Β’ Μέρος: 15. Δικαίωμα αξιοπρεπούς διαβίωσης

Για να το δείτε πατήστε εδώ

  • 29 Δεκεμβρίου 2013, 00:52 | ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΤΑΣΟΣ

    1) Δικαίωμα αξιοπρεπούς διαβίωσης
    Ορθώς αναφέρεται η επιδότηση σε κατοίκους ορεινών & μειον. περιοχών, με ετήσιο εισόδημα κάτω από 4.700 € ή κάτω από 3.000 €. Υπάρχει και νομοθεσία και σχετική εγκύκλιος για το θέμα αυτό, που θέτουν κριτήρια και δικαιολογητικά της επιδότησης. Ελάχιστοι όμως στην Ελλάδα έχουν πάρει αυτήν την επιδότηση, διότι το αρμόδ. ΥΠ.ΟΙΚ. επινοεί εκ των υστέρων διάφορα κριτήρια επιδότησης (π.χ. τεκμαρτό εισόδημα ή ο επιδοματούχος να μην φιλοξενείται από τους γονείς, κλπ). Η υπό έκδοση σχετική υπουργική απόφαση (ή κ.υ.α.) θα αποδεικνύει τα γραφόμενα. Έτσι, -ΚΑΤΆ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΊΟΥ – δεν επιχορηγούνται οικογένειες με 600 ή 300 €, ποσό που θα τους έκαμνε χαρούμενους για μήνες !!!! ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ;

  • 24 Δεκεμβρίου 2013, 13:15 | βασιλης αλεξιου

    αξιοπρεπης διαβιωση μεσω της εργασιας είναι το ζητουμενο .τι γινεται όμως όταν οι ανθρωποι είναι περισοτεροι από τους διαθεσιμους πορους .σε αυτην την περιπτωση χρειαζεται επιστημονικη μελετη ποσο πληθυσμο μπορει να συντηρησει η οικονομια της χωρας ετσι ώστε να μην υπαρχει κανενας ανεργος πεινασμένος και χωρις ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη πολιτης.κατοπιν να εφαρμοστει η πολιτικη του ενός παιδιου εθελοντικα και με ισχυρα οικονομικα κινητρα.υπαρχουν μονιμες μεθοδοι αντισυληψης που εξασφαλιζουν το επιθυμητο αποτέλεσμα.οι ανοησιες περι αναδιανομης του πλουτου δεν εχουν καμμια δυνατοτητα εφαρμογης την στιγμη που υπαρχουν φορολογικοι παραδεισοι και επικρατείες εχεμυθειας σε διαφορες περιοχες του πλανητη.σε κάθε περιπτωση ποσο σωστο είναι να ληστεύονται με φορους πολιτες για να δοθουν σε καποιους αλλους χρηματα να αναπαραχθουν.για τις περιπτώσεις φτωχων συμπολιτών μας ο εθελοντισμος είναι η καλυτερη λυση στο πρόβλημα τους .ποσοι από εμας εχουμε καποιο ακινητο που δεν μενει κανεις .θα μπορούσαμε να φιλοξενήσουμε αστεγους συμπολίτες μας.ετσι δεν θα υπηρχε κανεις ανθρωπος να κοιμαται στο δρομο.ποσοι εχουμε πραγματα που δεν χρειαζομαστε και αντι να τα δωρίσουμε τα πεταμε στα σκουπίδια σιγουρα πολλοι.καθε μερα πεταμε τροφιμα ενώ δεκάδες χιλαδες ανθρωποι πεινανε παραπολλοι βρισκοντα λιγες εκατοντάδες μετρα διπλα μας.δεν χρειαζεται να δωσουμε τιποτα σε διαφορους σωτηρες που προσπαθουν με τα δικα μας χρηματα να προβληθουν μεσω της διανομης προιοντων.μπορουμε οι ιδιοι αθόρυβα αν εχουμε το βιολογικο μηχανισμο της αλυλεγγυης εν λειτουργια να βοηθήσουμε όπως μπορούμε στην γειτονια μας η στην πολη μας οποιους εχουν αναγκη με οποιον τροπο μας συμφερει καλυτερα.εμεις θα κρινουμε το πως και το ποτε.οσο ειμαστε παγερα αδιαφοροι απέναντι στον ανθρωπινο πονο αργα η γρηγορα θα ερθει και η δικη μας σειρα να βιωσουμε την αδιαφορια των αλλων στο δικο μας πρόβλημα.εκτος και αν ανήκουμε στις εξαιρέσεις που δεν θα χρειαστουν ποτε την βοηθεια κανενος.και παλι όμως η δυστυχια των διπλανων μας θα χαλασει αργα η γρηγορα και την δικη μας διαθεση αν δεν φοβηθούμε κιολας ότι μπορει και να κινδυνεψουμε στο μελλον από αυτους.

  • 16 Δεκεμβρίου 2013, 13:03 | Τινα Λεβεντη

    Η παρουσα βουλη με ολα τα μετρα που εχει παρει εχει καταπατησει το δικαιωμα της αξιοπρεπους διαβιωσης πολλων εκατονταδων χιλιαδων Ελληνων. Προφανως πιστευει οτι το δημοσιονομικο συμφερων ειναι πανω απο το συμφερων των πολιτων που κλιθηκε να υπηρετει. Εκτος και αν ειναι «ελεω Θεου»…Οσο για την τεκμηριωση των παραπανω μεσω αναφορων, παραπομπων κλπ. μαλλον δεν χρειαζεται γιατι την ζουμε καθε μερα, ειναι η πραγματικοτητα μας.