Άρθρο 13 – Θέματα Προσωπικού

1. Επιτρέπεται η απόσπαση, η μετάταξη ή η μεταφορά προσωπικού, που υπηρετεί σε φορείς του άρθρου 3 του παρόντος για τη στελέχωση της Ε.Κ.Α.Π.Υ..
2. Οι μετατασσόμενοι ή μεταφερόμενοι υπάλληλοι δεσμεύουν υφιστάμενες κενές οργανικές θέσεις μόνιμων υπαλλήλων ή υπαλλήλων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, του Οργανισμού της Ε.Κ.Α.Π.Υ..
3. Το προσωπικό που μετατάσσεται ή μεταφέρεται διατηρεί τα ασφαλιστικά του δικαιώματα, ενώ ο χρόνος υπηρεσίας στο φορέα από όπου προέρχεται θεωρείται χρόνος πραγματικής υπηρεσίας και λαμβάνεται υπόψη για τη μισθολογική του εξέλιξη. Τυχόν επιπλέον τακτικές αποδοχές διατηρούνται ως προσωπική διαφορά, η οποία μειώνεται με οποιαδήποτε αύξηση των αποδοχών, μέχρι πλήρους εξισώσεώς τους με τις αποδοχές και απολαβές της νέας θέσης. Η διάταξη αυτή είναι ειδική και κατισχύει κάθε αντίθετης διάταξης και ισχύει για ένα έτος από τη δημοσίευση του παρόντος.
4. Η μετάταξη, απόσπαση ή μεταφορά γίνεται κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης με απόφαση του Υπουργού Υγείας, υπό την προϋπόθεση της συγκατάθεσης του υπαλλήλου. Για τους φορείς που εποπτεύονται και ελέγχονται από τις Δ.Υ.Π.Ε, απαιτείται η γνώμη από το διοικητή αυτής.
5. Στην Ε.Κ.Α.Π.Υ., δύναται να προσλαμβάνεται ειδικευμένο επιστημονικό, και λοιπό προσωπικό με σύμβαση ορισμένου ή και αορίστου χρόνου, ιδιωτικού δικαίου. Ο Υπουργός Υγείας, με απόφασή του, καθορίζει τον αριθμό και τις ειδικότητες του προσωπικού, τον τρόπο και χρόνο πρόσληψης, τη διαδικασία πλήρωσης των θέσεων, και κάθε άλλη λεπτομέρεια για τη μισθολογική και υπηρεσιακή κατάσταση των προσλαμβανόμενων του παρόντος άρθρου, κατόπιν αιτήματος του Δ.Σ. της Ε.Κ.Α.Π.Υ.
6. α. Το προσωπικό που έχει μεταταχθεί στην κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας, για στελέχωση της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας, μεταφέρεται αυτοδικαίως στην Ε.Κ.Α.Π.Υ., κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης.
β. Το αποσπασμένο ή έπειτα από τοποθέτηση, στην Επιτροπή Προμηθειών Υγείας, προσωπικό από την κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας δύναται είτε να επιστρέψει στην οργανική του θέση, είτε να μεταταχθούν ή αποσπαστούν μετά από αίτησή τους, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης.

  • 24 Απριλίου 2017, 21:39 | ΝΙΚΟΛΕΤΑ

    ΑΡΘΡΟ 13
    Είναι όμως πρώτη φορά που σε ένα ΝΠΔΔ δεν υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό αλλά αυτό θα προσλαμβάνεται με απόφαση του υπουργού υγείας και ο οποίος θα καθορίζει τον αριθμό και τις ειδικότητες, τον τρόπο και χρόνο πρόσληψης, την διαδικασία πλήρωσης των θέσεων και κάθε άλλη λεπτομέρεια για τη μισθολογική και υπηρεσιακή κατάσταση κατόπιν αιτήματος του Δ.Σ της ΕΚΑΠΥ. Αναγράφει ξεκάθαρα δηλαδή το σχέδιο νόμου ότι ο αριθμός των εργαζόμενων δεν έχει καθοριστεί ακόμα (μπορεί να είναι και εκατοντάδες) , ότι οι προσλαμβανόμενοι στην ΕΚΑΠΥ θα είναι εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ και εκτός ενιαίου μισθολογίου!
    Αυτό δεν έχει ξαναγίνει τα τελευταία 20 χρόνια όσον αφορά τις διαδικασίες πρόσληψης και 10 χρόνια όσον αφορά το ενιαίο μισθολόγιο στο οποίο υπήχθησαν ακόμα και οι ΔΕΚΟ!
    Για αυτό και σε κανένα άρθρο δεν αναγράφεται το κόστος λειτουργίας της ΕΚΑΠΥ. Αυτό έπρεπε ήδη να είναι γραμμένο για να μπορεί να κάνει εκτίμηση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους όπως γίνεται σε κάθε νομοσχέδιο που κατατίθεται για ψήφιση.