ΜΕΡΟΣ Β’ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ – ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΝΕΜΗΤΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ Άρθρο 50 Ειδικός διανεμητικός λογαριασμός – Αντικατάσταση άρθρου 51 ν. 2318/1995

1. Το άρθρο 51 του Κώδικα Δικαστικών Επιμελητών [ν. 2318/1995 (Α’ 126)] αντικαθίσταται ως εξής:

«Άρθρο 51
Ειδικός διανεμητικός λογαριασμός
1. Σκοπός του ειδικού διανεμητικού λογαριασμού είναι η διανομή μερίσματος στο σύνολο των ενεργών μελών του οικείου συλλόγου δικαστικών επιμελητών και η ρύθμιση της παρακράτησης των πόρων του. Ο ειδικός διανεμητικός λογαριασμός συστήνεται με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης μετά από εισήγηση του διοικητικού συμβουλίου του οικείου συλλόγου δικαστικών επιμελητών, με την απόλυτη πλειοψηφία του αριθμού των μελών του, η οποία επικυρώνεται από τη Γενική Συνέλευση του συλλόγου σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 99, με την ειδική πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) των παρόντων μελών της. Με την απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης ορίζονται δύο (2) Πρωτοδίκες της εφετειακής έδρας, στην οποία εδρεύει ο οικείος σύλλογος δικαστικών επιμελητών, καθώς και ένας (1) δικαστικός επιμελητής μέλος της διοίκησης του οικείου συλλόγου και οι αναπληρωτές τους, οι οποίοι αποτελούν την ελεγκτική επιτροπή για τη νομιμότητα της διαχείρισης του ειδικού διανεμητικού λογαριασμού. Οι δικαστικοί λειτουργοί ορίζονται μετά από πρόταση του προέδρου του οικείου δικαστηρίου και ο δικαστικός επιμελητής μετά από πρόταση του προέδρου του οικείου συλλόγου δικαστικών επιμελητών.
2. Οι πόροι του ειδικού διανεμητικού λογαριασμού προέρχονται από την υποχρεωτική καταβολή εισφορών, με τη μορφή παρακράτησης, το ποσοστό της οποίας ορίζεται με την απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης της παρ. 1, και το οποίο δεν υπερβαίνει το σαράντα τοις εκατό (40%) επί της δικαιούμενης καθαρής αμοιβής κάθε δικαστικού επιμελητή σε ολόκληρη την επαγγελματική ύλη του, όπως προβλέπεται στην παρ. 2 του άρθρου 1, μετά από αφαίρεση του ποσού της παρακράτησης φόρου. Το ποσοστό του πρώτου εδαφίου δύναται να αναπροσαρμόζεται, τηρουμένου του ανώτατου ορίου του ποσοστού σαράντα τοις εκατό (40%), με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, που εκδίδεται σύμφωνα με την παρ. 1. Με την ίδια απόφαση καθορίζονται η διαδικασία είσπραξης, απόδοσης και διανομής των ποσών που παρακρατούνται, ο χρόνος απόδοσης και διανομής, τα ποσοστά που παρακρατεί ο σύλλογος, καθώς και κάθε ειδικότερο θέμα και αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της παρούσας.
3. Υπόχρεος προς καταβολή του ποσοστού που παρακρατείται είναι ο δικαστικός επιμελητής, καθώς και οι αστικές εταιρείες δικαστικών επιμελητών, η λειτουργία των οποίων διέπεται από την παρ. 4 του άρθρου 19 του παρόντος και το π.δ. 68/2011 (Α’ 153), τα μέλη των οποίων διενεργούν τις διαδικαστικές πράξεις. Σε περίπτωση καθυστέρησης απόδοσης των παρακρατούμενων ποσοστών από τα υπόχρεα πρόσωπα του πρώτου εδαφίου, επιβάλλεται προσαύξηση σε ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%) κατ’ έτος.
4. Ειδικά επί αμοιβών που αφορούν στις επιδόσεις και τις λοιπές διαδικαστικές πράξεις της παρ. 2 του άρθρου 1, οι οποίες διενεργούνται για λογαριασμό: α) νομικών προσώπων που εμπίπτουν στην περ. α’ της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 4270/2014 (Α’ 143), β) Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού, γ) επιχειρήσεων κοινής ωφελείας, δ) πιστωτικών ιδρυμάτων, ελληνικών και ξένων, ε) νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου, ελληνικών και αλλοδαπών, στα οποία εκχωρούνται η είσπραξη, η εξασφάλιση και η διαχείριση απαιτήσεων πιστωτικών ιδρυμάτων ή νομικών προσώπων στα οποία μεταβιβάζονται δικαιώματα και απαιτήσεις κατά των οφειλετών πιστωτικών ιδρυμάτων, όπως εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις (Ε.Δ.Α.Δ.Π.) και εταιρειών απόκτησης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις (Ε.Α.Α.Δ.Π.) του ν. 4354/2015 (Α΄176), δύναται να θεσπίζεται με την απόφαση της παρ. 1 υποχρέωση παρακράτησης του ποσοστού και απόδοσής του απευθείας από τον εντολέα στον οικείο σύλλογο δικαστικών επιμελητών. Με την ίδια απόφαση δύναται να ορίζεται το ποσοστό της αμοιβής που παρακρατείται και αποδίδεται στον λογαριασμό του πρώτου εδαφίου της παρ. 1, τηρουμένου πάντως του ανωτάτου ορίου του πρώτου εδαφίου της παρ. 2. Το ύψος του ποσοστού της αμοιβής των δικαστικών επιμελητών για τις επιδόσεις και των αμοιβών για τις λοιπές διαδικαστικές πράξεις της παρ. 2 δύναται να είναι είτε όμοιο είτε διαφορετικό.
5. Η αξίωση καταβολής μερισμάτων που δεν ζητήθηκαν από τους δικαιούχους του πρώτου εδαφίου της παρ. 1 μέσα σε αποκλειστική προθεσμία ενός (1) έτους από την ημερομηνία έναρξης της διανομής, παραγράφεται και τα αναλογούντα ποσά περιέρχονται αυτοδικαίως στον ειδικό διανεμητικό λογαριασμό του συλλόγου στον οποίο ανήκει ο δικαιούχος.».

2. Η υπ’ αρ. 36581/12.4.1991 απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης (Β΄ 275), περί καθορισμού αποδιδόμενου ποσοστού στον σύλλογο δικαστικών επιμελητών Εφετείων Αθηνών – Πειραιώς – Αιγαίου – Δωδεκανήσου από την αμοιβή των μελών του και η υπ’ αρ. 142193/16.12.1996 απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης (Β΄ 1176), περί παρακράτησης ποσοστού αμοιβής και διανομής στα μέλη του συλλόγου δικαστικών επιμελητών εφετείου Θεσσαλονίκης, εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι την έκδοση της απόφασης του Υπουργού Δικαιοσύνης της παρ. 1 του άρθρου 51 του Κώδικα Δικαστικών Επιμελητών, όπως αντικαθίσταται με την παρ. 1 του παρόντος.

  • 12 Ιανουαρίου 2023, 10:37 | ΑΝΩΝΥΜΟΣ 2023

    Εκ πρώτης όψεως καλό, πλήν όμως θέλει προσοχή στην διατύπωση και ειδικά για τον τρόπο είσπραξης, που κατά εμέ θα πρέπει να καταβάλει ΔΕ και όχι ο πελάτης του Για να έχει πραγματική εφαρμογή η άνω τροποποίηση του αρθρου 51 και να φέρει οικονομικα οφέλη σε όλους του ΔΕ, πρέπει εκτός απο δίκαιη να είναι ορθολογική, αναλογική και να έχει διαυγή συγκεκριμένο σκοπό για τον οποίο ζητείται να ψηφιστεί. Σίγουρα όλους δεν μας διέπει η ίδια εργατικότητα, αποτελεσματικότητα, νομική κατάρτηση – οργάνωση και η όποια εισφορά ΔΕΝ μπορεί να έχει την μορφή ΠΟΙΝΗΣ γι αυτόν που παράγει μεγαλύτερο έργο. Άλλωστε αυτοί είναι οι κανόνες τις ελεύθερης αγοράς και ο καθένας να μπορεί ελεύθερα να επιλέξει ως συνεργάτες όποιους Επιμελητές θέλει.
    Σίγουρα πρέπει να είναι σε ΟΛΗ την ΥΛΗ των ΔΕ απο όπου και αν προέρχεται ιδιώτες ΔΕΚΟ-ΔΗΜΟΣΙΟ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, Εταιρείες Διαχείρισης.
    Το ποσοστό εισφοράς πρέπει να είναι ανα ενέργεια επίδοση -κατάσχεση (ως γίνεται και με την παρακράτηση στους δικηγόρους).
    Η δίκαιη εφαρμογή του μπορεί να γίνει μόνο μέσα απο την ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ οργάνωση, ηλεκτρονικότητα για τον έλεγχο και είσπραξη.
    Επίσης διαύγεια στην είσπραξη-χορήγηση παραστατικών ως έξοδα απο το σύλλογο και να προβλέπεται ετήσιος έλεγχος διαχείρισης στου Συλλόγους απο ορκωτούς και όχι ως πρόσφατα βοάτε για παρατράγουδα. Το ποσοστό εισφοράς δεν πρέπει να είναι πάνω απο 10% υπέρ του Συλλόγου διότι διαφορετικά θα μαζεύονται εκατομμύρια στους συλλόγους (που δεν είναι αυτός ο καταστατικός σκοπός τους) με ότι αυτό συνεπάγεται.

  • 12 Ιανουαρίου 2023, 10:28 | ΜΑΚΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    Επιτέλους αυτό το άρθρο θα ισχύσει μετά από 28 χρόνια από την ψήφιση του 2318/1995 (Κώδικας Δικαστικών Επιμελητών), έτσι ΟΛΟΙ θα συνεισφέρουν στον κοινό αναδιανεμητικό λογαριασμό ΑΝΑΛΟΓΑ με την ποσότητα της επαγγελματικής ύλης που διακινούν και ΟΛΟΙ θα καρπώνονται το μέρος που θα τους αναλογεί και θα υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη και συναδελφική αλληλεγγύη σε αυτούς που δεν έχουν πρόσβαση στις πηγές εργασίας με τεράστια ποσότητα επαγγελματικής ύλης. Τέλος θέλω να τονίσω ότι και το απαξιωμένο και πολύπαθο άρθρο 139 του ιδίου Κώδικα να βγει σύντομα σε Δημόσια διαβούλευση και να ισχύσει και αυτό.

  • 12 Ιανουαρίου 2023, 10:06 | ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ???

    πολύ καλή επιλογή το 40% προκείμενου να γεμίσουν τα ταμεία του συλλόγου. για να καλυφτούν οι ανάγκες του. καθότι τα 150.000 που παίρνουν κάθε χρόνο γδεν τους φτάνουν. Αλήθεια τα ταμεία του Συλλόγου έχουν λεφτα?

  • 12 Ιανουαρίου 2023, 06:47 | ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΞΕΧΑΣΑΜΕ

    Οι δικαστικοί επιμελητές που δουλεύουν με ΚΕΔΕ γιατί τους ξεχάσαμε??
    Γιατί δεν βάζετε ένα παράβολο πχ. 20ευρώ για κάθε πράξη εκτέλεσης ή έστω 50ευρώ και θέλετε ποσοστό 40%???

  • 12 Ιανουαρίου 2023, 00:34 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΑΙΡΗΣ

    Αποδεικνύεται ότι όταν υπάρχει θέληση και βούληση τα πάντα μπορούν να πραγματοποιηθούν. Συγχαρητήρια σε αφανείς και μη που συνέδραμαν ούτως ώστε να έχουμε επιτέλους την τροποποίηση του άρθρου 51. Εύκολο?? όχι πολύ δύσκολο. Τα οφέλη?? ας συμβουλευτούμε τα μέλη του μόνου Συλλόγου που ήδη το εφαρμόζει του Συλλόγου της Θεσσαλονίκης. Θέλουμε δημοκρατικά να αποφασίσουμε να το εφαρμόσουμε?? ας έρθουμε όλοι στην Συνέλευση μας γιατί το μέλλον μας ανήκει και ας αποφασίσουμε οι ίδιοι για τους εαυτούς μας και όχι οι άλλοι για εμάς.
    Τί θα στηρίξουμε? προφανώς μια πρόταση στην Συνέλευση που θα στηρίζεται σε μία οικονομοτεχνική μελέτη με δεδομένο ότι τα ποσοστά θα εφαρμοστούν εφ¨ όλης της ύλης. Ασφαλώς να δούμε όλα τα θέματα άμεσα όμως θέλουμε και την συμμετοχή των συναδέλφων με τις προτάσεις τους και την συμμετοχή τους στις Συνελεύσεις.
    Επειδή κάποιος ανέφερε πως ΦΟΒΑΤΑΙ τους συνδικαλιστές σε ποιούς απευθύνεται? σε αυτούς που σε αυτούς που φρόντισαν για την τροποποίηση του άρθρου αυτού ΠΑΡΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΤΕΡΒΛΩΣΕΙΣ που υπήρχαν με σκοπό την εφαρμογή του
    από Συλλόγους ή σε εκείνους που χρόνια τώρα στηρίζουν το 51 προεκλογικά αλλά δεν φροντίζουν να εφαρμοστεί? Συγχαρητήρια στους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της Γενικής Γραμματείας Νομοθετημάτων της Κυβέρνησης που αφουγκράστηκαν το δίκαιο και την αγωνία των συναδέλφων μας.
    ΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ.

  • 12 Ιανουαρίου 2023, 00:36 | Βασιλικη Σολωμου

    Θετικοτατη εξέλιξη για τον Κλαδο μας μετα απο τόσα χρονια αναμονής!!!

  • 12 Ιανουαρίου 2023, 00:15 | Κλεανθης Καλαμπαλικης

    Συγχαρητηρια στην Ομοσπονδια! Σανίδα σωτηριας για τον Κλάδο μας!!!

  • 12 Ιανουαρίου 2023, 00:24 | Γιωργος Κοκκαλιαρης

    Σωτήρια εξέλιξη για τον Κλάδο μας!!! Μπραβο σε οσους πραγματικα το πιστεψαν και το κυνηγησαν!

  • 11 Ιανουαρίου 2023, 23:07 | Γενναιοπουλος Παύλος

    Επιτέλους το πολυπόθητο άρθρο 51 μετά από πολλά χρόνια υλοποιείται δίνοντας την ευκαιρία στους δικ επιμ να ατενησουν το μέλλον με αισιοδοξία και συνεπεια ξέροντας ότι αυτο είναι προς όφελος των πολλων. Συγχαρητήρια λοιπόν στους συνδικαλιστές μας που κατάλαβαν την αναγκαιότητα τόσο αυτοί όσο και ο κ. Υπουργος Δικαιοσύνης.Το όφελος της εκάστοτε κυβέρνησης θα είναι η εξασφαλιση της δυνατότητας των δικαστικών επιμελητών να καλύπτουν τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος και τα ταμεία τους !! Ευελπιστούμε ότι σε συνδυασμό και με την ενεργοποίηση του άρθρου 139 παρ.2 του 2318/95 εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα του κλάδου.
    Παύλος Γενναιόπουλος
    Πρώην αντιπρόεδρος Συλλόγου Αθηνών και ΟΔΕΕ.

  • 11 Ιανουαρίου 2023, 22:23 | Μαρία Μπακατσέλου

    Θετική η τροποποίηση του άρθρου 51. Αναμένουμε την έγκρισή του για να περάσουμε στην υλοποίηση του.

  • 11 Ιανουαρίου 2023, 21:25 | ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ

    Θετική η τροποποίηση. Ναι στην εφαρμογή του άρθρου.

    Όμως εκτός από τις επιβραβεύσεις μήπως θα πρέπει να κάνουμε επισημάνσεις και να προτείνουμε βελτιώσεις ή αλλαγές επί του άρθρου ?

    Πρώτον και κυριότερο κατ εμέ δεν προβλέπεται καθόλου στο άρθρο αυτό πως θα γίνεται ο έλεγχος και η «είσπραξη» του ποσοστού που θα οριστεί υπέρ του Συλλόγου.(αναλυτικός τρόπος ελέγχου- υποπεριπτώσεις-εξουσία Ελεγκτικού Οργάνου ή Συλλόγου γενικώς ή ειδικώς επί αρνήσεως ελέγχου από Συνάδελφο – ποινές κ.λ.π.)

    – Ο όρος «παρακράτηση» βρίσκει εφαρμογή στο παλιό 51 γιατί η τράπεζες είχαν την αμοιβή μας στα χέρια τους και παρακρατούσαν τα δικαιώματα του Συλλόγου. Τώρα που θα είναι εφ’ όλης της ύλης το μέρισμα η λέξη «παρακράτηση» δεν είναι ορθή κατ εμέ καθώς ναι μεν οι τράπεζες κ.λ.π. θα «παρακρατούν», όμως οι ιδιώτες δεν θα παρακρατούν την αμοιβή μας. (π.χ. επισπεύδει επίδοση ένας Ιδιώτης με ΑΠΥ). Αυτή την αμοιβή θα την εισπράξω εγώ και θα πρέπει να αποδώσω στον Σύλλογο το ποσοστό που πρέπει. Άρα ο Σύλλογος στις Ιδιωτικές επιδόσεις και εκτελέσεις θα πρέπει να «εισπράττει» (ο όρος «παρακρατεί» εδώ είναι αδόκιμος νομίζω και μπορεί να παρερμηνευθεί)

    – Επίσης θα επιθυμούσα τη ρητή απάντηση και αναφορά του νόμου στο δίλημμα αν το διανεμητέο μέρισμα που θα προκύπτει θα είναι αφορολόγητο ή θα πρέπει να φορολογείτε.

    – Επίσης στην παράγραφο 1. στο σημείο που γράφει «μετά από εισήγηση του διοικητικού συμβουλίου του οικείου συλλόγου δικαστικών επιμελητών, με την απόλυτη πλειοψηφία του αριθμού των μελών του»……..ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ? (πολύ επίφοβο δεν είναι ?)

    Τέλος θα πρέπει να γίνεται μεία ότι: όταν η είσπραξη ή παρακράτηση μερίσματος γίνεται από τα Νομικά πρόσωπα που αναφέρονται στο παραπάνω άρθρο να υποχρεώνονται να χορηγούν ετήσια βεβαίωση ή απόδειξη υποχρεωτικά προς τον Δικαστικό Επιμελητή πέρι του ποσού και του λόγου της παρακράτησης για φορολογική του χρήση.

    Καθώς κάποια από αυτά, ερμηνεύουν τον νόμο, ότι αφού αυτά είναι υπόχρεα να αποδώσουν στον Σύλλογο …..τα αποδιδόμενα ποσά είναι έξοδα δικά τους… ενώ ηθελημένα αγνοούν ότι τα παρακρατούν από την δική μας αμοιβή). Σε ισότιμη λύση θα μπορούσε ο Σύλλογος στο τέλος του χρόνου να χορηγεί σχετική βεβαίωση στον καθένα μας το ποσό που εισέπραξε. (αν μπορεί να το κάνει).

    Επίσης η είσπραξη ή η απόδοση του μερίσματος δεν προβλέπεται αν θα είναι ημερήσια – μηνιαία ή ετήσια.

    Βέβαια αναφέρεται ότι πολλά από τα παραπάνω θα ρυθμίζονται με την απόφαση του κ. Υπουργού. Εμείς θα έχουμε λόγω στην απόφαση αυτή ? Ένα νόμο μπορούμε να εισηγηθούμε την τροποποίησή του προς όφελός μας την Υπουργική απόφαση μπορούμε να την τροποποιήσουμε ?

    Ελπίζω οι αρμόδιοι στην Ομοσπονδία να έχουν ασχοληθεί εκτενέστερα επί του άρθρου ώστε να είναι βιώσιμο, λειτουργικό και να μπορεί επιτέλους να εφαρμοστεί.

  • 11 Ιανουαρίου 2023, 21:54 | Ασπασία Λάππα

    Επιτέλους!!! Οι Δικαστικοί Επιμελητές αλληλέγγυοι , θετική η τροποποίηση του άρθρου

  • 11 Ιανουαρίου 2023, 21:14 | ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΑΝΟΣ

    Βρίσκω πολύ θετική την εξέλιξη.
    Η τροποποίηση του άρθρου 51 θα δώσει, στον κλάδο, τα εργαλεία για την αντιμετώπιση ή έστω την άμβλυνση των προβλημάτων που πηγάζουν από τον ανισομερή καταμερισμό της ύλης.

  • 11 Ιανουαρίου 2023, 20:15 | Ηλιαννα Γιατρα

    Επιτέλους! Να γίνει κάτι σωστό και για εμάς που αγωνιζόμαστε καθημερινά για να επιβιώσουμε με αξιοπρέπεια σε τόσο δύσκολες εποχές που τα μεγαλογραφεια έχουν σαρώσει ολη τη δουλειά και ο κλάδος μας υποφέρει!
    Όλοι οι νέοι συνάδελφοι μου καταλαβαίνουν ακριβώς τι περνάμε γιατί δυστυχώς η ύλη δεν μοιράζεται σε όλους και οι πόρτες για μας είναι κλειστές! Δουλειά έχουν μόνο οι εταιρείες δικαστικων επιμελητων και αυτές διαχειριζονται όλη την ύλη (μιλάμε για συγκεκριμένα γραφεια που έχουν διαλύσει όλο τον κλάδο μας)
    Είναι θετική η τροποποίηση και επιτέλους θα γίνει κάτι καλό και για όλους τους δικαστικούς επιμελητες!
    Επιτέλους να γίνει κάτι και
    για όλους μας!

  • 11 Ιανουαρίου 2023, 20:03 | Anvnymos1

    Τέλειωσαν τα λεφτά από τα ταμεία του συλλόγου και τώρα βρίσκουν καινούργιους τρόπους για να γεμίσουν και να τα ξαναφάνε. 150.000 ευρώ κάθε χρόνο που δίνουν οι δικαστικοί επιμελητές για τα λειτουργικά έξοδα ενός συλλόγου με 2 υπαλλήλους δεν τους φτάνουν. Ακούμε συνέχεια ότι ο σύλλογος έχει έλλειμμα στο ταμείο αλλά δεν βλέπω να κάνουν κάτι για να βρουν που πήγαν

  • 11 Ιανουαρίου 2023, 18:05 | ΤΡΙΓΙΑΡ

    Ένα θέμα που έπρεπε να είχε υλοποιηθεί χρόνια τώρα! Ας ελπίσουμε πως η νέα χρονιά θα φέρει στον μάχιμο δικαστικό επιμελητή ευημερία και δικαίωση!

  • 11 Ιανουαρίου 2023, 18:07 | ΘΩΜΑΗ ΤΣΙΤΣΗ

    Επιτέλους !!!!! Απόλυτη ανάγκη η τροποποίηση του άρθρου 51 για τον μαχόμενο Δικαστικό Επιμελητή!

  • 11 Ιανουαρίου 2023, 18:34 | Μάρτιν Ράντος

    ΤΟ ΑΡΘΡΟ 51 είναι απαραίτητο για την διασφάλιση της ορθής λειτουργίας του κλάδου πέρα από το συμφέρον μερικών λίγων συναδέλφων που επωφελούνται το μεγαλύτερο μέρος της ύλης του κλάδου με συμφωνίες των μεγαλοπελατών – προμηθευτών τους και τον κίνδυνο να γίνει ο κλάδος ο υπηρέτης των μεγαλοσυμφερόντων και μόνο. Είναι δηλαδή η σημαντικότερη αναγκαία λύση αν θέλουμε να έχουμε αντικειμενικά δίκαιο δικαστικό λειτουργό – Δικαστικό Επιμελητή δηλαδή ο οποίος διασφαλίζει μία δίκαιη δικαστική αντιμετώπιση και όχι υπάλληλο του συμφέροντος.

  • 11 Ιανουαρίου 2023, 17:46 | ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑΚΟΥ

    Να κάιι αισιόδοξο για το 2023!!!!Βασική προϋπόθεση για να μπορούμε να υπάρξουμε ως κλάδος

  • 11 Ιανουαρίου 2023, 17:30 | Πέτρος Μπούλιας

    Βρίσκω θετική την εισήγηση και φαίνεται πως θα έχει καλή κατάληψη! Πολλά συγχαρητήρια σε όσους συνέδραμαν και ελπίζω ότι το μέλλον μας υπόσχεται πολλά χαρμόσυνα γεγονότα! Θετική ενέργεια και αισιοδοξία για να συνεχίσουμε να οραματιζόμαστε έναν υγιή κλάδο με προοπτικές και επιτυχίες.
    Πέτρος Μπούλιας
    Δικαστικός Επιμελητής Εφετείου Αθηνών

  • 11 Ιανουαρίου 2023, 16:02 | ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΒΕΤΤΑ

    Συγχαρητήρια στους συναδέλφους που πάλεψαν για το άρθρο 51 προς όφελος της πλειοψηφίας των Δικαστικών Επιμελητών.

  • 11 Ιανουαρίου 2023, 16:45 | anonymous

    Θα σταθώ αυστηρά στο χαρακτήρα και στο σκοπό της ανοικτής διαβούλευσης και θα επιχειρήσω ένα σχόλιο με αποδέκτη το νομοθέτη, ελπίζοντας να μη χαθεί μέσα στον κυκεώνα των σχολίων.
    Στην παρ. 2 η διατύπωση «σε ολόκληρη την επαγγελματική ύλη του, όπως προβλέπεται στην παρ. 2 του άρθρου 1», πρέπει να αλλάξει ως εξής:
    «σε ολόκληρη ή μέρος της επαγγελματικής ύλης του, όπως αυτή προβλέπεται στην παρ. 2 του άρθρου 1».
    Πιστεύω πως πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στους συναδέλφους μέσω των Γενικών Συνελεύσεων να αποφασίσουν, εφόσον η πλειοψηφία το επιθυμεί, ακόμα και μέρος επαγγελματικής ύλης να μην υπόκειται σε παρακράτηση (πχ πράξεις μετά από διορισμό για νομική βοήθεια, οι οποίες εξοφλούνται μετά από 3 χρόνια ή πράξεις μετά από παραγγελία δημοσίου, όπου οι αμοιβές υπολείπονται κατά 250% τουλάχιστον αυτών της κοινής διαδικασίας για τις επιδόσεις και κατά 300% τουλάχιστον για τις αναγκαστικές εκτελέσεις).

  • 11 Ιανουαρίου 2023, 15:33 | ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    Μπράβο….. πολύ θετική η τροποποίηση για τον κλάδο…..προς όφελος όλων των συναδέλφων…..

  • 11 Ιανουαρίου 2023, 14:55 | Κατερίνα Δανίκα

    Είναι το πρώτο βήμα για ένα χρόνιο αίτημα του κλάδου. Είναι θετική εξέλιξη, ώστε να αντιμετωπιστεί η πολλές φορές αδιαφανής υπερσυγκέντρωση μεγάλου όγκου της ύλης σε πολύ λίγους. Ας ψηφιστεί από τη Βουλή και μετά είναι στο χέρι μας να εφαρμοστεί όσο το δυνατόν πιο δίκαια και αποτελεσματικά για τον Κλάδο.

  • 11 Ιανουαρίου 2023, 13:03 | ΑΧΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    Η τροποποίησή του άρθρου 51 είναι θετική και προς όφελος όλων των δικαστικών επιμελητών.

  • 11 Ιανουαρίου 2023, 13:42 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΟΚΑΣ

    Η εισήγηση για την τροποποίηση του άρθρου 51 του Κώδικα Δικαστικών Επιμελητών κρίνεται θετικότατη και σημαντική για την εξέλιξη όλου του κλάδου.
    Συγχαρητήρια στον Πρόεδρο και στην Εκτελεστική Γραμματεία της Ο.Δ.Ε.Ε., σε όποιον εργάστηκε για την υλοποίηση του καθώς και στον Σύλλογο Δικαστικών Επιμελητών του Εφετείου Θεσσαλονίκης που το εφαρμόζει.

    Γεώργιος Κ. Τσιόκας
    Δικαστικός Επιμελητής
    Εφετείου Θεσσαλονίκης

  • 11 Ιανουαρίου 2023, 12:37 | Παναγιώτης Ντάρος

    Θετική η τροποποίηση του άρθρου.

  • 11 Ιανουαρίου 2023, 12:41 | Πετρουλα Παναγιωτιδου

    Το συγκεκριμένο βοήθησε πολλούς αδύναμους συναδέλφους.Θεωρώ ότι πρέπει να ισχύει.

  • 11 Ιανουαρίου 2023, 11:35 | Βασιλης Τζελεπης

    Μπραβο στον Προεδρο κ.Νικολαο Γιαννη!
    Επιτελους να γινει πραγματικοτητα το ονειρο ολων των συναδελφων!

  • 11 Ιανουαρίου 2023, 11:39 | Θωμάς Στάιος

    Πολύ θετική εξέλιξη η εισήγηση για την αντικατάσταση του άρθρου 51 του ν. 2318/1995 «Κώδικας Δικαστικών Επιμελητών». Το άρθρο 51 είναι η μοναδική διάταξη με την οποία παρέχεται η δυνατότητα να επιτυγχάνεται δίκαιη κατανομή των αμοιβών μεταξύ των δικαστικών επιμελητών.
    Θωμάς Θ. Στάιος
    Δικαστικός Επιμελητής Εφετείου Θεσσαλονίκης

  • 11 Ιανουαρίου 2023, 11:03 | Μαρία Σιαμπλιδου

    Βρίσκω θετική την τροποποίηση !

  • 11 Ιανουαρίου 2023, 11:39 | ΧΡΥΣΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΥ

    Κρίνεται απαραίτητη η τροποποίηση του άρθρου 51ΚΔΕ στην τόσο κρίσιμη περίοδο που περνάει το επάγγελμα – λειτούργημά μας. Θα δώσει ανάσα σε όλους τους συναδέλφους.

  • 11 Ιανουαρίου 2023, 10:20 | ανώνυμη

    Θέλω να συγχαρώ όσους και όσες συνέδραμαν προς αυτή την κατεύθυνση και κατάφεραν να εισηγηθούν επιτέλους αυτή τη σημαντική εξέλιξη για ολόκληρο τον κλάδο. Δεν θα σταθώ σε ιδεολογικές, παραταξιακές, κομματικές και προσωπικές διαφορές, αλλά θα σταθώ και θα ευχαριστήσω δημοσίως όσους στο τέλος και μετά την γενική συνέλευση αποφασίσουν τη διαδικασία, τον τρόπο, την ασφάλεια και την λειτουργία του Α. 51 ΚΔΕ οριστικά και αμετάκλητα. Όσους τρέξουν το αντίστοιχο θέμα με το άρθρο 48 ΚΔΕ και 139 ΚΔΕ. Εάν δεν λειτουργήσουν αυτά συνολικά και αλληλένδετα, εάν στη γενική συνέλευση για το μέρισμα το ποσοστό που θα αποφασιστεί δεν ξεπεράσει το 20%, πραγματικά θα είναι ουσιαστικά και αντικειμενικά ένα «δώρο» για κάποια γραφεία (όπως λένε και οι συνάδελφοι παρακάτω) που έχουν υπέρ συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό επαγγελματικής ύλης αντί να διανεμηθεί αξιοκρατικά, δημοκρατικά, ισόνομα και ισόποσα σε όλους τους Δικαστικούς Επιμελητές. Δεν είναι ηθικό και συναδελφικό η πλειονότητα ή πλειοψηφία των δικαστικών επιμελητών μετά βίας να ανταποκρίνονται στα οικονομικά τους, τη στιγμή που υπάρχει υπάρχει ακόμα επαγγελματική ύλη και εργασία, αλλά για τους συγκεκριμένους «αρεστούς» δικαστικούς επιμελητές.

    Υπάρχουν επιμελητές που κάποιες ημέρες δεν έχουν εργασία και άλλοι που «προσλαμβάνουν» υπηρεσιακούς για να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Μήπως θα έπρεπε να ελεγχθούν και να περιοριστούν οι δράσεις τους; Μήπως ο σύλλογος Δικαστικών Επιμελητών Αθηνών θα είχε την ευγένεια να ερευνήσει περαιτέρω αυτή τη μάστιγα και κατάρα του κλάδου μας; Δεν θα έπρεπε ήδη να σχεδιάσει, να βρει τρόπους και μελέτες για το σημαντικότερο ίσως ζήτημα του κλάδου;

    Η επιβίωση της συντριπτικής πλειοψηφίας των δικαστικών επιμελητών έχει γίνει περισσότερο προβληματική από ποτέ. Οι περισσότεροι συνάδελφοι μετά βίας ανταποκρίνονται στις φορολογικές, ασφαλιστικές και οικογενειακές τους υποχρεώσεις τη στιγμή που ο σύλλογος δεν παράσχει την πρέπουσα οικονομική βοήθεια. Τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί δραματικά οι παραιτήσεις δικαστικών επιμελητών στο σύλλογο Αθηνών εξαιτίας μη εύρεσης εργασίας και επαγγελματικής ύλης που ολοένα και περιορίζεται. Όμως υπάρχουν συγκεκριμένα γραφεία που έχουν υπέρ συγκεντρώσει τεράστια ύλη και θα έπρεπε να κατανεμηθεί σε αυτούς που αναζητούν εργασία. Ο σύλλογος υπερασπίζεται τους λίγους ή τους πολλούς; Υπάρχει σύγκριση ή όχι; Υπάρχει απαξίωση σε συγκεκριμένους ή όχι;

    Παρακαλώ δείτε το θέμα άμεσα!!!! Κάνω έκκληση και καλώ τους αρμόδιους να διερευνήσουν αυτά τα γραφεία, εάν είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους και εάν τηρούν τη νομιμότητα, τα προσωπικά δεδομένα και τις νόμιμες αμοιβές με το ισχύον ΦΕΚ, γιατί αδυνατώ να καταλάβω πως ένας συνάδελφος που έχει διάθεση και όρεξη να εργαστεί, έχει κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες και έχει ένα αξιοπρεπέστατο βιογραφικό με τα ίδια και περισσότερα προσόντα, έχει εμπειρία, δεν μπορεί να έχει ανάλογες και ισότιμες εργασιακές συνθήκες και βρίσκεται αποκλεισμένος από το περιβάλλον που δικαιούται να εργαστεί και να συνεργαστεί;

    Αυτά είναι πραγματικά περιστατικά που συζητούν σε καθημερινή βάση μεταξύ τους οι συνάδελφοι και έχουν απασχολήσει, δυσανασχετήσει και προβληματίσει πάρα πολλούς συναδέλφους που έχουν φτάσει σε σημείο να μη ξέρουν τι να κάνουν. Θεωρώ ότι τέτοια προβλήματα πρέπει κάποια στιγμή να βγουν στην επιφάνεια, γιατί πλέον δεν υπάρχει χρόνος και υπομονή!!!!!!!

  • 11 Ιανουαρίου 2023, 09:20 | ΤΣΙΠΟΣ ΗΛΙΑΣ

    Επιτέλους!
    Θετικότατή εξέλιξη για τον κλάδο μας, ένα αίτημα ετών το οποίο εύχομαι να γίνει άμεσα νόμος του κράτους. Εύχομαι να ακολουθήσουν κι άλλα τέτοια νομοθετήματα για να προσδώσουν στον κλάδο κοινωνική δικαιοσύνη κι ένα καλύτερο μέλλον για τους νεότερους σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές που υφίστανται σήμερα στις χώρες μέλη της ευρωπαϊκής ένωσης.

  • 11 Ιανουαρίου 2023, 09:38 | Ζαφείρης (Άκης) Σερεφιάς

    Το άρθρο 51 εφαρμόζεται στον Σύλλογο Θεσσαλονίκης εδώ και πολλά έτη και η χρησιμότητα και η αναγκαιότητα για την διαβίωση όλων των συναδέλφων είναι αποδεδειγμένη. Αυτό έγινε ακόμη πιο κατανοητό τα δύσκολα χρόνια των κρίσεων στην Ελλάδα. Η τροποποίησή του είναι προς όφελος όλων των συναδέλφων.

  • 11 Ιανουαρίου 2023, 08:00 | Ευρυβιάδης Καραντινόπουλ

    Στην τελευταία προεκλογική αναμέτρηση όλες οι παρατάξεις είχαν θέσει ως προτεραιότητα στις επιδιώξεις τους την τροποποίηση, την εφαρμογή και λειτουργία του άρθρου 51 ΚΔΕ. Για αυτό δε μερικοί, είχαν υποσχεθεί, είχαν βάλει προσωπικό στοίχημα, είχαν ορκιστεί και δεσμευτεί για αυτήν την επιτυχία. Για αυτό ελπίζω ότι δεν θα υπάρξουν κολλήματα και πολιτικά κόλπα στην γενική συνέλευση, επειδή ακριβώς θα εκτεθούν ανεπανόρθωτα. Ελπίζω όλες οι παρατάξεις να συνεργαστούν για το συμφέρον των πολλών συναδέλφων, να σεβαστούν και να τηρήσουν τις όποιες αποφάσεις. Ο κάθε σύλλογος πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι υπηρετεί τους συναδέλφους του, ότι τους εκπροσωπεί και υποχρεούται να στέκεται δίπλα στις δυσκολίες και στα προβλήματά τους.

    Η σημερινή κατάσταση δείχνει συγκεκριμένα «γραφεία και εταιρείες Δ.Ε.» να έχουν υπέρ συγκεντρώσει την επαγγελματική ύλη… τη στιγμή που ολοένα και περισσότεροι συνάδελφοι παραιτούνται γιατί δε μπορούν να βιοποριστούν…. Οι διοικούντες πρέπει να δράσουν άμεσα μπροστά σε αυτήν την ανεπίτρεπτη, ανήθικη και αντί δεοντολογική συμπεριφορά! Γεννώνται πολλά εύλογα και λογικά ερωτήματα που δεν απαντώνται, όπως… Πως δέχονται και πως αντιδρούν σε αυτό το εγκληματικό και απογοητευτικό γεγονός; Δεν τους ξαφνιάζει; Δεν τους προκαλεί ενδιαφέρον και εντύπωση; Ποια είναι τα μέτρα και ποιες οι ενέργειές τους ενάντια σε αυτά τα αρπακτικό γραφεία που καθημερινά εισπράττουν χρηματικά ποσά που ξεπερνούν τη φαντασία; Γιατί κωλυσιεργούν, ενώ έχουν πλήρη επίγνωση των γεγονότων και δράσεων τους;

    Τη δεδομένη στιγμή την επαγγελματική ύλη των τραπεζών, funds, ασφαλιστικών εταιρειών τη διαχειρίζεται συγκεκριμένος αριθμός εκλεκτών γραφείων σχεδόν κατά αποκλειστικότητα. Τα γραφεία αυτά δεν κρατούν πλαφόν επαγγελματικής ύλης και είναι αδιευκρίνιστο πως αυτοί οι «συνάδελφοι» διαχειρίζονται τόση μεγάλη ύλη, πως ανταποκρίνονται σε αυτή και με ποιον τρόπο την αποκτούν… όταν οι περισσότεροι αναζητούν εργασία και δε βρίσκουν, ενώ έχουν ακριβώς τα ίδια προσόντα και μπορούν να εξυπηρετήσουν κατά τον ίδιο τρόπο; Αυτά τα γραφεία, λοιπόν, δεν επιθυμούν ούτε το Α. 51 ΚΔΕ, ούτε το Α. 48 ΚΔΕ, ούτε το Α. 139 ΚΔΕ και ξεκάθαρα αρνούνται το μέρισμα.

    Στη γενική συνέλευση οφείλουμε να επεξεργαστούμε τα δεδομένα, να αντλήσουμε πληροφορίες, να δούμε το πραγματικό διαχρονικό κέρδος και το συμφέρον μας και έπειτα να ψηφίσουμε με τα πιστεύω και τη συνείδησή μας. Ενδεχομένως να μας προσεγγίσουν κάποιες «καραμελίτσες φοβισμένες» και εκεί πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα χωρίς να επηρεαστούμε. Το άρθρο 51 ΚΔΕ πρέπει να λειτουργήσει όπως συμφέρει τους πολλούς με ένα ποσοστό έως 40%. Αυτό θα μας αποκομίσει μεγάλο νόμιμο οικονομικό όφελος, επειδή ακριβώς θα υπάρχει ασφάλεια και διαφάνεια. Θα λύσει πολλά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί όπως φορολογικά, οικονομικά, ασφαλιστικά, βιοπορισμού κ.λπ. και οι συνάδελφοι θα είναι συνεπής στις υποχρεώσεις τους. Η ψήφος μας είναι σπουδαία και δεν πρέπει επ’ ουδεμία στιγμή να επηρεαστεί από αθέμητες πρακτικές, κατευθύνσεις και πιέσεις. Πρέπει ο κάθε συνάδελφος ξεχωριστά να ψηφίσει όπως θέλει ο/η ίδιος/α και να αποτελέσει το λιθαράκι σε αυτήν την επιτυχία και να μη περιμένει από τους υπόλοιπους έτοιμα αποτελέσματα, όταν τη στιγμή που θα χρειαστεί δηλώνει απών/ούσα ή θα ψηφίσει άλλα πράγματα. Ας αναλογιστεί ο καθένας και η καθεμιά τις ευθύνες του τη στιγμή που θα χρειαστούν και που θα κρίνουν το μέλλον του επαγγέλματος για να έχουν άποψη μετά.

    Στη γενική συνέλευση για το μέρισμα δηλώνουμε παρόν/ούσες και ψηφίζουμε με ένα ποσοστό κοντά στο 40 % για να δημιουργηθούν ξανά στερεές βάσεις στο επάγγελμα και λειτούργημά μας.

  • 10 Ιανουαρίου 2023, 23:14 | Νικόλαος Αντωνίου

    Μια πολύ θετική και σημαντική εξέλιξη για τους συναδέλφους και ολόκληρο τον Κλάδο. Μια προσπάθεια ετών φαίνεται πως θα έχει επιτέλους καλή κατάληξη.
    Συγχαρητήρια σε όσους συνέδραμαν προς αυτή την κατεύθυνση. Η εφαρμογή του άρθρου 51 είναι ο μόνος τρόπος αναδιανομής σε όλους, του οφέλους που παράγεται κυρίως από πράξεις που η πρόσβαση είναι περιορισμένη στους πολλούς, αλλά και ο μοναδικός τρόπος χρηματοδότησης, από τον Σύλλογο, δράσεων επιμόρφωσης και εξυγχρονισμού που είναι τόσο απαραίτητες για τον Κλάδο μας, σε μια εποχή που το επάγγελμα μεταβάλλεται με ταχύτατους ρυθμούς.

  • 10 Ιανουαρίου 2023, 22:15 | Ηλίας Καραμουζης

    Θετική η τροποποίηση. Ναι στην αντικατάσταση και στην εφαρμογή του άρθρου.

  • 10 Ιανουαρίου 2023, 21:11 | ΒΕΝΕΤΙΑ ΒΕΛΒΕ

    Απόλυτη ανάγκη η τροποποίηση του άρθρου 51 για τον μαχόμενο Δικαστικό Επιμελητή! Δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό και βοηθάει σημαντικά στα οικονομικά μας προβλήματα. Πριν κλείσουμε τα γραφεία μας λόγω οφειλών σε ΕΦΚΑ ΑΑΔΕ κτλπ είναι μεγάλη βοήθεια για την σωτηρία του μαχόμενου μεμονωμένου Δικαστικού Επιμελητή! Αναμένουμε τα ευχάριστα νέα!

  • 10 Ιανουαρίου 2023, 18:08 | Νίκος Κάλλης

    Η ψήφιση ενός άρθρου (της αντικατάστασης του άρθρου 51 ν. 2318/1995) μπορεί να είναι μία ακόμη, στο σύνολο του κοινοβουλευτικού έργου της κυβέρνησης, για το κλάδο μας όμως είναι μοναδικής σημασίας και σωτήρια για τους μαχόμενους δικαστικούς επιμελητές.

  • 10 Ιανουαρίου 2023, 17:14 | ΞΕΝΗ ΚΕΣΙΝΗ

    Η εισήγηση είναι πολύ θετική τόσο προς την κατεύθυνση αναβάθμισης του κλάδου των Δικαστικών Επιμελητών όσο και στην απονομή της δικαιοσύνης. Τα ποσοστά θα καθοριστούνμε αποφάσεις των Γ/Σ. Με την ευχή να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν και το 139 του κώδικά μας. Ισονομία για όλους!

  • 10 Ιανουαρίου 2023, 16:29 | ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΛΗΣ

    Επιτέλους. Οι Δικαστικοί Επιμελητές στο δρόμο της αλληλεγγύης και συναδελφικότητας. Η ενεργοποίηση και προέκταση του μέτρου αυτού με την ανάλογη εφαρμογή του άρθρου 139, θα αποτελέσει σανίδα σωτηρίας για τον κλάδο και επαγγελματικό κριτήριο. Η αρχή, το ήμισυ του παντός…..

  • 10 Ιανουαρίου 2023, 14:06 | Ελευθερια Κοκκαλη

    Αποδίδεται Κοινωνική δικαιοσύνη με τη ψηφιση του άρθρου 51 ; Ισοτιμία ; Όχι ακριβώς . Με την εφαρμογή του όμως στο πιο μεγάλο ποσοστό παρακράτησης με απόφαση της γενικής συνέλευσης του συλλογου μας ανοίγει ο δρόμος για κοινωνικη δικαιοσύνη , ισοτιμία . Το καθήκον μας ως μέλη νπδδ είναι να προχωρήσουμε παραπέρα από το 51 εκει που πραγματικά θα υπάρξει ισοτιμία και θα αποδίδετε κοινωνική δικαιοσύνη , στο άρθρο 139 παρ. 2 που προβλεπεται από τον ΚΔΕ . Ισχυρή θέληση και κατανόηση του άρθρου 139 χρειάζεται , για να μπει σε διαβούλευση σύντομα και αυτο .

  • 10 Ιανουαρίου 2023, 13:58 | ΚΑΛΑΓΙΑΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

    ΤΟ ΑΡΘΡΟ 51 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ.ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΡΡΟΥΝ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΗ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 51 Ο ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΠΑΓΙΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΞΟΔΩΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΝΕΜΗΤΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

  • 10 Ιανουαρίου 2023, 13:42 | ΙΩΑΚΕΙΜ ΚΑΪΤΑΖΗΣ

    Η τροποποίηση αυτή δίνει νέα, ελπιδοφόρα πνοή, στον κλάδο που τόσο ταλαιπωρήθηκε όλο το διάστημα αυτό από το 2010 μέχρι και σήμερα. Πλέον η παρουσία όλων στις κατά τόπους Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων δεν είναι απλώς απαραίτητη αλλά αναγκαία. Μας δίνει ένα ΄΄όπλο΄΄το Υπουργείο Δικαιοσύνης
    και είναι στο χέρι μας το πως θα το χρησιμοποιήσουμε προς όφελος όλων των Συναδέρφων.

  • 10 Ιανουαρίου 2023, 12:11 | ΜΑΓΔΑ ΚΑΜΠΙΣΙΟΥΛΗ

    Η τροποποίηση αυτή θα δώσει ελπίδα στον Κλάδο, ήρθε για να δώσει λύσεις στα προβλήματα των πολλών. Στη γενική συνέλευση απαραίτητη η παρουσία όλων για να πάμε ένα βήμα παρακατω

  • 10 Ιανουαρίου 2023, 12:57 | ΝΙΚΟΛΕΤΑ Κ.

    Πολύ θετική εξέλιξη, περιμένουμε!

  • 10 Ιανουαρίου 2023, 10:29 | Δερμεντζιογλου Χριστίνα

    Πολύ θετική η τροποποίηση του άρθρου 51, οι συνάδελφοι την περιμένουμε με ανυπομονησία!

  • 10 Ιανουαρίου 2023, 09:29 | ΦΑΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

    Αυτή είναι μια πολύ καλή εξέλιξη που αναμέναμε χρόνια. Θα μπει, επιτέλους, μια δικλείδα ασφαλείας για τους μαχόμενους Δικαστικούς Επιμελητές βάζοντας φρένο στον αθέμιτο ανταγωνισμό και στην υπερσυγκεντρωση της ύλης.

  • 10 Ιανουαρίου 2023, 09:21 | Αντώνης Χ.

    Επιτέλους!!!!! Εύχομαι το 2023 να είναι μία ελπιδοφόρα και χαρμόσυνη χρονιά για όλους τους δικαστικούς επιμελητές!! Το όφελος του μερίσματος θα το έλεγα ανάσα ζωής για τους περισσότερους ενεργούς συναδέλφους που στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε οι απαιτήσεις και οι ανάγκες αυξάνονται, όπως και τα έξοδα και ο βιοπορισμός μας. Δεν υπάρχει άλλη στήριξη ούτε άλλη βοήθεια από το να μεταχειρίζεται ο σύλλογος με διαφάνεια και αξιοκρατία το μέρισμα και να το καταθέτει ισομερώς σε όλους εμάς!!
    ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ. ΈΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ, ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΥΛΗ, ΤΟ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΟ Α. 51 ΚΔΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ Α. 139 ΚΔΕ! ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!!!
    Το Α. 51 ΚΔΕ έχει να κάνει με τα δικά μας χρήματα, το δικό μας ΕΝΝΟΜΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ και το ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, χωρίς επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό!!!! ΤΟ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΟ Α. 51 ΚΔΕ ΗΡΘΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΜΟΡΣΤΕΙ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΑΡΜΟΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ!!!!!
    Η υπέρ συγκέντρωση της τραπεζικής, ξένων funds και ασφαλιστικής ύλης από συγκεκριμένα γραφεία έχει δυσχεράνει την επιβίωση των υπολοίπων. Έχουν φτάσει σε σημείο να διαχειρίζονται 10 – 20 γραφεία το + 80 % της επαγγελματικής μας ύλης!!!! ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ!!!! Οι συνάδελφοι τα τελευταία χρόνια δεν εισπράττουν τον ανάλογο σεβασμό του παρελθόντος και φτάνουν σε σημείο εξαθλίωσης.
    Για το 2023 θα ευχηθώ να έχετε προπαντώς ΥΓΕΙΑ, ΘΑΡΡΟΣ, ΓΝΩΜΗ και ΗΘΙΚΟ. Μερικοί στηρίζουν τις προσπάθειες τους στον φόβο μας…. ας φροντίσουμε να αντιστρέψουμε μία για πάντα αυτή τη κατάσταση και να αποφύγουμε τους μικρόψυχους ανθρώπους.
    Χαίρομαι που βρίσκει σύμφωνους τους πολλούς και δίνει αέρα αλλαγής στον κλάδο!!!!!!