Άρθρο 07:

7.1. Όσοι ενδιαφερόμενοι καταθέσουν προτάσεις προς αξιολόγηση υποχρεούνται να συμπεριλάβουν στο PDF αρχείο της πρότασής τους και υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986 υπογεγραμμένη από το ίδιον τον ενδιαφερόμενο, αν πρόκειται για φυσικό πρόσωπο ή από το νόμιμο εκπρόσωπο, αν πρόκειται για νομικό πρόσωπο, στην οποία:
(α) Βεβαιώνεται η αλήθεια και η ακρίβεια των δηλώσεων και των προσκομιζομένων από τον υποψήφιο στοιχείων και των στοιχείων του βιογραφικού του σημειώματος
(β) Δηλώνεται ότι : (αα) δεν τελεί υπό πτώχευση, εκκαθάριση, παύση εργασιών, αναγκαστική διαχείριση, δεν έχει έλθει σε συμβιβασμό με τους πιστωτές, οι εργασίες της επιχείρησής του δεν έχουν ανασταλεί, και δεν τελεί σε οποιαδήποτε ανάλογη κατάσταση που προκύπτει από παρόμοια διαδικασία που προβλέπεται από νομοθετικές και κανονιστικές διατάξεις της χώρας εγκατάστασης του ενδιαφερομένου. (ββ) Δεν βρίσκεται σε διαδικασία κήρυξης πτώχευσης, σε διαδικασία έκδοσης απόφασης αναγκαστικής εκκαθάρισης, αναγκαστικής διαχείρισης, πτωχευτικού συμβιβασμού, σε καθεστώς συνδιαλλαγής του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα και δεν υπόκειται σε άλλες παρόμοιες διαδικασίες που προβλέπονται από τις νομοθετικές ή κανονιστικές διατάξεις της χώρας εγκατάστασης του ενδιαφερομένου. (γγ) Δεν έχει καταδικαστεί με αμετάκλητη απόφαση για αδίκημα σχετικό με την επαγγελματική του διαγωγή ή για σοβαρό επαγγελματικό παράπτωμα, καθώς επίσης και για τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της δωροδοκίας, της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. (δδ) Έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του όσον αφορά την καταβολή των εισφορών σε οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης. (εε) Έχει εκπληρώσει τις φορολογικές υποχρεώσεις του. (στστ) Δεν έχει καταδικαστεί με αμετάκλητη δικαστική απόφαση για ψευδή δήλωση που αφορά στην παροχή πληροφοριών σε παρόμοιες με την παρούσα πρόσκληση περιπτώσεις.
7.2. Σε περίπτωση ανάθεσης της εκτέλεσης μίας παραγωγής και πριν από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, ο εκτελεστής παραγωγός οφείλει να προσκομίσει τα κατά περίπτωση προβλεπόμενα πιστοποιητικά από τα οποία θα αποδεικνύεται ότι δεν εμπίπτει σε καμία από τις ως άνω αναφερόμενες στην παράγραφο 3.1(β) υπό στοιχεία (αα) έως (στστ) περιπτώσεις, καθώς και κάθε άλλο έγγραφο και δικαιολογητικό κρίνεται αναγκαίο σε απόδειξη των ανωτέρω.
7.3. Το ΔΣ δέχεται ως επαρκή και ικανοποιητική απόδειξη για τις περιπτώσεις (αα), (ββ), (δδ) και (εε) πιστοποιητικό που εκδίδεται από την κατά περίπτωση αρμόδια αρχή και για τις περιπτώσεις (γγ) και (στστ) αντίγραφο ποινικού μητρώου γενικής χρήσης εφόσον πρόκειται για φυσικό πρόσωπο ή ατομική επιχείρηση και του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου για Α.Ε ή του Διαχειριστή για ΕΠΕ και προσωπικές εταιρείες.
Στις περιπτώσεις αλλοδαπών ενδιαφερομένων, στη χώρα των οποίων δεν εκδίδονται τέτοια έγγραφα ή πιστοποιητικά ή αυτά δεν καλύπτουν όλες τις περιπτώσεις που αναφέρονται στα υπό (αα), (ββ) και (γγ) στοιχεία της παραγράφου 3.1.(β) του παρόντος άρθρου, αυτά δύνανται να αντικατασταθούν από ένορκη βεβαίωση του ενδιαφερομένου προσώπου ή του νομίμου εκπροσώπου της εταιρείας ενώπιον δικαστικής ή διοικητικής αρχής, συμβολαιογράφου ή οποιοσδήποτε άλλης αρμόδιας αρχής. Η αρμόδια αρχή ή ο συμβολαιογράφος εκδίδει πιστοποιητικό που βεβαιώνει τη γνησιότητα της ένορκης βεβαίωσης ή της υπεύθυνης δήλωσης. Στις περιπτώσεις αυτές όλα τα προαναφερόμενα έγγραφα που έχουν συνταχθεί σε ξένη γλώσσα θα πρέπει να συνοδεύονται από επίσημη μετάφραση στην ελληνική γλώσσα.