης

  • 4 Νοεμβρίου 2013, 21:48 | Αντώνιος Παπαρσένης
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Παρακαλώ να παραμείνει το ΣΤΑΘΕΡΟ, ΗΡΕΜΟ & ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ύφος, που ξεχωρίζει από το «κυνήγι» κραυγών & κιτρινισμού.
    Ευχαριστώ

  • 4 Νοεμβρίου 2013, 19:01 | Κώστας
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Συμφωνώ απόλυτα με τον κ. Ιάκωβος Γίγας «1.1 Αντικειμενική ενημέρωση και προβολή των δημοκρατικών θεσμών και της κοινωνίας των πολιτών,παρέχει τώρα η ΕΡΤ που κλείσατε. Γιατί, οι νέες ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ διοικήσεις, θα παράξουν αμερόληπτη, πολυφωνική, και υψηλού επιπέδου ενημέρωση;
    1.2 ,1.3 ,1.4 Παρακολουθήστε ΕΡΤ , και έχετε έτοιμες τις απαντήσεις.»

  • 4 Νοεμβρίου 2013, 16:43 | kostas
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    deite ena deltio eidiseon tou 1980 90 kai parte mathimata to pos tha kanete deltio eidiseon ????? oi eidiseis eine eidiseis kai oxi sxolia ton asxeton dimosiogafon sas

  • 4 Νοεμβρίου 2013, 16:52 | Σεραφείμ Ζώτης
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Η ΕΡΤ αποδεικνύει καθημερινά πως αξίζει. Επιτρέψτε στα άξια στελέχη της να πλαισιώσουν τη ΝΕΡΙΤ, για να ανοίξει επιτέλους και ο θησαυρός του αρχείου που τόσο στερούμαστε.

  • 4 Νοεμβρίου 2013, 16:59 | ΝΙΚΟΛΑΟΣ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Η Δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν μπορεί να έχει σαν αρχή την φασιστικού τύπου κατάργηση της προηγούμενης διεφθαρμένης τηλεόρασης που είχε όμως εξαίρετους δημοσιογράφους που τέτοιοι και με τέτοιο ήθος όπως για παράδειγμα ο Κος Ανδρέας Παπασταματίου δεν μπορούν να βρεθούν στα σημερινά απόλυτα καθοδηγούμενα ιδιωτικά κανάλια.
    Πως μπορεί μια Κυβέρνηση που επιτρέπει σε ώρες «prime time» όπως λέγεται, να επιτρέπει να χρησιμοποιούνται οι δημόσιες συχνότητες για την εξοικείωση του λαού με την τουρκική γλώσσα είτε επίτηδες είτε από
    πλημμελή εκτέλεση καθήκοντος δημόσιων λειτουργών.
    Κύριοι, αν θέλετε να κάνετε πράγματι καλό στον τόπο, μέσω της δημόσιας τηλεόρασης και όχι να φτιάξετε κάτι όπως το θέλετε εσείς και οι φίλοι σας, αναγνωρίστε την ανεπάρκειά σας, παραιτηθείτε και αναθέστε την διοίκηση και εξυγίανση της τηλεόρασης που είναι η ΕΡΤ και όχι η ΝΕΡΙΤ σε ανθρώπους που έχουν για πολλά χρόνια προσφέρει στην Ελλάδα την τέχνη τους. Παπαδημητρίου Δημήτρης – Αβδελιώτης Δήμος – Κατσουρίδης – Μικρούτσικος – Νικολακοπούλου και Γιανναράς – Ράμφος και Γιαννούλης – Σαββίδης. Και το καλύτερο;…. επί πτυχίο πανεπιστημιακοί φοιτητές της νομικής της λογοτεχνίας των τεχνών που δωρεάν ή με μικρό κόστος θα μπορούσαν να στήσουν εκπομπές πραγματικά ενημερωτικές πραγματικά ελεύθερες πραγματικά Ελληνικές. Δεν χρειάζεται να σκεφτείτε πολύ. Μιμιθείτε τον Χατζιδάκη σε κάτι αντίστοιχο (με ενημερωτική χροιά) της Λιλιπούπολης.
    Η Ελλάδα δεν χρειάζεται εκπομπές όπως της γερμανικής DW ή του BBC. Χρειάζεται το ανεξέλεγκτα ελευθεριάζον ενός ιδεαλιστή ενός καλλιτέχνη, ενός νέου επιστήμονα, ενός παλαιού που δεν μετράει το τι θα πει αλλά να είναι αυτό που αισθάνεται.
    Κλείνοντας να αναφέρω ότι το ΝΕΡΙΤ είναι ένα όνομα μιαρό σαν το ISTABUL.
    Αν καταφέρετε να λένε οι Έλληνες την Κωνσταντινούπολη ISTABUL τότε θα γίνει και αποδεκτό το ΝΕΡΙΤ.
    Ευτυχώς που ακούμε ακόμα λίγες από τις παλιές δημόσιες εκπομπές της ΕΡΤ.

    Δεν πιστεύω ότι σας έπεισα αλλά δεν θέλω να πείτε ότι δεν προσπάθησα και ότι φταίω εγώ που δεν ενδιαφέρομαι.

  • 4 Νοεμβρίου 2013, 15:54 | Νίκος Πάσχος
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Θα ήθελα η δημόσια ραδιοτηλεόραση να είναι αντικειμενική, να λέγονται και να ακούγονται όλα καλά ή κακά. Οι δημοσιογράφοι να παίρνουν μισθό που αξίζει για την δουλειά που έχουν και όχι επειδή έχουν »μέσον» στο ΔΣ! Επίσης πρέπει να ακούγονται όλες οι πολιτικές παρατάξεις αλλά και ο πολίτης.

  • 3 Νοεμβρίου 2013, 18:48 | Τιτίκα-Μαρία Σαράτση
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Ζούμε την εποχή της εικονικής πραγματικότητας.Για ποια «διαβούλευση» μιλάμε; Και γιατί η κυβέρνηση δεν μπορούσε να κάνει τη διαβούλευση με την ΕΡΤ σε λειτουργία;Εν μια νυκτί διακόπηκαν προσπάθειες δεκαετιών, σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο η ΕΡΤ ξαφνικά σιώπησε.Υπάρχει καμια δημοκρατική Ευρωπαϊκή χώρα που θα μπορούσε να συμβεί κάτι παρόμοιο;Τι να «τεκμηριώσω», κύριοι; Αυτό που τεκμηριώνεται κάθε μέρα είναι η ευτέλεια του τηλεοπτικού τοπίου όπου η ΕΡΤ, με όλες της τις παθογένειες,ήταν μια φωτεινή νησίδα.Και για ποιό λόγο δεν μοριοδοτούνται, έστω και συμβολικά οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ;Πολύ θα χαιρόμουνα να συμβεί αυτό που δήλωσε ο κ. Καψής, ότι η ιδανική τηλεόραση θα ήταν αυτή που ο Υπουργός θα πάρει τηλέφωνο τον Διευθυντή Ειδήσεων και ο δεύτερος θα μπορεί να του κλείσει το τηλέφωνο.Οι έως τώρα πρακτικές όμως δεν με πείθουν.Ειδικά της ΔΤ.Η ευνομία, κύριοι, δεν κτίζεται έτσι.Τουλάχιστον ας είμαστε εικικρινείς….

  • 2 Νοεμβρίου 2013, 03:10 | φεντουρης
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Δημοσια ραδιοτηλεοραση σημαινει ΟΡΘΟΦΩΝΙΑ ΟΜΟΡΦΑ ΤΟΠΙΑ ταινιες χωρις διακοπες για διαφημισεις μετα το τελος των ΕΙΔΗΣΕΩΝ συνδεση με την περιφερεια ελευθερη ΛΥΨΗ χωρις καρτα ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ απο τον δορυφορο οπως η TRT TURKYE trt muzik κλπ και οχι προμηθεια απο ΑΠΑΤΗ ΝΟΒΑ ΟΤΕ.Τελος το δημοσιο ραδιοφωνο το πρωτο που ονομαζουν οι ΚΕΚΕΔΕΣ ΣΠΙΚΕΡ σας κοροιδευει με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΞΕΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ 90 τις εκατο ΚΑΙ η λογοτεχνια η κλασσικη ΜΟΥΣΙΚΗ απουσιαζει σας τα εχω αναφερει ΜΕ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ η ΚΥΡΙΑ ΑΧ Α Α δεν εχει σπουδασει ορθοφωνια η ΙΣΩΣ κανει σεξ στο στουνυιο ΕΥΤΗΧΩΣ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ προγραμμα TRT παιζει και ΦΑΝΤΟ ΚΟΠΛΑΣ ΕΣΠΑΝΙΟΛΑΣ

  • 1 Νοεμβρίου 2013, 20:03 | Νικόλαος Σταμπουλόπουλος
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Είμαι σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ και ζω στην Ολλανδία. Έφυγα από την Ελλάδα λίγο πριν ξεσπάσει η κρίση, ακριβώς επειδή δεν έβλεπα να υπάρχει αμεροληψία, αξιοκρατία κι επαγγελματισμός στον οπτικοακουστικό χώρο. Ο μοναδικός φορέας με τον οποίο μπορούσα να συνεργαστώ ήταν η ΕΡΤ, κι αυτή μέσω προνομιούχων παραγωγών που γνωρίζουν καλά τα μονοπάτια της διαφθοράς, παίρνουν τη μερίδα του λέοντος από τον αξιοθρήνητα χαμηλό προϋπολογισμό των προγραμμάτων που παράγουν και δεν κάνουν απολύτως τίποτα – αφήνοντας τον σκηνοθέτη/οπερατέρ/μοντέρ να κάνει όλη τη δουλειά μόνος του.

    Έχοντας φύγει έξω, κάποια στιγμή βρήκα υποψήφιο αγοραστή για ένα από τα ντοκιμαντέρ που είχα σκηνοθετήσει για την ΕΡΤ. Και τότε ανακάλυψα ότι η ΕΡΤ διέθετε μεν τμήμα αγοράς ξένου προγράμματος, αλλά όχι τμήμα διεθνών πωλήσεων του δικού της προγράμματος. Σιχτίρισα κι αποφάσισα να μην ξανασχοληθώ με την ελληνική τηλεόραση.

    Μέχρι που έκλεισε η ΕΡΤ. Η ΕΡΤ των υπεράριθμων, αργόσχολων και καλοπληρωμένων κομματικών βυσμάτων, που από τη μία μέρα στην άλλη μετατράπηκαν σε επαναστάτες. Και με το δίκιο τους, αφού παρά τα χίλια στραβά του φορέα στον οποίο εργάζονταν, αν μη τι άλλο επρόκειτο για μια δημόσια ραδιοτηλεόραση που παρήγαγε κι εξέπεμπε πρόγραμμα παρασάγγας ποιοτικότερο από το σκουπιδαριό ιδιωτικών καναλιών που δεν έχουν καν άδεια (κι επιπλέον προάγουν συστηματικά κι απροκάλυπτα τον φασισμό).

    Το γεγονός ότι κανείς από το πρωθυπουργικό επιτελείο δεν σκέφτηκε καν να κατοχυρώσει domain name για τη ΝΕΡΙΤ (ή όπως αλλιώς θα λέγεται) είναι ενδεικτικό της παντελούς έλλειψης σχεδίου και σοβαρότητας πίσω από το κλείσιμο της ΕΡΤ. Δεν έχετε την παραμικρή ιδέα πώς στήνεται ένας σύγχρονος ραδιοτηλεοπτικός φορέας, και απλά εκτοξεύετε κοτσάνες περί BBC για να εντυπωσιάσετε τους ιθαγενείς. Είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι στόχος σας είναι να φτιάξετε ένα κρατικό παραμάγαζο επιπέδου Τηλε Άστυ για να μην το βλέπει κανένας (κι αν το βλέπει πάλι εσάς να ψηφίζει), που ειλικρινά δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να νομιμοποιήσει κανείς την πραξικοπηματική φίμωση της ΕΡΤ μπαίνοντας σε διάλογο μαζί σας.

  • 1 Νοεμβρίου 2013, 17:46 | Αλέξανδρος Αθανασόπουλος
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Να υπάρχει πλουραλισμός φορέων δημόσιας ενημέρωσης και να αποφασίζουν οι πολίτες πόσο θα χρηματοδοτήσουν το καθένα.

    Η απάντησή μου είναι για την ερώτηση 1.4 «Τι σημαίνει για εσάς μια δημόσια ραδιοτηλεόραση ανοικτή στην κοινωνία των πολιτών;» Για μένα, σημαίνει να έχω επιλογή για το ποιο κανάλι θα χρηματοδοτείται από το τέλος που πληρώνω.

    Αντί για τον ένα φορέα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, να υπάρχουν πολλοί φορείς.

    Ο κάθε πολίτης (συνδρομητής οικιακού ηλεκτρικού ρεύματος) να πληρώνει ένα ποσό για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, όπως γινόταν, αλλά να μπορεί να επιλέγει τι ποσοστό από αυτό το ποσό θα πηγαίνει σε κάθε «δημόσιο» κανάλι/φορέα ενημέρωσης.
    Η επιλογή μπορεί να γίνεται από μια ιστοσελίδα, με εγγραφή μέσω ενός κωδικού που θα στέλνεται με το λογαριασμό της ΔΕΗ.

    Για παράδειγμα, να μπορώ να επιλέξω οτι το τέλος ραδιοτηλεόρασης που πληρώνω θα πηγαίνει:
    35% στην τωρινή δημόσια τηλεόραση (ΔΤ ή ΝΕΡΙΤ).
    35% στο (νόμιμο πλέον) κανάλι ενημέρωσης των πρώην εργαζομένων της ΕΡΤ.
    30% στο «The Press Project»

    Οι διάφοροι δημόσιοι φορείς θα μπορούν να μοιράζονται κοινές υποδομές (συχνότητες, πομπούς, στούντιο, γραφεία, κ.λ.π.), τις οποίες θα διαχειρίζεται ένας φορέας διαχείρισης.

    Ο «πειρατικός» φορέας που συντηρούν οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ θα μπορούσε να νομιμοποιηθεί σε έναν από τους πολλούς φορείς δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και να χρηματοδοτείται μ’ αυτό τον τρόπο.

    Αναφέρω μόνο τη βασική ιδέα, χωρίς λεπτομέρειες. Αν υλοποιηθεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να βρεθεί τρόπος επιλογής των φορέων που θα μπορούν να χρηματοδοτηθούν με αυτό τον τρόπο.

  • 1 Νοεμβρίου 2013, 16:02 | Κωνσταντίνος Λαζαρίδης
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της παλιάς ΕΡΤ για μένα ήταν το χαμηλό μορφωτικό επίπεδο των περισσότερων δημοσιογράφων, παρουσιαστών και ραδιοφωνικών παραγωγών, ειδικά στην παλιά ΕΡΑ Σπορ. Το τί «μαργαριτάρια» ακούγαμε δεν περιγράφεται. Δεν νοείται κανάλι τύπου BBC που θέλετε να φτιάξετε και οι παρουσιαστές να μιλούν σπαστά Ελληνικά. Βάλτε τους υποψήφιους υπαλλήλους να γράψουν μια έκθεση, κάντε τους τεστ ορθογραφίας, γραμματικής, συντακτικού. Δεν μπορεί ο κάθε αγράμματος να παίρνει ένα μικρόφωνο και να τον ακούει όλη η Ελλάδα και οι Έλληνες του εξωτερικού. Μπορεί στα ιδιωτικά κανάλια το επίπεδο να είναι τραγικό, αλλά η Δημόσια Τηλεόραση οφείλει να έχει άλλο επίπεδο.

  • 1 Νοεμβρίου 2013, 09:14 | Κατερίνα Κράνου
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Αμερόληπτη ενημέρωση με σεβασμό στους συμμετέχοντες και τους θεατές έχουμε στην αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ. Κρατήστε αυτή και παρατήστε την κατάπτυστη ΔΤ!!!!!!!!!!!!!!!!

  • 31 Οκτωβρίου 2013, 22:20 | Iraklis
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Εχετε δημοσιευση ονοματα απο την προκηρυξη ασχετα με τον χωρο διοτι εχετε κανει το εξης λαθος ζητησατε προυπηρεσια αλλα σε ραδιοτηλεπτικο μεσο χωρις να πρεπει να ειναι και προυπηρεσια στο ιδιο επαγγελμα ετσι λοιπον καποιος να σπουδασε σκηνοθετης να δουλευει σαν casting director στο mega και πια να δικαιουται να παρει θεση σκηνοθετη στην Nerit. Ζητηστε αμεσα προαπαιτουμενο αδεια ασκησεως επαγγελματος του Υπ. Πο. για τα καλλιτεχνικα επαγγελματα δηλ. Για θεση βοηθου ηχοληπτη να ζητατε αδεια ασκησεως βοηθου ηχοληπτη συν προυπηρεσια συν πτυχια ετσι μονο αποκλειεται την πιθανοτητα να παρετε λαθος ατομα στην λαθος θεση.
    Εχουν ηδη ανακοινωθει ομοματα σαν τηλεοπτικοι σκηνοθετες ασχετοι με τον χωρο . Επιπλεον αλλο ο τηλεοπτικος σκηνοθετης αλλο ο θεατρικος αλλο ο κινηματογραφικος και αλλο ο casting director…αυτη την στιγμη στα ονοματα που ανακοινωθηκαν απο λαθος σας υπαρχουν στην λιστα σαν τηλεοπτικοι σκηνοθετες κινηματογραφικοι casting director που εκμεταλλευτηκαν το λαθος σας. Θα πεσει γελιο αν δεν το διορθωσετε αμεσως. Το ιδιο συμβαινει και σε αλλες ειδικοτητες.

    Μαζι με το ecdl, πτυχιο ξενων γλωσσων, πτυχιο σπουδων, ενσημα πρεπει να φερει ο επαγγελματια και αδεια ασκησεως επαγγελματος του Υποργειου Πολιτισμου αν ηταν επαγγελματιας θα την εχει ηδη στην κατοχη του.

    Για θεση βοηθου σκηνοθετη. Αδεια βοηθου σκηνοθετη.
    Για θεση σκηνοθετη. Αδεια ασκησεων σκηνοθετη.
    Το ιδιο για ολες τις καλλιτεχνικες ειδικοτητες.
    Αλλιως πτυχιουχος σκηνοθετης που εχει δουλεψει στον ant1 μονο ως φυλακας στην nerit με την δικη σας προκηρυξη θα μπορει να σκηνοθετησει.

    Προλαβετε το πριν ειναι αργα…ειναι και πιο δικαιο για τους επαγγελματιες του χωρου.

  • 31 Οκτωβρίου 2013, 21:50 | Κωνσταντίνος Μπίτσιος
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    1.- Να ακούγονται μόνο οι απόψεις των κομμάτων εντός δημοκρατικού τόξου.
    Να ακούγονται οι μειοψηφίες και νέα για μετανάστες, ομοφυλόφιλους, κλπ..
    Να ακούγεται η φωνή της νεολαίας, όχι μέσα από ξεπερασμένους θεσμούς που δήθεν την εκπροσωπούν, αλλά να δίνεται το μικρόφωνο πραγματικά στην κοινωνία και στα προβλήματά της.
    2.- Σταματώντας να ασχολείται μονίμως με τις μικρότητες της Αττικής. Συμβάλλοντας στην δράση πολιτιστικών ομάδων και εκτός Λεκανοπεδίου.
    3.- Με την προβολή πολιτικών που εκπροσωπούν το ανθρώπινο είδος και όχι ζωώδη ένστικτα.
    4.- Η σημερινή ertopen.com

  • 31 Οκτωβρίου 2013, 17:32 | Τζέημς
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να διατηρήσει την αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ ως κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα το συζητάμε; Ποτέ δεν έχει υπάρξει καλύτερη ραδιοφωνία-τηλεόραση στην Ελλάδα! Επιτέλους! Κλείστε τη ΔΤ και προστατεύστε την αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ με την παρούσα μορφή της!

  • 31 Οκτωβρίου 2013, 17:35 | Komhs
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Αν κρίνουμε από το πώς λειτουργεί η ΔΤ και ενθυμούμενοι τόν τρόπο και τούς λόγους που η κυβένηση «έκλεισε» τήν ΕΡΤ, δέν έχουμε παρά να αμβιβάλλουμε σφόδρα τίς προθέσεις τής συγκυβέρνησης. Προσθέτοντας ακόμα και τόν πραγματικά δημοκρατικό τρόπο διοίκησης και λειτουργίας τής ΕΡΤ, ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ, δέν έχουμε παρά ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από αυτήν τήν συγκυβέρνηση ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ Η ΕΡΤ ώς ΝΟΜΙΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΩΡΑ, δηλ. ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, χωρίς τούς δοσίλογους διοικητές κ.λ.π. τής εκάστοτε κυβέρνησης. ΑΥΤΑ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙΣ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΘΟΥΝ κύριε Σαμαρά και οι συν αυτώ.

  • 31 Οκτωβρίου 2013, 16:52 | Νίκος Παναγιωτίδης
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Παρατήρηση πρώτη: Αν ενδιαφερόσασταν για ενεργή συμμετοχή των πολιτών έπρεπε να θέσετε σε διαβούλευση το κλείσιμο της ΕΡΤ. Όσα προβλήματα κι αν αντιμετώπιζε ως διοικητικός οργανισμός ούτε δικαιολογία ούτε και δικαίωμα (από νομική άποψη) είχατε ως κυβέρνηση να προχωρήσετε σ’ αυτή την αυθαιρεσία.
    Παρατήρηση δεύτερη: Μόνο ανησυχία προκαλεί ο εντελώς γραφειοκρατικός τρόπος που τίθενται οι προτεραιότητες και τα πολλαπλά υποερωτήματα της διαβούλευσης. Σε πολίτες απευθύνεστε, όχι σε ειδικούς επί των μέσων που θα συντάξουν μιά «πλήρη έκθεση» ή θα πρέπει να κάνουν 4 διαφορετικές εξειδικευμένες παρουσιάσεις.
    Επί των θεμάτων:
    1. Η βασικότερη προϋπόθεση για σωστή ενημέρωση είναι: ΚΑΜΜΙΑ κυβερνητική ανάμιξη! Απολύτως καμμία και για κανένα θέμα – ακόμη και αν λοιδωρηθεί η κυβέρνηση, οφείλει απλώς να απαντά με σοβαρότητα και όχι να παρεμβαίνει με άλλους, υπόγειους τρόπους. Ακόμη: Διαχωρισμός (επιτέλους) των δελτίων ειδήσεων από τις εκπομπές συζητήσεων, καθαρά δημοσιογραφικά κριτήρια στην σύνταξη του δελτίου και την επιλογή θεμάτων και συνομιλητών στις συζητήσεις, λιγότερος χρόνος σε εκπροσώπους κομμάτων και περισσότερος στους ειδικούς επί των θεμάτων, εκπροσώπηση και των εκτός Βουλής κομμάτων, όχι δεσμευτικά αναλογικά με τις ψήφους και γενικώς περισσότερος έλεγχος και λιγότερη προβολή του κυβερνητικού έργου (όποιος και αν κυβερνά) γιατί αυτός είναι ο ρόλος της 4ης εξουσίας. Οδηγός για την τηλεόραση το ραδιόφωνο που ήταν πάντα πιο ελεύθερο.
    2. Καταρχήν θεωρώ το πολιτιστικό έργο του δημόσιου ΡΤ φορέα πιο σημαντικό από τον ενημερωτικό, διότι είναι και μοναδικός – πηγές ενημέρωσης υπάρχουν πολλές, πολιτισμού ελάχιστες. Ο τρόπος που το έκανε η ΕΡΤ ήταν σε πολύ θετική κατεύθυνση, αφού και το ραδιοφωνικό περιεχόμενό της (σε μουσική, θέατρο, εκπομπές λόγου και παιδικές), και το τηλεοπτικό (σε σήριαλ, ταινίες, ντοκυμανταίρ και παιδικά προγράμματα) ήταν, παρά τις όποιες αδυναμίες ή αντιρρήσεις, ΠΟΛΥ ποιοτικότερο από τα αντίστοιχα ιδιωτικά. Οι χορηγίες στον κινηματογράφο και άλλες πολιτιστικές δράσεις πολύ σημαντικές, ενώ το αρχείο είναι πραγματικός θησαυρός. Όλα αυτά έπρεπε και πρέπει να αξιοποιηθούν περισσότερο (υπάρχουν ειδικοί να δείξουν πώς) αντί να κάνουν πολλά βήματα πίσω με το απαράδεκτο κλείσιμο της ΕΡΤ!
    3. Σοβαρότητα του ίδιου του προγράμματος, τεχνική υποστήριξη περιφερειακών σταθμών και προβλημάτων (αντί του κλεισίματος!) καθώς και συμμετοχή τους στο κεντρικό πρόγραμμα (σε πολλές χώρες διατίθενται «ζώνες» περιφερειών στο κύριο πρόγραμμα αντί μόνο του αντιστρόφου που γινόταν στους περιφερειακούς ραδιοσταθμούς), συμπαραγωγές με ξένα δίκτυα, προβολή όχι μόνο του αρχαίου αλλά και του σύγχρονου πολιτισμού που έχει εξαιρετικά ακμαία παραγωγή σε όλους τους χώρους παρά τις δυσκολίες, παρουσίαση με ζωντάνια και ειλικρίνεια των τουριστικών προορισμών και του φυσικού κάλλους, παρουσίαση ΟΛΩΝ των απόψεων για τη θέση της χώρας στην Ευρώπη. Όλα αυτά και για εσωτερική κατανάλωση αλλά και (μεταγλωττισμένα) για τις ξένες αγορές.
    4. Όλα τα προηγούμενα είναι ευκολότατο πια να διατίθενται στο διαδίκτυο, είτε έναντι συνδρομής είτε δωρεάν για τις ειδικές κατηγορίες. Αρκεί να στελεχωθεί η σχετική υπηρεσία (όπως και όλες, βεβαίως) με αξιοκρατικό τρόπο: διαδικασίες υπάρχουν και εφαρμόζονται σε τόσες χώρες, καθώς και ικανοί άνθρωποι υπάρχουν, αλλά το πολιτικό προσωπικό τους αντιμετωπίζει ανταγωνιστικά και φοβικά, προτιμώντας πάντα να χρησιμοποιεί τους «δικούς του».

  • 31 Οκτωβρίου 2013, 13:26 | ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΣΣΥΒΑΣ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    1.1 Τι σημαίνει για εσάς αμερόληπτη, πολυφωνική, υψηλού επιπέδου ενημέρωση; Παρακαλούμε καταγράψτε καλές ή και αρνητικές πρακτικές και παραδείγματα με βάση την επαγγελματική ή και την προσωπική σας εμπειρία.

    ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΟ Υ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΚΑ .ΑΥΤΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.
    ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΒΗΜΑ ΟΛΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΒΑΝΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ. ΑΥΤΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

    1.2 Με ποια στρατηγική μπορεί η δημόσια τηλεόραση να προσελκύσει το ευρύ κοινό στα προγράμματα ειδήσεων, επικαιρότητας, και σε θέματα με ιδιαίτερη διεθνή και τοπική σημασία;
    ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΡΓΟΥ ΣΕ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΟΙΗΚΗΣΕΩΝ ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΡΥΜΕΝΗ ΣΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΚΑΙ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ

    1.3 Με τι μεθόδους και με τι είδους ραδιοτηλεοπτικό περιεχόμενο μπορεί η δημόσια ραδιοτηλεόραση να συμβάλει στην καλύτερη κατανόηση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών από τους πολίτες, στη βελτίωση της πληροφόρησης και στην αύξηση της συμμετοχής τους στη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών;

    ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

    1.4 Τι σημαίνει για εσάς μια δημόσια ραδιοτηλεόραση ανοικτή στην κοινωνία των πολιτών;

    ΑΠΛΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΙΔΕΨΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

    ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΑΤΕ ,ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΠΝΤΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ.

    1)ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΚΛΕΙΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΡΤ?
    2)ΠΟΙΟΥΣ ΕΝΟΟΥΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΙΕΡΕΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ?
    3)ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝΕ ΤΗΝ ΕΡΤ ΜΕ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ?
    4)ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΕ ΣΤΗΝ ΕΡΤ?
    5)ΤΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ?

    ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΕΓΩ .
    1) ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΛΟΥΣΑΝΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΑΝΕ ΓΙΑ ΟΣΑ ΚΑΝΑΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΛΛΗΤΟΙ ΣΑΣ

    2)ΙΕΡΕΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΟΧΘΟΥΣΑΝΕ ΜΕ 1300 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΟΙ ΚΟΛΛΗΤΟΙ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΧΥΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΠΑΛΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΛΟ ΟΙ ΚΟΛΛΗΤΟΙ ΤΡΩΝΕ ΟΙ ΥΠΑΛΗΛΛΟΙ 1300

    3)ΟΙ ΔΟΙΗΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΛΛΗΤΟΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΒΕΒΑΙΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ «ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ » ΤΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ

    4) ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΕΣΕΙΣ , ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΥΠΑΛΗΛΛΟΙ ΠΟΥ ΠΕΤΑΞΑΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ , ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΩΣΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ ΠΡΙΝ

    5)ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΧΑΣΕ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΧΡΗΜΑΤΑ , ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΗΣ, ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ , ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ ΟΥΤΕ ΟΙ ΠΟΙΟ ΣΤΥΓΝΟΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ ΚΑΤΑΛΗΣΑΤΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΝΑΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.
    ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΙΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ, ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΤΙ ΟΦΕΛΟΣ? ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΗΞΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.
    ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΤΗΝ ΕΡΤ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΦΕΡΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΑ ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ.

    ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΗΝ ΕΡΤ ΤΩΡΑ!!!!!!!!!

    ΚΟΣΣΥΒΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
    ΟΔΗΓΟΣ ΦΟΡΤΗΓΟΥ( ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΧΩ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΤ)

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 31 Οκτωβρίου 2013, 11:50 | Μιχάλης
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    1.1 αμερόληπτη, πολυφωνική, υψηλού επιπέδου ενημέρωση; ΕΡΤ!

    1.2 σε θέματα με ιδιαίτερη διεθνή και τοπική σημασία; ΕΡΤ!

    1.3 στη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών; ΕΡΤ!

    1.4 Τι σημαίνει για εσάς μια δημόσια ραδιοτηλεόραση ανοικτή στην κοινωνία των πολιτών; ΕΡΤ!

    Υ.Σ: Δεν έχω σχέση με την ΕΡΤ. Με κάλυπτε σε πολύ μεγάλο βαθμό η λειτουργία της σαν ακροατή και τηλεθεατή.

  • 31 Οκτωβρίου 2013, 11:58 | Δημήτρης
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Είναι τραγικό ακόμα και το όνομα που βρήκατε. Άκου ΝΕΡΙΤ. Από που κ ως που ΝΕΡΙΤ; Είναι δυνατόν σε ένα Ελληνικό φορέα να υπάρχει η λέξη Ιντερνετ μέσα και όχι Διαδίκτυο αφού ντε και καλά έπρεπε να βάλετε κ αυτή την υπηρεσία ενημέρωσης; Αυτό από μόνο του κατατάσει ως τραγική την απόπειρα που κάνατε για να κλείσετε τη μόνη Δημόσια Φωνή της Ελλάδας. Την ΕΡΤ.

    Εννοείται πως το μόρφωμα που έχετε δημιουργίσει δεν έχει καμία σχέση με «Αντικειμενική ενημέρωση και προβολή των δημοκρατικών θεσμών και της κοινωνίας των πολιτών» από τη στιγμή που έχει γίνει «Banned» απ το σύνολο της αντιπολίτευσης του κοινοβουλίου.

    Ας μη συζητήσουμε για τα υπόλοιπα και ειδικά για το «1.4 Τι σημαίνει για εσάς μια δημόσια ραδιοτηλεόραση ανοικτή στην κοινωνία των πολιτών;» εφόσον το μόρφωμά σας εκπέμπει χωρίς στοιχεία επικοινωνίας για τους πολίτες και περιφρουρημένο από Αστυνομικές Δυνάμεις.

    Η ΕΡΤ που κλείσατε κύριοι είναι Ένα θεσμικό σύμβολο της Ελλάδας. Εφόσον έχετε παραδεχτεί το μεγάλο λάθος σας να την κλείσετε οφείλετε να ζητήσετε ένα ταπεινό συγγνώμη στον Ελληνικό Λαό και να την ξαναανοίξετε ως έχει. Και από εκεί και πέρα συζητάμε τα περί Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

    Είμαι διαδικτυακός τηλεθεατής της ΕΡΤ και χαίρομαι που είμαι μάρτυρας του αγώνα για Ανοιχτή Ελεύθερη Δημόσια Τηλεόραση.

  • 31 Οκτωβρίου 2013, 10:42 | Filippos
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Αφου προσυπογραψω τα σχολια των Νικόλαοου Γιαννούλα (http://www.opengov.gr/consultations/?c=1558) και Αριστοτέλη Παναγόπουλου (http://www.opengov.gr/consultations/?c=1563) που συνοψιζουν με ευστοχο τροπο αυτα που ο μεσος πολιτης θελει απο την ΝΕΡΙΤ, μια ραδιοτηλεοραση απαλλαγμενη απο πολιτικες και συντεχνιακες αγκυλωσεις, θα ηθελα να εφιστησω την προσοχη σε ενα ευαισθητο θεμα.

    Το εξης: Το προγραμμα που εκπεμπουν οι απολυμενοι της πρωην ΕΡΤ αυτη τη στιγμη απο το Ραδιομεγαρο καθε αλλο παρα αντικειμενικο η πλουραλιστικο ειναι. Δεν ειναι λογικη το οτι επειδη τοσα χρονια (και παρα πολυ κακως!) δεν εβρισκαν θεση οι αποψεις ομαδων πολιτων στο δελτιο της Κρατικης τηλεορασης, τωρα να δινεται λογος αποκλειστικα και μονο σε συγκεκριμενες πολιτικες ομαδες χωρις στοιχειωδη αντιλογο η κριτικη απο τους δημοσιογραφους-παρουσιαστες.

    Η μεγαλη παγιδα ειναι να θεωρηθει οτι τα ατομα αυτα αντιπροσωπευουν την κοινωνια η οτι εχουν a priori δικαιο χωρις να εξεταστει δημοσιογραφικα και χωρις παρωπιδες ο λογος τους. Η πολυπλευρη και αμεροληπτη ενημερωση των πολιτων προϋποθετει τον ουσιαστικο διαλογο και οχι καποιου ειδους στειρα αντιπαραβολη αποψεων οπου κερδιζουν αυτοι που υπερτερουν σε ενταση φωνης («ειπανε αυτοι, ειπαμε εμεις, ραντεβου στις καλπες»).

    Η ΝΕΡΙΤ θα πρεπει να στεκεται παντα απεναντι και να μην κανακευει λαϊκιστες τοσο της κυβερνησης, οσο της συμπολιτευσης, της αντιπολιτευσης και της κονωνιας που χαϊδευουν αυτια για προσωπικη προβολη η ψηφους.

  • 31 Οκτωβρίου 2013, 09:09 | Λάζαρος Γυμνόπουλος
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Το αρχικό σχόλιο μου δεν απαντά στο ερώτημα αλλά το αναρτώ εδώ διότι δεν ξέρω που αλλού θα μπορούσα να το αναρτήσω:

    Θεωρώ πως η σημαντικότερη ενέργεια για την επίτευξη των στόχων της Δημόσιας Τηλεόρασης είναι η κατάργηση του ‘ειδικού’ τέλους και η ένταξη του κόστους της στον κρατικό προϋπολογισμό. Κάτι τέτοιο θα καταργούσε αυτόματα την ιδεοληψία του ‘εδικού’ / ιδιαίτερου φορέα και θα άφηνε την Δημόσια Τηλεόραση να επιτελέσει το έργο της απερίσπαστα και χωρίς καταστροφικούς ναρκισσισμούς ως ένας δημόσιος φορέας σαν τους άλλους. Επίσης, θα αποφόρτιζε τον φορέα αυτό από την πίεση που δημιουργεί αυτός ο απαράδεκτος διαχωρισμός του από τους άλλους φορείς του δημοσίου.

    Τώρα, ως προς τα ερωτήματα:

    [1.1] «αμερόληπτος -η -ο: αυτός που κρίνει χωρίς να επηρεάζεται από άλλους ή από τις προτιμήσεις του = αντικειμενικός ≠ μεροληπτικός: Είναι δύσκολο για τον ιστορικό να μένει ~ στην περιγραφή της σύγχρονής του εποχής. αμερόληπτα (επίρρ.). αμεροληψία η.» Κατά τη γνώμη μου η αμεροληψία μπορεί να διασφαλιστεί με απολύτως ανεξάρτητη διακυβέρνηση της ΔΤ η οποία θα διορίζεται με βάση αντικειμενικά κριτήρια και θα ελέγχεται μόνο από τη Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία. Τώρα, ως προς την πολυφωνική και υψηλού επιπέδου ενημέρωση δεν θα πετύχετε εύκολα καλύτερες επιδόσεις στα ζητούμενα αυτά από την ‘πρώην’ δημόσια τηλεόραση(δεν ήταν εκεί το πρόβλημα της ΕΡΤ). Ακολουθήστε τις πρακτικές της ‘παλιάς’ δημόσιας τηλεόρασης η οποία επιτύγχανε υψηλές επιδόσεις τόσο στην πολυφωνία όσο και στην υψηλού επιπέδου ενημέρωση.

    1.2 Με ποια στρατηγική μπορεί η δημόσια τηλεόραση να προσελκύσει το ευρύ κοινό στα προγράμματα ειδήσεων, επικαιρότητας, και σε θέματα με ιδιαίτερη διεθνή και τοπική σημασία;
    Λειτουργία (εργασιακές σχέσεις, στοχοθεσία, αξιολόγηση προσωπικού, αξιολόγηση προγραμμάτων, οργάνωση, διοίκηση, στρατηγικός σχεδιασμός, δημόσιες σχέσεις, κοινωνικό έργο κτλ.) με τις βέλτιστες πρακτικές της αγοράς αλλά πάντοτε ενταγμένες στο στρατηγικό στόχο μιας ΔΤ. Με άλλα λόγια: τέλος…
    – το δημοσιουπαλληλλίκι,
    – τα ρουσφέτια,
    – η χειραγώγηση,
    – ο παρεμβατισμός,
    – η αναξιοκρατία,
    – η διαφθορά,
    – ο κακός συνδικαλισμός
    – η μη αποδοτική εργασία
    – η μη επαρκής εργασία

    1.3 Κανένα σχόλιο.

    1.4 Κανένα σχόλιο.

  • 31 Οκτωβρίου 2013, 03:51 | ΝΙΚΗΤΑΣ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Νομίζω ότι είμαι ο πρώτος ου θα κάνει σχόλιο στα ερωτήματά σας.
    Είμαι Ελληνας αλλά ζώ στην Αμερική. Πιστεύω ότι το παλαι΄μοντέλο της Ελληνικής Τηλεόρασης δεν ήταν άσχημο. Ηταν μέσα στα γεγονότα και καθημερινά υπήρχε η σωστή και αντικειμενική ενημέρωση. Τα κάνατε της πουτάνας με την απόφαση να την κλείσετε. Γιαυτό και κανένας δεν σας λαμβάνει υπόψην, παρά τις τεράστιες προσπάθειες και τα λεφτά του Δημοσίου που σπαταλάτε γιαυτό το σκοπό.
    Επίσης και τα εκατομμύρια που έχασε η Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση καικατεπέκταση το Ελληνικό Δημόσιο.
    Πάρτε το απόφαση. Είστε μια μάζ ανίκανων, οι οποίοι από πίσμα επιμένετε να κρατάτε κλειστή την ΕΡΤ. Δεν κατάλάβατε ότι αποτύχατε στο πείραμα που επειχηρήσατε;
    Ανοίξετε την ΕΡΤ, απλά καθαρίστε την από τα κομματόσκυλα που την περιτριγυρίζουν και που εσείς τοποθέτήσατε εκεί. Ο Ελληνας ένοιωθε πάντα περήφανος για την ΕΡΤ. Εσείς φροντίσατε να μας κάνετε να νοιώθουμε ντροπή γιατί είμαστε ΕΛληνες. Ιδιαίτερα εμείς οι ΕΛΛΗΝΕΣ του Εξωτερικού.
    ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΤ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ και οχι κάτι άλλο εκτρωμα

  • 31 Οκτωβρίου 2013, 02:33 | Θανασης Μποθος
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Η γνωμη μου στο τι συνιστα Aμερόληπτη, πολυφωνική, υψηλού επιπέδου ενημέρωση:

    1. Ο ρολος των παρουσιαστων των ειδησεων ειναι να περιγραφουν γεγονοτα και οχι να εκφερουν προσωπικη γνωμη, η να περνουν θεση.
    2. Προσκεκλιμενοι αναλυτες ειδησεων πρεπει να ειναι ατομα με αναγνωρισμενη εξιδικευση στα υπο συζητηση θεματα, και να εχουν επιγνωση των κανονων πολιτισμενου διαλογου, οχι επαγγελματιες σχολιαστες που παρουδιαζουν σαν γεγονοτα τις προσωπικες τους αποψεις χωρις τεκμηριωση.
    3. Τα λεγομενα ῾παραθυρακια῾ οπου οι καλεσμενοι μιλανε ( φωναζουν) συγχρονως, απευθυνονται στο θυμικο των πολιτων και οχι στην λογικη και πρεπει να αντικατασταθουν. Η καμερα να δειχνει μονο το ατομο που εχει εκαστοτε το λογο. Ο ρολος του συντονιστη των συζητησεων αυτων ειναι να κανει ερωτησεις , να δινει το λογο, να ζητα τεκμηριωμενες απαντησεις, και να μην εκφερει την προσωπικη του γνωμη. Ιδανικα ο αριθμος των καλεσμενων να μη ξεπερνα τους τρεις.

    Η News Hour του PBS των ΗΠΑ ειναι παραδειγμα προς απομιμηση οσον αφορα υψιλη ποιοτητα ενημερωσης.

    Καλη επιτυχια στο δυσκολο εργο σας

  • 31 Οκτωβρίου 2013, 01:29 | Γιώργος Αργυροηλιόπουλος
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    1.1 Δέν σημαίνει τίποτα. Κατ αρχάς αμερόληπτη, πολυφωνική, υψηλού επιπέδου ενημέρωση απο κρατικό ή ιδιωτικό φορέα μοιάζει με ευχή. Η ενημέρωση απο τα μαζικά μέσα είναι μια υπόθεση χαμένη. Αυτός που θέλει αμερόληπτη και πολυφωνική ενημέρωση θα την βρεί στο ίντερνετ.Απλώς θέλει ψάξιμο. Αυτός που θέλει μπαρούφα θα το βρεί στα ιδιωτικά.
    Εάν θέλει κανείς να επενδύσει κρατικό χρήμα για να αποκτήσει την εγκυρότητα και την ποιότητα του ΒΒC για παράδειγμα, θέλει δεκαετίες ενώ το μέσον φθίνει προς όφελος του ίντερνετ. Ας ανοίξει καλλίτερα μια κρατική εφημερίδα.Πιό φτηνά θα τούρθει. Ηρεμίστε κύριοι, η ενημέρωση δέν είναι το ιερό δισκοπότηρο της κρατικής τηλεόρασης, ο πολιτισμός είναι.
    1.2 Όχι με την ανόητη δραμματοποίηση των ιδιωτικών καναλιών. Γιατί να προσελκίσει; Ας κάνει σοβαρά την δουλειά της και οι πολίτες θα έρθουν.

  • 31 Οκτωβρίου 2013, 00:26 | Ιάκωβος Γίγας
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    1.1 Αντικειμενική ενημέρωση και προβολή των δημοκρατικών θεσμών και της κοινωνίας των πολιτών,παρέχει τώρα η ΕΡΤ που κλείσατε. Γιατί, οι νέες ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ διοικήσεις, θα παράξουν αμερόληπτη, πολυφωνική, και υψηλού επιπέδου ενημέρωση;
    1.2 ,1.3 ,1.4 Παρακολουθήστε ΕΡΤ , και έχετε έτοιμες τις απαντήσεις.

  • 30 Οκτωβρίου 2013, 23:37 | Βασίλης
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    1.1 Σημαίνει να λέτε τα γεγονότα όπως έχουν. Επίσης δεν θέλω μακροσκελής δημοσιογραφικές αναλύσεις, δεν με ενδιαφέρει η άποψη του εκάστοτε δημοσιογράφου θέλω να σχηματίσω την δική μου άποψη. Θέλω απλά να ενημερωθώ και τίποτε παραπάνω. Η μακροσκελή ανάλυση του δημοσιογράφου καθώς και οι ερωτήσεις του κατευθύνουν εμμέσως εμένα ως ακροατή, χωρίς να το θέλω παίρνω το μέρος ενός ή άλλου αγνοώντας πράγματα που ενδεχομένως δεν γνωρίζω. Θα ήθελα μια ενημέρωση λιτή και ακριβή.
    1.2 Με ένα δελτίο ειδήσεων μικρό και πλούσιο ταυτόχρονα. Θα ήθελα να μάθω και πράγματα που δεν προβάλλουν τα άλλα κανάλια. Θα ήθελα να μάθω και τοπικά σημαντικά νέα κάθε φορά. Έχουμε μετρημένες περιφέρειες στην Ελλάδα θα μπορούσε κάθε εβδομάδα να έχει μια περιφέρεια κάθε φορά την τιμητική της πχ να μαθαίνουμε για τα προβλήματα χ νομού και του y την άλλη εβδομάδα. Έτσι θα έχουνε φωνή όλες οι περιφέρειες και όλοι θα θέλουν κάθε φορά να δούνε το δελτίο που θα πει τα νέα της περιφέρεια μαζί με τα πανελλαδικά. Επίσης αγροτικά νέα, γιατί να μην υπάρχει κάποιος ειδικός ο οποίος θα δίνει και αγροτικές συμβουλές.
    1.4 Τι σημαίνει για εσάς μια δημόσια ραδιοτηλεόραση ανοικτή στην κοινωνία των πολιτών; Το απάντησα με τα περιφερειακά νέα (όπου θα γίνονται και γνωστά τα προβλήματα της κάθε φορά).

  • 30 Οκτωβρίου 2013, 23:05 | Πηνελόπη
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Είναι τουλάχιστον αστείο έως και υποτιμητικό πλήρως για τους πολίτες αυτής της χώρας να μιλάτε για την προβολή των δημοκρατικών θεσμών, όταν η ίδια η ίδρυση της «ΕΔΤ» έχει στηριχθεί στην καταστρατήγηση του συντάγματος και στη διάλυση κάθε έννοιας δικαιοσύνης. Εάν πράγματι θέλετε να προβάλετε τους δημοκρατικούς θεσμούς της κοινωνίας των πολιτών, πράξτε επιτέλους το σωστό και σταματήστε αυτό το παράλογο, αντιδημοκρατικό και ανήθικο «μαύρο» στην ΕΡΤ. Βλέπω και θα βλέπω ΕΡΤ μέσω του διαδικτύου. Αν μείνει μόνο η ΕΔΤ, φυσικά και δε θα τη δω, όπως δεν την έχω δει ως τώρα. Για μένα η Δημόσια Τηλεόραση πέθανε στις 11 Ιουνίου.
    Γεια σας.

  • 30 Οκτωβρίου 2013, 23:00 | Κώστας
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Νεο «μοντελο» ειδησεων! Θα πρεπει να υπαρχει ενα Δελτιο Ειδησεων που να μεταδιδει νεα απο ολη την Ελληνικη Επικράτεια και οχι μονο νεα απο Αθηνα και Θεσσαλονικη (αυτο το εκανε η ΕΤ3…μετεδιδε νεα μονο απο Θεσσαλονικη και λιγο βορεια ελλαδα, αλλα τιποτα απο την υπολοιπη ελλαδα αν και ειχε ρολο περιφερειακου καναλιου)

    Μεσω ανταποκριτων που εχει η Ελληνικη Τηλεοραση θα μπορουσε καθημερινα μεσω του κεντρικου δελτιου να συνδεεται με τις πρωτευουσες του καθε νομου και να μεταδιδει ρεπορταζ και ειδησεις!
    ΕΙΝΑΙ κατι το οποιο κανενα καναλι δεν κανει!!! Επισης θα μπορουσατε να το κανετε με συνεργασια με τα τοπικα καναλια του καθε νομου! Ετσι οντως θα εχουμε Ειδησεις για ολη την Ελλαδα! γιατι Ελλαδα δεν ειναι μονο η Αθηνα και η Θεσσαλονικη!

    Ευχαριστω

  • 30 Οκτωβρίου 2013, 22:18 | Λουκιανος Αναπότης
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    1.1) Καλή πρακτική: Δείτε τα δελτία της ΕΡΤ και της ΕΡΑ. Κακή πρακτική: Θέλει και ρώτημα; ΔουΤΟυ (και τα ιδιωτικά αδερφάκια της)

    1.2)Αδέσμευτη, Αυτόνομη, Αυτοδιαχειριζόμενη και κοινωνικά διαδραστική μπορεί. Βασικά είναι ήδη. Την λένε ΕΡΤ. Δείτε τη , μπορεί κάτι να μάθετε.

    1.3) Προέχει η εμπέδωση της ουσίας της δημοκρατίας και όχι η κατανόηση των στρεβλώσεων της. Σας συνιστώ την εκπομπή Τετ@ΕΡΤ κάθε Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευη 18.00 με 20.00 στην ΕΡΤ

    1.4)Τα είπαμε, πάλι να τα λέμε; ΕΡΤ!!

  • 30 Οκτωβρίου 2013, 22:29 | Μ. Ζαχαράκης
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Με δεδομένο ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση οφείλει να είναι ποιοτική οφείλει να ξεφύγει από την πεταμένη λογική της ιδιωτικής.
    Έτσι η παρουσίαση των ειδήσεων γίνεται χωρίς ατελέσφορα σχόλια και μακροσκελείς αναλύσεις που δεν καταλήγουν σε συμπέρασμα. Προβάλλονται πολλές ειδήσεις που ενδιαφέρουν όλο το φάσμα της κοινωνίας. Με παράλληλη προβολή από δραστηριότητες των κομμάτων, δράσεις της κοινωνίες των πολιτών και εκδηλώσεις χωρίς απαραίτητη πολιτική χροιά.
    Η πολυφωνία των κομμάτων να είναι αφενός στην προβολή των θέσεων στα θέματα επικαιρότητας των δελτίων ειδήσεων αλλά και στις διάφορες εκπομπές πολιτικού λόγου με καλεσμένους από όλο το κοινοβουλευτικό φάσμα.
    Το δελτίο ειδήσεων πρέπει να είναι σύντομο έτσι ώστε να μπορεί να ενημερώνεται ο πολίτης γρήγορα για την επικαιρότητα της ημέρας. Παράλληλα σε ειδική ενότητα κάθε μέρα να παρουσιάζονται μικρότερες ειδήσεις τοπικού – περιφερειακού ενδιαφέροντος.
    Η ενημέρωση για το κοινοβουλευτικό έργο να μην είναι μονάχα στην προβολή των επίκαιρων ερωτήσεων σε εβδομαδιαία βάση. Το νομοθετικό έργο να προβάλετε και μέσω των δελτίων ειδήσεων, και σε εβδομαδιαία βάση με αναλύσεις από όλο το πολιτικό φάσμα μέσω ειδικών εκπομπών. Στις συγκεκριμένες εκπομπές μπορεί να δίνετε δυνατότητα συμμετοχής των πολιτών στο στούντιο ή με ερωτήσεις διευκρινίσεις για το νομοθετικό έργο μέσω ηλεκτρονικής φόρμας τηλεφώνου.
    Οι καλές δράσεις της κοινωνίας των πολιτών θα πρέπει να προβάλλονται μέσα από συγκεκριμένη εκπομπή αλλά και στο σύνολο του προγράμματος όπου είναι δυνατόν.

  • 30 Οκτωβρίου 2013, 22:54 | Μανώλης
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Η δημόσια τηλεόραση που θέλουμε είναι η ΕΡΤ που βλέπουμε τώρα και που δεν έχει κλείσει. Αρκεί απλώς να φύγουν οι απατεώνες που την κατήντησαν έτσι (βλέπε μπραβίΣιμος) ώστε απαλλαγμένη από τους κομματικά τοποθετημένους άχρηστους αργόμισθους, να κάνει τη δουλειά που πρέπει.

  • 30 Οκτωβρίου 2013, 22:19 | Αριστοτέλης Παναγόπουλος
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    1.1 Τι σημαίνει για εσάς αμερόληπτη, πολυφωνική, υψηλού επιπέδου ενημέρωση; Παρακαλούμε καταγράψτε καλές ή και αρνητικές πρακτικές και παραδείγματα με βάση την επαγγελματική ή και την προσωπική σας εμπειρία.

    H δημόσια τηλεόραση πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι δεν είναι ιδιοκτησία ούτε της κυβέρνησης,ούτε των κομμάτων της βουλής,αλλά ούτε και των δημοσιογράφων που εργάζονται σε αυτή,αλλά όλων των ΕΛΛΗΝΩΝ.Εάν λοιπόν κρατά ίσες αποστάσεις,δεν μετατρέπεται σε δελτίο τύπου όλων των κομμάτων όλο το 24ωρο,δώσει φωνή (ΚΑΙ)σε απλούς πολίτες,που δεν είναι συνδικαλιστές,πρόεδροι σε οτιδήποτε,πολιτικοί ή άνθρωποι των κομμάτων.Είναι ωραίο ας πούμε σε μία πολιτική ενημερωτική εκπομπή,μαζί με πολιτικούς,να υπάρχει ένας πολίτης(ή περισσότεροι) στον πάνελ(εδώ η δυσκολία έγκειται στην επιλογή του ποιος πολίτης θα είναι αυτός.Το ίντερνετ δίνει λύσεις,είτε με κλήρωση,είτε με διαγωνισμούς κ.α.).

    1.2 Με ποια στρατηγική μπορεί η δημόσια τηλεόραση να προσελκύσει το ευρύ κοινό στα προγράμματα ειδήσεων, επικαιρότητας, και σε θέματα με ιδιαίτερη διεθνή και τοπική σημασία;

    Νομίζω κατ’αρχήν πως δεν είναι ανάγκη να αντιγράψουμε κανέναν.Ακούω να γίνει η ΕΡΤ σαν το bbc.Καλό είναι να μελετηθούν τα αντίστοιχα κανάλια του εξωτερικού σαν μία βάση δεδομένων,αλλά η ΔΤ να γίνει τηλεόραση με δικές μας καινοτόμες ιδέες που θα αποτελεί πρότυπο για κανάλια του εξωτερικού.Όσο αναφορά για την προσέλκυση μεγάλου κοινού.Για μένα όπως είπα και παραπάνω είναι σημαντικό να μην μετατραπεί η ΔΤ σε πεδίο αντιπαράθεσης των πολιτικών κομμάτων επι 24ωρου βάσεως.Έτσι θα συνεχίζουν να την βλέπουν μόνο άνθρωποι ηλικίας 60 και άνω.Η ΔΤ οφείλει να προβληματίσει,να επιμορφώσει,να αναδείξει.Πρέπει να ασχοληθεί με κοινωνικά θέματα(ειδικά στις μέρες μας),με θέματα παιδείας που αντιμετωπίζουμε σαν λαός,να δώσει πρότυπα με ήρωες της καθημερινότητας.Ξαναλέω δεν πρέπει ξανά η ΔΤ στις ειδήσεις να γίνει απλά η κάμερα που θα ακολουθεί και θα αναμεταδίδει π.χ. τον κ.Παπούλια,τον κ.Σαμαρά,τον κ.Τσίπρα κοκ.Ούτε το δελτίο που θα βγάζει 500 κάρτες με την ανακοίνωση της ανακοίνωσης των κομμάτων(ξέρω ότι υπάρχουν νομικά θέματα με τον χρόνο που πρέπει να δίνετε στα κόμματα).Όσο αναφορά τα θέματα του εξωτερικού η ΔΤ οφείλει να έχει τους καλύτερους ανταποκριτές-ανταποκρίσεις στο εξωτερικό,και όχι να δέχεται την είδηση απο τρίτα μέσα.Τέλος η διαδυκτιακή σελίδα της ΕΡΤ,με σύγχρονο web tv,κάτι που δεν υπήρχε πρίν,θα αυξήσει το κοινό των τηλεθεατών της,ειδικά στους νέους.

    Οι δημοσιογράφοι πρέπει να είναι αντικειμενικοί,δίκαιοι,αιχμηροί χωρίς να «στρογγυλεύουν» αναλόγως την περίσταση,με επιχειρήματα,χωρίς απαραίτητα να παίρνουν ξεκάθαρα θέση.

    1.3 Με τι μεθόδους και με τι είδους ραδιοτηλεοπτικό περιεχόμενο μπορεί η δημόσια ραδιοτηλεόραση να συμβάλει στην καλύτερη κατανόηση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών απο τους πολίτες, στη βελτίωση της πληροφόρησης και στην αύξηση της συμμετοχής τους στη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών;

    Είναι δύσκολη η εποχή για να απαντηθεί αυτό.

    1.4 Τι σημαίνει για εσάς μια δημόσια ραδιοτηλεόραση ανοικτή στην κοινωνία των πολιτών;

    Πρώτα απο όλα η ΔΤ θα πρέπει να δέχεται ηλεκτρονικά και τηλεφωνικά τα παράπονα των τηλεθεατών της και να τα εξετάζει με σεβασμό στον πολίτη.Δεύτερον μέσα απο την ιστοσελίδα της ΔΤ μπορεί να υπάρχει συμμετοχή των πολιτών 1)στην δημιουργία του προγράμματος,2)στις ζωντανές εκπομπές.Τέλος όπως είπα και παραπάνω ένας πολίτης να μπορεί να έχει συμμετοχή σε εκπομπή της ΔΤ ως καλεσμένος,είτε ζωντανά στο στούντιο,είτε τηλεφωνικά,είτε με skype.Τα κριτήρια για να γίνει αυτό πρέπει να τα ορίσει η ΔΤ και να είναι δίκαια,αξιοκρατικά και γνωστά σε όλους.

  • 30 Οκτωβρίου 2013, 22:52 | Αντώνης Βασάκης
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Άποψή μου είναι πως θα πρέπει να περιλαμβάνονται όλες οι ειδήσεις και κυρίως αυτές που τονίζουν την αισιοδοξία ότι στην Ελλάδα γίνεται έργο παραγωγικό και καλό για όλους. Όλες οι ειδήσεις από όλες τις δραστηριότητες και όχι μόνον πολιτικές και αθλητικές. Ειδήσεις, το περιεχόμενο των οποίων να είναι ιερό και το σχόλιο να είναι φανερά ξέχωρο.

  • 30 Οκτωβρίου 2013, 21:30 | ΘΕΟΔΩΡΟΣ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Τα δημόσια ραδιοτηλεοπτικά μέσα, εκείνα που το κράτος οργανώνει και θέτει υπό την προστασία του, είναι αναγκαίο να λειτουργούν υπό ορισμένους θεμελιώδεις κανόνες δεοντολογίας γιατί ακριβώς διαφοροποιείται ο λόγος ύπαρξής τους από εκείνα τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα.
    Μέσα από τις συχνότητες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης είναι απαραίτητο πέρα από την επικαιρότητα, να προβάλλονται:
    α) η πολιτιστική κληρονομιά του ελληνισμού, με την αναζήτηση και διάδοση των τοπικών ηθών κι εθίμων,
    β) η καλλιτεχνική κληρονομιά του ελληνισμού που πηγάζει μέσα από την εξέλιξη των Τεχνών,
    γ) η πνευματική κληρονομιά του ελληνισμού και η εξέλιξη των Ελληνικών Γραμμάτων, ιδεών και αξιών,
    δ) ο διαχρονικός ελληνικός πολιτισμός ως εθνική περιουσία που τίθεται σε παγκόσμια διάθεση,
    ε) ο πολιτικός στοχασμός και προβληματισμός που δε θα αφήνει χώρο στον από χρόνια καθιερωμένο στα ΜΜΕ πολιτικαντισμό.
    στ) η ποιοτική δημιουργικότητα των Ελλήνων –πνευματική και υλική- ώστε να καταστεί ο δίαυλος εξωτερίκευσης της δημιουργικότητας προς την εθνική λαϊκή κοινότητα και προς το εξωτερικό,
    ζ) οι σημαντικότερες ιστορικές, θρησκευτικές και κοινωνικές στιγμές του ελληνισμού,
    η) οι ποιοτικές πνευματικές δημιουργίες άλλων λαών που αξίζει να διαδοθούν στον ελληνικό λαό,
    θ) οι κυριότερες πολιτικές, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις.

  • 30 Οκτωβρίου 2013, 21:01 | Νικόλαος Γιαννούλας
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    1. Αντικειμενική ενημέρωση και προβολή των δημοκρατικών θεσμών και της κοινωνίας των πολιτών

    1.1 Τι σημαίνει για εσάς αμερόληπτη, πολυφωνική, υψηλού επιπέδου ενημέρωση;
    Παρακαλούμε καταγράψτε καλές ή και αρνητικές πρακτικές και παραδείγματα με βάση την επαγγελματική ή και την προσωπική σας εμπειρία.

    Κατ’ αρχάς, θα πρέπει επιτέλους να διαχωριστεί η έννοια του δελτίου ειδήσεων από την ενημερωτική εκπομπή. Το φαινόμενο που ξεκίνησε από τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και είχε αντιγράψει τελευταία και η ΕΡΤ, να σχολιάζεται η επικαιρότητα από δημοσιογράφους και άλλους «ειδήμονες», παράλληλα με την παρουσίαση των γεγονότων, πιστεύω ότι δεν βοηθά στην αντικειμενική μετάδοση των ειδήσεων αυτών καθ’ αυτών. Το δελτίο ειδήσεων, όποια ώρα της ημέρας κι αν μεταδίδεται, θα πρέπει να παρουσιάζει τις ειδήσεις σε μορφή ρεπορτάζ και να μην σχολιάζονται από κανέναν, ούτε καν από τον παρουσιαστή. Ο σχολιασμός θα μπορούσε να γίνεται από ενημερωτικές εκπομπές, οι οποίες θα έχουν αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

    1.2 Με ποια στρατηγική μπορεί η δημόσια τηλεόραση να προσελκύσει το ευρύ κοινό στα προγράμματα ειδήσεων, επικαιρότητας, και σε θέματα με ιδιαίτερη διεθνή και τοπική σημασία;

    Τα δελτία ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης, θα πρέπει να παρουσιάζονται την ίδια ώρα με αυτά των ιδιωτικών καναλιών, κι αν αυτό δεν είναι εφικτό για όλα τα δελτία της ημέρας, θα πρέπει σίγουρα το κεντρικό δελτίο να μεταδίδεται την ίδια ώρα με των ιδιωτικών, που στην προκειμένη περίπτωση είναι στις 8 το βράδυ. Η επιλογή του μέσου ενημέρωσης από τον τηλεθεατή πρέπει να είναι με κριτήριο την εμπιστοσύνη στο μέσο που παρακολουθεί και όχι επειδή την συγκεκριμένη ώρα δεν μεταδίδονται πουθενά αλλού ειδήσεις. Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω ότι πρέπει να μεταδίδονται πολλά δελτία ειδήσεων κατά την διάρκεια της ημέρας, είτε αυτά είναι σύντομα, είτε αναλυτικά. Η διάρκεια των αναλυτικών δελτίων και σίγουρα του κεντρικού δελτίου δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεπερνά τα 30 λεπτά και μέσα σε αυτόν το χρόνο θα πρέπει ο τηλεθεατής να παρακολουθεί τα νέα της ημέρας όσον αφορά την εσωτερική αλλά και την διεθνή επικαιρότητα. Πιστεύω ότι είναι πολύ βασικό για την ενημέρωση του τηλεθεατή να έχει την δυνατότητα να ενημερωθεί για όλες τις ειδήσεις σε σύντομο χρόνο και όχι μέσα από χρονοβόρες συζητήσεις και σχολιασμούς.
    Το κεντρικό δελτίο των 30 λεπτών, θα μπορούσε να διαδεχθεί ένθετο 5 έως 10 λεπτών για τοπικά νέα, διαφορετικά για κάθε διοικητική περιφέρεια, από μικρές ομάδες παραγωγής (δημοσιογράφων και τεχνικών) που θα παράγουν τοπικό πρόγραμμα σε μορφή ρεπορτάζ, από την περιφέρεια που έχουν έδρα. Την πρακτική αυτή χρησιμοποιεί το BBC, που σε συγκεκριμένες ζώνες, το κεντρικό πρόγραμμα, γίνεται τοπικό σε παράλληλη μετάδοση, που σημαίνει ότι την συγκεκριμένη στιγμή, κάθε περιοχή της χώρας βλέπει διαφορετικό
    πρόγραμμα, το οποίο είναι τοπικό.

    1.3 Με τι μεθόδους και με τι είδους ραδιοτηλεοπτικό περιεχόμενο μπορεί η δημόσια ραδιοτηλεόραση να συμβάλει στην καλύτερη κατανόηση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών από τους πολίτες, στη βελτίωση της πληροφόρησης και στην αύξηση της συμμετοχής τους στη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών;

    Η συνοπτική και επιγραμματική παρουσίαση των εργασιών του Κοινοβουλίου καθημερινά, σε μορφή 5λεπτου προγράμματος, θα μπορούσε να βοηθήσει τους πολίτες να έχουν μία εικόνα για τις αποφάσεις και τα νομοσχέδια της ημέρας και αν κάτι τους ενδιαφέρει άμεσα, να ανατρέχουν στις ιστοσελίδες του Κοινοβουλίου για λεπτομέρειες. Δεν πιστεύω ότι οποιαδήποτε αναλυτικά προγράμματα σχετικά με τις εργασίες του Κοινοβουλίου, θα βοηθούσαν είτε στην καλύτερη κατανόηση, είτε στην βελτίωση της πληροφόρησης. Αντιθέτως, οι πολίτες θέλουν σύντομη και περιεκτική ενημέρωση. Αν κάποιος έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, σίγουρα το διαδίκτυο είναι καλύτερη πηγή πληροφόρησης.

    1.4 Τι σημαίνει για εσάς μια δημόσια ραδιοτηλεόραση ανοικτή στην κοινωνία των πολιτών;

    Η δημόσια ραδιοτηλεόραση πρέπει σίγουρα να είναι ανοικτή στην κοινωνία των πολιτών και να βοηθά, είτε προβάλλοντας τις δράσεις της μέσα από τα προγράμματά της, είτε δίνοντας βήμα σε εκπροσώπους και οργανώσεις της. Σε αυτόν ακριβώς τον σκοπό θα βοηθούσαν αναμφισβήτητα και οι τοπικές ομάδες παραγωγής που προανέφερα στην παράγραφο 1.2, οι οποίες μέσα από τις ζώνες τοπικού ενδιαφέροντος θα μπορούν να προβάλλουν τις δράσεις και τις σκέψεις της κοινωνίας των πολιτών. Είναι πολύ σημαντικό να εδραιωθεί η δημόσια ραδιοτηλεόραση, ως η τηλεόραση όλων των πολιτών σε όποια γωνιά της Ελλάδας κι αν βρίσκονται και σε όποια κοινωνική ομάδα κι αν ανήκουν. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν η δημόσια ραδιοτηλεόραση βρίσκεται παντού, ακούει, καταγράφει και προβάλλει τις δράσεις της κοινωνίας των πολιτών.

    Νικόλαος Γιαννούλας
    Εικονολήπτης Τηλεόρασης