1. Αντικειμενική ενημέρωση και προβολή των δημοκρατικών θεσμών και της κοινωνίας των πολιτών

1.1 Τι σημαίνει για εσάς αμερόληπτη, πολυφωνική, υψηλού επιπέδου ενημέρωση; Παρακαλούμε καταγράψτε καλές ή και αρνητικές πρακτικές και παραδείγματα με βάση την επαγγελματική ή και την προσωπική σας εμπειρία.

1.2 Με ποια στρατηγική μπορεί η δημόσια τηλεόραση να προσελκύσει το ευρύ κοινό στα προγράμματα ειδήσεων, επικαιρότητας, και σε θέματα με ιδιαίτερη διεθνή και τοπική σημασία;

1.3 Με τι μεθόδους και με τι είδους ραδιοτηλεοπτικό περιεχόμενο μπορεί η δημόσια ραδιοτηλεόραση να συμβάλει στην καλύτερη κατανόηση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών απο τους πολίτες, στη βελτίωση της πληροφόρησης και στην αύξηση της συμμετοχής τους στη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών;

1.4 Τι σημαίνει για εσάς μια δημόσια ραδιοτηλεόραση ανοικτή στην κοινωνία των πολιτών;

  • 13 Νοεμβρίου 2013, 02:17 | βΑΓΓΕΛΗΣ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Στην ΕΡΤ υπήρχε μια εκπομπή με τίτλο «κινηματογραφική βραδιά » που πρόβαλε ποιοτικές ταινίες μετά τα μεσάνυκτα. Πριν την έναρξη της προβολής ξεκινούσε μια ενημερωτική εισαγωγή για: τον σκηνοθέτη, τον πρωταγωνιστή, την υπόθεση, τον συνθέτη της μουσικής, την καφετζού, τον κομμωτή …,από έναν πατομπουκαλοφόρο γεροντάκο και αργότερα (αξιοκρατικά) από τον γιο του για τουλάχιστον μια ώρα και αφού κοίμιζαν και τον πιο υπομονετικό τηλεθεατή ξεκινούσε η προβολή !!
    Παρακαλώ επαναλάβετε την εκπομπή με την προϋπόθεση οι σχολιαστές να μη επαναπροσληφθούν!!!.

  • 13 Νοεμβρίου 2013, 02:36 | Αθλητικά!
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Να δείχνετε όσο πιο πολύ μπορείτε αθλητικά γεγονότα ! Και αν έχει την souperleague η νόβα μπορείτε να διαπραγματευτείτε να δείχνετε έναν αγώνα άσχετα με το ενδιαφέρον του… Β εθνική και Γ εθνική ακόμη! Προσπαθήστε κι άλλο!

  • 13 Νοεμβρίου 2013, 01:20 | ΚΑΡΑΤΑΣΙΟΣ ΝΙΚΟΣ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Η διοίκηση του ειδησεογραφικού τμήματος της δημόσιας τηλεόρασης θα πρέπει να ορίζεται από την εκάστοτε αξιωματική αντιπολίτευση, όπως γίνεται και στο BBC, για ευνόητους λόγους. Ευχαριστώ.

  • 13 Νοεμβρίου 2013, 01:18 | Ηρώ Μαύρου
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Σε σχέση με την αντικειμενική ενημέρωση, η ΝΕΡΙΤ είναι η μοναδική ευκαιρία για να αποδείξετε τι μπορείτε να κάνετε. Προτείνω λοιπόν να παραμείνουν οι αστυνομικές δυνάμεις μέσα στο Ραδιομέγαρο και οι δημοσιογράφοι να λένε τις ειδήσεις με το πιστόλι στον κρόταφο. Είμαι σίγουρη ότι αυτοί που σας έμειναν θα το κάνουν ευχαρίστως.
    Με αυτόν τον τρόπο θα πετύχετε και την προβολή των δικών σας δημοκρατικών θεσμών, που πραγματικά αποτελούν παγκόσμια πατέντα!!!
    Όσο για την κοινωνία των πολιτών αυτήν έτσι κι αλλιώς την έχετε γραμμένη στα παλιά σας τα παπούτσια, οπότε συνεχίστε να μην της δίνετε καμία σημασία.
    Αυτό που ξεχνάτε όμως είναι ότι θα έρθει και η σειρά σας!!!
    Καλό φάγωμα!!!!

  • 13 Νοεμβρίου 2013, 01:46 | Κώστας
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Αγαπητοί κάνω μία σκέψη πάνω στο όνομα ΝΕΡΙΤ. Μου ακούγεται κακόηχο και ξενικό. Το (Ι) ίντερνετ θα μπορούσε να μπεί μετά το Ε και να γίνει το όνομα της νέας εταιρείας ΕΙΡΤ ΑΕ κάτι που θυμίζει τη παλιά ΕΡΤ και δεν θα χαθεί και το γνωστό brand name που στα τόσα χρόνια αποκτήθηκε. Δεν γνωρίζω αν είναι δυνατό να αλλάξει το όνομα τώρα μετά την ψήφιση του νόμου. Μην ξεχνάτε ότι το όνομα θα ακολουθεί την εταιρεία για πάρα πολλά χρονια στο μέλλον και αξίζει μια προσπάθεια να βρεθεί ένα πιό εύηχο, πιό καλόγουστο. Σκεφτήτε το. Ευχαριστώ.

  • 13 Νοεμβρίου 2013, 00:53 | Γιάννης Μπαζός
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Αν θέλετε να πάρετε μαθήματα σωστής λειτουργίας μίας ανεξάρτητης και αμερόληπτης δημόσιας τηλεόρασης, παρακολουθείστε την ΕΡΤ που με φασιστικό τρόπο κλείσατε. Η μόνη δημόσια τηλεόραση που είχαμε (με όλα τα στραβά και τα καλά της) ήταν η ΕΡΤ. Καταργείστε αυτό το μόρφωμα που πάτε να φτιάξετε και ανοίξτε πάλι την ΕΡΤ! Αλήθεια αυτό το βλακώδες όνομα (ΝΕΡΙΤ) ποιος το σκέφτηκε?

  • 13 Νοεμβρίου 2013, 00:53 | ΒΑΣΙΛΗΣ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Μια απλη προσεγγιση του τηλεθεατη ,ειναι η σωστη χρηση της Ελληνικης γλωσσας απο ανθρωπους αποδεκτους απο τον Ελληνικο λαο και τη καθημερινοτητα.Ευχαριστω

  • 13 Νοεμβρίου 2013, 00:34 | Βασίλης Μούσκουρης
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Κύριοι, αν θέλατε πράγματι να υπερασπιστείτε την αντικειμενική ενημέρωση, την ποιοτική ψυχαγωγία, και να σεβαστείτε τη γνώμη του κόσμου, δεν θα κλείνατε την ΕΡΤ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία βάσει ισχύοντος Συντάγματος εφαρμόζεται αποκλειστικά σε περιπτώσεις απρόβλεπτης και επείγουσας ανάγκης. Στην περίπτωση της ΕΡΤ δεν συνέτρεχε καμία τέτοια περίπτωση και επιπλέον η ΠΝΠ είναι πλέον άκυρη εφόσον δεν πέρασε στη Βουλή. Επομένως, από τις μεθόδους φαίνεται και η πρόθεση. Είναι λοιπόν αταίριαστο, για να το πω αβρά, να κάνετε διαβούλευση κατόπιν εορτής, υπό τέτοιες συνθήκες και με τέτοια δείγματα γραφής.

  • 12 Νοεμβρίου 2013, 23:07 | eleni
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    To BBC exei k to kanali cbbies gia ta pedia. Kati tetoio thelume apo to nerit!!!!!! Eyxaristo

  • 12 Νοεμβρίου 2013, 23:30 | eleni
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Sas grafo apo kindle k distixos den boro na grapso elhnika. Tha ithela sth nea dhmosia ellhnikh thleorash na do ekpedeytika pedika programmata gia pedia kato ton 5 eton.
    Episis na borei o theaths programmata opos to irodio I alles parastaseis na epilegei na tis di px sto internet k na mi xreiazetai na tis dume oloi

  • 12 Νοεμβρίου 2013, 22:56 | ΚΩΣΤΑΣ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Ελπίζω να επανέλθουν οι εκπομπές τύπου »ΕΞΑΝΤΑΣ» και ξένες σειρές τύπου »BORGEN».

  • 12 Νοεμβρίου 2013, 22:44 | Μ. Ζαχαράκης
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Αν και το είπανε αρκετοί θέλω να το προσθέσω κι εγώ. Αυτό το Ι: το ίντερνετ δηλαδή του τίτλου, πόσο ελληνικό είναι;
    Αν θέλετε μπορεί η επίσημη-νομική ονομασία να είναι «Νεα Ελληνική Ραδιοφωνία Ιντερνετ και Τηλεόραση», αλλά ως εμπορικό σήμα στη τηλεόραση να διατηρηθεί το ΕΡΤ ή σκέτο ΕΤ και στο ραδιόφωνο ΕΡΑ. Δεν είναι μόνο γιατί αυτά όλοι οι Έλληνες τα θεωρούν κομμάτι της ιστορίας τους, ιδιαίτερα στο εξωτερικό. Αλλά γιατί η φράση «ιντερνετ» είναι και ατυχής και κακόηχη…
    Εξάλλου και τα υπόλοιπα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα διαθέτουν ειδησεογραφικές σελίδες αλλά δεν το έβαλαν στο τίτλο τους.

  • 12 Νοεμβρίου 2013, 20:19 | maroulakos
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Ο μόνος τρόπος για να έχει αντικειμενική ενημέρωση η ΝΕΡΙΤ, είναι να απο-αριστεροποιηθεί.
    Αν γίνει αυτό τότε ίσως μπορέσουμε να συζητήσουμε αν θα έχει επιτυχία το νέο εγχείρημα.

  • 12 Νοεμβρίου 2013, 18:49 | Πέτρος Ανδριώτης
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    1. Αμερόληπτη πολυφωνική και πλουραλιστική ενημέρωση. Η ετυμολογία των όρων βρίσκεται σε κάθε αξιοπρεπές λεξικό. Στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση η ενημέρωση θα πρέπει καταρχήν να παρουσιάζει γεγονότα που συνδέονται με την καθημερινότητα του κάθε πολίτη ξεχωριστά αφενός και αφετέρου να τον προσανατολίζει σε δράσεις που θα κάνουν τη ζωή του καλύτερη. Ένα σημαντικό στοιχείο είναι τα θέματα που επιλέγονται, τα οποία θα πρέπει να είναι θέματα που απασχολούν πραγματικά τον πολίτη. Στις συνεδριάσεις του κοινοβουλίου για παράδειγμα περνάν πολλά τέτοια θέματα με ομόφωνες αποφάσεις. Αυτά βρίσκονται στο περιθώριο, και η πληροφόρηση του πολίτη για το τι και πώς αποφασίζεται στη Βουλή περιορίζεται σε συγκεκριμένα γεγονότα, όπου υπάρχουν έντονες διαφωνίες, και όπου πολλές φορές δεν επικρατεί η κοινή λογική αφενός, αφετέρου χάνεται το γεγονός εν μέσω κρίσεων επί των διαφωνιών. Δεν είναι όμως μόνο αυτά τα θέματα που πρέπει να προβάλλονται.
    Η ενημέρωση οφείλει αφενός να παρουσιάζει τα γεγονότα και αφετέρου να προβαίνει στη διατύπωση κρίσεων με βάση δεδομένα στοιχεία. Επίσης θα πρέπει να γίνεται ξεκάθαρος ο διαχωρισμός μεταξύ γεγονότος και κρίσης προσωπικής επ΄ αυτού του εκάστοτε παρουσιαστή του γεγονότος. Ενδεχομένως μια κρίση, εφόσον είναι προϊόν εμπεριστατωμένης έρευνας, να μπορεί να είναι και μια καλή πρόταση που να διευκολύνει τους διοικούντες και το κοινωνικό σύνολο γενικότερα. Άρα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή των ανθρώπων που θα βρίσκονται πίσω από τα μικρόφωνα και τις κάμερες, οι οποίοι θα διατυπώνουν τέτοιου τύπου κρίσεις.
    Θεωρούμε για παράδειγμα ότι το μνημόνιο είναι κάτι κακό. Γιατί είναι κακό; Δεν έχει κάποια θετικά στοιχεία; Δεν εξασφαλίζει τον εξορθολογισμό του Δημοσίου; Οι αποφάσεις που παίρνονται για τα μέτρα χάριν του μνημονίου είναι αποφάσεις τις τρόικας ή των κυβερνώντων και των εκάστοτε εντόπιων διαχειριστών; Προς τι βελτιώνεται η κοινωνία σήμερα χάριν του μνημονίου; Με ποιες απώλειες; Ποιες από αυτές είναι δίκαιες και ποιες άδικες;
    Μιλάμε για θανάτωση του συνδικαλισμού σήμερα. Εδώ θα πρέπει να τεθούν διάφορα ερωτήματα. Ποιος είναι ο υγιής συνδικαλισμός; Τι είναι αυτό που απαξίωσε το συνδικαλισμό στην πάροδο των ετών; Αν ο ρόλος του είναι η προστασία των εργαζομένων, τότε γιατί έγιναν ανεκτοί στο δημόσιο διευθυντές και προϊστάμενοι μειωμένων προσόντων; Ποιος ήταν ο ρόλος του συνδικαλισμού τότε; Συνέβαλε ο συνδικαλισμός στην ανεύρεση τρόπων για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας ή το μόνο που απασχολούσε τα συνδικάτα ήταν η αύξηση του κατά κεφαλήν εισοδήματος των εργαζομένων;
    Αναφέρθηκα σε δύο παραδείγματα, για τα οποία, καθώς και για άλλα παρεμφερή, καλό είναι να ανοίξει ένας κύκλος συζητήσεων και αναλύσεων μέσα από τα ΜΜΕ, ιδιαίτερα από τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Για τέτοιου τύπου αναλύσεις υπεύθυνα είναι τα πρόσωπα που θα τις διεκπεραιώσουν. Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή το Δημόσιο Ραδιόφωνο και η Δημόσια Τηλεόραση (ΕΔΡ και ΕΔΤ) είναι στελεχωμένα με ένα αξιόλογο δυναμικό. Με τέτοιου τύπου δυναμικό καλό είναι να εμπλουτιστεί η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση

    2. Η προσέλκυση του κόσμου γίνεται με δύο όπλα: την εντιμότητα και το σεβασμό προς το ακροατήριο. Όταν οι ειδήσεις είναι προσανατολισμένες σε θέματα που δεν άπτονται της καθημερινότητας του μέσου πολίτη, και όταν ο ρόλος του μέσου είναι να εκθειάζονται συγκεκριμένα πρόσωπα, και συγκεκριμένες πρακτικές, τότε μοιραία ο πολίτης απαξιώνει το μέσο. Θέλω να πώ ότι το ενδιαφέρον για τον πολίτη είναι να πληροφορηθεί για τις προθέσεις και το σχεδιασμό πολιτικών αποφάσεων που αφορούν στην καθημερινότητά του και όχι ένας πικάντικος διάλογος μεταξύ πολιτικών πριν την κύρωση μιας απόφασης. Ιδιαίτερα ελκυστική τέλος είναι η παρουσίαση καινοτόμων δράσεων από διάφορες μονάδες σε όλα τα μέρη της Ελλάδος, που συμβάλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας. Μια θεατρική ομάδα, ένα μουσικό σχήμα, μια επιχείρηση με καινοτόμα προϊόντα. Να αναφερθούμε στη χορωδία του Μουσικού Σχολείου Βόλου ή στη διαχείριση πόρων στο Δήμο Ανάβρας Μαγνησίας, ή στην καλλιέργεια οξυρύγχου στον Αμβρακικό με εξαγωγές έως και το Κρεμλίνο στη Μόσχα, ή τέλος το web banking που διευκολύνει τη ζωή μας και μας εξασφαλίζει χρόνο και ασφάλεια στις συναλλαγές μας; (Πώς θα πειστεί ο πολίτης για την ασφάλεια χρηματοοικονομικών συναλλαγών μέσω διαδικτύου; Αυτό είναι δουλειά του ΜΜΕ και των προσώπων που διαχειρίζονται την παρουσίαση του εν λόγω γεγονότος) Και όλα αυτά θα πρέπει να παρουσιάζονται με έναν τρόπο ιδιαίτερα ελκυστικό στο μέσο κόσμο, με έναν τρόπο λαϊκό και όχι λαϊκίστικο.
    3. Οι διαδικασίες του κοινοβουλίου είναι πολύ σημαντικές, και ίσως αν κάναμε μια δημοσκόπηση, θα διαπιστώναμε ότι ελάχιστοι γνωρίζουν τη λειτουργία και το ρόλο του κοινοβουλίου. Ίσως θα έπρεπε να αναρτηθούν στο διαδικτυακό τόπο της ΝΕΡΙΤ κάποια βίντεο στα οποία να εξηγείται η λειτουργία του κοινοβουλίου. Θεωρώ ότι στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης θα πρέπει να παρουσιάζονται ειδήσεις από το κοινοβούλιο, ίσως με τη μορφή κάποιου δεκάλεπτου ένθετου εντός ή εκτός του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της τηλεόρασης ή του ραδιοφώνου, είτε με την εκπομπή τριών ή τεσσάρων δεκαλέπτων για τα δρώμενα της βουλής εντός της ημέρας, ένθετα που θα βρίσκουμε και στο διαδικτυακό τόπο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Μέσα από αυτά θα συνειδητοποιήσει ο κόσμος πόσο σημαντικά θέματα αποφασίζει το κοινοβούλιο, και ότι σε γενικές γραμμές υπάρχει συναίνεση. Σίγουρα θα υπάρχουν διαφωνίες, ωστόσο οι κρίσεις που θα διατυπώνονται επ’αυτών θα πρέπει να σχετίζονται με το θέμα επί του οποίου υπάρχουν διαφωνίες και όχι με τις καθαυτώ διαφωνίες.
    Η αμφίδρομη σχέση του μέσου με τον αποδέκτη του πραγματοποιείται με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν σας λέω κάτι πρωτότυπο. Για να στραφεί προς το μέσο αυτό ο ακροατής, θα πρέπει να προσελκυστεί από το εκάστοτε πρόσωπο που καλείται να τον πληροφορήσει και να τον ψυχαγωγήσει.
    4. Εν ολίγοις, μέσα από τα ανωτέρω απορρέει και η θέση μου για μια ραδιοτηλεόραση ανοικτή στην κοινωνία των πολιτών. Η αξιοποίηση των κοινωνικών μέσων δικτύωσης εξασφαλίζει τη διάδραση, ωστόσο δραστηριότητες και προγράμματα, όπως το «Κάνε την Εκπομπή σου», που είχε λάβει χώρα στους περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της ΕΡΑ, κινητοποίησε ορισμένους ανθρώπους στο να παρουσιάσουν αξιόλογες ραδιοφωνικές παραγωγές, οι οποίες ταυτόχρονα αποτελούσαν και μια πρόταση για το τι επιθυμούν να παρουσιάζει το ραδιόφωνο σήμερα. Οι προτάσεις αυτές δε σχετίζονται με έναν αυτισμό που υπήρξε τα τελευταία χρόνια με προσανατολισμό την αμφίδρομη σχέση πολιτικών-δημοσιογράφων για την παρουσίαση θεμάτων ιδωμένων υπό ένα πρίσμα που αφήνει τον πολίτη παντελώς αδιάφορο.

    Και κάτι άλλο. Στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση χρειαζόμαστε μόνο δημοσιογράφους και μουσικούς παραγωγούς; Μόνο στενού τύπου δημοσιογραφική πληροφόρηση και μόνο μουσικές ραδιοφωνικές παραγωγές; Δεν έχουμε ανάγκη θεατρικών παραγωγών ή ντοκυμαντέρ ή ευρύτερης πληροφόρησης για θέματα πολιτισμού, αθλητισμού; (αθλητισμός δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ). Δεν θα ήταν κακό να οργανώνονται από τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση διαγωνισμοί ταινιών μικρού μήκους ή διαγωνισμοί ντοκυμαντέρ για ερασιτέχνες ή να παραχωρείται το μικρόφωνο στους πολίτες (με κάποιους κανόνες). Πολλοί είναι αυτοί που έχουν το ενδιαφέρον και το μεράκι να ασχοληθούν, ενώ τα μέσα που έχουμε σήμερα στη διάθεσή μας με τη βοήθεια και των υπολογιστών διευκολύνουν την ηχογράφηση και την επεξεργασία ήχου και εικόνας.

    Πριν κλείσω θέλω να διατυπώσω μια προσωπική μου κρίση. Έχω διαβάσει όλα τα σχόλια των πολιτών που καταγράφονται στη δημόσια διαβούλευση για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Με λυπεί το γεγονός ότι σε πάρα πολλά από αυτά δεν υπάρχουν προτάσεις αλλά επιπόλαιες κρίσεις. Μη έχοντας να προτείνουμε κάτι δίνουμε ακαριαία λευκή επιταγή σε κάποιους να αποφασίζουν για μας ερήμην μας. Γιατί αυτοί οι κάποιοι πρέπει να αποφασίζουν για μας. Αν εμείς δεν έχουμε λόγο και φωνή, γιατί να διαμαρτυρόμαστε ότι δεν μας ακούν;

    Πέτρος Ανδριώτης
    Διδάκτορας Τμήματος Μουσικών Σπουδών
    Ιονίου Πανεπιστημίου

  • 12 Νοεμβρίου 2013, 18:20 | Γιώργος Τσολάκογλου
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Η ενημέρωση σε ένα δημόσιο φορέα πρέπει να είναι αντικειμενική και έγκυρη, άρα θα πρέπει οι παρουσιαστές να λένε τις ειδήσεις χωρίς κομματικές απόψεις και επιπλέον να είναι αντικειμενικοί στο θέμα της ΕΡΤ, δηλαδή να λέτε τα πάντα σχετικά με το θέμα και όχι μόνο αυτά που σας συμφέρουν.

  • 12 Νοεμβρίου 2013, 18:15 | Γεωργαντάς Νίκος
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    1.1 Η νέα δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση να μεταδίδει πολυφωνικά, αντικειμενικά και ψύχραιμα δελτία ειδήσεων. Αυτό σημαίνει πλήρης διαχωρισμός των δελτίων ειδήσεων από τις ενημερωτικές εκπομπές -μαγκαζίνο. Τα δελτία να έχουν το πολύ ημίωρη διάρκεια με καταγραφή των γεγονότων χωρίς παράθυρα και σχολιαστές, κυρίαρχη να είναι η είδηση και όχι ο παρουσιαστής ειδήσεων – δημοσιογράφος. Συνεντεύξεις και σχόλαι να μεταδίδονται μόνο στα πλάισια ενημερωτικών εκπομπών. Να αποφευχθεί το μοντέλο ειδήσεων μαγκαζίνο που είχε υιοθετηθεί από την πρώην ΕΡΤ τα τελευταία χρόνια. Να δημιουργηθούν καθημερινές ειδικές ενημερωτικές ζώνες για διεθνή θέματα, ελληνική περιφέρεια, οικολογία , τέχνες -πολιτισμός, υγεία, καιρός κλπ. για την παροχή της πληρέστερης ενημέρωσης. Να δίδεται ο λόγος σε απλούς -καθημερινούς πολίτες. Σχετικά με την πολυφωνία πρέπει να είναι πραγαμτική. ΟΧΙ στείρα ανάγνωση κομματικών ανακοινώσεων -δελτίων τύπου αλλά πραγματική ενημέρωση. Απλή παρακολούθηση του BBC αλλά ακόμα και του κυπριακού ΡΙΚ δείχνει τον δρόμο σε αυτόν τον τομέα.
    1.2 Αν μεταδίδει ειδήσεις με αντικειμενικότητα και ψυχραιμία σύμφωνα με τα παραπάνω το ευρύ κοινό θα την ανταμείψει και θα την παρακολουθήσει. Άλλως θα έχει την τύχη της πρώην ΕΡΤ. Σημαντικό είναι επίσης να μεταδίδονται πολλά και σύντομα δελτάι ειδήσεων καθόλη την διάρκεια της ημέρας.Παραδείγματος χάριν δελτίο ειδήσεων στις 12 τα μεσάνυχτα για τους τηλεθεατές που δεν έχουν το χρόνο να ενημερωθούν νωρίτερα.
    1.3 Με μια καθημερινή εκπομπή σύντομης διάρκειας που θα παρουσιάζει τα νέα νομοσχέδια, τις διατάξεις και τη σημασία που αυτές έχουν στην καθημερινότητας μας. Καθημερινή παρουσίαση των τεκταινομένων στο κοινοβούλιο, ελληνικό και ευρωπαικό-όχι μονόλογοι πολιτικών χωρίς ουσία και ενδιαφέρον.

    1.4 Σημαίνει δημόσια τηλεόραση που θα μεταδίδει όλες τις απόψεις. Σημαντικό είναι να μεταδίδεται η καθημερινότητα των πολιτών, προβλήματα και οι προσπάθειες για την επίλυση αυτών. Ναι στα ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ, όχι σε ελιτίστικες και κουλτουριάρικες παρουσιάσεις διαφόρων θεμάτων με σκοπό τον εντυπωσιαμό.

  • 12 Νοεμβρίου 2013, 18:31 | Χαράλαμπος Γιαννακόπουλος
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Δεν αρκεί το κόψιμο του ομφάλιου λώρου εξουσίας – δημοσιογραφίας.

    Μπορεί με το κλείσιμο της ΕΡΤ και την δημιουργία της ΝΕΡΙΤ ο ομφάλιος λώρος εξουσίας – δημοσιογραφίας να κόπηκε, η κύρια οδός επηρεασμού του δημοσιογραφικού λειτουργήματος να μην υπάρχει, όμως η παρακαμπτήριος είναι εκεί και εν δυνάμει μπορεί να κάνει εξ ίσου αποτελεσματικά αν όχι και καλύτερα την ίδια δουλειά.
    Η μεταρρύθμιση φαίνεται να κινείται στη λογική Μακλούαν, «το μέσον είναι το μήνυμα» και επομένως μία αλλαγή στο μέσον θα εξασφαλίσει ένα καλύτερο μήνυμα. Όμως, το ερώτημα γεννάται αν αναμορφώνοντας το μέσον θα λυθούν τα προβλήματα της δημόσιας τηλεόρασης και ειδικότερα αυτό της εξάρτησης του προϊόντος της, δηλαδή της ενημέρωσης, από την εξουσία, κάθε εξουσία πολιτική, κομματική, κυβερνητική, κτλ.
    Πιστεύω ότι η όποια μεταρρυθμιστική προσπάθεια στο χώρο για να έχει αποτελέσματα θα πρέπει να δει το μέσον απλά σαν μέσο διάχυσης της ενημέρωσης και να εστιάσει περισσότερο στην ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος μαζί βέβαια με τις αναγκαίες δομικές αλλαγές.
    Ναι μεν είναι θετικό να κοπεί ο ομφάλιος λώρος που συνδέει παραδοσιακά την κυβερνητική, κομματική και κάθε εξουσία με την δημοσιογραφία, δεν θα πάψουν όμως να υπάρχουν οι παρακαμπτήριες που τις συνδέουν και που έχουν τις ρίζες τους στην νοοτροπία του παρελθόντος που διέπει τους κανόνες λειτουργίας των δημοσιογράφων γενικά, των τηλεοπτικών συντακτών ειδικά και των συντακτών της δημόσιας τηλεόρασης ειδικότερα. Από τη στιγμή που η καθιερωμένη πρακτική είναι ο δημοσιογράφος να καλύπτει το κυβερνητικό ρεπορτάζ, ή αυτό των κομμάτων από φιλική-επικοινωνιακή σκοπιά, μέσα από τους κυβερνητικούς και κομματικούς διαδρόμους, και όχι από την απέναντι όχθη της αμφισβήτησης, τη στιγμή που στην δεοντολογία των συντακτών προέχει η πλουραλιστική κάλυψη στην προβολή των θέσεων των κομμάτων και όχι και η αποκάλυψη εκείνων που τα κόμματα ή η κυβερνήσεις, ή η κάθε εξουσία θέλει να αποκρύψει, διότι, όπως σωστά είχε παρατηρήσει ο Αλμπέρ Καμύ, η κάθε εξουσία έχει κάτι να κρύψει και η δουλειά της δημοσιογραφίας είναι να αποκαλύπτει τα πάντα, ο ομφάλιος λώρος δεν αποκόβεται και η βελτίωση δεν μπορεί να επέλθει στη δημόσια τηλεόραση. Με άλλα λόγια, αν πράγματι η παρούσα κυβέρνηση στόχο είχε την βελτίωση της λειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης και ειδικότερα την αντικειμενική και πλήρη κάλυψη της επικαιρότητας, μέσω του ερευνητικού ρεπορτάζ και της ποιοτικής ενημέρωσης των πολιτών, τότε θα έπρεπε να είχε προσανατολίσει τις προσπάθειες της όχι μόνο στις δομικές αλλαγές, αλλά και στην αλλαγή της γενικότερης νοοτροπίας στον τρόπο λειτουργίας των δημοσιογράφων στα δημόσια ΜΜΕ.
    Φυσικά στο σημείο αυτό να πούμε ότι ευθύνη έχουν και οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι και τα συνδικαλιστικά τους όργανα, που κύρια περιορίζουν τη δράση τους σε συντεχνιακές διεκδικήσεις, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τα ζωτικά για τον κλάδο ζητήματα δεοντολογίας. Αυτό όμως είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα που χρήζει ξεχωριστής συζήτησης. Εδώ μας ενδιαφέρει η προσπάθεια της κυβέρνησης και κατά πόσο έχει πιθανότητες να πετύχει κάτι θετικό στη δημόσια τηλεόραση. Θα δεχτώ ότι και οι δομικές αλλαγές μπορούν να συμβάλλουν θετικά στην βελτίωση λειτουργίας και παραγόμενου προϊόντος υπό την έννοια ότι προσδιορίζουν ένα περισσότερο ανεξάρτητο πλαίσιο για την άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος. Όμως, αυτό δεν είναι αρκετό αν δεν συνοδευτεί από εκστρατεία για την αλλαγή νοοτροπίας στη σχέση δημοσιογραφίας και εξουσίας, τομέας στον οποίο θα μπορούσαν να συμβάλλουν και οι δημοσιογραφικές ενώσεις και η ειδικευμένη στην επικοινωνία επιστημονική κοινότητα.
    Επομένως, θεωρώ την όλη προσπάθεια, αν και κινούμενη προς την σωστή κατεύθυνση, ελλιπή και δεν πιστεύω ότι θα οδηγήσει σε ουσιαστική αναβάθμιση της ενημέρωσης, κάτι που η χώρα γενικά έχει μεγάλη ανάγκη, μιας και είναι αποδεκτό ότι η ποιοτική ενημέρωση αποτελεί προϋπόθεση για την μη ελλιπή ή την καλύτερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Ίσως, αν η σύνθεση της διοίκησης του ανεξάρτητου νέου φορέα απαρτιζότανε περισσότερο από ταγμένους στην κριτική, ερευνητική και ποιοτική ενημέρωση δημοσιογράφους και πανεπιστημιακούς και λιγότερο από διοικητικούς τεχνοκράτες να υπήρχαν ελπίδες και προοπτικές για πραγματική και ουσιαστική αλλαγή στο συγκεκριμένο χώρο. Υπό τις παρούσες συνθήκες δεν βλέπω κάτι τέτοιο ούτε καν να αποτελεί στόχο, πόσο μάλλον να επιτυγχάνεται.
    Θα πρέπει να προσθέσω ότι ούτε ο τρόπος που η παρούσα κυβέρνηση χειρίστηκε και χειρίζεται το ζήτημα, αλλά ούτε και η γενικότερη αντιμετώπιση της ενημέρωσης, των μίντια και των δημοσιογράφων αποτελούν ένδειξη ότι ζητούμενο είναι η βελτίωση της ενημέρωσης. Ενδεικτική της γενικότερης στάσης της είναι η σιωπηλή κατάργηση της καθημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Μία κυβέρνηση που αποφεύγει τον καθημερινό και ίσως βασανιστικό έλεγχο από το σύνολο των πολιτικών συντακτών και επιλέγει τους μονολόγους των κυβερνητικών ανακοινώσεων ή και αποκλειστικών συνεντεύξεων σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς κύρια σταθμούς μάλλον δεν διαθέτει τη βούληση και τα εχέγγυα προοδευτικής και ουσιαστικής μεταρρύθμισης στο χώρο της ενημέρωσης.
    Θα ήταν παράλειψη αν δεν έλεγα και δυο λόγια για το ρόλο της αριστεράς στο θέμα. Με δεδομένη την όχι καλή σχέση των αριστερών κομμάτων με την ελευθερία έκφρασης γενικά και λαμβάνοντας υπόψη τον ασφυκτικό έλεγχο κάτω από τον οποίο λειτουργούν τα υπό την εξουσία τους ΜΜΕ, θα χαρακτήριζα τη στάση της το λιγότερο ως υποκριτική.
    Χαράλαμπος Γιαννακόπουλος
    Δημοσιογράφος

  • 12 Νοεμβρίου 2013, 09:57 | Σακελλαρίου Ευανθία
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Θα χαιρόμουν να μπορούσαμε να παρακολουθήσουμε από τη δημόσια τηλεόραση τις παραστάσεις, που ανεβαίνουν κάθε χρόνο στην Επίδαυρο. Νομίζω, ότι όλοι έχουμε δικαίωμα συμμετοχής στον πολιτισμό.

  • 12 Νοεμβρίου 2013, 02:11 | Γρηγόρης Κ.
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    1.1 Η Δημόσια Τηλεόραση πρέπει να δίνει το βήμα στους πολίτες. Να μην υπάρχουν στα πάνελ μόνο οι κλασσικοί πολιτικοί και οι συνδικαλιστές, αλλα να βγαίνουν οι κάμερες στους δρόμους και να θίγουν τα προβλήματα των απλών πολιτών. Η πρώην έχει 4 συχνότητες. Η μία από αυτές θα πρέπει να εμπλουτιστεί μόνο με ειδησεογραφικό περιεχόμενο 24/7. Όπως τα μεγάλα διεθνή πρακτορεία. Όχι να είναι ένα συνοθύλευμα ντοκιμαντέρ, σειρών και δελτίων ειδήσεων. Έτσι ώστε να μπορούν να ακούγονται περισσότερες απόψεις όλη τη μέρα.
    1.2 Αυτό μπορεί να γίνει με το μπορεί να ενημερωθεί ανά πάσα ώρα και στιγμή. Προτείνω κρόουλς 24/7 στο κάτω μέρος της οθόνης ούτως ώστε οποιοσδήποτε ότι ώρα και ανοίξει την τηλεόραση να μπορεί να ενημερωθεί.
    1.3 Υπάρχει ήδη το κανάλι της βουλής. Αν θέλετε, θα μπορούσατε κάποιες ώρες τις μέρας να έχετε εκπομπή όπου θα δείχνει το τι συμβαίνει στο κοινοβούλιο. Σε καθημερινή βάση ή ανα 3 μέρες θα πρότεινα.
    1.4 Να βγαίνει έξω η κάμερα και να μας ρωτάει για τα προβλήματά μας. Να μας φέρνει αντιμέτωπους με τους πολιτικούς για διάλογο. Τίποτε παραπάνω τίποτε λιγότερο.

  • 11 Νοεμβρίου 2013, 23:47 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΩΜΑΚΟΣ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Μεγαλύτερη αμεροληψία για να υπάρχει θα πρέπει η Δημόσια τηλεόραση να μη χειραγωγείται απο την κυβέρνηση.Να λειτουργεί υπο δημοκρατικό έλεγχο. Η διοίκησή της να ορίζεται απο τους πολίτες, να ελέγχεται και να παύεται επίσης απο τους πολίτες.Ένας τρόπος είναι να κληρωθεί μια επιτροπή π.χ 50 πολιτών με ετήσια θητεία, που θα αναλάβει την αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων και ορισμό της διοίκησης και θα λειτουργεί ως ελεγκτικό όργανο της Δημόσιας τηλέορασης.Και μη πείτε «σιγά μην αφησουμε τους τυχαίους να αποφασίσουν» γιατί και τώρα με αυτή τη διαβούλευση, αυτό περίπου κάνετε. Δίνετε το λόγο σε μας τους «τυχαίους».Εκτός και αν δεν μας εμπιστεύεστε και είναι όλα προσχηματικά..
    Με μια τηλεόραση υπο δημοκρατικό έλεγχο απαντώνται όλα τα ερωτήματα που βάζετε σε αυτή τη διαβούλευση. Γιατί π.χ η ενημέρωση υψηλού επιπέδου ταιριάζει μόνο σε πολίτες υψηλού επιπέδου ,οπότε αφήστε μας να αποφασίζουμε μόνοι μας όχι μόνο τώρα , μια φορά, στην αρχή για να μας καλοπιάσετε, αλλά συνεχώς, διαρκώς για όλα τα θέματα (οικονομική διαχείριση, ενημερωση, ψυχαγωγία κλπ).
    Το κυριότερο από όλα είναι ότι έτσι θα δινόταν η ευκαιρία ώστε η τηλεόραση να λειτουργεί πραγματικά ως ένα εργαστήρι δημοκρατίας.Ισως να μπορούσε π.χ να οργανώσει τηλεοπτικές δημοσιες διαβουλεύσεις για σημαντικά νομοθετήματα (φανταστείτε αυτήν εδώ τη διαβούλευση να γινόταν τηλεοπτικά σε μια σειρά εκπομπών),με πολύ καλύτερα αποτελέσματα απο τις αντίστοιχες διαδικτυακες και σταδιακά να αυξάνει το δημοκρατικό ήθος των πολιτών. Αν μπορεί βέβαια να υπάρξει μια νησίδα δημοκρατίας στο κατά τα άλλα τόσο αφιλόξενο περιβάλλον.

  • 10 Νοεμβρίου 2013, 23:49 | ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΧΑΝΙΑ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Κάντε τα πάντα ώστε να μην χαθεί αλλοιωθεί το ψηφιακό αρχείο της ΕΡΤ ώστε να είναι ξανά διαθέσιμο για όποιον θέλει να έχει πρόσβαση
    Μην κάνετε το λάθος να νομίζετε ότι Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα και η άλλες μεγάλες πόλεις
    Σωστή και αντικειμενική χωρίς κομματικούς χρωματισμούς ενημέρωση
    Πρόγραμμα που να καλύπτει της προτιμήσεις όλων των ηλικιών
    Προωθήσει της παράδοσης και του πολιτισμού
    Κάλυψη μεγάλων πολιτιστικών και αθλητικών διοργανώσεων

  • 10 Νοεμβρίου 2013, 20:58 | Παναγιωτοπούλου Θεανώ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Καταρχήν θα ήθελα να δηλώσω έντονα, ότι δεν μου άρεσε ο τρόπος με τον οποίο κλείσατε την ΕΡΤ. Θεωρώ, ότι προσέφερε σημαντικό και ποιοτικό έργο. Θα μπορούσατε να διορθώσετε τα κακώς κείμενα (άραγε ποιός φταίει για αυτά;) απολύοντας απλώς τους υπαλλήλους που ήταν υπεύθυνοι για αυτά. Τότε, δεν ζητήσατε την γνώμη μου!

    Άραγε, τώρα που την ζητάτε, θα την λάβετε υπόψιν σας;

    1.1 Τι σημαίνει για εσάς αμερόληπτη, πολυφωνική, υψηλού επιπέδου ενημέρωση; Παρακαλούμε καταγράψτε καλές ή και αρνητικές πρακτικές και παραδείγματα με βάση την επαγγελματική ή και την προσωπική σας εμπειρία.

    Σημαίνει ότι:
    – η διοίκηση και οι υπάλληλοι είναι διορισμένοι αξιοκρατικά και όχι σύμφωνα με την κομματική τους ταυτότητα,
    – υπόκεινται σε τακτά χρονικά διαστήματα σε αξιολόγηση δεξιοτήτων και αποτελεσμάτων και
    – γίνονται απλές και διασταυρωμένες αναφορές από τα πιο σημαντικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα σε όλο τον κόσμο

    1.2 Με ποια στρατηγική μπορεί η δημόσια τηλεόραση να προσελκύσει το ευρύ κοινό στα προγράμματα ειδήσεων, επικαιρότητας, και σε θέματα με ιδιαίτερη διεθνή και τοπική σημασία;

    – με επαγγελματίες που γνωρίζουν καλά το αντικείμενό τους (π.χ. «Στα άκρα» με την κα Βίκυ Φλέσσα, «Η ζωή είναι αλλού» με την κα Εύη Κυριακοπούλου, «Ανιχνεύσεις» με τον κο Παντελή Σαββίδη, και άλλα που σίγουρα μου διαφεύγουν αυτή την στιγμή, και
    – με θέματα μορφωτικά, επιστημονικά, καλλιτεχνικά, παιδαγωγικά, ντοκυμαντέρ, ταξιδιωτικά, ψυχαγωγικά (θέατρο, μουσική, κινηματογράφος) όπου θα ενημερώνουν αλλά και θα προβάλλουν τον πολιτισμό της χώρας μας και των άλλων χωρών

    1.3 Με τι μεθόδους και με τι είδους ραδιοτηλεοπτικό περιεχόμενο μπορεί η δημόσια ραδιοτηλεόραση να συμβάλει στην καλύτερη κατανόηση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών απο τους πολίτες, στη βελτίωση της πληροφόρησης και στην αύξηση της συμμετοχής τους στη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών;

    Η μέθοδος είναι ο σεβασμός και η τήρηση των δημοκρατικών θεσμών από ΟΛΟΥΣ! κυβερνώντες και μη να υπόκεινται όχι μόνο στο γράμμα αλλά και στο πνεύμα του νόμου και να τιμωρούνται, όσοι τον παραβαίνουν.

    – με ενημερωτικές εκπομπές που θα κάνουν περιληπτική αναφορά στις συζητήσεις και στις θέσεις των κομμάτων εντός της Βουλής, με λόγο σύντομο και απλό, άρα κατανοητό από την πλειοψηφία των πολιτών
    – με δημοσκοπήσεις πάνω σε κοινοβουλευτικά θέματα όπου θα αποτυπώνονται και θα διερευνώνται οι διαθέσεις, οι γνώμες ή/και οι συμπεριφορές των πολιτών ή ομάδων πολιτών

    1.4 Τι σημαίνει για εσάς μια δημόσια ραδιοτηλεόραση ανοικτή στην κοινωνία των πολιτών;

    Σημαίνει μια δημόσια ραδιοτηλεόραση που προσεγγίζει τον άλλο, τον διαφορετικό και συμβάλλει στην προσπάθεια κατανόησης και αποδοχής όποιας μειονότητας

  • 10 Νοεμβρίου 2013, 18:15 | Γιώργος Αγγελόπουλος
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Αν και κατά την γνώμη μου αυτή η «δημόσια διαβούλευση» είναι άλλο ένα τερτίπι της κομματο-λαμογιοκρατίας για να δημιουργεί την ψευδαίσθηση στους πολίτες-ζώα ότι συνδιαμορφώνουν τις πολιτικές αποφάσεις, θα γράψω την γνώμη μου: Το μόνο που έπρεπε να κάνετε όλοι εσείς οι »σωτήρες» της Ελλάδας είναι να σταματούσατε να διορίζετε τα εγκαθετα κομματόσκυλα του κάθε βρωμο-κόμματός σας. Να αφήνατε ήσυχους τους εργαζόμενους να κάνουν την δουλειά τους. Τώρα το πως μπορούσε να γίνει αυτό δεδομένου ότι κυβερνάτε 35 χρόνια με τέτοιες μεθόδους (χειραγώγησης) είναι μία εύλογη ερώτηση! Δεν ξέρω αν πρέπει να κλάψω ή να γελάσω όταν αυτοί που έχουν καταστρέψει τα πάντα σε αυτόν τον τόπο ζητάνε την γνώμη μας για το πως να τα ξαναφτιάξουν! Το κάλυτερο που έχετε να κάνετε «κύριοι» είναι να ξεκουμπιστείτε και να φύγετε! Είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε όχι μόνο για την ΕΡΤ αλλά για όλη την χώρα! Αφού είστε τόσο καλοί θα βρείτε εύκολα δουλειά και αλλού…. Άιντε…. Δρόμο…

  • 10 Νοεμβρίου 2013, 17:57 | Έλλη Μ.
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Για να εμπιστεύονται οι πολίτες ένα δημόσιο κανάλι για την ενημέρωσή τους, θα πρέπει αυτό να πείθει για την διαφάνεια της λειτουργίας του, την ανεξαρτησία του από κυβερνητικές ή άλλες παρεμβάσεις, τον σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς (όχι μόνο στα λόγια αλλά και στα έργα) και για τον επαγγελματισμό και την υπευθυνότητα των συντελεστών του.

    Δυστυχώς, από τον ίδιο τον ατυχή τρόπο με τον οποίο δημιουργείται η ΝΕΡΙΤ, μετά από το αυταρχικό, αυθαίρετο και παράνομο κλείσιμο της ΕΡΤ, θα είναι πολύ δύσκολο να πείσει τους πολίτες για όλα τα παραπάνω.

    Η αμερόληπτη, πολυφωνική και υψηλού επιπέδου ενημέρωση θα είναι αδύνατη εάν ακολουθηθούν για τη ΝΕΡΙΤ οι αντιδημοκρατικές και αδιαφανείς διαδικασίες και οι μεθοδεύσεις με τις οποίες στήθηκε η «ενδιάμεση» ΔΤ.
    Και καθώς αυτό το θεωρώ αυτονόητο,απορώ παρακολουθώντας τις εξελίξεις και αναρωτιέμαι μήπως -πέρα από ευχολόγια και ρητορικές- αυτό που επιδιώκεται αυτήν τη στιγμή είναι ακριβώς το αντίθετο.

  • 10 Νοεμβρίου 2013, 15:51 | Δημήτρης
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Επανέρχομαι επειδή βλέπω να επανέρχονται στα ετζιανά όλοι οι πομποί της ΝΕΡΙΤ.
    Δώστε έμφαση στην εξοικονόμιση ενέργειας.Αναφέρομαι στην Αττικη που ήδη εκπέμπουν 91,60 93,60 95,60 97,90 99,90 100,90 101,80 106,70 107,00 & το 729 khz αν κάπου κάνω λάθος διορθώστε με.
    Είναι λογικό να δουλεύουν 10 μηχανήματα εκπομπής για ένα ραδιοφωνικό σταθμό;
    Κρατείστε το πολύ 3 συχνότητες 91,6 93,6 95,6 με σύστημα SynchroCast το οποίο χρησιμοποιούν πολλοι ιδιωτικοί σταθμοί με μικρότερες ισχείς.

  • 10 Νοεμβρίου 2013, 14:32 | Κοκκινοχωμίτης
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    α) το Ι στο όνομα της ΝΕΡΙΤ με ενοχλεί: Διαδίκτυο.

    β) Η ΕΔΤ πρέπει να εκπαιδεύει συνεχώς τους πολίτες στην κριτική ακρόαση των ειδήσεων και ΟΛΩΝ των δημόσιων μηνυμάτων. Μαθήματα προπαγάνδας, δηλαδή. Οι Έλληνες πρέπει να είμαστε ικανοί να κατανοούμε και να κρίνουμε τα μηνύματα που ακούμε είτε βλέπουμε. Αυτά τα μαθήματα πρέπει να είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο για όλους τους Έλληνες και ιδίως για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

    γ) Η ΕΔΤ πρέπει να απαγορεύει στους πολιτικούς τον αντιπεριστπασμό. Πρέπει να εξαναγκάζει τους πολιτικούς να δείχνουν σεβασμό στους πολίτες και να απαντούν συγκεκριμένα και ουσιαστικά στις ερωτήσεις τους.

    δ) Η ΕΔΤ πρέπει να διδάσκει στους Έλληνες βασικές γνώσεις από όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής όπως Νομικά, Οικονομικά, Περιβαλλοντικά, Υγείας, ….. Πιστεύω ότι ένα μεγάλο μέρος των αιτίων της κρίσης σχετίζεται με την άγνοιά μας περί τα οικονομικά.

    ε) Η ηγεσία της ΝΕΡΙΤ πρέπει να είναι ικανή να προβλέπει την διολίσθηση της χώρας σε επικίνδυνες ατραπούς και να δρα για την αλλαγή πορείας.

  • 10 Νοεμβρίου 2013, 11:05 | Έλλην Αυτοκράτωρ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Η Ε.Ρ.Τ. πού καταργήθηκε αντισυνταγματικά καί παξικοπηματικά εν μιά νυκτί, είναι ένας τεράστιος οργανισμός πού δημιουργήθηκε από τό κοινό ταμείο τών πολιτών αυτής τής χώρας, ήτοι τά αρχεία, η ακίνητη περιουσία, ο πλουραλισμός τών ιδεών, τά δικτυα εκπομπής ανά τήν υφήλιο, η δημόσια ψηφιακή παροχή (σέ αντίθεσι μέ τήν idiotική ντιγκέα), η εμπειρία, η εκπαίδευσι, η ψυχαγωγία επιπέδου, η ορθογραφία, η ορθοφωνία καί η συμμόρφωσι στούς Νόμους, πράγμα πού τά idiotικά κενάλια δέν πρόκειται ποτέ, ούτε φαίνεται νά προτίθενται, νά καταφέρουν.
    Μόνο αυτή καί μόνο έχει τήν μακροχρόνια πείρα καί προσέφερε πρόγραμμα αξιώσεων σέ σχέσι μέ τόν ανταγωνισμό έναντι βεβαίως τιμήματος τό οποίο πολλοί επιβουλεύοντο νά τό καρπωθούν οι ίδιοι. Μπορούσε βεβαίως νά τελειοποιηθή άν παρουσίαζε όπως παλαιότερα εκπομπές γιά τήν Επιστήμη, τήν Φιλοσοφία, ΟΛΑ τά κομματα, τήν Τεχνολογία σέ καθημερινή βάσι καί πρό παντός καμμιά διαφήμισι πουθενά, αφού οι πόροι είναι σταθεροί από τό τέλος στούς λογαριασμούς Δ.Ε.Η. καί από τήν πώλησι δικαιωμάτων εκπομπών της, αυτήν τήν βελτίωσι νά έκαμε καί ένα συγύρισμα στήν μισθοδοσία καί τά οικονομικά της καί θά ήταν παντού πρώτη.
    Η μεθόδευσι γιά μιά «Νέα» «Δημόσια» Τηλεόρασι έτσι όπως έγινε μέ σπουδή καί προχειρότητα πού άφησε άφωνη τήν υφήλιο δέν μέ βρίσκει σύμφωνο επειδή θά είναι -φοβούμαι- αμιγώς φερέφωνο τής κυβέρνησης καταπνίγοντας τό δημοκρατικό δικαίωμα έκφρασης τού κάθε αντιπολιτευόμενου λόγου πού είναι θεμελιώδες σέ ευνομούμενα κράτη. Παραδείγματα είναι η άρνησι εκπομπής τού εξαιρετικού Euronews στά Ελληνικά βάσει «κυβερνητικής εντολής» παρ’ ότι υποχρέωσί μας στούς εταίρους μας, η ανοχή νά εκπέμπουν παράνομα τόσα χρόνια χειρίστης ποιότητος καί τουρκικού περιεχομένου φθηνοκάναλων τού idiotικού τομέα, η διαβλητή καί μεροληπτική λειτουργία τού Ε.Σ.Ρ., η μεθόδευσι εκποίησης γιά ένα κομμάτι ψωμί τής ακίνητης περιουσίας καί τού ανεκτίμητου αρχείου τής Ε.Ρ.Τ., θεωρώ ότι δέν συνάδουν μέ δημοκρατικό αλλά μέ σταλινικό κράτος -φεύ!-
    Θά επιθυμούσα νά επανέλθη αμιγώς καί αυτούσια όπως ήταν πρίν τό «μαύρο» η Ε.Ρ.Τ., πέντε μήνες ήταν υπεραρκετοί νά καταλάβουμε τί θησαυρό χάσαμε……

  • 10 Νοεμβρίου 2013, 11:01 | Κ. ΙΩΑΝΝΗΣ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Ως πολίτης της χώρας επιθυμώ η ΝΕΡΙΤ να:

    Να παρουσιάζει τις ειδήσεις άμεσα όπως ακριβώς έχουν λάβει χώρα χωρίς παρερμηνείες (π.χ. BBC) και να τονίζει την τυχόν σημασία τους για τη χώρα και τους πολίτες της.
    Να προβάλλει προγράμματα κοινωνικού και πολιτικού προβληματισμού, όπως ακριβώς και η ΕΡΤ.

  • 10 Νοεμβρίου 2013, 10:34 | Θανάσης Ζ.
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    1.1 Τι σημαίνει για εσάς αμερόληπτη, πολυφωνική, υψηλού επιπέδου ενημέρωση; Παρακαλούμε καταγράψτε καλές ή και αρνητικές πρακτικές και παραδείγματα με βάση την επαγγελματική ή και την προσωπική σας εμπειρία.

    -Υψηλού επιπέδου ενημέρωση (χωρίς βία κ.α.) είναι αυτή (κατά γνώμη μου)
    του Fox News.ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ <> ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

    1.2 Με ποια στρατηγική μπορεί η δημόσια τηλεόραση να προσελκύσει το ευρύ κοινό στα προγράμματα ειδήσεων, επικαιρότητας, και σε θέματα με ιδιαίτερη διεθνή και τοπική σημασία;

    -Συνεχής ενημέρωση για εσωτερικά και διεθνή νέα.Ανταποκρίσεις σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο στις μεγαλύτερες πόλεις.Να υπάρχουν ειδήσεις που αφορούν όλων των ειδών ανθρώπους.

    1.3 Με τι μεθόδους και με τι είδους ραδιοτηλεοπτικό περιεχόμενο μπορεί η δημόσια ραδιοτηλεόραση να συμβάλει στην καλύτερη κατανόηση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών απο τους πολίτες, στη βελτίωση της πληροφόρησης και στην αύξηση της συμμετοχής τους στη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών;

    -ΟΠΩΣ ΕΡΤ

    1.4 Τι σημαίνει για εσάς μια δημόσια ραδιοτηλεόραση ανοικτή στην κοινωνία των πολιτών;

    -ΣΑΝ 1.3

  • 10 Νοεμβρίου 2013, 00:49 | Λομβαρδέας μιχαήλ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Οχι διαφημίσεις. Πληρωνουμε συνδρομή, αυτό φτανει.
    Σκέτες ειδήσεις ή ρεπορτάζ.
    μόνο καλά έργα.
    μαύρο όταν δεν έχουμε τιποτα από τα ανωτέρω να δεϊξουμε.

  • 10 Νοεμβρίου 2013, 00:56 | Mpampis Antoni
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Είναι γνωστό ότι η «ΕΡΤ» ως φαινόμενο δημιουργήθηκε κυρίως απ’ όσους διατείνονται ότι επιθυμούν να την εξυγιάνουν. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν απολυθεί 2.500 εργαζόμενοι εκ των οποίων υποθέτω ότι υπήρχαν και κάποιοι που επιλέχθηκαν με αξιοκρατικά κριτήρια ή/και έπαιρναν μισθό μέχρι 1000 ευρώ. Για την ανάδειξη της αντικειμενικής ενημέρωσης και των δημοκρατικών θεσμών όσον αφορά τη νέα ΕΔΤ, είναι σκόπιμο να γίνουν γνωστά τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία προσλήφθηκαν οι νέοι εργαζόμενοι. Επιλέχθηκαν με διαδικασίες ΑΣΕΠ; Αν όχι, τι άλλαξε σε σχέση με την προηγούμενη κατάσταση;

  • 9 Νοεμβρίου 2013, 22:43 | Τέρψη Κοσμίδου
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Πρώτα απ όλα καλή επιτυχία στη νέα δήμοσια τηλεόραση!

    Θέλω όμως να θέσω ένα ζήτημα το οποίο θεωρώ εξαιρετικό σημαντικό.
    Εδώ και ένα χρόνο περίπου, ο διεθνής ειδησεογραφικός τηλεοπτικός σταθμός «euronews» μιλάει και Ελληνικά.

    Γιατί δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε αυτό το κανάλι είναι το ερώτημα; Ενώ μέχρι το τέλος του 2012 η ΕΡΤ μας έδινε την δυνατοτήτα να βλέπουμε euronews, ξαφνικά κόπηκε.

    Δεν ξέρω γιατί έγινε αυτό. Θέλω όμως να προτείνω την επαναφορά του καναλιού σε συχνότητα της ΝΕΡΙΤ, μόλις αυτή συσταθεί.

    Δεν έχουμε όλοι NOVA…

    Σας ευχαριστώ πολύ

  • 9 Νοεμβρίου 2013, 14:53 | tp
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Η κατάργηση της ΕΡΤ έγινε κατά παράβαση του Συντάγματος. Βρίσκεστε ήδη προ πολλού σε εκτροπή από τη νομιμότητα. Περί ηθικής δεν το συζητώ καν. Εξαφανίσατε τον τελευταίο τηλεοπτικό φορέα πολιτισμού σε μια Ελλάδα που δεν διαβάζει βιβλία. Αφαιρέσατε την πνευματική τροφή σημαντικού μέρους της σκεπτόμενης κοινωνίας. Ρίξατε τον κόσμο στα τούρκικα, τα κουτσομπολιά της κακιάς ώρας και τα ιδιωτικά μέσα μαζικής εξημέρωσης. Θα μπορούσατε κάλλιστα να την εξυγιάνετε εν λειτουργία. Είστε ασυγχώρητοι. Αιδώς!

  • 8 Νοεμβρίου 2013, 21:52 | tzithra
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    ΕΡΤ ΜΟΝΟ!!! ΦΡΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ !!!!!!!!!!
    ( ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΡΙΤ HD ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ… ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗ NOVA!! ΓΤ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΤΕ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ..)

  • 8 Νοεμβρίου 2013, 19:08 | Λέων
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    όσον αφορά την Δημοκρατία μας,

    δεν πρέπει να εστιάσουμε στη Δημοκρατία και μόνο,

    αλλα

    1. να αρχίσουμε απ’ τη δομη – φυσιολογια του μυαλού

    2. πως τα τμηματα του μυαλού προκαλούν το συναίσθημα, τι ειναι το συναισθημα;

    3. τι ειναι η διαμορφωση του εγω; πως το μυαλό πλάθει την εικόνα του εγώ, πως η κοινωνια, το περιβάλλον μας συνδιαμορφώνει

    4. τι ειναι η «ηθική» και η «δικαιοσύνη»; είναι παγκόσμια; ή κατακερματισμένη;

    5. ποια είναι τα ψυχολογικά ρεύματα που αναλύουν την συμπεριφορα;
    πχ συμπεριφορισμός – φυσιολογισμός – σύγχρονη άποψη πιο εναλλακτικη,

    ποια είναι τα πολιτικά πρότυπα συμπεριφορας, μαρξισμός, κομμουνισμός,
    ολιγαρχια, ναζισμός – επίσης τι είναι ο νεοφιλελευθερισμός, ο φιλελευιερισμός κι άλλες έννοιες

    6. ποιον ρόλο έπαιξε η παίζει η βία στην πολιτικη, ποια βία είναι επιτρεπτη

    κατα Μαρξ, κατα Γκαιμπελς, κατα το συγχρονο Ελληνικό Συνταγμα

    τι όρια θέτει η Ευρώπη – τι διαφορές υπάρχουν στην Αμερική πχ στη χρηση βίας – νομικά και πως αυτο εφαρμοζεται – πχ δικαιωμα του αστυνομικου να πυροβολα – θανατικη ποινη

    7. τι ρόλο παίζει η κρατική ή ατομική θρησκεία στην ηθική διαμόρφωση του ατόμου, τι επιρροές έχει αυτό στην πολιτικη;

    Χριστιανισμός, Βουδισμός, Ισλαμισμός, Αθεισμός κτλ
    8. σύγκριση κοινωνιών, Ιαπωνία, Σουηδια, Ελλάδα, Τουρκία

    υπάρχει χάσμα αγεφύρωτο; είναι πολιτισμικές μόνο οι διαφορές ή επιρρεάζουν κι άλλοι παράγοντες πχ κλίμα, οικονομία, γειτονικές χώρες,
    πλαίσιο νομικό πχ Ευρωπαικό -διακρατικών συμφωνιών

    9. ο ρόλος της τέχνης

    στραυτεμένη τέχνη, μπορεί η τέχνη να σε κάνει ναζί, δημοκράτη,
    αδιάφορο πολιτικά [απολιτικ], κομμουνιστη; υπάρχουν συγκοινωνουντα δοχεία; μπορεις να δανειστείς ιδέες αντιπάλου;

    10. τι ρόλο παίζει η αρχιτεκτονική και η ρυμοτομία στην ψήφο,
    στη συμπεριφορα.

    τι στατιστικές υπάρχουν; πχ άτομα που μένουν σε πιο πλουσιες

    περιοχές της Ν. Υόρκης έχουν χαμηλότερη τάση σε ακραία βίαι εκλήματα,

    τι ισχύει για την Αθηνα; ισχυει αυτο; μια όμορφη καλοχτισμένη συνοικία με επιρρεάζει στην πολιτικη έκφραση; έχει σχέση με την βία που θα εκφράσω δυνητικα στη ζωη μου;

  • 8 Νοεμβρίου 2013, 16:18 | ΣΤΕΛΙΟΣ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΑΣΣΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΚΑΠΟΙΑΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΥΠ´ΟΨΗ Η ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΝΤΑΙ.ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ.ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΣΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΜΑΔΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΩΣΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΝΑ ΑΦΟΡΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΟΙΚΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΤΗΜΑ ΚΑΝΕΝΟΣ.ΑΝΟΙΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

  • 8 Νοεμβρίου 2013, 16:07 | Νίκος
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    1.1 Τι σημαίνει για εσάς αμερόληπτη, πολυφωνική, υψηλού επιπέδου ενημέρωση; Παρακαλούμε καταγράψτε καλές ή και αρνητικές πρακτικές και παραδείγματα με βάση την επαγγελματική ή και την προσωπική σας εμπειρία.
    Για μένα σωστή ενημέρωση παρέχει το euronews. Με απλά και περιεκτικά ρεπορτάζ, χωρίς πολιτικούς στα «παράθυρα», που υποτίθεται έχουν πάει να σχολιάσουν και καταλήγουν να μαλώνουν και βέβαια ρεπορτάζ χωρίς κομματική κατεύθυνση. Έχουμε δει πολλές φορές σε ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς πολιτικούς από το χώρο της αριστεράς και της δεξιάς να μαλώνουν, ακόμα και να δερνονται (σας θυμίζει κάτι;). Ακόμα, ανάλογα με την παράταξη που υποστηρίζει ο κάθε δημοσιογράφος, έχουμε δει πολλές φορές ρεπορτάζ που υποστηρίζουν εκείνη την παράταξη και ό,τι αρνητικό σχόλιο λάβουν για εκείνη την παράταξη ή το παραβλέπου ή το κατακρίνουν αμέσως χωρίς καν να το σκεφτούν και να το αναλύσουν. Συνοψίζοντας στον τομέα του ρεπορτάζ, ρεπορτάζ σαν να γράφουμε ιστορία, λέμε δηλαδή ακριβώς αυτό που συμβαίνει είτε το υποστηρίζουμε, είτε όχι και να αφήσουμε τον τηλεθεατή στην ησυχία του, χωρίς πολιτικούς να μαλώνουν και να φωνάζουν, να το επεξεργαστεί. Από την άλλη, πρέπει να υπάρχει και μια πολυφωνία από πολιτική πλευρά, για να γνωρίζει ο κόσμος τις απόψεις ΌΛΩΝ των παρατάξεων, εντός και εκτός βουλής, χωρίς βέβαια τα πολιτικά πρόσωπα να μαλώνουν.

    1.2 Με ποια στρατηγική μπορεί η δημόσια τηλεόραση να προσελκύσει το ευρύ κοινό στα προγράμματα ειδήσεων, επικαιρότητας, και σε θέματα με ιδιαίτερη διεθνή και τοπική σημασία;
    Όπως προανέφερα και στα ρεπορτάζ, οι ειδήσεις πρέπει να παρουσιάζονται σαν να γράφουμε ιστορία. Αγνοούμε τους φίλους μας και τους εχθρούς μας. Όταν κάποιος φίλος μας κάνει κάτι κακό το καακρίνουμε, αν κάποιος εχθρός μας κάνει κάτι καλό τον επικρίνουμε.

    1.3 Με τι μεθόδους και με τι είδους ραδιοτηλεοπτικό περιεχόμενο μπορεί η δημόσια ραδιοτηλεόραση να συμβάλει στην καλύτερη κατανόηση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών απο τους πολίτες, στη βελτίωση της πληροφόρησης και στην αύξηση της συμμετοχής τους στη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών;
    Με ειδήσεις για το τι συμβαίνει στην Βουλη, σαν το ραδιοφωνικό πρόγραμμα «της Βουλής τα δρώμενα», με εκπομπές που ο κάθε πολίτης μαθαίνει τα δικαιώματα που του προσφέρει η δημοκρατία, αλλά και τις υποχρεώσεις του πολιτεύματος. Ακόμα, πρέπει να υπάρχουν εκπομπές που θα έχουν ένα διαφορετικό θέμα κάθε φορά και σε αυτές τις εκπομπές θα υπάρχει π.χ. ένας καθηγητής που να ειδικεύεται στο θέμα. οι εκπομπές αυτές θα πρέπει να έχουν και «λωρα του λαού» που ο κόσμος θα τηλεφωνεί και θα ρωτά, ενω ο καθηγητής θα τους απαντά.

    1.4 Τι σημαίνει για εσάς μια δημόσια ραδιοτηλεόραση ανοικτή στην κοινωνία των πολιτών;
    Σημαίνει μια ραδιοτηλεόραση που θα ανοίκει σε όλους τους πολίτες. Που θα ενδιαφέρει όλους τους πολίτες. Και πώς θα γίνει αυτό; Με εκπομπές πολιτιστικού χαρακτήρα και με προγράμματα τύπου ΠΡΙΣΝΑ+.

  • 8 Νοεμβρίου 2013, 15:38 | odysseas
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Να εκφονουνται ειδησεις αντικειμενικα ακομα και αν ειναι εναντιον της κυβερνηση και να ειναι απεξαρτημενη απο την κυβερνηση οπως το ΒΒC.οι ειδησεις να ειναι χωρις παραθυρα,απλη εκφωνηση των ειδησεων και βιντεο.επισης να ξαναεκπεμψει το ελληνοφωνο euronews που ειναι καναλι που συμμετεχει οικονομικα η ελληνικη και κυπριακη κυβερνηση.

  • 8 Νοεμβρίου 2013, 05:06 | Θανάσης Παπαϊσίου
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    1.1 Απλή αλλά εμπεριστατωμένη αναφορά των γεγονότων κατά τα πρότυπα του Euronews, χωρίς χρονοβόρες προσωπικές αναλύσεις και σχολιασμούς σε τηλεοπτικά παράθυρα. Απαραίτητη σαφώς η γνώμη ειδικών επάνω σε εξειδικευμένα θέματα, με τρόπο λιτό, περιεκτικό, και χωρίς να εξυπηρετεί προσωπικά συμφέροντα ή να προσπαθεί να χειραγωγήσει το τηλεοπτικό κοινό.

    1.2 Τα θέματα συζήτησης πρέπει να είναι σοβαρά αλλά όχι άκρως εξειδικευμένα ή ανιαρά. Επιβάλλεται προηγούμενη σφυγμομέτρηση του ενδιαφέροντος που δείχνει το τηλεοπτικό κοινό για ένα θέμα πριν από την προβολή του θέματος, καθώς και έρευνα για το ποια θέματα απασχολούν κατά περιόδους τους ανθρώπους. Πρέπει να καλούνται άνθρωποι που έχουν να προσφέρουν κάτι στην ολοκληρωμένη παρουσίαση του θέματος, και όχι απλώς άνθρωποι που ανεβάζουν την τηλεθέαση.

    1.3 Με διαδραστικές εκπομπές όπως το U Talk που προβάλλεται από το Euronews, όπου ο πολίτης υποβάλει το ερώτημά του και ο ειδικός απαντά.

    1.4 Σημαίνει μια ραδιοτηλεόραση που απευθύνεται σε όλους και αγκαλιάζει όλες τις κοινωνικές ομάδες. Παραδείγματα οι εκπομπές Μένουμε Ελλάδα της ΝΕΤ, Κυριακή στο Χωριό της ΕΤ3 και τα υποτιτλισμένα προγράμματα του ΠΡΙΣΜΑ+.

  • 7 Νοεμβρίου 2013, 20:53 | Παπαδόπουλος Κων/νος
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Θα πρέπει η νέα ραδιοτηλεόραση να οργανωθεί και λειτουργήσει ως πραγματικό ΜΕΣΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ του Ελληνικού λαού, και όχι ως ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΩΝ και της ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. Στο κάτω – κάτω ο Ελληνικός λαός πληρώνει για όλους αυτούς που θα εργάζονται ή που εργαζόταν.
    Θα ήθελα να πώ κάτι και για την σημερινή εξέλιξη στο Ραδιομέγαρο της πρώην ΕΡΤ.
    Δεν συμφώνησα με τον τρόπο που έκλεισε τον Ιούνιο η ΕΡΤ, αλλά και δεν συμφώνησα με τους καταληψείες των εγκατστάσεων της ΕΡΤ. Όπως προανέφερα και παραπάνω, η ΕΡΤ είναι περιουσία του Ελληνικού λαού και όχι ορισμένων εργατοπατέρων, που, ένας Θεός γνωρίζει, πως προσελήφθησαν και τι εργασία προσέφεραν. Ας μας πει κάποιος εάν γνωρίζει, έστω κι’ έναν, από τους καταληψείες, που μόχθησε, ίδρωσε, εργάσθηκε για την ΕΡΤ. Ενώ εγώ γνωρίζω όλους αυτούς, που καταράκωσαν, υποβάθμισαν, απαξίωσαν και καταλήστεψαν, με τους παχυλούς μισθούς και τα γενναίόδωρα συμβόλαια.

  • 7 Νοεμβρίου 2013, 19:36 | Δημήτριος Σωτηρίου
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Διαβούλευση για τη Δημόσια Τηλεόραση …

    Το 2007 διατυπώσαμε στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά την άποψή μας για την τηλεόραση – δείτε αν θέλετε τι λέγαμε από το 1998 http://simpleandclear.blogspot.gr/2007/10/4-1998.html

    Σχετικά με την νέα ΔΤ:
    1. Να μιλάει καλά ελληνικά – βλέπετε http://simpleandclear.blogspot.gr/2012/07/blog-post_7869.html και http://simpleandclear.blogspot.gr/2009/10/blog-post_04.html
    2. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι υπάρχουν και καλές ειδήσεις – βλέπετε http://simpleandclear.blogspot.gr/2012/06/blog-post.html και http://simpleandclear.blogspot.gr/2008/12/blog-post_27.html (δεν αντέχουμε άλλη μαυρίλα)
    3. Οι εκπομπές να έχουν σαφείς και ευκρινείς στόχους, κατάλληλους και διαβασμένους παρουσιαστές και να υπόκεινται στην αξιολόγηση των πολιτών (το κάνουν τα ιδιωτικά κανάλια ήδη) – βλέπετε http://simpleandclear.blogspot.gr/2011/09/blog-post_26.html και http://simpleandclear.blogspot.gr/2012/10/blog-post_25.html
    4. Να οργανωθεί ως τηλεόραση των πολιτών και όχι των πολιτικών – βλέπετε http://simpleandclear.blogspot.gr/2009/11/blog-post_4146.html και http://simpleandclear.blogspot.gr/2008/02/blog-post_1024.html
    5. Να δημιουργηθούν σοβαροί μηχανισμοί έγκυρης πληροφόρησης των πολιτών – βλέπετε http://simpleandclear.blogspot.gr/2009/03/blog-post_8546.html
    6. Να επιβληθεί πλήρης διαφάνεια – βλέπετε http://simpleandclear.blogspot.gr/2009/02/blog-post_06.html
    7. Οι αθλητικές εκπομπές να είναι για όλα τα αθλήματα και όχι για το ποδόσφαιρο μόνον – βλέπετε – http://simpleandclear.blogspot.gr/2012/07/blog-post_4360.html
    8. Να σταματήσουν τα απαράδεκτα «ανοιχτά καθημερινά πανεπιστήμια», με μαϊντανούς καθηγητές που περιφέρονται στα κανάλια και προκαλούν μόνο σύγχυση. Άλλη προσέγγιση, οι ειδικά σχεδιασμένες εκπομπές επιστημονικής πληροφόρησης
    9. Να βλέπουμε συχνά νέα πρόσωπα, νέες προσεγγίσεις και καινοτόμες ιδέες. Βαρεθήκαμε τους ίδιους και τους ίδιους και τη μούχλα
    10. Σεβασμός στους πολίτες με ικανοποιητική διαχείριση των διαφημίσεων – βλέπετε http://simpleandclear.blogspot.gr/2008/02/blog-post_1024.html

    Υπάρχουν και άλλα σχετικά σχόλια και προτάσεις στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά.

    Έχω ωστόσο το φόβο ότι αυτά που γράφουμε θα αγνοηθούν, όπως αγνοήθηκαν μέχρι σήμερα.

  • 7 Νοεμβρίου 2013, 18:08 | Δημήτριος Βασιλείου
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Χαιρετώ και, πάμε…

    1. Αντικειμενική ενημέρωση και προβολή των δημοκρατικών θεσμών και της κοινωνίας των πολιτών

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    1.1 Τι σημαίνει για εσάς αμερόληπτη, πολυφωνική, υψηλού επιπέδου ενημέρωση; Παρακαλούμε καταγράψτε καλές ή και αρνητικές πρακτικές και παραδείγματα με βάση την επαγγελματική ή και την προσωπική σας εμπειρία.

    Λοιπόν, από ότι θυμάμαι, μέσα από το βίωμά μου, στην παλαιά Ε.Ρ.Τ. δεν υπήρχε πολυφωνία, τις περισσότερες φορές στις πολιτικές συζητήσεις, καλούνταν μόνον εκπρόσωποι κομμάτων που είναι στην βουλή και όχι από μικρότερα κόμματα. Παράδειγμα, το κόμμα ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το κόμμα Χρυσή Αυγή καθώς και το ΚΕΝΤΡΟ του Βασίλη Λεβέντη, δεν είχαν βήμα. Θα ήθελα να καλούνται στις πολιτικές συζητήσεις εκπρόσωποι και από άλλα πολιτικά κόμματα που δεν είναι στην βουλή, ώστε να βλέπουμε τις θέσεις τους και τις προτάσεις τους. Επίσης ο Δημοσιογράφος πρέπει να λέει τις ειδήσεις και όχι να δικάζει, καθώς και στις πολιτικές εκπομπές να κάνει ερωτήσεις αιχμηρές και να προσπαθεί να φέρνει τον κάθε πολιτικό στα όριά του, διότι ο Δημοσιογράφος εκείνη την στιγμή αντιπροσωπεύει τους πολίτες.

    1.2 Με ποια στρατηγική μπορεί η δημόσια τηλεόραση να προσελκύσει το ευρύ κοινό στα προγράμματα ειδήσεων, επικαιρότητας, και σε θέματα με ιδιαίτερη διεθνή και τοπική σημασία;

    Λέγοντας την αλήθεια και έχοντας ποιοτικές ειδήσεις.

    1.3 Με τι μεθόδους και με τι είδους ραδιοτηλεοπτικό περιεχόμενο μπορεί η δημόσια ραδιοτηλεόραση να συμβάλει στην καλύτερη κατανόηση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών απο τους πολίτες, στη βελτίωση της πληροφόρησης και στην αύξηση της συμμετοχής τους στη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών;

    Μέσα από την ιστοσελίδα της ΝΕΡΙΤ θα μπορούσαν να γίνονται διάφορα γκάλοπ και να ψηφίζουν οι επισκέπτες πολίτες, και το αποτέλεσμα να σχολιάζεται από τους αντιπροσώπους πολιτικών κομμάτων και από θεσμούς του ελληνικού κράτους.
    Τέλος θα πρέπει να γίνονται εκπομπές πολιτικής και κοινωνικής αγωγής.

    1.4 Τι σημαίνει για εσάς μια δημόσια ραδιοτηλεόραση ανοικτή στην κοινωνία των πολιτών;

    Ραδιοτηλεόραση δίπλα στους πολίτες και όχι απέναντι, μαζί στις υποχρεώσεις και στα δικαιώματα των πολιτών.

    Ευχαριστώ

  • 7 Νοεμβρίου 2013, 18:45 | Γιώργος Π.
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Κατ’αρχάς πριν ξεκινήσω θα ήθελα να υπενθυμίσω ένα γεγονός ,δημοσιογράφος της ΕΡΤ για τον οποίο έγινε απεργία (λόγο της ολιγοήμερες απόλυσής του)δήλωνε υπερήφανα πως είναι αριστερός στο πρωινό το οποίο συπαρουσίαζε ,ακόμα έκανε τα » τα γλυκά μάτια «σε δημοσιογράφο εφημερίδας που πρόσκεινται στην αξιωματική αντιπολίτευση ,ενώ παράλληλα μείωναν μαζί δημοσιογράφο με διαφορετικές απόψεις. Έτσι θα ήθελα να θίξω το φαινόμενο των πολιτικοποιημένων δημοσιογράφων σε κρατικά κυρίως κανάλια .Οι δημοσιογράφοι ,που πληρώνονται από τους πολίτες ,πρέπει να είναι αμερόληπτοι και να μην επηρεάζονται από την ιδεολογία τους όποια και αν είναι αυτή .

  • 7 Νοεμβρίου 2013, 17:07 | Βαγγέλης Χαλικιάς
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Εκτιμώ πως πρέπει να δοθεί συχνότητα στο Ελληνικό euronews.
    Ειδήσεις από όλο τον κόσμο και μάλιστα στα Ελληνικά. Δεν μπορεί να βλέπουν euronews στην Κύπρο και σε όλο τον κόσμο, ενώ στην Ελλάδα να έχουν πρόσβαση μόνο οι συνδρομητές της Nova.

    Σας ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία αυτή.

  • 7 Νοεμβρίου 2013, 16:52 | Σταύρος Ι. Σταυρακάκης
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Λίγα λόγια για τους προδότες που μας κυβερνάνε και τα τσιράκια τους.
    Η Ελλάδα είχε την τύχη να έχει 5 μήνες ελεύθερη πραγματικά τηλεόραση. Το εγχείρημα της αυτοδιαχείρισης πέτυχε 100%, αλλά δεν σας άρεσε. Στην αρχή βάλατε μαύρο με αντισυνταγματικό τρόπο. Γνωρίζετε όλοι σας ότι οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου έχουν εφαρμογή μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις ανάγκης. Γ΄ αυτό δεν τολμήσατε ούτε στην Βουλή να την φέρετε για επικύρωση. Καταπατήσατε το Σύνταγμα. Δεν εφαρμόσατε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικράτειας. Απολύσατε όλους τους υπαλλήλους σε μια βραδιά….για να τους ξαναπάρετε δήθεν με διαφανείς διαδικασίες. Ποντάρατε στην «ΑΝΑΓΚΗ» για να εξαθλιώσετε τους εργαζόμενους και να επιβάλλετε τις ορέξεις σας σε μερικούς απ΄ αυτούς. Και στο τέλος βάλατε και τις χειροπέδες στο ραδιομέγαρο με τα ΜΑΤ !!! Αλήθεια πότε θα το δικάσετε; Αν αυτό δεν είναι η χειρότερη μορφή φασισμού…τότε τι σημαίνει για σας η αυτή λέξη; Μας φέρατε στο έσχατο σημείο να σας πούμε ότι η χρυσή αυγή μπροστά σας, είναι αγγελούδι. Έχετε κάνει τον δημοκρατκό κόσμο της χώρας μας να ξεστομίζει φράσεις που ούτε καν φανταζόταν ότι θα μπορούσε να τις πει και να αναπολεί την «χούντα του παπαδόπολου», (θεέ μου συγχώρεσε με γι΄αυτό που έγραψα)… και βοήθησε μας… Έλεος …τι συμβόλαια έχετε υπογράψει; Ποιοι είναι τ΄ αφεντικά σας; Τέτοια υποτέλεια δεν έχει αναφερθεί σ΄ ολόκληρη την Ελληνική Ιστορία….που θα σταθείτε; …. δεν έχετε παιδιά; Τι θα τους πείτε όταν ανακαλύψουν την αλήθεια και θα ντρέπονται για σας; Ή μήπως τα μεγαλώσατε «καθ’ εικόνα και ομοίωση»; Πως μπορείτε αλήθεια και κοιμάστε; ΕΛΕΟΣ …και μετά απ΄ όλα αυτά μας καλείτε σε δημόσια διαβούλευση για μια «δημοκρατική δημόσια τηλεόραση»….και αφού χαρίσατε τις συχνότητες στους διαπλεκόμενους …για να δείχνουν τις εκτελέσεις των νέων ανθρώπων καρέ-καρέ και να σκορπίσετε το φόβο στους πολίτες…να μην αφήνουν τα παιδιά τους να βγουν ούτε στο δρόμο για να παίξουν….και τα ίδια τα παιδιά να εξοικειωθούν με τους φόνους … και όταν μεγαλώσουν να σκοτώνουν για πλάκα…σαν να παίζουν ένα παιγνίδι.. ένα video game…. και όλα αυτά τα κανάλια τα έχετε ακόμα ανοικτά…ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ …είστε οι χειρότεροι αυτοδιορισμένοι εκπρόσωποι του Ελληνικού Έθνους…δεν σας αναγνωρίζουμε, δεν σας θέλουμε….να φύγετε…όσο το δυνατόν γρηγορότερα…και πάρτε μαζί σας και την Δ.Τ. σας….φύγετε και εξαφανιστείτε…δεν θέλουμε ούτε να σας δικάσουμε …γιατί θα μολύνετε ακόμα και τις φυλακές αν πάτε. ……Ιεράπετρα 07-11-2013…Με πολύ λύπη (και όχι μίσος), από ένα Δικαστικό Επιμελητή.

  • 7 Νοεμβρίου 2013, 13:17 | Λουκάς Πιλάλας
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Διάβασα προσεκτικά όλα τα ερωτήματα με τα αντίστοιχα υποερωτήματα και η αλήθεια είναι ότι ετοίμαζα τις θέσεις μου ως προς αυτά, αν και ήμουν εξ αρχής αντίθετος με τον τρόπο που έπεσε το «μαύρο» και τη μετάβαση στη «νέα» ραδιοτηλεόραση, με αποκορύφωμα τη σημερινή εισβολή των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο.
    Τώρα πια πιστεύω ότι δε χρειάζεται καν να καταθέσω τις απόψεις μου. Οι αποφάσεις φαίνονται ειλημμένες και η συμμετοχή του κόσμου, υπό τη μορφή «δημόσιας διαβούλευσης», μόνο ως αστείο μπορεί πια να μου ακουστεί.
    Πιστεύω ότι η ραδιοτηλεόραση ΔΕΝ μπορεί να είναι φρουρούμενη, όπως στην περίπτωσή μας, η «προστατευόμενη» ΔΤ, παρά μόνο ελεύθερη, όπως υπήρξε πάντα η ΕΡΤ, και ιδιαίτερα μετά την 11η Ιουνίου.
    Επιθυμώ μόνο, και αν θέλετε καταγράψτε το αυτό, να προβλέψετε ώστε να αφαιρεθεί το «ειδικό τέλος» για τη ραδιοτηλεόρασή σας, μετά από απαίτηση του τηλεθεατή, από το λογαριασμό της ΔΕΗ ή οποιοδήποτε λογαριασμό στον οποίο θα στέλνετε για να την πληρώνει ο κόσμος.

  • 7 Νοεμβρίου 2013, 13:33 | ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Για μένα, ως νέο πολίτη, η νέα δημόσια τηλεόραση θα πρέπει να εστιάσει στα ακόλουθα:
    1)τα δελτία ειδήσεων να έχουν μάξιμουμ διάρκεια 30-40 λεπτών όπως συμβαίνει στα αντίστοιχα κανάλια του εξωτερικού. Πρέπει να παρουσιάζονται πολλές ειδήσεις και να μην εξαντλείται το δελτίο σε 1-2 ειδήσεις που πουλάνε και στον βαρετό σχολιασμό των δημοσιογράφων από τα δήθεν εμπορικά παράθυρα, ενώ είναι αδήριτη ανάγκη η ενημέρωση να είναι αντικειμενική και να μην προβάλλονται οι ειδήσεις από κυβερνητική σκοπιά. Η σωστή ενημέρωση είναι η αμερόληπτη.
    2)να γίνει πιο εμπορική με την καλή έννοια. Τα χαμηλά ποσοστά της ΕΡΤ αποδεικνύουν ότι η δημόσια τηλεόραση απευθύνονταν αποκλειστικά σε ανθρώπους με ειδικά ενδιαφέροντα. Πρωταρχικός στόχος λοιπόν, πρέπει να είναι μία δημόσια τηλεόραση εύληπτη από τον μέσο Έλληνα πολίτη με εκπομπές που θα κεντρίζουν το ενδιαφέρον του και δεν θα εξαντλούνται σε συζητήσεις επί συζητήσεων όσο σημαίνονται και αν είναι τα πρόσωπα με τα οποία γίνονται.
    3) να δίνει βήμα στους πολίτες από κάθε φάσμα της κοινωνίας να εκφέρουν ελεύθερα την γνώμη τους. Να γίνει η τηλεόραση των πολιτών, τηλεόραση για τον πολίτη.
    4)να έχει μια διοίκηση η οποία θα αποτελείται από ανθρώπους οι οποίοι θα είναι νέοι στις απόψεις και στην νοοτροπία, όχι στην ηλικία απαραίτητα, και θα αναθέσουν στην δημόσια τηλεόραση ρόλο πεφωτισμένου παιδαγωγού. θεωρείται επιβεβλημένη η αποφυγή σπαταλών η οποία τσάκισε και οδήγησε σε απαξίωση την ΕΡΤ.
    5)να προσεγγιστεί η ομογένεια με την προβολή του προγράμματος της νέας δημόσιας τηλεόρασης μέσω δορυφόρου ,κατά τα πρότυπα των BBC, RAI, DEUTSCHE WELLE, σε κάθε γωνιά της γης που υπάρχει Έλληνας. Το διεθνές πρόγραμμα οφείλει να ανταποκρίνεται στην ξεχωριστή ιδιοσυγκρασία των ομογενών που θέλουν να νιώσουν κοντά στην Ελλάδα.
    6)ένα πιο εύηχο όνομα σε σχέση με τα ΔΤ και ΝΕΡΙΤ.
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.

  • 7 Νοεμβρίου 2013, 11:59 | Ανδρέας Σεργάκης
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Είτε ΔΤ, είτε ΝΕΡΙΤ, είτε ΥΕΝΕΔ θελήσετε να λέγεστε από εμένα θα έχετε παντοτινά μόνο την καταφρόνια μου.
    Δεν υπάρχετε στην τηλεόρασή μου και δεν θα υπάρξετε ποτέ. Φτιάχτε ό,τι πρόγραμμα θέλετε, κάντε το όπως το θέλετε, βάλτε όποιους θέλετε.
    Η μόνη σχέση που θα έχω μαζί σας θα είναι το τέλος για το κατασκεύασμά σας που θα πληρώνω αναγκαστικά με τη ΔΕΗ.
    Δεν θα είναι τα πρώτα λεφτά για πέταμα που δίνω. Χαράμι.

  • 7 Νοεμβρίου 2013, 09:33 | Δημήτρης Κ.
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Θα ήθελα ό πολίτης εκτός απο τη δινατότητα να ορίσει τον χαρακτήρα της τηλεόρασης να μπορεί να ορίσει και το ύψος του ανταποδοτικού τέλους. Επίσης δεν είναι κάπιος υποχρεωμένος να πληρώνει για κάτι που δεν βλέπει.

  • 6 Νοεμβρίου 2013, 23:21 | Λεωνίδας
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    1,1 Η ενημέρωση σημαίνει μια διαδικασία κατά την οποία γίνεται μια όσο γίνεται αντικειμενική παρουσίαση των γεγονότων χωρίς τις υποκειμενικές δημοσιογραφικές αναλύσεις.Οι αναλύσεις θα πρέπει να γίνονται απο ειδικούς πάνω στο γνωστικό αντικείμενο ανθρώπους (πολιτικούς επιστήμονες-κοινωνιολόγους-ιστορικούς-φιλοσόφους κτλ) ώστε να μπορούμε να παίρνουμε την όσο το δυνατόν καλύτερη πληροφόρηση χωρίς να παρασυρόμαστε απο τις ιδεολογικές ή προσωπικές τοποθετήσεις μας.
    1,2 Η στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθηθεί θα πρέπει να είναι μια σύντομη σε χρόνο παρουσίαση των σημαντικών γεγονότων στην Ελλάδα και τον Κόσμο και στο τέλος του δελτίου να ακολουθηθεί μια ανάλυση στο μείζον Τοπικό και Διεθνώς θέμα απο τους ανθρώπους που προανέγραψα.Τα δελτία ειδήσεων θα πρέπει να είναι σύντομα και με ωριαία?-δίωρη περιοδικότητα διάρκειας 10 λεπτών με ένα κεντρικό δελτίο στο οποίο θα ακολουθείται και η ανάλυση που προανέφερα.
    1,3 Με ολιγόλεπτες εκπομπές παρουσίασης των σημαντικότερων θεμάτων επι συζήτησης στην Βουλή σε καθημερινή βάση.
    1,4 Δημόσια τηλεόραση σημαίνει τηλεόραση με στόχο την μόρφωση-εκπαίδευση-ενημέρωση. Παράλληλα μέσω του διαδικτύου μπορεί να επιλέγεται και ένα θέμα προς συζήτηση μέσω διαδικασίας ψηφοφορίας ή προτάσεων.Θα πρέπει να λειτουργεί με όσο το δυνατόν αποκεντρωτικό πνεύμα προβάλλοντας την περιφέρεια και τις δυνατότητές της.