Άρθρο 08: Διαδικασία Αξιολόγησης

8.1. Οι προτάσεις θα αξιολογηθούν από τις επιτροπές Αξιολόγησης και Κοστολογίου, οι οποίες θα εισηγηθούν στην επιτροπή Προγράμματος. Ο Διευθύνων Σύμβουλος και τα εντεταλμένα όργανα της εταιρείας θα επιλέξουν τα διαδραστικά προγράμματα προς εκτέλεση μετά από εισήγηση της επιτροπής Προγράμματος.
8.2. Η επιτροπή Προγράμματος δύναται να καλεί τους ενδιαφερόμενους να συμπληρώνουν τα υποβληθέντα δικαιολογητικά ή να παρέχουν σχετικές διευκρινίσεις εντός των ορίων των προαναφερομένων.
8.3. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επιλογής είναι πιθανόν, να προκύψουν ανάγκες για τροποποιήσεις και συμπληρώσεις σε προτάσεις που κρίνονται αξιόλογες, οπότε σε συνεννόηση με τους ενδιαφερόμενους (παραγωγούς, δημιουργούς κλπ) που καλούνται σε ειδικές συναντήσεις γι’ αυτό το σκοπό, μπορούν να γίνονται οι απαραίτητες αλλαγές και τροποποιήσεις. Τα εντεταλμένα όργανα της εταιρείας, μετά από εισήγηση της επιτροπής Προγράμματος έχουν το δικαίωμα να ορίζουν, σε συνεννόηση με τους παραγωγούς, τον τελικό κατάλογο των συντελεστών και την τελική διαμόρφωση του προϋπολογισμού-κοστολογίου των προγραμμάτων που θα επιλεγούν. Επίσης, έχει δικαίωμα να προτείνει τροποποιήσεις στα σενάρια και να συνεργάζεται ως προς την σκηνοθετική προσέγγισή τους.
8.4. Οι παραγωγοί των οποίων οι προτάσεις θα επιλεγούν, θα κληθούν να υπογράψουν τη σχετική σύμβαση με τη ΝΕΡΙΤ στην οποία θα καθορίζεται αναλυτικά το ακριβές περιεχόμενο της διαδικτυακής παραγωγής που θα αναλάβει ο συμβαλλόμενος να εκτελέσει, τα παραδοτέα, η διάρκεια και το ακριβές χρονοδιάγραμμα του έργου του, η συνολική αμοιβή και ο τρόπος πληρωμής του, καθώς και εν γένει τις υποχρεώσεις του απέναντι στη ΝΕΡΙΤ.
8.5. Τα εντεταλμένα όργανα της εταιρείας θα ελέγχουν καθ’ όλη την διάρκεια της παραγωγής εάν ο παραγωγός τηρεί τις υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις του από τη σύμβαση.
8.6. Τα εντεταλμένα όργανα της εταιρείας και η επιτροπή Προγράμματος θα σέβονται πλήρως την εμπιστευτική φύση κάθε πληροφορίας που παρέχεται από τους ενδιαφερόμενους.
8.7. Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της ΝΕΡΙΤ για την επέκταση και εμπλουτισμό του Ελληνικού πολιτιστικού και δημιουργικού περιεχομένου, η ΝΕΡΙΤ θα διαθέσει τα διαδικτυακά προϊόντα της και το περιεχόμενο αυτών με τον πλέον ανοικτό τρόπο, ιδίως με άδειες Creative Commons καθώς και με κάθε πρόσφορο μέσο και τρόπο. Για το σκοπό αυτό, οι δικαιούχοι/ δημιουργοί θα παραχωρήσουν στη ΝΕΡΙΤ όλες τις απαραίτητες άδειες. Οι λεπτομέρειες των συμφωνιών μεταξύ των δικαιούχων/δημιουργών και της ΝΕΡΙΤ θα ρυθμιστούν ειδικότερα στο πλαίσιο της σύμβασης που θα υπογραφεί.
8.8. Οι δημιουργοί των προτάσεων που δεν θα επιλεγούν θα ενημερωθούν ηλεκτρονικά για τα αποτελέσματα της διαδικασίας επιλογής.