Γενικές Παρατηρήσεις

Στην ενότητα αυτή μπορείτε να υποβάλλετε γενικές παρατηρήσεις επί του σχεδίου νόμου, οι οποίες δεν αφορούν σε συγκεκριμένο κεφάλαιο ή άρθρο. Στην περίπτωση παρατηρήσεων επί συγκεκριμένων σημείων, σας παρακαλούμε να τις υποβάλλετε στην ενότητα του αντίστοιχου κεφαλαίου, επισημαίνοντας το σχετικό άρθρο

  • 23 Μαρτίου 2014, 07:27 | Μαρία

    Ο Δ. φοιτητής του Πολυτεχνείου , 22 χρονών , είναι προφυλακισμένος για τρομοκρατική δράση.Από μικρός δύσκολος , ζόρικος ,ασυμβίβαστος, μοναχικός .Οι γονείς μορφωμένοι , καλλιεργημένοι ,ευαίσθητοι , παρόντες. Ατέλειωτες αγωνιώδεις συζητήσεις , υποθέσεις, ερωτηματικά . Γιατί το έκανε ;πως θα υπερασπισθεί τον εαυτό του ; πως νοιώθει ; τι σκέπτεται; πως είναι η υγεία του;Ποιος δικηγόρος ; Ποιο κατηγορητήριο ; πόσα χρόνια; ποιος νόμος; Ο νεαρός σιωπά .Οι φίλοι της οικογένειας. Συμπαράσταση από απόσταση ασφαλείας.
    Παρακολουθούμε τις εξελίξεις.Μόνη μικρή ευχάριστη περίοδος όταν ο νεαρός Δ. ασχολείται με χειρωνακτική εργασία στο χώρο της φυλακής.Άλλος άνθρωπος τότε. Δημιουργικός , υπεύθυνος, συνεργάσιμος. Αστειεύεται ,γελά. Ούτε για το επισκεπτήριο των δικών του δεν θέλει να καθυστερεί απ τη δουλειά που ανέλαβε.Χαρήκαμε και μεις.
    Λίγο κράτησε.Ασχημα τα νέα. Το νομοσχέδιο προς διαβούλευση αυξάνει τα χρόνια κράτησης και απειλεί να καταργήσει τη διέξοδο της εργασίας.
    Αναρωτιέμαι κκ νομοθέτες :έχετε υπάρξει νέοι ; έχετε παιδιά ; υπηρετείτε τον σωφρονισμό ; ξέρετε όσα ξέρει η θεία σας στο χωριό για την θεραπευτική δράση της εργασίας;είστε ζωντανοί ; αναπνέετε ;
    ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΑΡΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ 1 ΜΕΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ 2 ΜΕΡΕΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ .ΑΥΞΗΣΤΕ ΠΟΛΥ , ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ , ΣΤΗ ΓΗ , ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ , ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ.

  • 19 Μαρτίου 2014, 20:44 | ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

    Τα βασανιστήρια έχουν καταργηθεί και αποτελούν ποινικό αδίκημα.
    Οι συνθήκες που επιβάλλουν στους πολιτικούς κρατούμενους στα νέα μπουντρούμια της «δημοκρατίας», ο περιοσρισμός της τηλεφωνικής επικοινωνίας, ο περιορισμός των επισκεπτηρίων των συγγενών κλπ κλπ
    στις νεες φυλακές τύπου Γ, με αρχή τον Δομοκό, μας θυμίζουν άλλες εποχές που οι βασανισμοί ήταν επίσημη πολιτική του καθεστώτως.
    Μας θυμίζουν τη Μπουμπουλίνας, τη Μακρόννησο , το ΕΑΤ/ΕΣΑ ….
    ΟΧΙ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΤΑΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    Να ΜΗ γίνει ΠΟΤΕ νόμος αυτό το Ν/Σ έκτρωμα .
    Ειναι ύβρις στον ανθρώπινο πολιτισμό.

  • 19 Μαρτίου 2014, 09:42 | ΛΟΥΚΑΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    θα ηθελα και γω με τη σειρα μου να σχολιασω τα αρθρα που αφορουν τους ξωτερικους φρουρους στα καταστηματα κρατησης τυπου Γ»και να πω τα εξης:1)Γιατι με αυτο το νομοσχεδιο μηδενιζεται η εμπειρια των εξωτερικων φρουρων σχεδον 15 χρονων?!2)Γιατι αντικαθισταται η φυλαξη απο αστυνομικους που ολοι ξερουμε ποσο αναγκη τους εχουν οι πολιτες για την ασφαλεια τους και 3)Γιατι «αφαιρουν»το δικαιωμα απο τον εξωτερικο φρουρα να φερει τον οπλισμο του που με τοσο κοπο και εκπαιδευση καταφερε να κερδισει.Θα ηθελα να προτεινω λοιπον 2 πραγματα.’Η να λειτουργησει επικουρικα η αστυνομια εξωτερικα των καταστηματων,ή να γινουν κι αλλες προσληψεις εξωτερικων φρουρων,και να αναλαβουν εξ ολοκληρου τη φρουρηση αυτων των τυπου καταστηματων.